Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 21:46:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Kako su nastali danasnji ljudi?
Evolucijom
44%  (212)
Bog ih je stvorio
38.6%  (186)
Nesto trece
17.4%  (84)
Ukupno glasova: 482
Idi dole
Stranice:
1 ... 223 224 226 227 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin?  (Pročitano 951964 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

My imaginary friend says Hi.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Tako je, ovi linkovi su cisto edukativne prirode.
Ne reklamiraju nikakav proizvod ili uslugu i ja postovanjem tih linkova ne osvarujem nikakvu materijalnu dobit, prema tome to nije reklama i ne krsi ni jedan clan pravilnika foruma.

Cekaj, cekaj.
Kakva reklama, ja koristim ove linkove da bih dokazao svoje tvrdnje, da ne govore ljudi da sam ja to izmislio.

Ако користиш као извор мораш овако да ставиш

Izvor: Teorija Evolucije

Kod:
Izvor: [url=www.teorijaevolucije.com]Teorija Evolucije[/url]

Pa zar nisam
Edit, izmenio sam
Citat
ovo http://www.teorijaevolucije.com/abiogeneza.html u ovo Izvor: Teorija Evolucije - Abiogeneza

Obrazlozenje.

Abiogeneza

Često se može među kreacionistima čuti argument da evolucija ne može biti tačna pošto se još uvek ne zna kako je život na Zemlji nastao. Ovaj argument je netačan, iz prostog razloga što se evolucija ne bavi nastankom života. Evolucija je teorija o razvoju života, a da bi bilo razvoja, život mora već postojati. Da li je prvi život nastao hemijskim procesima, da li je pao na zemlju iz svemira, da li ga je stvorio Bog, ili su ga napravili vanzemaljci – za evoluciju je ovo potpuno nebitno.

Radi ilustracije, uporedimo ovo sa jednom drugom teorijom: teorijom gravitacije. Ova teorija objašnjava kako tela koja poseduju masu deluju jedna na druge, i koje zakonitosti vladaju među njima. Međutim, otkud telima masa uopšte? Zašto materija ima težinu? Nijedan naučnik na svetu ne zna odgovor na ovo pitanje, mada postoje razne hipoteze. Šta ovo znači za nauku? Upravo ono što je napisano: mi znamo kako gravitacija deluje i kako nastaje, ali ne znamo odakle ona potiče.

Isto važi i za evoluciju. Iako i dalje ne znamo kako je nastao život na Zemlji, mi znamo da je taj život u početku bio jako primitivan, i da se kroz proces evolucije polako razvijao i postajao sve kompleksniji. O nastanku života, za sada, naučnici ne mogu da tvrde ništa definitivno; evolucija je, međutim, činjenica.
« Poslednja izmena: 13. Nov 2009, 17:53:52 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
--Dr. Francis Crick; Nobel laureate, co-discoverer of the DNA molecule
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Tako je, ovi linkovi su cisto edukativne prirode.
Ne reklamiraju nikakav proizvod ili uslugu i ja postovanjem tih linkova ne osvarujem nikakvu materijalnu dobit, prema tome to nije reklama i ne krsi ni jedan clan pravilnika foruma.

Cekaj, cekaj.
Kakva reklama, ja koristim ove linkove da bih dokazao svoje tvrdnje, da ne govore ljudi da sam ja to izmislio.

Ако користиш као извор мораш овако да ставиш

Izvor: Teorija Evolucije

Kod:
Izvor: [url=www.teorijaevolucije.com]Teorija Evolucije[/url]

Pa zar nisam
Citat
http://www.teorijaevolucije.com/abiogeneza.html

Obrazlozenje.

Abiogeneza

Često se može među kreacionistima čuti argument da evolucija ne može biti tačna pošto se još uvek ne zna kako je život na Zemlji nastao. Ovaj argument je netačan, iz prostog razloga što se evolucija ne bavi nastankom života. Evolucija je teorija o razvoju života, a da bi bilo razvoja, život mora već postojati. Da li je prvi život nastao hemijskim procesima, da li je pao na zemlju iz svemira, da li ga je stvorio Bog, ili su ga napravili vanzemaljci – za evoluciju je ovo potpuno nebitno.

Radi ilustracije, uporedimo ovo sa jednom drugom teorijom: teorijom gravitacije. Ova teorija objašnjava kako tela koja poseduju masu deluju jedna na druge, i koje zakonitosti vladaju među njima. Međutim, otkud telima masa uopšte? Zašto materija ima težinu? Nijedan naučnik na svetu ne zna odgovor na ovo pitanje, mada postoje razne hipoteze. Šta ovo znači za nauku? Upravo ono što je napisano: mi znamo kako gravitacija deluje i kako nastaje, ali ne znamo odakle ona potiče.

Isto važi i za evoluciju. Iako i dalje ne znamo kako je nastao život na Zemlji, mi znamo da je taj život u početku bio jako primitivan, i da se kroz proces evolucije polako razvijao i postajao sve kompleksniji. O nastanku života, za sada, naučnici ne mogu da tvrde ništa definitivno; evolucija je, međutim, činjenica.
Citat

Правила форума су да баш мораш тако како сам ти показао. Јебига, правила.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Činjenica je da:

Organizmi koji se razmnozavaju u ograničenom prostoru(Planeta zemlja) i koji čuvaju infrmacije u vidu DNK će vremenom evoluirati.

Jel ima tu nesto nejasno?
Ima, ja znam da vreme i evolucija ne postoji, da li ti mozes da dokazes da vreme i evolucija postoje ? Koji je molekularni sastav vremena i evolucije ?

Covek koga je neko ubedio da je primat jeste primat,( posto svako zadrzava pravo da se oseca kako se oseca ), i umire kao i svaki drugi primat.
Citat: toza vampir
Evo ovako, postoji jako veliki broj stvari koje covek do sada jos uvek nije definisao i koje ne moze da razume u potpunosti, iako zna za njihovo postojanje. Jedna od tih stvari je gravitacija, na primer. Znaci tvoje tvrdjenje ne vazi za gravitaciju, pa posto ne vazi za jednu stavku (jer ti kazes da je svesno bice ono koje poseduje objasnjenje svega sto postoji iz cega zakljucujemo da poseduje objasnjenje gravitacije, a tog objasnjenja jos uvek nema) ne vazi ni u globalu. Dakle, po tvojoj definiciji svesno bice ne postoji (jos uvek se nije rodilo, na zalost). Dobro, i to je nesto.  Smile

Druga stvar, kada das majmunu 2 petarde i on ih ubaci u tortu on je kreirao neku novu tortu, koja do tada nije postojala. Znaci majmun je svesno bice?  Smile

I evo ih opet price, matematicki je nemoguce. A kako znamo to? Pa ne znamo, nagadjamo. Niko jos nije uspeo da ponovi proces da bismo znali kako isti treba da se odvija, te stoga ne znamo koja je verovatnoca da se isti proces odigra.
Gravitacija ne postoji, postoji teorija koja kaze da gravitacija postoji u materiji. Ja nisam rekao da gravitacija postoji, to si ti rekao. Jevrejski tvorac teorije relativiteta je rekao da je to teorija a ne istina.
Kada neko kreira teoriju on nije duzan da nista dokazuje, posto ga na to nista ne obavezuje.
Samo ljudi koji tvrde da govore istinu imaju breme dokazivanja.
Majmun nema sposobnost shvatanja, odredjivanja, definisanja postojanja necega.
Izgleda nemas preterano shvatanje destrukcije u odnosu na kreaciju.

IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Vreme postoji i evoulicija se desila. Poricanje evolucije je isto kao tvrditi da nebo nije plavo a pri tom odbijas da pogledas gore.

Citat
Koji je molekularni sastav vremena i evolucije ?

Ovo ne znam sta bi trebalo da znaci.

Citat
Covek koga je neko ubedio da je primat jeste primat,( posto svako zadrzava pravo da se oseca kako se oseca ), i umire kao i svaki drugi primat.

Ja sam ponosan primat Homo Sapiens koji stoji na vrhu evolucionog drveta.

Primat postoji po naucnoj klasifikaciji, to nije stvar osecaja
Citat
Scientific classification
Kingdom:    Animalia
Phylum:    Chordata
Class:    Mammalia
Order:    Primates
Family:    Hominidae
Subfamily:    Homininae
Tribe:    Hominini
Genus:    Homo
Species:    H. sapiens
Subspecies:    H. s. sapiens
« Poslednja izmena: 13. Nov 2009, 18:14:08 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
"You, your joys and your sorrows, your memories and your ambitions, your sense of personal identity and free will, are in fact no more than the behavior of a vast assembly of nerve cells and their associated molecules."
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
gravitacija ne postoji ?!?!
cekaj, ti bi se usudio da skocis sa 13-og sprata ?!

vreme ne postoji ?!

kako sad to ?!
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Citat
gravitacija ne postoji ?!?!
cekaj, ti bi se usudio da skocis sa 13-og sprata ?!
Ne samo to.
Da nema gravitacije ne bi ni bilo atmosfere oko zemlje i sunce bi nas sprzilo odavno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
ako cemo realno, da nema gravitacije, ne bi bilo nicega, jer ne bi postojala termo-nuklearna reakcija u jezgrima zvezda.
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I'm Victoria's secret!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2417
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
SonyEricsson K750i
a mi opet ne znamo sta je ta gravitacija. znamo posledice delovanja ali ne znamo da objasnimo kako nastaje i kakvo je to polje. znamo i da polje opada sa kvadratom rastojanja, prilicno precizno je mozemo izracunati a da i dalje ne znamo sta je gravitaciono polje zapravo.

sto se majmuna tice, majmun je jako dobro shvatio da gredu na kojoj se nalazi hrana ne moze sam da dovuce vec da mu je potrebna pomoc i zato je otisao do manjeg kaveza, povukao rezu na njemu, oslobodio drugog majmuna i uzeo hranu. ako to nije inteligencija onda ne znam sta je. takodje, majmuni imaju mnogo bolje kratkorocno pamcenje od ljudi ali jako slabo dugorocno i zato majmun ne moze da resi linearnu jednacinu a svako dete vec u 3. razredu osnovne to ume.

shvatanje destrukcije mi je na zavidnom nivou, hvala na pitanju. shvatanje kreacije je negde na nivou dugorocnog pamcenja gore pomenutog majmuna. zao mi je, ne mogu da pojmim kako je bog stvorio svet za 6 dana i kao jedini dokaz za to se uzima neki tekst star nekih 2300 godina. a sto onda nije istina da je npr Zevs vrhovni bog? ili mozda Ra? piramide su mnogo mnogo starije od tog grckog prevoda Starog zaveta. Partenon takodje. a opet, mi uzimamo reci iz neke knjige, ciji original inace ne postoji, za istinu. pa sto onda ne bismo verovali u Alaha? i Kuran je knjiga, doduse skorije je napisana, ali i tamo pise dosta toga o stvaranju sveta.
« Poslednja izmena: 13. Nov 2009, 19:12:26 od toza vampir »
IP sačuvana
social share
Sum myself up in three words? Well, I suppose it would have to be: kller, alien, vagina.
I'm so goth I shit bats!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
a mi opet ne znamo sta je ta gravitacija. znamo posledice delovanja ali ne znamo da objasnimo kako nastaje i kakvo je to polje. znamo i da polje opada sa kvadratom rastojanja, prilicno precizno je mozemo izracunati a da i dalje ne znamo sta je gravitaciono polje zapravo.

pa, ja se bas i ne razumem u fiziku, ali znam da postoji teorija o "gravitonima", samo ne znam da li je dokazano njihovo postojanje

Citat
je Bog stvorio dinosauruse i druge izumrle vrste?

kao sto sam vec ranije rekao, da je Bog poimenice navodio Mojsiju sta je sve stvorio, bio bi to duuuuug dijalog Smiley

meni i dalje teorija evolucije nije jasna, a gore sam napisao zasto
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1878
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG G2
Izvor: Graviton
Graviton bi trebao da bude hipoteticka elementarna cestica koja prenosi gravitaciju, isto kao sto fonon prenosi svetlost.
Za vise informacija pogledajte link.

Ni meni teorija evolucije nije preterano jasna ali se trudim  Smile

To sto nekome nije jasna ili je uopste ne razume ne znaci da je netacna.

Teorija kaze da tela sa vecom masom privlace ona tela sa manjom, pa se postavlja pitanje za Sunce nije progutalo planetu Merkur, veruje se da planete "plutaju" po takozvanu space-time kontinuumu.
« Poslednja izmena: 13. Nov 2009, 19:35:18 od nofx0023 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 223 224 226 227 ... 545
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 21:46:36
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.