Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 22:44:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li smatrate da je se proglasavanje T-55 neperspektivnim pravi izbor?!
Da - i ako su ih isekli, ionako su bili samo neperspektivni balast
17.6%  (16)
Mozda ... ali mogle su da se iskoriste na milion drugih nacina
13.2%  (12)
Verovatno ... para ioinako u budzetu nema, ni za popravke a kamoli za mederniizaciju ili nesto vise
19.8%  (18)
Ne ... toliki broj ispravnih i funkcionalnih tenkova direktno utice na nadmoc jedne drzave i Vojske u relanim uslovima
28.6%  (26)
Ne ... politicki potez kako bi i poslednju okosnicu Vojske oterali pod noz!!!
20.9%  (19)
Ukupno glasova: 73
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: T-55 - potez decenije ili greska veka?!  (Pročitano 34505 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Mogli su da postave koji na Kalemegdan, u Vojni muzej. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.37
Шта ти то значи пробних 20-30 мото часова?
Од ремонта?
Znaci da po dolasku sa remonta svi kvarovi koji nastanu na sredstvu idu na teret izvodjaca remonta a ne korisnika.. jednostavnije u garantnom roku

Koliko sam ja upoznat, deo T-72 (15 komada) je zadržan u centru za obuku KoV, dok je ostatak (od valjda 50) poslat u remontnu rezervu, mada sam viđao da su u nekim jedinicama (npr. 3. i 4. br KoV) u upotrebi. A za T-55, pre nekoliko meseci sam viđao slike obilaska ministra odbrane nekoj kasarni u kojoj se u pozadini vidi odosta T-55 .
Nema to blage veze sa stvarnim stanjem, u bivsoj 211.okbr ili sada 3.brigadi KoV nikada nije bilo a nema ni sada tenkova  T-72

Па наравно да има потребе за толиким бројем, да смо изоловано острво сложио бих се са тобом али пошто нисмо и 1000 тенкова је мало... 
Т-55 је добар и употребљив тенк и његово уништавање је сумануто.
Pa sta nam vredi i da imamo i milion tenkova.... pa i ovo malo sto imamo uglavnom je poluispravno malo se koristi i propada zbog stajanja cuva se pod vedrim nebom a i nema ljudi da to odrzava a ovo ljudi sto je u OM uglavnom tenkove vidi samo na periodicnom pregledu ili kad se sprema za  dolazak neke vazne licnosti-delegacije a ostale dane dane provode radece druge poslove daleko od tenka...

Па могу ти рећи да си окружен јако лошим официрима јер су протекли ратови на овом подручју показали велику потребу за тенковима.  Smile
Koju potrebu, reci mi koje su to borbe vodili trenkovi u proteklim ratovima ali izostavi nasumicno gadjanje naseljenih mesta i suludu borbu u naseljenim mestima

То да су били исправни је рекао покретач теме који је лично возио тенкове да их исеку.

Ispravan tenk nije samo onaj koji moze da upali i da  se vozi
« Poslednja izmena: 27. Jul 2009, 11:39:36 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
SonyEricsson C702i
Zombi 072

2.4. Komentar člana mora da bude jasan, da bude u okviru teme i da ne predstavlja besmislenu poruku postovanu samo reda radi
Nije dozvoljeno slanje više poruka za redom jer se time diskusija bespotrebno razvodnjava. Sve što je izostavljeno može se lako dodati koristeći opciju Izmeni (Modify) koja se nalazi u okviru svake poruke i koja je dostupna 24h nakon upisa poruke. Ukoliko želite nakon tog vremena izmeniti sadržaj poruke, morate se obratiti nekom od članova Tima Foruma da to ucini za Vaš.

http://forum.burek.com/index.php?action=static&staticpage=1

« Poslednja izmena: 26. Jul 2009, 10:30:51 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Koliko sam ja upoznat, deo T-72 (15 komada) je zadržan u centru za obuku KoV, dok je ostatak (od valjda 50) poslat u remontnu rezervu, mada sam viđao da su u nekim jedinicama (npr. 3. i 4. br KoV) u upotrebi. A za T-55, pre nekoliko meseci sam viđao slike obilaska ministra odbrane nekoj kasarni u kojoj se u pozadini vidi odosta T-55 .
Nema to blage veze sa stvarnim stanjem, u bivsoj 211.okbr ili sada 3.brigadi KoV nikada nije bilo a nema ni sada tenkova  T-72
ja sam prvi i jedini put T-72 video na kosovu, na izlazu iz pristine kod kasarne kosovskih junaka. nikada vise, ni u jednoj kasarni vojske srbije (tada jugoslavije i scg)!
zato t55 ima gde hoces, dok t84 nije ni blizu tako vidljiva.
u 37. motorizovanoj brigadi imali su citavu cetu na m84, ali brigada nije imala ni jednu 84! momci su zavrsili vojni rok kao tenkisti na m84 a da pri tome nisu videli ni jednom taj tenk! Smile Smile
ovo vam odgovorno tvrdim, ko ne veruje nek se raspita!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12

Momak , jedini ko ovde ima psiholoske probleme si ti ! Zato u svaku raspravu koja je i koja nije vezana za politiku guras politiku . Zato i propagiras stavove o mrznji protiv Jevreja , i ne znam jos koga . Ja ne radim ni jedno ni drugo , pokusavam da realno sagledavam stvari i predlazem resenja za koja mislim da su dobra .

meni je zao shto je ovo pre svega politichko pitanje ,a ti si siroma tako apolitichan ...  Smile uostalom , predlozi resenje ,neshto nisam primetio da si bilo shta predlozio.  Smile

Citat
Znam ja odlicno u kakvom je stanju industrija ove zemlje . Ali , ona nije u takvom stanju od juce , vec njen pad krece jos od vremena pre Ante Markovica .

ajde da se s ovim slozim (uslovno)  Smile .

Citat

Nemoj da citiras i odgovaras na stvari koje nisam rekao . Niti sam rekao da kupimo Leoparda II , niti Abramsa , niti T-90 . Ono sto sam rekao je da kroz programe osavremenjavanja , pazljivim izborom partnera i uslovljavanjem ucesca u poslu prodajom i licenci za odredjene komponente , ponovo uposlimo nasu namensku industriju , da ono sto vec imamo upotrebimo , i da lagano razvijemo nedostajuce pogone potrebne za izradu novog domaceg tenka , ili da ponovnim uspostavljanjem saradnje sa zemljama u okruzenju uspemo da zaokruzimo proizvodni proces i na kraju dobijemo osavremenjene novije tenkove poput T-72 i M-84 , i stvorimo uslove za konstrukciju novog tenka .

pa kao shto si i sam priznao ,mi ne mozemo da proizvedemo nov m-84 (shta pricam ,ne mozemo ni T-55  Smile ) . znachi ,jedino reshenje je uvoz polovnih tenkova koje bi mozda mogli da osavremenimo.

ali to ne odgovara na pitanje shta da se radi u medjuvremenu (tj upravo sada) jer smo stare t-55 posekli ,a ni m-84 se ne odrzavaju preterano dobro. drugim recima , oklopne snage ove zemlje su na minimalnom nivou i nazalost po svemu sudeci sve se radi da one potpuno nestanu .

Citat
Protiv sam kupovine polovnih tenkova

a jesi li za kupüovinu novih ? odlichno ,samo objasni gde cemo da nadjemo pare za njih  Smile Smile

Citat
Sto se tice toga iza ili pored cega bi jurisao , uvek radije pored T-72 ili M-84 , nego pored T-55 .

ma prosto genijalno . ja bih josh radije jurisao pored leoparda 2 opremljen onim egzoskeletom  Smile Smile . samo ,nikako da objasnish kako cemo da nabavimo te m-84 i t-72 kad se protivish kupovini polovnih tenkova  Smile

Citat
. A zbog taktike u kojima su nam ljudi na zadnjem mestu , dosli smo dotle gde smo sada , da nas ima koliko nas ima , da nam je zemlja u stanju u kome jeste , i da nam je prirodni prirastaj takav kakav jeste .

tvoja taktika je izgleda da nam ljudi budu na prvom mestu - tj prvi u jurishu na mitraljeske cevi  Smile

Citat
Zemlja koja u proseku na 35 godina izgubi izmedju petine i polovine mladog muskog stanovnistva vodeci ratove koje je morala da vodi zbog raznih usijanih glava , a mogla je da ih izbegne , ako ne duze , ali bar toliko dok se finansijski ne oporavi i bolje ne naoruza , ne moze da se nada nicemu dobrom , na kraju ce joj narod izumreti .

opet nikako da objasnish kako je to unishtavanje starih tenkova bez nabavljanja novijih - bolje naoruzavanje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Citat
a ti si siroma tako apolitichan

Budi ljubazan pripazi na rečnik! Ni ja se ne slažem sa Kamarom uvek al ne nalazim potrebu da mu na sve odgovaram ili da mu kačim ružne epitete! Reči nekom da je 'siroma' je jako ružno i na ulici za ro rade razne tople i hladne naprave. Ne junači se zato što si bezbedno iza monitora!

Smile
« Poslednja izmena: 26. Jul 2009, 12:49:50 od pilot »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia 
Pilote , ovo je bilo upuceno meni , ne Kamaru . A i od koga je , vec smo svi navikli . Kao sto je i vecina navikla da ih ovde vredjaju junaci internet verbalnih bitaka . Zato sam vise puta vise njih i pitao da li bi toliki junaci bili i toliko vredjali kada bi te ljude koje su vredjali na forumu susreli oci u oci , pa probali to isto da im kazu .

Pita pomenuti gospodin sta je resenje ? Rekao sam vec tri puta , ali ocigledno ne ume da cita , ili ne razume . Smanjenje rasipanja para , i njihovo usmeravanje na bolje odrzavanje i osavremenjavanje tenkova koji vrede i koji su ostavljeni u naoruzanju . I kroz proces osavremenjavanja podizanje tehnickog nivoa proizvodnih kapaciteta namenske industrije , sto usvajanjem svih delova koje sami mozemo da proizvedemo , sto uslovljavanjem ucesca u osavremenjavanju stranih firmi kupovinom licenci za delove sistema , ili sisteme u celini . Ili obnavljanjem saradnje sa fabrikama u okruzenju koje su ucestvovale u proizvodnji M-84 gde god je to moguce . Tako bi se lagano usvajali i oni delovi i sistemi koje ne mozemo trenutno da proizvedemo . Kroz to osavremenjavanje bi odskolovali i nove inzenjere i tehnicare , koji bi bili nosioci razvoja novog tenka kada se za to stvore uslovi  .

Nemam problema da kupujemo polovne M-84 , jer oni u nekom buducem ratu mogu , uz osavremenjavanje i odgovarajucu upotrebu , uspesno da se suprostave skoro svim tenkovima koji su danas u upotrebi . Za njih postoje rezervni delovi , a za one kojih nema , isplati se zapocinjati njihovu proizvodnju , ili uspostavljati saradnju sa bivsim proizvodjacima . Jednostavno , taj tenk je mladji , mocniji , moze se duze vremena zadrzati u naoruzanju i ulaganje u njega se isplati ,  za razliku od T-55 .

Ja ne mogu da ispravljam ono sto je godinama u vojsci lose postavljeno . Isti ti tehnicari su te tenkove odrzavali i u vreme SFRJ , ni tada situacija nije bila bolja . Mehanicar koga sam naveo , koji navodno servisira vojne kamione , a ne ume da zameni svecice na svojim vlastitim kolima , vec ide kod majstora da mu ih menja , i da mu steluje paljenje i gas , nije zaposljen ni u zadnje dve , ni u zadnjih deset godina , vec je u toj vojsci radio jos pre 1980.-te godine . Zato mi je i pomalo smesno kada slusam price o strucnjacima koji su otisli ( cast izuzecima ) , kada znam da je polovina tih " strucnjaka " bila nesposobna za bilo sta drugo osim pijancenja tokom celog dana . Zato mi je glupo kada ovde dodju razni politicki aktivisti i pljuju ovoga ili onoga , kao da su problemi u toj vojsci poceli juce , a ne od ranije .

I kada ovde postavljate pitanje kako ce mo se i kome sprostaviti i sa kojim brojem tenkova , zasto prvo ne pogledate zemlje u okruzenju i ne pogledate cime one raspolazu ( ali ne gledajte Rumuniju , sa kojom smo u dobrim odnosima , vec one koji su nam mogucio protivnici ) . Videcete da za sve njih imamo dovoljno efektiva , i da nam vise realno i ne treba . Za borbu protiv terorista , imamo ih i vise nego dovoljno . Sa NATO-om sigurno necemo da ratujemo , a i da hocemo , ni dve hiljade tenkova nam ne bi bilo dosta . U cemu je onda problem ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12

Pita pomenuti gospodin sta je resenje ? Rekao sam vec tri puta , ali ocigledno ne ume da cita , ili ne razume . Smanjenje rasipanja para , i njihovo usmeravanje na bolje odrzavanje i osavremenjavanje tenkova koji vrede i koji su ostavljeni u naoruzanju .

da li je tebi jasno da mi sada (trenutno) imamo svega (optimistichka procena  Smile)  150 tenkova koji su u ispravnom stanju . da li ti smatrash da je to dovoljno za nashu zemlju , s obzirom na situaciju u kojoj smo ?  Smile

Citat
Nemam problema da kupujemo polovne M-84 , jer oni u nekom buducem ratu mogu , uz osavremenjavanje i odgovarajucu upotrebu , uspesno da se suprostave skoro svim tenkovima koji su danas u upotrebi .

poshto pominjesh samo m-84 (kojih za prodaju ima mozda desetak , u ko zna kakvom stanju , i to ako se postigne neki dogovor u bih -cisto sumnjam  Smile) da li to znaci da mislish da polovne t-72 ne treba kupovati ?   Smile

Citat
Mehanicar koga sam naveo , koji navodno servisira vojne kamione , a ne ume da zameni svecice na svojim vlastitim kolima , vec ide kod majstora da mu ih menja , i da mu steluje paljenje i gas , nije zaposljen ni u zadnje dve , ni u zadnjih deset godina , vec je u toj vojsci radio jos pre 1980.-te godine

da li je tebi jasno da su u vojsci ostali upravo takvi , a da su oni koji su imali znanja odavno odleprshali , zahvaceni talasom "reformi" tebi dragog dvojca tadic§shutanovac  Smile . da li ti je takodje jasno (opet ponavljam) da se unishtavanjem T-55 nije ni za trunku povecala borbena gotovost M-84 ?

Citat
I kada ovde postavljate pitanje kako ce mo se i kome sprostaviti i sa kojim brojem tenkova , zasto prvo ne pogledate zemlje u okruzenju i ne pogledate cime one raspolazu ( ali ne gledajte Rumuniju , sa kojom smo u dobrim odnosima , vec one koji su nam mogucio protivnici ) .

pa njih i gledamo ,genijalni choveche  Smile . saberi efektive hrvatske i bosanske (muslimanske) vojske ,pa dodaj da imamo problem i sa albancima . jasno cesh videti (ako nisi zaslepljen propagandom DS-a koji ochigledno obozavash  Smile ) ,da u sluchaju napada hrvatske na RS (a pretio je lichno njihov predsednik mesic  Smile) VS nema sa trenutnim efektivama nikakve shanse da ih zaustavi pre koridora . dakle novi pokolji ,novi talas izbeglica ...
« Poslednja izmena: 27. Jul 2009, 16:34:54 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
bf_109_g_6... jesi li ti razumeo moju poruku upućenu tebi?

Gde si našao ovo:

Citat
a pretio je lichno njihov predsednik mesic

Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
bf_109_g_6... jesi li ti razumeo moju poruku upućenu tebi?

Gde si našao ovo:

Citat
a pretio je lichno njihov predsednik mesic

Smile

ti verovatno jedini nisi cuo za to  Smile :

http://www.pressonline.rs/page/stories/sr.html?id=59761&sectionId=51&view=story

http://www.kurir-info.rs/clanak/vesti/kurir-01-03-2009/pretnja-ratom?page=1

i na josh mnogo mesta , bila je i tema na politichkom pdf  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 22:44:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.