Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 14:05:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 487 488 490 491 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 951152 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Npr. čovek je toliko opterećen đavolom da sve što se oko njega dešava pripisuje nečastivom, ubeđen je da on preuzima oblik njegovih bližnjih i da ga iskušava. U takvim trenucima on je u stanju ubiti nekog misleći da napada đavola.

Potupono isti obrazac je primecen kod uzivaoca teskih droga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Kod uživaoca droga nesposobnost za rasuđivanje traje kraće i obično nije tolikog inteziteta kao kod sumanutih ideja.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Za mnoge ljude su savremenici pricali da su poremeceni pa se posle otkrilo da su bili u pravu!
Mentalna poremecenost je bolest koju neko ima ili je nema, mentalna poremecenost nije stvar bilo cije tvrdnje.

U doba kada su se ljudi proglasavali poremecenim a bili su u pravu nije postojala definicija poremecenosti koja vazi za celo covecanstvo nego je to bilo doba kada je dogma odredjivala zakone.
Citat: Makros_Crni
Ja sam parafrazirao profesora pravne medicine. Inače po struci je psihijatar, i dugogodišnji sudski veštak, a radio je i u duševnoj bolnici.
Čovek ima veliko iskustvo, te ako on kaže da je nekad teško razlikovati zdravo od bolesnog, biće da je u pravu.
"Toliko je tesko" po izjavama/tvrdnjama osobe ustanoviti da li je mentalno poremecena ili nije "da dugogodisnji strucnjaci" u svetskim psihijatrijama moraju da bacaju novcic (pismo/glava) da bi mogli da daju dijagnozu.

Potreban je doktorat medicine sa tri razlicita kontinenta da bi se ustanovilo da osoba koja tvrdi da se jevrejin rodjen pre 2000 godina samolansirao u atmosferu i da se vraca na Zemlju leteci na oblaku da bi iz grobova re-kreirao one koji su verovali u njega..... - mentalno poremecena.
Citat
Inače da bi nešto bilo kvalifikovano kao duševna bolest ili duševna poremećenost njeno dejstvo na lice mora biti takvo da ono ne bude u stanju da, u potpunosti ili makar u značajnoj meri, shvati značaj i posledice svojih radnji.
Npr. čovek je toliko opterećen đavolom da sve što se oko njega dešava pripisuje nečastivom, ubeđen je da on preuzima oblik njegovih bližnjih i da ga iskušava. U takvim trenucima on je u stanju ubiti nekog misleći da napada đavola.

Sa druge strane imamo nekog ko tvrdi da nečastivi postoji, da je odgovoran za zlo na svetu, ali to mu ne smeta da živi svoj život, ide povremeno u crkvu, pomoli se i sl. Takva osoba je uračunljiva, odnosno normalna.
Ova dva primera su krajnosti, nekad nemaš tako očigledne elemente koje ukazuju na stanje lica već je potrebno duže posmatranje da bi se postavila dijagnoza.

No kako god, ako želiš par milijardi ljudi proglasiti za poremećene, izvoli.
Covek koji ima prehladu je bolestan bas kao sto je bolestan covek koji ima ebola virus.
Ima mentalno poremecenih osoba koje ne predstavljaju apsolutno nikakvu opasnost po okolinu.

Nikoga ja ne proglasavam mentalno poremecenim, covecanstvo se deli na zdravorazumne bez laznog Boga i mentalno poremecene sa laznim bogom. Ko god tvrdi da je stvarnost ono sto nije sama sebe proglasava za mentalno obolelog.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Bosch ima centrifugu

Ima mentalno poremecenih osoba koje ne predstavljaju apsolutno nikakvu opasnost po okolinu.

Citam ja tvoj post i shvatim odjednom da si apsolutno u pravu..... Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
Mentalna poremecenost je bolest koju neko ima ili je nema, mentalna poremecenost nije stvar bilo cije tvrdnje.

U doba kada su se ljudi proglasavali poremecenim a bili su u pravu nije postojala definicija poremecenosti koja vazi za celo covecanstvo nego je to bilo doba kada je dogma odredjivala zakone.

Pa ne postoji ni danas definicija poremecenosti za celo covecanstvo. Da ne spomenem da se svake godine menjaju definicije u psihologiji. Nekad je homoseksualnost smatrana za bolest, danas ne. Ali opet ne svuda.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Citam ja tvoj post i shvatim odjednom da si apsolutno u pravu..... Smile
Nista ti nisi shvatio, posto nisam ja u pravu i nista sto sam shvatio i ovde govorim meni ne daje nikakav znacaj.
Ti si neko kome je virtualni svet potreban da bi se potpunim strancima obracao na nacin na koji im se u stvarnom zivotu nikada ne bi obracao.
Citat: bluesoniq
Pa ne postoji ni danas definicija poremecenosti za celo covecanstvo. Da ne spomenem da se svake godine menjaju definicije u psihologiji. Nekad je homoseksualnost smatrana za bolest, danas ne. Ali opet ne svuda.
Sta je dokaz za nepostojanje definicije mentalno poremecene osobe koja vazi za celo covecanstvo ?
U kom se drustvu osoba koja tvrdi da postoji nesto za cega nema dokaza smatra normalnom ?
Kako se promenila definicija mentalno obolele osobe kroz istoriju ?
Kako su nekad definisane mentalno poremecene osobe nekad i sad ?
Homoseksualnost i religioznost su bolesti koje su kroz drustvena uredjenja proglasena "normalnim" stanjem svesti.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7
1. Sta je dokaz za nepostojanje definicije mentalno poremecene osobe koja vazi za celo covecanstvo ?
2. U kom se drustvu osoba koja tvrdi da postoji nesto za cega nema dokaza smatra normalnom ?
3. Kako se promenila definicija mentalno obolele osobe kroz istoriju ?
4. Kako su nekad definisane mentalno poremecene osobe nekad i sad ?

Homoseksualnost i religioznost su bolesti koje su kroz drustvena uredjenja proglasena "normalnim" stanjem svesti.

1. Dokaz? Pa to da covecanstvo nema jedinstveni stav oko toga sta se smatra normalim.
2. U bilo kom drustvu u kome ima preko 50% religioznih osoba.
3. Promenila se itekako. Kao sto rekoh neke mentalne bolesti nisu vise to. Takodje nesto sto je smatrano izuzetno teskom mentalnom bolescu danas se leci/smiruje lekovima.
4. Otkud sad ovo? Pricali smo o tome da je relativno sta drustvo u jednom momentu smatra za normalno i prihvaceno a vec za 10-20 godina to postane prihvaceno i normalno.

Jel ovo licno tvoje misljenje o homoseksualizmu? Da je to bolest?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
1. Dokaz? Pa to da covecanstvo nema jedinstveni stav oko toga sta se smatra normalim.
2. U bilo kom drustvu u kome ima preko 50% religioznih osoba.
3. Promenila se itekako. Kao sto rekoh neke mentalne bolesti nisu vise to. Takodje nesto sto je smatrano izuzetno teskom mentalnom bolescu danas se leci/smiruje lekovima.
4. Otkud sad ovo? Pricali smo o tome da je relativno sta drustvo u jednom momentu smatra za normalno i prihvaceno a vec za 10-20 godina to postane prihvaceno i normalno.

Jel ovo licno tvoje misljenje o homoseksualizmu? Da je to bolest?
Kakva sila je potrebna da tebi objasni da ne postoji dokaz nepostojanja ?!?
Religiozna osoba je ona koja veruje da Bog postoji, mentalno poremecena osoba je ona koja tvrdi da Boig postoji, a za tu tvrdnju nema dokaz.
Svako ko tvrdi nesto a za to nema dokaz nije normalna osoba, normalna osoba ima dokaz za sve sto tvrdi.
Patoloski lazovi nisu normalne osobe.
Oduvek su osobe koje tvrde nesto sto ne postoji smatrane nenormalnim, sta se promenilo je zakon koji tu nenormalnost regulise, za vreme Isusa tvrdnja osobe da ima direktnu vezu sa Bogom donosila je smrt kamenovanjem bez sudjenja, na licu mesta, dok danas ta forma mentalne poremecenosti ne podleze krivicnom kaznjavanju ili zdravstvenom institucionisanju.

Ne, to nije moje misljenje o homoseksualizmu i religioznosti, posto nemam nista protiv homoseksualaca i
religioznih osoba. To je moje znanje o osobi normalne seksualne orijentacije bez genetskih deformacija ( bolesti )
u kojoj normalna jedinka jednog pola obavlja funkcije normalne za taj pol.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Samsung S7

Ne, to nije moje misljenje o homoseksualizmu i religioznosti, posto nemam nista protiv homoseksualaca i
religioznih osoba. To je moje znanje o osobi normalne seksualne orijentacije bez genetskih deformacija ( bolesti )
u kojoj normalna jedinka jednog pola obavlja funkcije normalne za taj pol.

Nisam te ni pitao da li imas nesto protiv. Pitao sam te da li je to tvoje misljenje da je homoseksualnost bolest. A to si lepo i odgovorio u prvoj citiranoj recenici.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia krntija
Nista ti nisi shvatio, posto nisam ja u pravu i nista sto sam shvatio i ovde govorim meni ne daje nikakav znacaj.

Dakle hoćeš da nam kažeš em nisi u pravu em si nebitan lik?

Pa zašto koji kurac pišeš na forumu?
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 487 488 490 491 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 14:05:48
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.