Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 07:38:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li smatrate da je se proglasavanje T-55 neperspektivnim pravi izbor?!
Da - i ako su ih isekli, ionako su bili samo neperspektivni balast
17.6%  (16)
Mozda ... ali mogle su da se iskoriste na milion drugih nacina
13.2%  (12)
Verovatno ... para ioinako u budzetu nema, ni za popravke a kamoli za mederniizaciju ili nesto vise
19.8%  (18)
Ne ... toliki broj ispravnih i funkcionalnih tenkova direktno utice na nadmoc jedne drzave i Vojske u relanim uslovima
28.6%  (26)
Ne ... politicki potez kako bi i poslednju okosnicu Vojske oterali pod noz!!!
20.9%  (19)
Ukupno glasova: 73
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: T-55 - potez decenije ili greska veka?!  (Pročitano 34557 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
...ili razrezati zastarele t-55 i zadržati upotrebljive M-84 i T-72, pa znati da će to sa čime jurišaš moći da se kreće, jer u suprotnom ništa od juriša.
Malo gledam razne modifikacije ovog tenka u Poljskoj, Rusiji i drugim zemljama, međutim ne videh da je neko kupio nešto mnogo od tih modifikacija, uključujući i vojske zemalja iz kojih dolaze te modifikacije.

opet pogreshne pretpostavke : - t-55 nisu bile u nimalo loshijem stanju nego t-72 ili m-84. . tehnika se kod nas jednostavno loshe odrzava (a zashto ima 1000 razloga) . zbog toga shto su upotrebljivi tenkovi razrezani (i silne prare date na to ) ostaki tenkovi nisu postali nimalo ispravniji .zapravo , sa t-55 su iz vojske otishli i mnogi struchni ljudi koji su mogli i t-72 i m-84 da odrzavaju bolje nego shto se sad odrzavaju.

a kao shto rekoh , ogroman broj t-55 je mogao biti konzerviran na 10 godina. do tada bi se vec znalo da li ih treba bacaiti , modifikovati ili vratiti u sluzbu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Koliko čujem od ljudi koji su služili vojsku na njima, kažu da jesu bili u lošijem stanju, nisam ja pretpostavio da jesu ili nisu bili.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Koliko čujem od ljudi koji su služili vojsku na njima, kažu da jesu bili u lošijem stanju, nisam ja pretpostavio da jesu ili nisu bili.

to kaze kamaro 10 kubika  Smile ,a drugi ljudi tvrde drugacije .  verujem da je ispravnih bilo oko 50% (kao shto je uglavnom i sva tehnika u nashoj vojsci uglavnom  Smile ) . ako se sada tvrdi da su m-84 izmedju 60 i 70% ,razumno je pretpostaviti da je realna cifra negde na zlatnoj polovini  Smile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Pa ti veruješ šta želiš da veruješ, ja ipak volim da mi neko ko radi sa tim kaže realno stanje, onda se lakše vidi šta se može a šta ne.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
То да су били исправни је рекао покретач теме који је лично возио тенкове да их исеку.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold

to kaze kamaro 10 kubika  Smile ,a drugi ljudi tvrde drugacije .  verujem da je ispravnih bilo oko 50% (kao shto je uglavnom i sva tehnika u nashoj vojsci uglavnom  Smile ) . ako se sada tvrdi da su m-84 izmedju 60 i 70% ,razumno je pretpostaviti da je realna cifra negde na zlatnoj polovini  Smile.
anstajne, daj boze da si ti bio u vojsci!
ja sam izneo odnos da od 18 tenkova 3 je ispravno (a sva tri se kvare kada se koriste) za moju brigadu gde sam sluzio.

a zbog takvih kao sto si ti koji tvrde kako je 50% ispravno mi danas i nemamo vojsku!
to nikako nisam mogao  da shvatim, taj idotcki princip razmisljanja u srpskoj vojsci!

vojska ide usrana i iscepana, sa raspasanim uniformama, a onda dodje ministar i iz magacina se izvuku cisto nove uniforme i podele vojsci kako bi oni bili lepi za ministra! cim ovaj ode, uniforme vrate u magacin!
i ko je tu lud?

p.s. vidi se da nisi bio u vojsci, ili ako si bio proveo si rok okopavajuci cvece na dedinju!

IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
А како то да се на војску троши 1.1 милијарда долара годишње а овамо као нема ни за најосновније одржавање технике и редовну обуку војника.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 128
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
srbija do tokija
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
А како то да се на војску троши 1.1 милијарда долара годишње а овамо као нема ни за најосновније одржавање технике и редовну обуку војника.  Smile
dosta od tog iznosa ode na plate i ostale trokove koji nemaju veze sa odrzavanjem tehnike i obukom vojnika.
u nekim kasarnama vojska na obuci jedva da je imala jedno gadjanje...
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 
Na jednoj od emisija na Pink-u , odmah posle donosenja odluke o reorganizaciji , gosti su bili M.Lazanjski i jedan potpukovnik iz OMJ , koji je pre toga komandovao jednom od oklopnih brigada . Lazanjski je , Aleksa , kao i ti kukumavcio zbog T-55 , a potpukovnik mu je odgovorio da je bolje da ima 300 ispravnih tenkova , nego 1000 , od kojih je trecina ispravna , trecina u voznom stanju , a trecina ne moze da izadje sa stajanke ili iz garaze . Lazanjski se posle toga ucutao na tu temu i presao na druge stvari . Pametnom coveku to govori sve , a prilicno se slaze sa onim sto je Kamaro rekao , a i sa onim sto sam i ja video u vojsci tokom sluzenja .

Sto se tice odrzavanja , pitanje je kakvo je bilo i u vreme SFRJ , a kamoli danas . Tu ona tvoja prica o vojnim mehanicarima i nacinima zaposljavanja tehnickog kadra u vojsci , i to da jedan radi , a troje mu se smeju , ima smisla ( a za to sam i ja na toj temi dao primer ) . Mada se postavlja pitanje sta je i moguce uraditi sa tenkom starim 50 godina , i da li je isplativo ulagati u proizvodnju rezervnih delova za njega , kao i paketa osavremenjavanja .

Sto se tice budzeta , znam sigurno da preko 50% ide na penzije i plate , tacnu cifru ne znam , proveri , naci ces je negde , sigurno nije vojna tajna , jer je Sutanovac cifru javno spominjao vise puta . Zato sada i trazi da se isplata vojnih penzija prebaci na PIO , kako bi finansijski rasteretio ministarstvo i krenuo u nabavku nove tehnike .

Jedino resenje koje imamo je da ulazemo u osavremenjavanje tenkova u koje vredi dalje ulagati , i da kroz to i proizvodnju rezervnih delova za njih usvajamo lagano ceo proizvodni proces , dok ne budemo u stanju da ponovo sami , ili u saradnjii sa okolnim zemljama , proizvedemo kompletno novi tenk .

Zivi bili , pa videli , mozda su u pravu oni koji misle da je secenje greska , mozda su u pravu oni koji misle da je dobro , vreme ce pokazati .

Pozdrav !
« Poslednja izmena: 23. Jul 2009, 23:30:12 od miodrag2 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 07:38:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.