Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 18:51:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li smatrate da je se proglasavanje T-55 neperspektivnim pravi izbor?!
Da - i ako su ih isekli, ionako su bili samo neperspektivni balast
17.6%  (16)
Mozda ... ali mogle su da se iskoriste na milion drugih nacina
13.2%  (12)
Verovatno ... para ioinako u budzetu nema, ni za popravke a kamoli za mederniizaciju ili nesto vise
19.8%  (18)
Ne ... toliki broj ispravnih i funkcionalnih tenkova direktno utice na nadmoc jedne drzave i Vojske u relanim uslovima
28.6%  (26)
Ne ... politicki potez kako bi i poslednju okosnicu Vojske oterali pod noz!!!
20.9%  (19)
Ukupno glasova: 73
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: T-55 - potez decenije ili greska veka?!  (Pročitano 34493 puta)
Svakodnevni prolaznik

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
Apple iPhone7
... ljudi, opet se frljate terminima, a sve zato sto neki nemogu da prihvate crnu istinu ... svi tenkovi T-55 su iseceni, a ako je i ostalo par komada, to je , kako neko rece - da bi se Yugo Import igrala ... mada, svima su cevi zarezane, tako da to vise nije ni tenk, vec samo hodni deo sa kupolom kao balastom ... a sta ce sa njima da rade, videcemo ... mada, sta god da urade, bice samo sminka namenjena mazanju ociju i pokrivanju pranja para ulozenih u modernizaciju ... sve te modernizacije tipa zavarene ploce, farbanje u maskirno po NATO standardu i slicne gluposti odradjuju segrti, a preko toga se pravdaju pare na milione evra !!! ... ocigledan primer je i "Partner" 2009, ali to su vec neke druge teme i price ...
   Sto se konkretnih modifikacija tice, bio sam prisutan kada su predstavljane prave modernizacije i T-55, i M-84, kao i mnoge druge vrste naoruzanja, a sve sa ciljem prodaje istih zemljama treceg sveta i zemljama u razvoju ... konkretno, radi se o izlozbi u TOC "Nikinci" 2003/4, kada je bio i predstavljen M-84AB-1N, sa svim mogucim dodacima, sto bi rekli u fulu ... reprezentativni model imao je integrisanu klimu, jer je bio predvidjen za upotrebu u pustinjskim uslovima, modifikovan hodni deo sa disperzivnim svojstvima za kretanje po rasutom terenu , pa sve do upotrebe kaciga u sklopu sistema komunikacije u vozilu, nesto kao "Jaguar" ...
   Neko je pomenuo i modifikacije koje se nude "u njegovom gradu'', ali ja sam bio u gradu gde je svojevremeno vrseno sklapanje i montaza M-84, kao i modifikacije ostalih vozila , kao i "oklopa " uopste, tako da to jedino moze biti  TRZ,  ili bivsa Namenska Industrija, kao u mom slucaju ... i sve te "modifikacije" su samo "filovanje" vec postojecih platformi svime i svacime, samo da bi se reklo da su uradjene neke modifikacije i unapredjenja ... to je nesto o cemu sam opsirnije pisao na nekim drugim sajtovima i forumima, tako da se ne bih ponavljao ...
  Na oprecne komentare spomenute ovde, u smislu daljeg organizovanja Vojske kod nas, slozio bih se sa konceptom Svajcarske ili Svedske, ali moramo imati na umu da je Svedska prva na svetu po elektronskim sistemima vodjenja i upravljanja vatrom ( SUV na M-84 je samo uproscena verzija SUV-a sa Svedskog PA topa), da je Svajcarska najbogatija zemlja ne svetu, a da su kod nas ekonomska , politicka kao i socioloska situacija malo kompleksnija ... dok se te konceptualne stvari ne rese, cisto sumnjam da ce se nesto radikalnije promeniti ... jednostavno, neko spolja ne zeli da mi imamo jaku Vojsku, i tu je pocetak i kraj svake price ... ako jos uzmemo u obzir i mentalitet ljudi ovde, kao i uvrezeno misljenje o Vojsci uopste, mislim da je svaki dalji komentar suvisan ... sad sam upravo cuo da ce gay parada biti odrzana zvanicno 20. septembra ... ne znam samo ko ce da ide u redovnu Vojsku - da li oni mamini i tatini sinovi koji su naplacivali parkinge po centrima vecih gradova u zadnjih nekoliko godina, ili oni "aktivisti" koji ce izaci  na ulicu nasminkani, i sa brushalterima na sebi!!! ... kada te stvari budu dosle na svoje mesto, Vojska nam nece ni trebati - mi cemo jos uvek imati M-84, a do tada ce tenkovi vec biti generacijama daleko, sto u tehnoloskom, sto u tehnickom smislu ... a mi cemo jos uvek raspravljati o isecenim T-55 i zaliti za vremenima kada su nesto mogli da promene ...
IP sačuvana
social share
Makijavelizam je stanje uma - sve ostalo je iluzorno!!!

Edit by chelavi1: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Citat
Neko je pomenuo i modifikacije koje se nude "u njegovom gradu'', ali ja sam bio u gradu gde je svojevremeno vrseno sklapanje i montaza M-84, kao i modifikacije ostalih vozila , kao i "oklopa " uopste, tako da to jedino moze biti  TRZ,  ili bivsa Namenska Industrija, kao u mom slucaju ... i sve te "modifikacije" su samo "filovanje" vec postojecih platformi svime i svacime, samo da bi se reklo da su uradjene neke modifikacije i unapredjenja ...
jeste trz, napisao sam ispod sta rade po modelima. to i slike su sa njihovog sajta. vidi se da tu nema niceg specijalnog i da se to svodi na sto ti kazes, filovanje.
ja sam kazem da je bolje imati deset ispravnih nego 100 neispravnih. pri tome mislim da su tih 10 stvarno ispravni, a ne doterani za prelazak 3 km u krugu kasarne!

a koliko sam shvatio za tu najnoviju m84 koju nude po bliskom istoku itd. da ne postoji ni jedna takva vec proizvedena. jer u nju ulazi neka elektronika i radarski sistem koji nabavljamo cini mi se od izraelaca (mada nisam siguran, mozda je i neko drugi u pitanju) i koji su mnogo skupi.
tako da mi to nemamo a nudimo na prodaju! Smile
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Тенкови су били исправни.

Иначе позната ми је та прича. Има више итерација, а иде отприлике овако:

Боље је имати 100 исправних него 1000 неисправних, затим
Боље имати 10 исправних него 100 неисправних, и на крају
Боље имати 1 исправан него 10 неисправних

На крају остане:
ништа

Оправдање за уништавање војске нема.
« Poslednja izmena: 22. Jul 2009, 19:08:33 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Не с**и.  Smile
Тенкови су били исправни.

Иначе позната ми је та прича. Има више итерација, а иде отприлике овако:

Боље је имати 100 исправних него 1000 неисправних, затим
Боље имати 10 исправних него 100 неисправних, и на крају
Боље имати 1 исправан него 10 неисправних

На крају остане:
ништа

Оправдање за уништавање војске нема.
cim tvrdis da se.em, moguce je da ti imas neke istinitije podatke.
iz vise izvora (iz oficirske sam porodice, a i imam dosta rodjaka u vojsci) kao i na osvnovu svog iskustva na odsluzenju vojnog roka ovo pricam.
do duse nisam bio tenkista vec policajac, ali u jednoj motorizovanoj brigadi!
pa zato i postavljam logicko pitanje koliko ima smisla drzati 15 tenkova totalno neispravnih, a na njih imati jos tri koja su (kao) ispravni. dok mi je trajala obuka, bar sam 4 puta video kako se tenk kvari dok traje obuka tenkistima (jedan od ta tri).
da tuga bude veca, seljaci i civili u vojsci se navadili pa rastacu naftu iz ta tri tenka!

ja te sada pitam, kakva je to brigada koja moze da na osnovu tih krntija moze da tvrdi da ima 18 tenkova na raspolaganju (a dok sam radio obezbedjenje prilikom dolaska ministra to je upravo rekao komadant kasarne ministru)?
kako ona moze da izvrsi bilo kakav borbeni zadatak ako nema tehnicki ispravna sredstva?
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Решење је да се врате у исправно стање а не у топионицу...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
Samsung Galaxy IIs

A novac ? Odakle ? Iz kredita ? A cime ces vratiti kredite ?
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Шта нема новца?!?!
Војни буџет за 2009. износи 1.1 милијарду долара...  Smile

Швајцарски војни буџет на пример износи 3.6 милијарди долара.

Где су они а где смо ми???!?!
Камо среће да нам је војска на нивоу 30% од швајцарске...

Где су паре?!? Smile
« Poslednja izmena: 22. Jul 2009, 13:50:23 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
Citat
Где су паре?!?

Skoro bila tema o jahtama što voze neki naši...  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
t55 je zastareo tenk, ne treba se oslanjati na takav tenk da bi ga imali u ne znam kakvom broju!
« Poslednja izmena: 23. Jul 2009, 03:58:49 od Kamaro24 »
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Па наравно да има потребе за толиким бројем, да смо изоловано острво сложио бих се са тобом али пошто нисмо и 1000 тенкова је мало... 
Т-55 је добар и употребљив тенк и његово уништавање је сумануто.
« Poslednja izmena: 22. Jul 2009, 19:17:18 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 18:51:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.