Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Svaka deseta osoba u Srbiji živi sa 8.500 mesečno  (Pročitano 25892 puta)
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
I ja vas za kraj da pitam nesto... da li mislite da posla ima? Znaci, ne pominjite mi plate i kako se zivi... jednostavno pitanjce - da li mislite da posla ima (bilo kakvog)?

Једном сам рекао да је тачно да посла (углавном) има..
Друго је што плате понекад нема, понекад има једна у пар месеци, понекад има много мање него што је договорено..
Такође сам рекао да је ваљда јасно шта је наслов теме.
И рекао сам да радних места нема довољно, јер када би сви тренутно незапослени пристали на све услове, иако им ти услови не завршавају посо, опет не би било места за све.
Самим тим, посла има за свакога, само зато што многи на услове неће пристати, када би пристали, посла не би било за свакога...

Сад рецимо, човек тражи три физикалца, а дође 6 оних који су вољни да раде, тројица који пристају на што мизерније услове, биће примљени, други тројица ће испушити...
Када су тебе примили, оба пута, јеси ли био једини кандидат, или је неко испушио? Ако си био једини, чему онда процедура? Зар и они нису желели посао, зар га нису тражили, али су ипак испушили...
"Физикалац" можеш да замениш са било којим занимањем, у Београду, а бројку оних који ће испушити можеш само да повећаш...
Навео сам један пример где се за једно радно место пријавило преко 600 кандидата, а тај није једини.. Чак и да се пријави 50, 49 ће испушити..
Онда неко ко има диплому факса каже -"Ок, јебеш диплому, ево радићу у фарбари за 18 хиљада". Али постоје многи који су радили бар годину дана по фарбарама, а има многих који су радили и дуже, а посла немају, и траже свако слободно место по фарбарама... И онда газда каже -"Мени је јако драго што ви знате <нека_струка_која_захтева_факултетско_образовање>, али ево дођоше још три човека који сваки артикал држе у малом прсту, и на чију обуку треба да утрошим 5 минута, жао ми је, испушили сте..."
« Poslednja izmena: 22. Apr 2011, 18:03:39 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

U normalnim zemljama, takvi poslovi služe da studenti popune budžet ili školarci zarade za letovanje, kao recimo ovde u Češkoj.Moja ćerka radi svakog vikenda u zoološkom vrtu da zaradi sebi za IPhone, koji meni ne pada na pamet da joj kupim.Takvi poslovii tome služe.

O tome ovde manje-vise mozes samo da sanjas, sto je po meni nenormalno, kao sto je neko ovde rekao : Pa normalno da niko nece da zaposli studenta  Smile Naravno da nije normalno i da tako ne treba da bude, okej shvatam ja zasto je to trenutno nemoguce i zasto situacija to ne dozvoljava, samo hocu da kazem da je potpuno debilno sto ovde mladi ljudi nisi u mogucnosti rano da krenu sa nekim bilo kakvim sticanjem iskustva  i navike rada, pa kakvi god ti poslovi bili, bolje ista nego nista...A ne ja sto cu da zavrsim fakultet i sa 25 godina cu da budem nesposobna da radim, jer sam 5 godina bubala i mlatila praznu slamu bez ikakve prakse, a nigde nisam radila duze od mesec-dva, jer zaboga, normalno da niko nece da zaposli studenta  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Иначе, фарбару од 18 хиљада сам споменуо само зато што сам ја радио у фарбари за 18 хиљада, а радио сам само зато што мој друг ради тамо неколико година, и што је досађивао газди да им треба још један, и да не могу све да стигну, и зна дечка који је вредан и одговоран.. блабла.. Иначе ни тих 18 хиљада не бих добио...
И тај исти лик, мој друг, сад ради у истој фарбари, а плата му је мања него прошле године у ово време.. Али бре, мања?!
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don&#039;t give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
[b]I ja vas za kraj da pitam nesto... da li mislite da posla ima? Znaci, ne pominjite mi plate i kako se zivi...

Posla ima(to sam i ja pricao od pocetka) ali nema posla u struci. Dzaba ti da se skolujes kada ostajes ili na birou ili na poslovima u poslovima za koje nisi skolovan i ne treba ti skola. Covek koji nesto zavrsi ima tri opcije:

1) da se zaposli u struci (sto je skoro nemoguce ako nemas vezu ili pare)
2) da cekas posao u tvojoj struci(sto ce potrajati)
3) da se zaposli na poslovima na kojima ce rintati po ceo dan za neke male pare

Bilo kog posla ima(i tu se slazem sa tobom) ali nema posla za koji se skolujes a to je za jednu drzavu porazavajuce
« Poslednja izmena: 22. Apr 2011, 18:14:30 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

&quot;Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili&quot;
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Pa verovatno ima nekih zanata koji se traze: moler, elektricar, vodoinstalater i slicno. Sada ako svi hoce da budu egiptolozi, ornitolozi ili studiraju leptire, e za to nema drzava kintu
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450

A jel mozes nekad i da pojasnis svoje misljenje a ne samo "gle kretena", "gle trola", "vidi sto je inteligentan"?

Sta nije tacno kod toga sto sam rekao?

Gde sam ja napisala da si kreten ili trol? Ja jedino vidim da si ti prvi krenuo sa ''Ti slabije kapiras, to je tvoj problem'', ako cemo tako mogu i ja da budem u istom tom fazonu, nikakav problem nije Smile

Sto se tvojih poslova tice, ti si imao debelu vezu a da toga nisi ni svestan, ti sad mozes da pricas ljudima sta god hoces, niko nije ni lud ni glup...Je'l ti znas sta znaci kad nekome kazes : dobio sam posao u firmi u kojoj mi keva radi, ali to nije veza, pa to je vredjanje necije inteligencije Smile

Ali dobro, u pravu si, ljudi su lenja bagra i niko nece da radi...za dz, pa to sve treba uza zid pa metak u celo, koliko su ljudi razmazeni  Smile

Ne, nigde nikad nisi napisala... u redu je Smile

Naravno, odgovora na pitanje nema. Ne postoji.

Ne, nego si ti svesna da sam imao vezu. Bravo. Evo ruke.

A kad me vec opet pravite budalom... kazacu vam... cale je bio najuren sa posla i 3 meseca nije radio. Danas se tuze. Svaki dan im jebe majku tamo, svima... od direktora pa nadalje. I bas ce njemu sina da zaposle u firmi... uostalom, niko sem par njegovih kolega sa kojima radi na namotajima nije ni znao da sam mu sin. Dodje direktor i pita me "jel tebi ovde radi neko?". Bitno da ste vi svesniji od mene kako mislim i sta radim. Jos cete poceti i da mislite umesto mene. Moram reci da niste daleko od toga.

Ma kome se ja ovde pravdam...

Opet kazem, niste vi ludi...

U normalnim zemljama, takvi poslovi služe da studenti popune budžet ili školarci zarade za letovanje, kao recimo ovde u Češkoj.Moja ćerka radi svakog vikenda u zoološkom vrtu da zaradi sebi za IPhone, koji meni ne pada na pamet da joj kupim.Takvi poslovii tome služe.

O tome ovde manje-vise mozes samo da sanjas, sto je po meni nenormalno, kao sto je neko ovde rekao : Pa normalno da niko nece da zaposli studenta  Smile Naravno da nije normalno i da tako ne treba da bude, okej shvatam ja zasto je to trenutno nemoguce i zasto situacija to ne dozvoljava, samo hocu da kazem da je potpuno debilno sto ovde mladi ljudi nisi u mogucnosti rano da krenu sa nekim bilo kakvim sticanjem iskustva  i navike rada, pa kakvi god ti poslovi bili, bolje ista nego nista...A ne ja sto cu da zavrsim fakultet i sa 25 godina cu da budem nesposobna da radim, jer sam 5 godina bubala i mlatila praznu slamu bez ikakve prakse, a nigde nisam radila duze od mesec-dva, jer zaboga, normalno da niko nece da zaposli studenta  Smile

Pa valjda se ima neka praksa po skolama...

I ja vas za kraj da pitam nesto... da li mislite da posla ima? Znaci, ne pominjite mi plate i kako se zivi... jednostavno pitanjce - da li mislite da posla ima (bilo kakvog)?
Doduse, odgovore vec unapred znam.

Ja ću da ti odgovorim - posla ima, ali para nema! A niko neće da radi za džabe! Čas ću ja da nađem posao i da nosim cement - ali niko neće da me plati za to! Brzo ću ja da nađem posao u kafiću, ali ni za to neće niko da me plati, gle čuda. E sad, u Beogradu, još možda neko i izvuče neku crkavicu... na kraju krajeva, uvek može u Mek. A sedi ti bato u auto/bus, trkni u Knjaževac ili Surdulicu nrp. Pa probaj tamo da nađeš posao, makar i na građevini, makar i u kafiću, makar ulice da čistiš... E kad budeš dobio go .!. vrati se lepo ovde i reci da si pogrešio... To što ti ovde prodaješ priče kako si se zaposlio u Minelu, lepo se javio na konkurs i oni  te primili, bez da te neko pogurao - to pričaj nekom palom sa kruške, jer sam se ja, sa par drugara, jebavao sa umrežavanjem tamo i odlično znam kako to ide  Smile

Odlicno, odgovorio si na pitanje. Odgovor je tacan. I? Jel sam ja nesto pogresno rekao? Niti jednog momenta nisam pomenuo kako para ima. Ali vazno da vi napadate ko da sam coveka ubio. Ali pazi, niste vi ludi, kazem opet.

Ako vec pricas i lupetas gluposti oko Minela, trebalo bi nesto i da znas pre nego sto lupis. Samo to da ti kazem.

A gde si se to jebavao sa umrezavanjem? Gde tacno.

Citat

U zavisnosti od grada do grada, mesta do mesta.. situacija je različita. Negde posla nema, ni svećom da ga tražiš, negde može ponešto da se nađe, povremeno, sezonski, Kinezi, kladionice, fizikalisanje, pomoćna radna snaga, njiva...Sve su to nesigurni, malo plaćeni poslovi, bez uplaćivanja doprinosa i staža...teško da se mogu nazvat stvarnim poslovima ili radnim mestima.

Na njima ne može da se napreduje, prosperira, za pet godina dođe do šefovskog mesta, a posebno njima ne može da se prehrani porodica.

Hvala Brano. Neko se setio konacno normalno da odgovori. O tome sam i ja govorio. I istina je da su slabo placeni poslovi.

Citat
Сад рецимо, човек тражи три физикалца, а дође 6 оних који су вољни да раде, тројица који пристају на што мизерније услове, биће примљени, други тројица ће испушити...

Pa zar ima samo jedno gradiliste u gradu?

Citat
Када су тебе примили, оба пута, јеси ли био једини кандидат, или је неко испушио? Ако си био једини, чему онда процедура? Зар и они нису желели посао, зар га нису тражили, али су ипак испушили...

Ne znam, to ne znam. Ali verovatno ih je bilo jos. Pa normalno je jebemu mater da neko mora da ispusi... pa ajde ti zaposli na 10 radnih mesta njih 17. Ne uspe jebote svako iz prvog, drugog ili treceg pokusaja.

Citat
И онда газда каже -"Мени је јако драго што ви знате <нека_струка_која_захтева_факултетско_образовање>, али ево дођоше још три човека који сваки артикал држе у малом прсту, и на чију обуку треба да утрошим 5 минута, жао ми је, испушили сте..."

Pa normalno je to... gazdi je bolje da zaposli coveka sa iskustvom.

Da sam gazda necega, kao sto nisam... uvek bi pre zaposljavao one koji znaju i umeju nego one sa diplomama. Naravno, ne mora da znaci da onaj bez diplome ne ume... ali bih prvo gledao umece i znanje.

[b]I ja vas za kraj da pitam nesto... da li mislite da posla ima? Znaci, ne pominjite mi plate i kako se zivi...

Posla ima(to sam i ja pricao od pocetka) ali nema posla u struci. Dzaba ti da se skolujes kada ostajes ili na birou ili na poslovima u poslovima za koje nisi skolovan i ne treba ti skola. Covek koji nesto zavrsi ima tri opcije:

1) da se zaposli u struci (sto je skoro nemoguce ako nemas vezu ili pare)
2) da cekas posao u tvojoj struci(sto ce potrajati)
3) da se zaposli na poslovima na kojima ce rintati po ceo dan za neke male pare

Bilo kog posla ima(i tu se slazem sa tobom) ali nema posla za koji se skolujes a to je za jednu drzavu porazavajuce

Pa ja struku nisam ni pominjao... sve sto sam rekao je da posla uvek ima.

Ali bitno da me ovi napali ko da sam reko da zivimo u Nemackoj.

IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
Pa verovatno ima nekih zanata koji se traze: moler, elektricar, vodoinstalater i slicno. Sada ako svi hoce da budu egiptolozi, ornitolozi ili studiraju leptire, e za to nema drzava kintu

Pa jedan od najvećih razloga ove situacije je to što svi hoće (i pri tom uspevaju) da završe fakultet. Koji će moj još 100 lekara godišnje, kada ni za ove nema mesta? Ili stomatologa, kada narod nema para ni za hleb, a kamoli za popravku zuba? Međutim, te stvari bi se sredile prirodnom selekcijom - ko zna, on bi uspeo, ko ne zna, otpao bi, bez obzira na diplomu. Osnovni problem je to što se ovde znaje ne ceni baš mnogo, da ne kažem da je nepotrebno - mi nemamo industriju da nam trebaju mašinci, nemamo ni poljoprivredu (ne, nemamo) da nam trebaju agronomi i tehnolozi, nemamo ništa... Spuštamo se na nivo Maroka, kada će nam biti dovoljni prodavci i pekari... Zato mora da se pokrene proizvodnja, da se pooštre kriterijumi na fakultetima, da se izvrši selekcija... no to sad nije tema i to je neka druga priča  Smile

U zemlji u kojoj se (skoro) ništa ne proizvodi nema posla za školovane ljude. A ako se ništa ne bude proizvodilo i narednih 50 godina, neće biti posla ni za ove druge. Ali zemlje tada neće biti, tako da to neće biti problem  Smile
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 

Nema se, retko gde, i to je jedan od najvecih propusta u nasem skolstvu, na to se apsolutno svi zale. Samo nemoj molim te da pocnes da me ubedjujes u suprotno, kako to nije istina jer ti znas za 2 skole i 1 faks u kojima se sprovodi praksa ili neke slicne stavove  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Где ли је Булма да нас мало просветли на овој теми ...  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450

Nema se, retko gde, i to je jedan od najvecih propusta u nasem skolstvu, na to se apsolutno svi zale. Samo nemoj molim te da pocnes da me ubedjujes u suprotno, kako to nije istina jer ti znas za 2 skole i 1 faks u kojima se sprovodi praksa ili neke slicne stavove  Smile

Naravno da necu.

Ali sad... znam da nema praksi po firmama... ali mislim da ih po skolama ima. Tipa laboratorije i slicno... opet, to je moje misljenje, ne pokusavam nekog da ubedim.
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.