Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 18:52:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li smatrate da je se proglasavanje T-55 neperspektivnim pravi izbor?!
Da - i ako su ih isekli, ionako su bili samo neperspektivni balast
17.6%  (16)
Mozda ... ali mogle su da se iskoriste na milion drugih nacina
13.2%  (12)
Verovatno ... para ioinako u budzetu nema, ni za popravke a kamoli za mederniizaciju ili nesto vise
19.8%  (18)
Ne ... toliki broj ispravnih i funkcionalnih tenkova direktno utice na nadmoc jedne drzave i Vojske u relanim uslovima
28.6%  (26)
Ne ... politicki potez kako bi i poslednju okosnicu Vojske oterali pod noz!!!
20.9%  (19)
Ukupno glasova: 73
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: T-55 - potez decenije ili greska veka?!  (Pročitano 34495 puta)
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 
Ma ljudi kad bude bilo kesa,nadajmo se da ce i to vreme doci,u vojsci lako ce drzava nabaviti neke druge-nove tenkove.Svi koji smo bili u vojsci imali smo priliku da vidimo u kakvom je stanju nasa tehnika,i da je vecina stvari zastarela i pitanje da li i upotrebljiva.I kad bolje razmislim,pa bolje je da imamo 200-250 ispravnih i u svakom trenutku raspolozivih i spremnih tenkova-nego 1000 od kojih velika vecina ne moze ni da upali.
« Poslednja izmena: 23. Jul 2009, 23:46:34 od Cane Mafija »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
. Lazanjski je , Aleksa , kao i ti kukumavcio zbog T-55 , a potpukovnik mu je odgovorio da je bolje da ima 300 ispravnih tenkova , nego 1000

uvazeni pukovnik koji je svoj cin stekao uvlaceci se u zadnji kraj zna se kome  Smile Smile je "zaboravio" da iznese tuznu cinjenicu da mi ne samo da nemamo 300 tenkova (bilo kakvih) ,nego se odnos ispravnih i neispravnih tenkova (m-84 i t-72) nimalo nije popravio zato shto su isekli t-55   Smile .

zapravo , time shto su oterali mnoge struchne ljude iz vojske (smanjenje brojnog stanja je opet bilo po podobnosti a ne struchnosti) opala je mogucnost i da se postojeci tenkovi remontuju.

inache ,t-55 koshta ispod 50 000 $ , t-72 se moze naci od 100 000 $ tako da ta pricica o nedostatku rezervnih delova ne pije vodu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia 
Ne pricam ja o tome da kupim polovan tenk i sa njega skidam delove i ugradjujem u drugi . Ja pricam o usvajanju proizvodnje i ugradnji novih delova . Zbog takvih popravki vozila sam ja licno mogao da izgubim glavu barem dva puta tokom sluzenja roka , a najmanje jos dva puta neki drugi momci u mojoj jedinici . Lako je igrati se tudjim glavama , a tesko je staviti svoju u torbu . Sedni ti , recimo , u pinca u koji su ugradjeni delovi skinuti sa drugog , pa kreni niz nizbrdicu od desetak procenata , pa da vidim kako bi ti bilo . Ili , kreni ti da trcis pored T-55 u vezbi napada , a da znas da su mu delovi koji su ugradjeni tokom servisa skinuti sa drugog tenka .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Ne pricam ja o tome da kupim polovan tenk i sa njega skidam delove i ugradjujem u drugi . Ja pricam o usvajanju proizvodnje i ugradnji novih delova . Zbog takvih popravki vozila sam ja licno mogao da izgubim glavu barem dva puta tokom sluzenja roka , a najmanje jos dva puta neki drugi momci u mojoj jedinici . Lako je igrati se tudjim glavama , a tesko je staviti svoju u torbu . Sedni ti , recimo , u pinca u koji su ugradjeni delovi skinuti sa drugog , pa kreni niz nizbrdicu od desetak procenata , pa da vidim kako bi ti bilo . Ili , kreni ti da trcis pored T-55 u vezbi napada , a da znas da su mu delovi koji su ugradjeni tokom servisa skinuti sa drugog tenka .
a zamisli da se pokvari u borbi, a citav vod oko tenka!
1. ljudski zivoti su prioritet
2. hrpa metala je hrpa metala, da se napraviti. mrtvog coveka ne mozes vratiti u zivot!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
И нов тенк исто може да се поквари у најнезгоднијем тренутку, поготово ако се не одржава како треба.
Уз добро одржавање нема проблема ни са старим тенком док уз лоше одржавање чак и најновији тенк прави проблеме.

Кључ свега је добра служба одржавања.
Пуно је примера, посебно на западу на коју већина вас са дивљењем гледа, да се користи опрема стара и по 30-40 година.

Посебно у авијацији али не само у њој. Чак се иде дотле да се користе делови са срушених и запаљених авиона. Исто важи и за авионе који су повучени из службе али ако су неке компоненте исправне и имају још ресурса у себи оне се скидају, категоризују и упућују на даљу уградњу.

Кључ свега је добро одржавање. Коришћење делова са расходованих возила није неуобичајено али се ти делови пре поновне уградње темељно тестирају, ако треба поправе и тек ако прођу тест користе као резервни део.

Мене живо занима да ли је механичар кажњен због тога што сте ви могли да погинете?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple iPhone7
... e ljudi, ljudi ... samo Vas posmatram ... pa jel' znate sta su meni pricali dok sam bio na T-55?... kakav covek, kakvi ljudi, na tvoje mesto ceka njih 50, a ako izgubis tenk, korak si blize porazu u ratu !!! ... to je ona cuvena Ruska filozofija, po kojoj su ljudi ( tenkisti ) obicna stoka priucena da rukuje tom masinom, i nema veze ako mu se "nesto dogodi" ... da , ali mi pricamo o Rusima, kojih zajedno sa Crnogorcima ima 200 miliona, a sta cemo mi kad nas nema ni 7-8, sve zajedno od Subotice pa do Vranja? ...  to sto smo mi po koncepciji ratovanja "istocna " ili Ruska skola, ne znaci puno ... to sto imamo tehniku, i citave koncepte koje su oni odbacili jos pre nekoliko decenija, ne cini nas Rusima, i mi to nikada necemo biti, ma koliko to mi zeleli, ili se trudili ... nasuprot tome, tu je i "zapadni" iliti pro-Americki sistem, koncepcija ili filozofija ratovanja, ako vam vise odgovara,  gde je covek svetinja, i gde ce u slucaju da za 2 sekunde neki od tih istih oficira zapadne alijande treba da donese odluku izmedju toga da li da zrtvuje jednog coveka ili 100 komada najsvremenije borbene tehnike, u sekundi reci samo jedno - covek!!! ... e tu se, gospodo, krije zajeb zvan koncepcija ratovanja ... Amerima je dovoljna lekcija bio Vijetnam, i od tada se jos uvek nisu oporavili ... ali ,izvukli su lekciju, i od tih iskustava ne odustaju, ma koliko tehnicki i tehnoloski bili jaki ... a da, cisto da n ezaboravim da spomenem - iza njih stoji drzava sa godisnjim vojnim budzetom od preko 400 miliona $ !!! ... ovo je samo jedna od stavki, koaj ima direktne implikacije na razvoj namenske industrije ... ako za primer uzmemo samo Abrams , videcete koliko je to skupa i zahtevna "igracka", da je napravljen jos pre nekoliko decenija, i da se od njega jos uvek ne odustaje ... ali, zato, gospodo, na Discavery-ju mozete pratiti generalni remont istog, do najsitnijeg srafa, u fabrici koja ima jedan od najsavremenijih sistema za arhiviranje i skladistenje rezervnih delova na svetu ... ja sam delove za T-55 cuvao u polu-poplavljenom magacinu, tako da, s'obzirom kako su cuvani i odrzavani, treba im odati i priznanje ...
... jedna anegdota sa trena, kada smo bili u KZB ... Engleski kontingent, na Celendzerima ... doslo je do nekog "konflikta" na nivou puskaranja pesadijskim naoruzanjem, i sta oni rade - udju u tenk, zatvore lukove , i piju caj ... ne bismo mi to ni saznali da jednom nisu izasli i trazili prekid vatre da mogu da prodju, a sve zbog kvara na tenku ... znate li sta je bio kvar?  NEISPRAVAN APARAT ZA CAJ !!! ... i sad vi meni kazite da smo mi pametni , a oni ludi!!!
IP sačuvana
social share
Makijavelizam je stanje uma - sve ostalo je iluzorno!!!

Edit by chelavi1: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Ne pricam ja o tome da kupim polovan tenk i sa njega skidam delove i ugradjujem u drugi . Ja pricam o usvajanju proizvodnje i ugradnji novih delova .

e mislim stvarno  Smile Smile Smile u zemlji u kojoj je danas nemoguce napraviti chachkalicu (da , obichnu chahckalicu mi uvozimo  Smile ) ti pricash o proizvodnji novih delova. da li ti uopshte shvatash ko je na vlasti i u kakvom je stanju industrija ove zemlje ?  Smile

to shto se tebi ne svidja realnost da mi moramo da kupujemo polovne stvari je samo tvoj psiholoshki problem ,i tu ti ja ne mogu pomoci.

Citat
Ili , kreni ti da trcis pored T-55 u vezbi napada , a da znas da su mu delovi koji su ugradjeni tokom servisa skinuti sa drugog tenka .

imam ja drugi predlog . kreni ti u pravom napadu bez tog navodno neispravnog tenka (a mozesh i bez pushke jer i ona moze da se pokvari  Smile ) pa da vidimo dokle cesh da stignesh . i ne prosipaj mi molim te priche da mi treba da nabavimo t-90 ,leo 2 ,abrams ili bilo koji drugi tenk ako nemash ideju odakle da nabavimo pare za tako neshto  Smile

evo npr. ja sam sluzio u jednoj od najzajebanijih kasarni u srbiji u vojnoj policiji. dobro sam ogulio bulju dok sam zavrsio vojni rok. dok su moji pametni drugari odradili civilku za par meseci duze,

pa valjda si ti sluzeci u vojnoj policiji stekao neko zivotno iskustvo koje te civilne 3.14-ice  Smile Smile nikad nece moci ni da zamisle. ako hocesh da izbegnesh svaku teshkocu u zivotu onda bolje da se ubijesh  Smile .

« Poslednja izmena: 25. Jul 2009, 23:09:55 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Futo fukutsu - Saburo Sakai

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 3671
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
SonyEricsson C702i
off topic obrisan Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Слажем се да је на западу човек светиња али само док се ратује против слабо наоружаних домородаца где су губици мали због тоталне техничке и војне премоћи, али када се дохвате између себе или са мало озбиљнијим противником, лети перје на све стране а њихови мртви се мере десетинама милиона... Совјетска концепција рата је заснована на тоталном рату против запада а тотални рат значи милионске губитке на свим странама, макар нису лицемери као запад да својим војницима причају бајке да су светиња, него умри мушки.   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia 
Ne pricam ja o tome da kupim polovan tenk i sa njega skidam delove i ugradjujem u drugi . Ja pricam o usvajanju proizvodnje i ugradnji novih delova .

e mislim stvarno  Smile Smile Smile u zemlji u kojoj je danas nemoguce napraviti chachkalicu (da , obichnu chahckalicu mi uvozimo  Smile ) ti pricash o proizvodnji novih delova. da li ti uopshte shvatash ko je na vlasti i u kakvom je stanju industrija ove zemlje ?  Smile

to shto se tebi ne svidja realnost da mi moramo da kupujemo polovne stvari je samo tvoj psiholoshki problem ,i tu ti ja ne mogu pomoci.

Citat
Ili , kreni ti da trcis pored T-55 u vezbi napada , a da znas da su mu delovi koji su ugradjeni tokom servisa skinuti sa drugog tenka .

imam ja drugi predlog . kreni ti u pravom napadu bez tog navodno neispravnog tenka (a mozesh i bez pushke jer i ona moze da se pokvari  Smile ) pa da vidimo dokle cesh da stignesh . i ne prosipaj mi molim te priche da mi treba da nabavimo t-90 ,leo 2 ,abrams ili bilo koji drugi tenk ako nemash ideju odakle da nabavimo pare za tako neshto  Smile

evo npr. ja sam sluzio u jednoj od najzajebanijih kasarni u srbiji u vojnoj policiji. dobro sam ogulio bulju dok sam zavrsio vojni rok. dok su moji pametni drugari odradili civilku za par meseci duze,

pa valjda si ti sluzeci u vojnoj policiji stekao neko zivotno iskustvo koje te civilne 3.14-ice  Smile Smile nikad nece moci ni da zamisle. ako hocesh da izbegnesh svaku teshkocu u zivotu onda bolje da se ubijesh  Smile .

mada sumnjam da si ti bio u vojnoj policiji ....  Smile Smile Smile

Momak , jedini ko ovde ima psiholoske probleme si ti ! Zato u svaku raspravu koja je i koja nije vezana za politiku guras politiku . Zato i propagiras stavove o mrznji protiv Jevreja , i ne znam jos koga . Ja ne radim ni jedno ni drugo , pokusavam da realno sagledavam stvari i predlazem resenja za koja mislim da su dobra .

Znam ja odlicno u kakvom je stanju industrija ove zemlje . Ali , ona nije u takvom stanju od juce , vec njen pad krece jos od vremena pre Ante Markovica . O razlozima mozemo da pricamo , zasto su mnoge firme jos u doba SFRJ pocele da propadaju , ali to je predugacka prica i njoj ovde nije mesto . Za tvoju informaciju , cackalice uvozimo zato sto je kod nas nerentabilna proizvodnja istih , mnogi ljudi su je zapocinjali i nikako nisu mogli da cenom konkurisu uvoznim . Zato su pozatvarali firme .

Nemoj da citiras i odgovaras na stvari koje nisam rekao . Niti sam rekao da kupimo Leoparda II , niti Abramsa , niti T-90 . Ono sto sam rekao je da kroz programe osavremenjavanja , pazljivim izborom partnera i uslovljavanjem ucesca u poslu prodajom i licenci za odredjene komponente , ponovo uposlimo nasu namensku industriju , da ono sto vec imamo upotrebimo , i da lagano razvijemo nedostajuce pogone potrebne za izradu novog domaceg tenka , ili da ponovnim uspostavljanjem saradnje sa zemljama u okruzenju uspemo da zaokruzimo proizvodni proces i na kraju dobijemo osavremenjene novije tenkove poput T-72 i M-84 , i stvorimo uslove za konstrukciju novog tenka .

Protiv sam kupovine polovnih tenkova , i ugradnje delova iz njih , jer mi nemamo kapacitete kakve imaju amerikanci u kojima te tenkove mozemo rastaviti na delove do zadnjeg srafa , sve prekontrolisati , videti kvalitet delova i koliko je resursa u njima ostalo , i videti sta od toga smemo da ugradimo , a sta ne . Na zalost , zivimo tu gde zivimo , i to je kod nas trenutno nemoguce , bar za T-55 . Zato nisam za to da u tenkove ponovo ugradjujemo delove za ciji kvalitet i dugotrajnost ne mozemo da garantujemo , i da ti delovi otkazuju i da to placamo ljudskim zivotima , da li u miru , da li u ratu . A pokretati proces proizvodnje novih delova za masine stare preko 50 godina je ravno idiotizmu .

Sto se tice toga iza ili pored cega bi jurisao , uvek radije pored T-72 ili M-84 , nego pored T-55 . I prestani vise da karikiras sve sto ljudi kazu , kada ne znas kako da im odgovoris . I pogledaj sta je tpku_2b napisao , pa i iz toga izvedi neki zakljucak . A zbog taktike u kojima su nam ljudi na zadnjem mestu , dosli smo dotle gde smo sada , da nas ima koliko nas ima , da nam je zemlja u stanju u kome jeste , i da nam je prirodni prirastaj takav kakav jeste . Zemlja koja u proseku na 35 godina izgubi izmedju petine i polovine mladog muskog stanovnistva vodeci ratove koje je morala da vodi zbog raznih usijanih glava , a mogla je da ih izbegne , ako ne duze , ali bar toliko dok se finansijski ne oporavi i bolje ne naoruza , ne moze da se nada nicemu dobrom , na kraju ce joj narod izumreti .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 18:52:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.