Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: ТАЊА БОШКОВИЋ:Убијају деци жељу за традицијом,ћирилиц  (Pročitano 8362 puta)
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.134
 Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34746
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.134
mob
Samsung 111111
Puno istine, ali istina je i da deci moras nesto da pruzis da bi ostala.
Ovde svaki treci par pokusava da ostane u drugom stanju duze od 5 godina.. koje su to pare, zivci, ulaganja.. dobijes dete posle 7-8 godina mucenja i placanja, shvatis da ce citav zivot da radi za 350 evra i ako doceka penziju bice mu duplo manja. Svi normalni roditelji zele svojoj deci BOLJE od ovoga sto je ovde. Dok ke Tanja Boskovic "obilazila Evropu uzduz i popreko" moji roditelji su radili za 2 marke  ili veoma slabasnu platu pa Evropu nisu vidjali ni oni a ni ja.
Prema tome, svako neka svoju decu salje tamo gde misli da treba. A tradicija je nesto sto se nosi IZ KUCE. Mozes ziveti u Kopenhagenu i decu nauciti da budu Srbi, da slave slavu, uclaniti ih u srpska kulturno-umetnicka drustva, da igraju folklor, nose narodnu nosnju, pevaju u horu. Sve se moze, ali je pitanje da li se hoce.
U kuci naucite decu cirilici, naucite ih kulturi i knjigama i pozoristu, folkloru, vodite ih na srpske planine, na srpska jezera, na selo da osete rad i da ga cene.
Svako moze da uzgoji ignorantnog nezainteresovanog idiota. Nije skola za vasputanje i usadjivanje vrednosti, niti drzava. Vec roditelji i babe i dede.

Devedest posto ovog teksta ne moze da se primeni u realnosti.

Prvo nema nikakvog smisla da se kultura,tradicija i sve vezano za nacionalizam uce kuci a ne u skoli. Smiley
Ako mi je baba polupismena,keva nezainteresovana a bliza familija ogranicena .. ja gubim mnogo u odnosu na druge.

Drugo,skole su vaspitno-obrazovne ustanove.
U njima se ucio kako o cirilici tako i o onome ko je smislio ..pa i vremenu u kome je ziveo i sve ostalo vezno za istoriju kako cirilice tako i o kulturi naroda i slicno.
Jezik i pismo su samo po sebi ogroman deo kulture.
A ne mogu mene baba i deda da nauce tome vec samo (ali ne i iskljucio) onaj koji se za to skolovao.

trece,nema sanse da se o tradiciji , kulturi i indentitetu naucis u Spaniji i Francuskoj preko nekog smesnog oblacenja i igranja uz neku narodnu muziku.
Ako si okruzen ljudima koji govore francuski,ides u skolu i ucis francusku istoriju , ne znam pod koju foru ces da dobijes neki nas mentalitet .. preko babe i majke za sat vremena dnevno ili nedeljno ucenja o Srbima i tradiciji.

IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
I-mate 30 Pro
Cool... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 43.0.2357.93
Znaci nema Srba koji neguju tradiciju u inostranstvu? Zato sto su okruzeni strancima ne mogu da neguju tradiciju?

Nemoj molim te .. nisi svestan koliko ima nasih ljudi u inostranstvu koji su vrlo povezani i organizovani u razna srpska udruzenja. U skoli u Bernu nece sigurno da te uce poeziji Desanke Maksimovic i srpskom nacionalizmu i folkloru. Ali ce te tome mozda uziti majka i otac kod kuce i upisati te u neki KUD ako si recimo zainteresovan da igras folklor i malo putujes itd.
Takodje nisu svi tradicionalni jer kao sto kazes imaju polupismene i nezainteresovane roditelje, samim tim je situacija takva kakva i jeste danas. Ali ima mnogih koji ne poticu iz takvih porodica, vec iz onih koje nesto neguju. Bila to slava ili srpska kuhinja ili pravljenje zimnice ili folklor ili hor itd. Ja sam npr isla na hor i sa horom obisla pola Srbije, pratili smo KUD i bilo nam je super. Na predlog roditelja sam probala i svidelo mi se. Naravno da ne bih isla da mi je bilo odvratno.

Mene su roditelji naucili da citam i pisem nekolko godina pre prvog razreda. Sa pet godina sam pocela da ucim engleski jezik. Ja sam pismena usla u skolu. Zasto cekati i biti lenj kad mozes svom detetu da priustis zadovoljstvo da samo cita stripove itd. Ko ocekuje punood skole taj ili puno kaska za svojim mogucnostima ili mu nesto fali. Skola je samo na papiru vaspitno-obrazovna ustanova. Inace je ustanova koja otaljava a o vaspitanju da ne govorimo. Vaspitanje dolazi iz kuce. Kakvi su ti roditelji, neces se puno razlikovati iako ces jedno vreme misliti da si totalno drugaciji. U jednom momentu ces shvatiti da se ne razlikujes mnogo. Psihologija dokazala.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 43.0.2357.134
Страшне ствари пишеш Smile

Неко је неписмен и незаинтересован зато што дете није водио на фолклор и у цркву. Мислим... Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Pokušavam da se  setim jedne stvari vezano za tradiciju i identitet koju sam naučio u školi...NIKAD I NIKO ni u školi ni u kući mi nije rekao piši ćirilicom...ceo svoj život pišem ćirilicom...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 43.0.2357.93
Jasikasi je rekao da nema vajde od kucnog vaspitanja/pismenosti i tradicionalizma ako kuci imas nepismene i neobrazovane ljude. To se na to odnosi i pritom se nigde ne spominje crkva. Bar je ja nisam spomenula. Spomenula sam slavu.

Ako kuci imas nekoga ko je nepismen taj te nece nauciti ni cirilicu ni latinicu nego ces da zavisis od skole.
Ako kuci imas nekoga ko je nezainteresovan za tradiciju ko ce da ti prenese odnos prema tradiciji? Verovatno niko.

Ne vidim sta nije jasno toliko u tome sto je napisano.
« Poslednja izmena: 19. Jul 2015, 14:54:25 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
Apple 15
Citat
vaspitno-obrazovne ustanove.

Samo obrazovne.

Roditelji vaspitaju decu.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 31.0
Citat
vaspitno-obrazovne ustanove.

Samo obrazovne.

Roditelji vaspitaju decu.

Ali uvek dodje lepo kao izgovor jbg...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 43.0.2357.93
Ja to ne mogu da objasnim ocigledno.

Skola nije tu za vaspitavanje. Za to sluzi majka i otac i baba i deda i atmosfera u kuci, karakteristike zivota.

Sad sto roditelji nemaju vremena i nezainteresovani su pa ocekuju da ce skola da im dovede u red ispustenog idiota, to je druga stvar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.