Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 18:45:09
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 272 273 275 276 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin? nastavak  (Pročitano 350415 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
mob
Samsung S7
@sova

eh sada, pa ako cemo dalje od toga, koliki procenat ljudi na svetu razume matematicki model oko bilo koje kompleksnije fizicke pojave

sem toga, fizika i matematika ne idu uvek ruku pod ruku. Najprostiji primer je broj Pi.

==================================
@ganderoleg

>> Да ли си ти уопште упознат мало са хиндуизмом и са Вишнуом и његовим инкарнацијама и аватарама?

Nisam. Nisam imao vremena/zelje da proucavam svaku mogucu religioznu izmisljotinu na planeti.

Ali posto vidim da je tebi to mnogo bitno i da pored prijateljskih napomena da se nalazimo na temi o svetom pismu, ne vidim potrebu za uvodjenjem jos jednog mitoloskog fenomena u ovu pricu.

Ono sto sam procitao o Brahmi je da je on vrhovni bog i kao takav nije evoluirao nego je takav kakav je.

[1] Avatar je prezentacija - jedno od mnogih lica, pa samim tim ne predstavlja evolutivni proces nego su sva lica ravnopravna. I opet, radi se o ljudskoj izmisljenoj mitologiji, ne vidim razlog da se ovde raskrinkava ta bajata fantazija.

Eto ti predloga na kraju krajeva, otvori temu o Visnu, Brahma i ostaloj menazeriji iz hindu mitologije pa cemo zdusno da joj nadjemo nelogicnosti i manjkavosti i da je razbucamo k'o Mile masan burek.

« Poslednja izmena: 16. Avg 2015, 18:19:52 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
Drago mi je što se razumemo. Ne slažu se uvek matematika i fizika , što je komplikovaniji matematički model koji objašnjava neki fizički fenomen , jednačine su sve više i više krcate parametrima i konstantama , što će reći samo naknadno ubačenim brojevima da bi sve bilo ok. A da li je ....  Smile Pa naravno da nije , to samo štelovanje rezultata u nedostatku objašnjenja , jer bi za taj nepoznat broj bilo potreban još jedan novi matematički model da ga objasni , a u njemu opet parametri i tako u nedogled...... , nadam se da me razumeš.
« Poslednja izmena: 16. Avg 2015, 18:26:22 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Bolje bi bilo da si kazao da  (po tebi) TE (šta god tebi taj termin značio)  prelazi okvire svih naučnih disciplina... ali TE (št se tiče biologije)  i dalje ostaje u okvirima nauke.

Па ТЕ остаје у "оквирима науке" и у социологији, и у психологији, и у хемији, и у космологији, и у астрофизици, и у технологији. Већ сам споменуо електромагнетизам (и др. научне појмове) и немогућност његове примене на дословно све, што је са ТЕ случај. Испада да је Дарвин, посматрајући зебе на Галапагосу успео да схвати универзалну тајну универзума (што је само по себи метафизика).

Kakav je stav pravoslavne crkve, da li su Adam i Eva postojali?

Да те заиста искрено занима став православне цркве у детаље око питања које те занимају, отишао би код њих и разговарао детаљно са разним теолозима и образованим свештеницима око ствари које те копкају око њих, зар не? Не би питао мене. А вероватно би изучио о теолошким учењима православне цркве, и њиховом односу према западној схоластици и генерално осталим хришћанским учењима и верским организацијама.

Али сад то зависи лично од тебе. Да ли си овде само зато да би хранио свој его и правио се паметан, или зато што те заиста занима истина око ствари о којима расправљаш? Мислим, и ја сам раније мислио као и ти, све док заиста нисам почео мало да истражујем.

Али ако је теб само циљ агитпроп и давање одушка бесу, онда јбг...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Nisam. Nisam imao vremena/zelje da proucavam svaku mogucu religioznu izmisljotinu na planeti.

Значи, ти си као мој ортак...

Што би изучавао нешто за шта већ унапред знаш да је глупост?  Smile

Ono sto sam procitao o Brahmi je da je on vrhovni bog i kao takav nije evoluirao nego je takav kakav je.

Ја сам говорио о Вишнуу... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Па ТЕ остаје у "оквирима науке" и у социологији, и у психологији, и у хемији, и у космологији, и у астрофизици, и у технологији. Већ сам споменуо електромагнетизам (и др. научне појмове) и немогућност његове примене на дословно све, што је са ТЕ случај. Испада да је Дарвин, посматрајући зебе на Галапагосу успео да схвати универзалну тајну универзума (што је само по себи метафизика).
To je nešto što sam namećeš. Gde je Darvin kazao da je otkrio tajnu univerzuma, koji biolozi pričaju da jeste, da li je on prvi došao na ideju o postepenom razvitku života od prostijeg ka složenom, da li je prvi pomenuo reč evolucija?
Odakle ti ovakav zaključak?

Да те заиста искрено занима став православне цркве у детаље око питања које те занимају, отишао би код њих и разговарао детаљно са разним теолозима и образованим свештеницима око ствари које те копкају око њих, зар не? Не би питао мене.
Ja u svom društvu imam profesora teolgije, sa kojim često raspravljam, tako da znam šta me zanima... pitam se da li ti znaš?

Odbijanje da mi odgovoriš meni deluje kao to da si svestan manjkavosti svoga stava.

Али сад то зависи лично од тебе. Да ли си овде само зато да би хранио свој его и правио се паметан, или зато што те заиста занима истина око ствари о којима расправљаш? Мислим, и ја сам раније мислио као и ти, све док заиста нисам почео мало да истражујем.
Što reče neko, vežbanje i treniranje uma... Ne znaš šta ja mislim, to pokazuješ kad me svrstavaš u grupe.

Али ако је теб само циљ агитпроп и давање одушка бесу, онда јбг...
Opet isto... agitprop čega?
« Poslednja izmena: 16. Avg 2015, 18:44:51 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Mozilla 11.0
Citat
Ja u svom društvu imam profesora teolgije, sa kojim često raspravljam, tako da znam šta me zanima...

Ajde !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1113
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
To je nešto što sam namećeš. Gde je Darvin kazao da je otkrio tajnu univerzuma, koji biolozi pričaju da jeste, da li je on prvi došao na ideju o postepenom razvitku života od prostijeg ka složenom, da li je prvi pomenuo reč evolucija?

Није Дарвин казао ништа тако. Ствар је у томе шта произилази из онога што је он формулисао, не шта је он имплицитно или експлицитно лично тврдио. Није овде ствар у Дарвину као човеку. Он чак није крив што су његове спекулације о природи проглашене за науку.

Мада, ја сам живео у друштву где је марксистичка идеологија сматрана за науку (научни социјализам).

Ja u svom društvu imam profesora teolgije, sa kojim često raspravljam, tako da znam šta me zanima... pitam se da li ti znaš?

Пази, ако се са њим расправљаш на начин на који се расправљаш овде са неким људима, онда сигурно да сте добри другари.  Smile

Уосталом, није расправа само са једном особом довољна, него са више њих. Није сваки наставник добар предавач или да може лепо да објасни своју област. А онда имаш и филозофију науке, научну методологију, историју науке и сл, и притом не мислим на филмове и белетристику о истима, одакле већина стиче своја знања.

« Poslednja izmena: 16. Avg 2015, 18:57:17 od ganderoleg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.4
Browser
Safari 600.7.12
mob
I-mate 30 Pro
On posto je profesor teologije on je predstavnik boga...zemaljski predstavnik...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Citat
Ja u svom društvu imam profesora teolgije, sa kojim često raspravljam, tako da znam šta me zanima...

Ajde !  Smile
Opet čitaš. Wink

Није Дарвин казао ништа тако. Ствар је у томе шта произилази из онога што је он формулисао, не шта је он имплицитно или експлицитно лично тврдио. Није овде ствар у Дарвину као човеку. Он чак није крив што су његове спекулације о природи проглашене за науку.
Ne proizilazi, to je tvoj lični doživljaj... neke stvari su bile poznate daleko pre Darvina. Astronomi su reč evolucija koristili da opišu razvoj svemira pre nego što je Darvin objavio svoju knjigu (u kojoj i nije koristio reč evolucija).

Пази, ако се са њим расправљаш на начин на који се расправљаш овде са неким људима, онда сигурно да сте добри другари.  Smile
Pa, OK smo... jednom je samo maltene zapenio kad smo pričali o slobodnoj volji. Inače, baš ga briga, kapira on da je to pre svega unosan posao.

Уосталом, није расправа само са једном особом довољна, него са више њих. Није сваки наставник добар предавач или да може лепо да објасни своју област. А онда имаш и филозофију науке, научну методологију, историју науке и сл, и притом не мислим на филмове и белетристику о истима, одакле већина стиче своја знања.
Slažem se, ali postoji dominantav stav crkve po pitanju odredjenih dogmi. I dominantno ponašanje da izbegavaju da daju odgovore na neka pitanja.

« Poslednja izmena: 16. Avg 2015, 19:10:35 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
mob
Samsung S7

Значи, ти си као мој ортак...

Што би изучавао нешто за шта већ унапред знаш да је глупост?  Smile

Ја сам говорио о Вишнуу... Smile

A ti si izucavao mitoloski model Americkih indijanaca? Ili verovanje starih Eskima?

Daj bre covece, nemaju svi svo vreme ovog sveta da se posvete svim nebuloznim filozfskim sistemima.

Visnu, Krisna, Brahma, to je sve isti racku drugo pakovanje.

Pokusaj neobrazovanih indijanaca da objasne poreklo svega
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 272 273 275 276 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Sep 2025, 18:45:09
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.