Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 15:24:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 266 267 269 270 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sveto pismo ili Darvin? nastavak  (Pročitano 350127 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
@ 85Kristal
Čisto da navedem par laži, poluistina i budalaština u tekstu koji si postovao... i zašto je ovaj tekst ustvari argument za Darvina, a ne za Sveto Pismo, čime se bavi ova tema.

„PRIZNAJEM: POSTOJI BOG!“

Vest koja je svojevremeno šokirala veliki deo naučne zajednice. Postoji samo jedan naučnik u istoriji koji je bio nazvan „ikona ateizma“ i „šampion ateizma“ – dr Entoni Flu. Pred brojnim kamerama dr Flu je izjavio: „Sazvao sam ovu konferenciju za štampu da vas obavestim da sam postao religiozan. Pod pritiskom jasnih i nedvosmislenih naučnih činjenica morao sam da prihvatim da Bog postoji“.

Nije bilo nikakve konferencije... Entoni Flu je dao intervju za novine, taj intervju je štampan. Nije bilo TV prenosa, ni snimka. Naravno, TV konferencija deluje mnogo impozantnije naivčinama.

Reč je o dr Entoniju Fluu, profesoru filozofije na najpoznatijim svetskim univerzitetima, autoru brojnih knjiga koje osporavaju religiju, od kojih je najpoznatija „Bog i filozofija“ – knjiga koja je imala brojna izdanja.
Ovde bi trebalo obratiti pažnju na to da je Flu bio profesor filozofije, dakle ne biolog, ne astronom, ne hemičar...
Ono što on nije razumeo ili što nije bilo objašnjeno u njegovo vreme, pred smrt, bolujući od demencije, pripisao je inteligentnom pokretaču.

Na debati sa jednim religioznim naučnikom dr Flu je iznosio poznate ateističke argumente, a onda mu je suprotna strana uputila dva pitanja:...
Izmišljena i vrlo naivna priča. Nijedan izvor ne postoji koji može da potvrdi ovu budalaštinu.

I tako su činjenice odvele najpoznatijeg svetskog ateistu do zaključka koji je izneo na konferenciji za štampu koja će izazvati pravi zemljotres u velikom delu naučne zajednice.
Entoni Flu nije ni približno najpoznatiji ateista, ali autor teksta to izmišlja jer umišlja da tako glupostima koje piše daje veći značaj.

Dr Flu je onda seo i napisao autobiografsku knjigu „Priznajem: Postoji Bog!“ – Kako je najortodoksniji svetski ateista promenio svoj stav“. U toj knjizi on opisuje svoje odrastanje u religioznoj porodici, svoje skretanje u ateizam pod uticajem ateističke literature i dugogodišnji rad na mestu profesora filozofije na brojnim svetskim univerzitetima kao najvatreniji promoter ateizma u svetu. A onda, usledio je preokret pod uticajem jasnih naučnih činjenica.

Ne postoji knjiga [b]Priznajem: Postoji Bog![/b, to je još jedna izmišljotina u ovom tekstu. Postoji knjiga Bog postoji - kako je najozloglašeniji svetski ateista promenio mišljenje, ali je nije pisao Flu, već Roj Abraham Vargis. U doba pisanja knjige Flu je već patio od demencije, a upotreba amerikanizama ukazuje ko je autor dela. Iako je Flu potvrdio da stoji iza stavova iznetih u knjizi, jasno je ko je vršio uticaj na dementnu osobu.

Razvoj nauke bacio je novo svetlo na bezbrojna čuda prirode koja potvrđuju tvrdnju da je ovaj svet stvoren i da nije mogao nastati slučajno, kako tvrdi savremena teorija evolucije. Arheologija, geologija, astronomija i druge naučne discipline pokazale su da postoji potpuni sklad između savremenih naučnih otkrića i izveštaja datih u Bibliji. Tvorac ne samo da je stvorio ovaj svet, već je čoveku dao jasna uputstva za kvalitetan i uspešan život, zapisana u Bibliji.
Flu je izjavio da je deista, a ne teista, odbacivao je ideju o  hrišćanskom bogu, a iako je tvrdio da postoji inteligentni dizajner, priznao je da su nova otkrića na polju polju nauke dovela do boljih dokaza o prirodnom nastanku DNK.

Dakle, u debati "Sveto pismo" ili Darvin, pominjanje Entonija Flua, bez obzira na njegov promenjeni stav, koji je ustvari samo forma "Boga u prazninama", je opet u korist teorije evolucije.

Jel imaš još ovakvih budalaština? Nadam se da posle ovoga nigde dalje nećeš da širiš ovo jadno propagandno "delo".

« Poslednja izmena: 01. Avg 2015, 10:53:27 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 44.0.2403.125
Predragoon

Sta ti hoces, u stvari, da kazes? : ) Da Bog ne postoji? : ))

Taj "ateizam" koji propagiraju ateisti nalik tebi, mrziteljski, supremacijski, nezreli, nerazumni, povrsni jeste za svaku sprdnju i ismevanje. To se granici sa umisljenoscu nacista u njihovu cistocu i nadljudskost. Taj "ateizam" se navodno, bori protiv dogmi, a ne smete da dovedete u pitanje niti jednu dogmu u koju verujete.

Pa samo kompletan idiot moze da zivi "u skaldu sa naukom i naucnim dokazima" i da prema tome zivi. To vise nisu ljudi, vec robotizovane nakaze, stancovane na traci.

Argument da neko ne bi smeo da se bavi odredjenim pitanjima, ako nije prosao formalno obrazovanje je vrlo naivan, jer onda moramo da dovedemo u pitanje mnogo velik broj izuma, patenata, misli, umetnickih dela, ako ne i citavu civilizaciju.

Sto vise se neko bavi ovim sto nazivamo zivot, bez ikakvih predrasuda i predubedjenja, koncpet Boga deluje kao vrlo izvesno i tacno!

Citat
Jel imaš još ovakvih budalaština? Nadam se da posle ovoga nigde dalje nećeš da širiš ovo jadno propagandno "delo".

Kurt Gödel, matematicar koji je dokazao postojanje Boga (kreatora...kako god ga zvali).

Da li je i on dementni matorac, zreo za 2m zemlje? : )) Mozda je i on "propagadista"? Ali zato, ti nisi! ; )
« Poslednja izmena: 01. Avg 2015, 11:18:21 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Predragoon

Sta ti hoces, u stvari, da kazes? : ) Da Bog ne postoji? : ))
Odakle si i koji je mentalni napor bio potreban da izvučeš iz mojih reči da bog ne postoji?

Taj "ateizam" koji propagiraju ateisti nalik tebi, mrziteljski, supremacijski, nezreli, nerazumni, povrsni jeste za svaku sprdnju i ismevanje. To se granici sa umisljenoscu nacista u njihovu cistocu i nadljudskost. Taj "ateizam" se navodno, bori protiv dogmi, a ne smete da dovedete u pitanje niti jednu dogmu u koju verujete.
Mene optužuješ za nezrelost i koješta, a ovde navodiš naivne pričice koje osnovac može da pobije. A kad ti se pokaže da si naveo budalaštinu, zaboravljaš na to, jer mali um ne može da prihvati da je pogrešio.

Argument da neko ne bi smeo da se bavi odredjenim pitanjima, ako nije prosao formalno obrazovanje je vrlo naivan, jer onda moramo da dovedemo u pitanje mnogo velik broj izuma, patenata, misli, umetnickih dela, ako ne i citavu civilizaciju.
Odakle ti ideja da neko ne bi smeo da se bavi nečim bez formalnog obrazovanja?

Sto vise se neko bavi ovim sto nazivamo zivot, bez ikakvih predrasuda i predubedjenja, koncpet Boga deluje kao vrlo izvesno i tacno!
To je samo tvoja predrasuda... to koliko je neko sposoban da se bavi životom, dobro pokazuju gluposti koje nekritički prepiše sa drugog sajta, a onda, kad mu se pokaže kako se naivno zaleteo da drugima soli pamet, pravi se kao da se ništa nije desilo.

Kurt Gödel, matematicar koji je dokazao postojanje Boga (kreatora...kako god ga zvali).
Nije on dokazao ništa, to je opet tvoja pretpostavka kao što je on postavio pretpostavku, za koju nikad nije dao ni objašnjenje ni dokaz.

Jel imaš još budalaština?
« Poslednja izmena: 01. Avg 2015, 11:42:23 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 44.0.2403.125
Odakle si i koji je mentalni napor bio potreban da izvučeš iz mojih reči da bog ne postoji?
Ne znam, samo pitam.

Citat
Mene optužuješ za nezrelost i koješta, a ovde navodiš naivne pričice koje osnovac može da pobije. A kad ti se pokaže da si naveo budalaštinu, zaboravljaš na to, jer mali um ne može da prihvati da je pogrešio.
bla bla bla mali um...bla bla bla
Istina jeste da se ne bavim religijom/ateizmom, zbog toga ne mogu da pobijem tvoje tvrdnje, za koje ne znam da li su tacne ili ne, jer ti nisi objektivan, imas predubedjenja, zastupas stranu, zbog toga tvoje reci uzimam sa rezervom.

Citat
Odakle ti ideja da neko ne bi smeo da se bavi nečim bez formalnog obrazovanja?
Napisao si ovo:
Ovde bi trebalo obratiti pažnju na to da je Flu bio profesor filozofije, dakle ne biolog, ne astronom, ne hemičar...Ono što on nije razumeo ili što nije bilo objašnjeno u njegovo vreme, pred smrt, bolujući od demencije, pripisao je inteligentnom pokretaču.
Mozda sam ja pogresio, izvoli pojasni sta si hteo da kazes?

Citat
To je samo tvoja predrasuda... to koliko je neko sposoban da se bavi životom, dobro pokazuju gluposti koje nekritički prepiše sa drugog sajta, a onda, kad mu se pokaže kako se naivno zaleteo da drugima soli pamet, pravi se kao da se ništa nije desilo.
Gde sam ja napisao da ja verujem 100% u tekst koji sam postavio? Zar je pruzanje i drugih mogucnosti isto sto i predrasuda?

Citat
Nije on dokazao ništa, to je opet tvoja ptretpostavka kao što je on postavio pretpostavku, za koju nikad nije dao ni objašnjenje ni dokaz.
?? Ni on ne valja!?

Citat
Jel imaš još budalaština?
Zasto mislis da je ono sto se kosi sa tvojim rezonima "budalastina"?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Ne znam, samo pitam.
Ne pitaš, umišljaš....niže si konstatovao da sam ateista i da propagiram ateizam sličan drugim ateistima.

Istina jeste da se ne bavim religijom/ateizmom, zbog toga ne mogu da pobijem tvoje tvrdnje, za koje ne znam da li su tacne ili ne, jer ti nisi objektivan, imas predubedjenja, zastupas stranu, zbog toga tvoje reci uzimam sa rezervom.
Na možeš da pobiješ moje tvrdnje bez obzira na sve... ali možeš da ih proveriš. Kao što si mogao da proveriš da li je istina ono što si postovao.

Ovde bi trebalo obratiti pažnju na to da je Flu bio profesor filozofije, dakle ne biolog, ne astronom, ne hemičar...Ono što on nije razumeo ili što nije bilo objašnjeno u njegovo vreme, pred smrt, bolujući od demencije, pripisao je inteligentnom pokretaču.
Mozda sam ja pogresio, izvoli pojasni sta si hteo da kazes?
Flu je tvrdio da se nova saznanja u nauci ne mogu objasniti bez inteligentnog dizajna, verovatno pod uticajem teista kojim je u poslednjim godinama života, u kojima mu je i uspostavljena dijagnoza demencije, bio okružen. Podatke koje je dobijao, dobijao je od njih... kada je dobio podatke od naučnika, malo je revidirao svoj stav. Niko mu nije branio da iznosi sopstveno mišljenje, iako je bilo nevalidno.

Gde sam ja napisao da ja verujem 100% u tekst koji sam postavio? Zar je pruzanje i drugih mogucnosti isto sto i predrasuda?
Tekst je sličan drugim naivnim stvarima koje ovde postuješ... to, da li ti veruješ ili ne je nebitno. Bitno je da širiš dezinformacije, bez kritičkog osvrta na iste.

Ni on ne valja!?
Njegov dokaz ne valja.

Zasto mislis da je ono sto se kosi sa tvojim rezonima "budalastina"?
Budalaština je u ovom slučaju ono što ne odgovara istini, a još je i nevešto potureno.
« Poslednja izmena: 01. Avg 2015, 12:50:50 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 44.0.2403.125
E, to onda menja stvari iz korena!!!1
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
E, to onda menja stvari iz korena!!!1
Sumnjam... neki ljudi će uvek da nastupaju sa umišljene moralne govornice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
Кристал, размонтиро те човјек на саставне дијелове.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.125
mob
Samsung S7
Samo cu izmeniti malo trolovski tekst od naseg poznatog kristala i ceo tekst ce imati isti efekat:

Citat
" Tu "religiju" koji propagiraju vernici nalik tebi, mrziteljski, supremacijski, nezreli, nerazumni, povrsni jeste za svaku sprdnju i ismevanje. To se granici sa umisljenoscu nacista u njihovu cistocu i nadljudskost. Ta "religija" se navodno, zasniva na slobodi misljenja, a ne smete da dovedete u pitanje niti jednu dogmu u koju verujete.

Pa samo kompletan idiot moze da zivi "u skaldu sa religiom i religijskom praksom" i da prema tome zivi. To vise nisu ljudi, vec konzumenti zombiranog mesa, sto ce reci nakaze, stancovane na traci verovanja u budalastine"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
Nokia Luvmya 520
Što se tiče ovog iznad, to je kao da kažeš... smatraju da je neopevan značaj da prihvate da je da je neki krater nastao udarom meteora. U nauci su neke stvari definisane onako kao jesu, i kad razgovaramo o naučnim temama praktično je koristiti te definicije.
Kako to misliš neponovljive TE? TE je objašnjenje nečega što se dešava i šta se dešavalo.
Ne moraš da prisustvuješ nastanku planine da znaš kako je nastala...ili misliš da moraš?

Sistem verovanja koji iz različitih razloga više nema sledbenike ili ih ima u tolikoj meri da ne mogu da izvrše značajniji uticaj na društvo. Takodje, sistem verovanja za čija se stanovišta može dokazati da su netačna (kao npr. geocentrični sistem ili verovanje u ravnu zemlju).
Ko je rekao da je neko oborio bilo koje hrišćanstvo?

Niko nije ni rekao, ali sam iskoristio tvoj primer da ukažem na razliku izmedju naučnih i nenaučnih tvrdnji.
Pored definicije reči "teorija" niko ti ne brani da imaš i sopstvenu definiciju reči "nauka" i "naučno" (ili bilo koje druge reči)... ali sumnjam će te neko iz oblasti nauke kojom budeš želeo da se baviš shvatiti za ozbiljno.

Nisam bio sarkastičan... pronadji fosile složenijih oblika života u slojevima nastalim ranije od onih u kojima se po prvi put javljaju prosti oblici života, daj mi taj dokaz i više ne razgovaramo na Bureku...jer ja odoh da trošim novac od Nobelove nagrade.  

Nauka je posmatrala fosile i njihove karakteristike, analizirala ih i ponavljala eksperimente vezane za njih, dolazeći do istih reziltata. Nova dostignuća su novo znanje i razumevanje, kao i napredak na polju medicine.

Ne samo za mene nego za sve koji znaju šta je teorija u naučnom smislu.
Zakon i teorija (u nauci) se pre svega razlikuju u formatu, ali su i jedno i drugo bazirani na činjenicama i dokazima.

Ja ti kažem da barataš poluinformacijama... Kuskuta je biljka koja ne vrši fotosintezu.
Sad ti možeš da daš svoju definiciju biljaka, pa da nastavimo. Smiley

Ne kako sam ja definisao nego kako je praktičnije. Ako pominješ evoluciju kao nešto što su definisali naučnici, zar nije praktično da sve ostale termine koristimo onako kako su u nauci....ili kako već želiš da nazovemo tu oblast delovanja...definisani?

Bez naučnog doakza o tome, to je samo jedna medijska senzacija...i crkva je toga više nego svesna. To sa odsustvom reakcije crkve si pomenuo ti.

Sistemi verovanja se mogu zasnovati i na pogrešno protumačenim dokazima. Kao npr, da su školjke nadjene na Himalajima dokaz biblijskog potopa. Ako slušaš neke od istaknutijih kreacionista čućeš gomilu njihovih uverenja koji leže na pogrešno protumačenim dokazima i pojavama.

Ne, nego ono što je definisano u nauci, a uz to je i praktično za raspravu.

Evo najjednostavnijeg primera zašto je praktično kada raspravljamo o temama iz neke oblasti da se držimo definicija termina iz te oblasti:

Kada bih ja rekao da teorija znači nešto neprovereno i nešto što se pretpostavlja, a ti kažeš da je teorija objašnjenje nekog procesa sa dokazima o tome, svako može da zadrži sopstvenu definiciju. Ali, kad počnemo da se bavimo npr.  teorijom sportskog treninga, videćemo da moja definicija ne odgovara onome što teorija stvarno sadrži i samim tim je nekorisna. Nadam se da razumeš.

Slažem se, nit si ti izmislio tu definiciju, nit oni...to je kolokvijalno shvatanje reči teorija koje delite.

Ja ne dokazujem bilo kakav stav ( za razliku od kreacionista ).
I tu se slažem, ali ne dokazuju ni oni.

Tako što kažeš u ovakvom stilu: Oni su kvazinaučnici i ne interesuju me njihovi dokazi, ja imam sopstvene definicije.
A čak i kad dokazi koje daju odgovaraju mojim specifičnim zahtevima i definicijama, odlučujem da ih ignorišem.

Zabluda da TE nije potkrepljena validnim dokazima i da se zasniva na pukom verovanju je zajednička za tebe i kreacioniste.

Postoje dokazi koji su pokazali da mutacija na genima dovodi do novih karakteristika i formiranja novih vrsta, npr Poliploidi kod biljaka. A ima ih još. I kreacionisti i ti naučnici ignorišu te dokaze iz sopstvenih razloga.

Za drugi deo tvoje rečenice se apsolutno slažem sa tobom...iz tvog pisanja ovde je jasno da si ti jedan od retkih koji razume da niko nema odgovornost za svoje postupke...ali si meni napisao da Makros veruje da je kit nastao od medveda, dok analiza njegovih postova ukazuje da to nije tako, ni približno. Možda si ga ti tako razumeo?

Nema veze, ali sledeći put pre nego što udjemo u bilo kakvu debatu predložiću da prvo definišemo pojmove.
Mislim da bi pre svega bilo korisno da nadjemo konsenzus oko upotrebe termina "teorija".
Za apsolutno sve sto se ne desava a covek ima potrebu da o tome razmislja mora da se prihvati kako je neko taj dogadjaj opisao.
Za mene nauka nije to sto je za tebe nauka, zasto bi ja trebalo da koristim bilo sta sto je za tebe definicija ?
Tako sto se proces nastanka vrsta koje postoje - ne ponavlja.
Covek nema znanje nastanka planina, nego samo prihvacenu teoriju o nastanku planina.
Vec sam ti rekao za tebe su teorije isto sto i zakoni / znanje, za mene nisu.... Ja znam da planine postoje, i to je je za mene jedino bitno...
Ti brkas tvrdnje o onome sto postoji ( Planeta Zemlja ) sa verovanjem ( koje se iskljucivo bavi onim za cega ne postoje dokazi ). Nije postojalo " verovanje " da je Zemlja " ravna " nego primitivne tvrdnje o obliku Zemlje.
Ako vernici jednog sistema verovanja nestanu, to ne znaci da je to verovanje - oboreno. A uticaj bilo kog verovanja na bilo koje drustvo takodje nema veze sa drugim verovanjima koja zbog " manjeg uticaja " i dalje nisu
" oborena ".
Dao sam ti primer da " hriscanstvo " kao drugi najveci sistem verovanja ( posle verovanja u " slobodnu volju " )
ne moze da se - obori.
Jedino sto ti nastavljas da ukazujes na nepostojeci znacaj onoga sto si ti prihvatio kao naucno.
Jeste sarkasticno posto niko nema potrebu da svoj zivot traci na negiranje teorije ( koja je za tebe
isto sto i zakon / znanje ).
Bez obzira na posmatranje, analiziranje i eksperimente fosil ostaje fosil, a sva naucna dostignuca su bazirana na postojecim procesima a ne na onima koji se ne desavaju.
Prihvatio si neciju definiciju " teorije u naucnom smislu ", bas kao sto si prihvatio da teorija moze da bude zasnovana na cinjenicama i dokazima i ne dopada ti se da bilo ko to ne prihvata.
Naravno, svi linkovi koje ti dajem su " poluinformacije " zato sto si ti prihvatio samo " prave informacije ".
Neki genije je izmislio pricu da je svaka forma zivota - " zivo bice " i to bi trebalo da sve ljude koji to ne vide tako napravi taocima... Sada ces ti za nesto sto ti smatras - biljkom da terorises ostale koji to tako ne vide......
" Prakticnije " znaci " ono sto si ti prihvatio kao prakticno ". Naucnici koji su definisali evoluciju ( ciju definiciju ti ne prihvatas ) za tebe nisu naucnici, tako da nemas potrebu da ih nazivas - naucnicima.
Za tebe ocigledno naucno dokazana cinjenica da se radi o jevrejskim kovcezima iz prvog veka i imenima na njima koji naucno odgovaraju imenima koja su spominjana u jevandjeljima to moze da zvuci kao
bilo kakva " senzacija " ( iako se radi o najnormalnijim stvarima koje u sebi nemaju nista senzacionalno ).

Kada bi crkva bila svesna bilo cega, ne bi postojala, jedini razlog postojanja crkve je nesvesnost.
Odsustvo reakcije crkve je rezultat nesvesnosti mogucnosti postojanja posmrtnih ostataka nekoga za koga se tvrdi da je rodjen na ovoj Planeti pre 2000 godina.

Koji deo od sistem verovanja se zasniva na nepostojanju dokaza tebi nije jasan kada ti meni dajes primerpostojanja nekih skoljki ?!?
A to je sve zato sto tebi nikako nije jasno da niko normalan nema potrebu da se bavi kreacionisticnim bajkama..

A " definisano u nauci " je to sto si ti prihvatio kao nauku ?

Evo primera koji ne moze da bude jednostavniji :
Ja se ne raspravljam sa tobom, ti se raspravljas samnom. Ti si prihvatio shvatanje da izmedju mene i tebe postoji rasprava, a ja ni u jednom momentu nisam tebi rekao da ti kod tebe treba da menjas bilo sta....
Da li ti to uopste razumes ?
Kreacionisti nisu jedina grupa ljudi za koje je teorija to sto je teorija za mene, tako da ja nisam u bilo kakvoj vezi sa njima.
Kreaqcionizam jeste stav, postojanje kreacionista je dokaz postojanja tog stava, bez njega ne bi ni bilo kreacionista.
Za mene makro evolucionisti jesu kvazi naucnici mnogo puta sam ponovio zasto. Ne osporavam nikome osecaj da oni jesu naucnici.
Ne postoje dokazi makro evolucionista koji su isto sto i dokazi nauke, ne samo za mene nego za bilo koga.
Prica koju oni ponavljaju si ti prihvatio kao " dokaz ".
O makrosu sam napisao samo tacno to sto je rekao, a radi se o mnogo zlosnijoj varijanti od makroevolucionistickog verovanja, radi se o nebuloznoj tvrdnji koju cu ponoviti cisto da pokusas da me ne optuzujes za nesto sto nisam rekao...
" Darvin je izneo hipotezu da kit nastao od medveda. Uzimajući u obzir sa koliko materijala je Darvin rasplagao to je samo jos jedan dokaz njegove genijalnosti. Danas znamo da je kit nastao od četvoromožnog sisara mesojeda. '
On siroma tvrdi da je to " znanje " za razliku od ljudi koji TE smatrraju pricom u koju veruju.
On je fanatik, koji fanaticno zastupa kult Darvinove licnosti. Ocigledno ne obracas paznju na njegove postove....

Mozda je prvo potrebno da imamo debatu o obostranom shvatanju postojanja debate.....
Nema potrebe za konsenzusom oko upotrebe termina ' teorija ', to je cela poenta......

IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 266 267 269 270 ... 325
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 15:24:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.