Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 14:13:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šumadija želi prestonicu  (Pročitano 13184 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...braco i sestre iz unutrasnjosti.ajmo,da sagledamo problem iz ugla jednog  beogradjanina.
jeste Beograd u odnosu na ostale gradove u drzavi,najveci i mozda najperspektivniji grad.kazem mozda,jer nije za svakoga ta perspektiva toliko jasna,kao za ljude koji dolaze sa strane u Beograd.
u odnosu na sredinu iz koje dolaze,Beograd deluje kao grad sa hiljadu mogucnosti.bjestavilo grada i dinamika kojom se zivi u Beogradu,za nekoga ko dolazi iz manje sredine,obecava.npr. ne zelim nikoga da uvredim,ali zamislite mladog coveka koji iz Vladicinog Hana,dodje u Beograd da studira.on dozivljava jednu novu dimenziju zivota,koja mu u prvom trenutku deluje,kao da je na drugoj planeti.grad zivi 24h,ponuda je ogromna,u pocetku dosljaci ne mogu od utiska da spavaju,prilagodjavanje traje.taj isti XY iz V.Hana,kad se vrati u svoju sredinu o Beogradu prica kao o gradu sa hiljadu mogucnosti.delom zato sto je zaista tako,a delom zato sto zeli da ispadne vazan.oni koji ga slusaju,pocinju da mastaju o gradu koji je otvoren sirom za sve.kad dodje vreme studiranja,u Beograd se odlazi kao u nesto sto je vec vidjeno,i tako generacijama.ti mladi ljudi koji dodju u Beograd,obicno se drze zajedno(zemljaci)tokom studija,a kasnije i u svom profesionalnom radu se ispomazu,po toj zemljackoj liniji.tako da se veoma brzo desava,da od zemljaka sa ovih ili onih strana,ne moze doci do posla.zemljacke linije drze lobi za ono ili ovo.beogradjani su tu vec u veoma ne zavidnom polozaju,jer ne grupisu se po zemljackim linijama,jer a to nemaju potrebe.tako da samim tim,tokom skolovanja i odrastanja,dolaze u inferiornu situaciju u odnosu na ¨zemljake¨. za svaku pohvalu je taj vas lokalpatriotizam,koji mi beogradjani nemamo.tako kad se okrenes malo po Beogradu,mi koji zivimo u njemu,tu smo rodjeni.veoma brzo svatimo,da skoro sve poslove u gradu,drze ljudi sa strane.malo je dobrih kafica,restorana,firmi koje drze autohtoni beogradjani,ima ih ali mnogo,mnogoj je vise gazda sa strane.vlasnici jakih kompanija ili poznati srpski tajkuni jesu ljudi sa strane.normalna je ta vasa borba za uspehom u velikom gradu,instikt za opstanak,jer neuspeh i povratak u sredinu iz koje se doslo u Beograd je za sve vas sa starne neprihvatljiv.ima ljudi,koji zavrse studije i vrate se u zavicaj,ali velika vecina ostaje u Beogradu i za sobom povlaci svoje zemljake u kolonama.najbolji primer su Crnogorci,ali nista manje za njima ne zaostaju ni drugi.dakle beogradizacija Srbije je nekoko dodje vas patent,a ne nas.i mi cutimo i nemamo nista protiv vas,jer smo svesni da su i nasi roditelji dosli sa strane u Beograd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Alcatel 
Tipično, iskivljeno i nadmeno razmišljanje , jednog Beograđana o provincijalcima.
Pre dvadeset godina Beograd nije bilo jedino mesto u Srbiji i u drugim gradovima i naseljima bio je moguć život.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
...braco i sestre iz unutrasnjosti.ajmo,da sagledamo problem iz ugla jednog  beogradjanina.
jeste Beograd u odnosu na ostale gradove u drzavi,najveci i mozda najperspektivniji grad.kazem mozda,jer nije za svakoga ta perspektiva toliko jasna,kao za ljude koji dolaze sa strane u Beograd.
u odnosu na sredinu iz koje dolaze,Beograd deluje kao grad sa hiljadu mogucnosti.bjestavilo grada i dinamika kojom se zivi u Beogradu,za nekoga ko dolazi iz manje sredine,obecava.npr. ne zelim nikoga da uvredim,ali zamislite mladog coveka koji iz Vladicinog Hana,dodje u Beograd da studira.on dozivljava jednu novu dimenziju zivota,koja mu u prvom trenutku deluje,kao da je na drugoj planeti.grad zivi 24h,ponuda je ogromna,u pocetku dosljaci ne mogu od utiska da spavaju,prilagodjavanje traje.taj isti XY iz V.Hana,kad se vrati u svoju sredinu o Beogradu prica kao o gradu sa hiljadu mogucnosti.delom zato sto je zaista tako,a delom zato sto zeli da ispadne vazan.oni koji ga slusaju,pocinju da mastaju o gradu koji je otvoren sirom za sve.kad dodje vreme studiranja,u Beograd se odlazi kao u nesto sto je vec vidjeno,i tako generacijama.ti mladi ljudi koji dodju u Beograd,obicno se drze zajedno(zemljaci)tokom studija,a kasnije i u svom profesionalnom radu se ispomazu,po toj zemljackoj liniji.tako da se veoma brzo desava,da od zemljaka sa ovih ili onih strana,ne moze doci do posla.zemljacke linije drze lobi za ono ili ovo.beogradjani su tu vec u veoma ne zavidnom polozaju,jer ne grupisu se po zemljackim linijama,jer a to nemaju potrebe.tako da samim tim,tokom skolovanja i odrastanja,dolaze u inferiornu situaciju u odnosu na ¨zemljake¨. za svaku pohvalu je taj vas lokalpatriotizam,koji mi beogradjani nemamo.tako kad se okrenes malo po Beogradu,mi koji zivimo u njemu,tu smo rodjeni.veoma brzo svatimo,da skoro sve poslove u gradu,drze ljudi sa strane.malo je dobrih kafica,restorana,firmi koje drze autohtoni beogradjani,ima ih ali mnogo,mnogoj je vise gazda sa strane.vlasnici jakih kompanija ili poznati srpski tajkuni jesu ljudi sa strane.normalna je ta vasa borba za uspehom u velikom gradu,instikt za opstanak,jer neuspeh i povratak u sredinu iz koje se doslo u Beograd je za sve vas sa starne neprihvatljiv.ima ljudi,koji zavrse studije i vrate se u zavicaj,ali velika vecina ostaje u Beogradu i za sobom povlaci svoje zemljake u kolonama.najbolji primer su Crnogorci,ali nista manje za njima ne zaostaju ni drugi.dakle beogradizacija Srbije je nekoko dodje vas patent,a ne nas.i mi cutimo i nemamo nista protiv vas,jer smo svesni da su i nasi roditelji dosli sa strane u Beograd.

види хозе...превише дајеш на значају београду...да се не увреде цењени београђани али београд је рецимо за мене једна најобичнија селендра Smile
културна понуда? ја живим у месту које је 15 минута колима од зрењанина а тамо и биоскоп и позориште и галерије...пре ја дођем до биоскопа у зрењанину него рецимо неко из раковице до колосеја...а исти програм се емитује Smile
хиљаду могућности? којих хиљаду могућности? да радиш у максију за 20К и да чекаш да ти родитељи пошаљу лову за кирију плус храну за цео месец јер не можеш са платом да платиш ни режије а камоли да натовиш дупе Smile
или можда да си високошколован кадар па да радиш на шалтеру банке па да онда имаш 40К плату али да и за тебе важи претходни део поста једино што је разлика у томе што ти неће требати две шунке него једна Smile
разумем ја све али ми искуство говори да је доста њих кренуло тако у београд трбухом за крухом па су опет код маме на супици Smile
наравно да београд има своје предности и оне су неспорне али је то само за узак круг људи који долазе у њега...или су екстремно способни млади стручњаци који некоме требају за неки посао и тај ће их платити квалитетно или су екстремно сналажљиви и знају да се боре са таквим ситуацијама...све остало је полугладна боранија која чека тату са пуним гепеком и новчаником...а то није живот
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Alcatel 
Vole naturalizovani Beograđani da dođu rođacima na selu u postu. Obavezno ponesu putnu tašnu , da bi mogli da ponesu što više hrane. Za uzvrat donesu beogradski vazduh i priče o svom uspehu u velikom gradu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
Vole naturalizovani Beograđani da dođu rođacima na selu u postu. Obavezno ponesu putnu tašnu , da bi mogli da ponesu što više hrane. Za uzvrat donesu beogradski vazduh i priče o svom uspehu u velikom gradu.

управо то Smile

и не само натурализовани...сви у комплету Smile
ја кад сам био у војсци у бг и једном приликом отишао код тетке на ручак на карабурми послужила ме са супом од зеља и сојиним шницлама...тобоже,здраво се храни Smile али зато кад дође код мене у госте не можеш јој из уста избити печење,пуњене паприке,сарму и штрудлу са маком...утови се 10 кг за три дана па то прежива недељама у београду Smile
« Poslednja izmena: 21. Sep 2010, 09:19:17 od mrgec »
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...dragi moji zemljaci,ja nisam zeleo nikoga da vredjam,o nadmenosti da i ne govorim.to si me @perudji,pogresno razumeo.ja sam prva  generacija koja je rodjena u Beogradu.moji roditelji su u Beograd dosli sa strane.istina je sto @mrgec prica o torbama,ja se secam kad su moji roditelji odlazeci na odmor u zavicaj uvek sa punijim torbama isli nazad u Beograd(jaja,sira,dve-tri sveze koke,mesa,orasa....)jesam ja u zavicajau bio baja iz Beograda,ali baja koji je jeo jaja iz zavicaja.
ja nisam nadmen covek,to mi nije u prirodi,cak ni u poslu koji obavljam,a koji odlikuje nadmenoscu prema mladjim kolegama,ja moju nadmenost sputavam.@mrgec,upravu si sto se tice bioskopa i pozorista.ima malih sredina koje su puno bolje i funkcionalnije organizovane od Beograda.ali !ljudi hrle u Beograd,tako je bilo i daleke 1895/05/10/18/20/25/35/46/50/55/(e 60-tih ljudi su dobili sansu odlaska u inostranstvo)/70/75............../91 dolazak ljudi preko drine/95 izbeglice/99 izbeglica/00...........2010 i dan danas dolaze ljudi.ne racunam ulicu strahinjica bana,mada i u njoj sve lokale ne drze beogradjani,ali skoro sve druge lokale po gradu drze bas ljudi sa strane.vlasnik istog tog maksi-ja je covek rodom iz Krusevca,dobro Peconi je beogradjanin,Beko hercegnovljanin........malo je beogradjana.lobiji u Beogradu su bas po zemljackoj liniji.npr.momci koji po Beogradu organizuju studentske zurke su iz Krusevca i ekstra dobro rade posao,svi drugi kaskaju za njima,Mile Dragic kupio hotel Moskvu.....da ne ulazimo u prebrojavanja.ja sam bas suprotno hteo da pohvalim tu odlucnost ljudi sa strane,koji se ne mire sa tanjirom mamine supe,paklom cigara i blejenjem na nekom cosku.vec kidaju,vuku,padaju ustaju i obicno uspeju.
@perudji nisi me doro skapirao
@mrgec blago tvojoj tetki sto ima gde da ode na vitaminski i holestrolski sok
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Ok videli smo jednu stranu a da vidimo drugu. Koliko košta kuća sa okućnicom od nekih 5 ari u finom gradiću-selu a koliko košta ista takva kuća u Beogradu? Pa u Beogradu u centru kuća od dva etaža po 100 kvadrata sa pomoćnim objektima i 5 ari dvorišta vredi milion evra, u Novom Sadu vredi 700 000 a u pomenutom gradiću ajmo reći 120.000.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
Citat
@mrgec blago tvojoj tetki sto ima gde da ode na vitaminski i holestrolski sok

да је бар само она...треба нахранити велику ергелу из београда и новог сада Smile
али...немају неке среће већ годинама од кад живим сам јер их не хебем ни три посто Smile а ћале и кева остарили па им се баш и не бакће са гостима Smile

сими...не вреди ни 120.000 већ плафон 70.000 али то мене не занима јер не желим да продајем своју кућу и двориште...једно време сам чак размишљао да продам стан у зрењанину али сам и од тог одустао...некретнина се не продаје
IP sačuvana
social share
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Citat
Znas li gde su te pare?

Код мене?  Smile

Citat
Dok sam ja svaki dan na TV-u mogao da gledam kako se gradi bulevar u beogradu i kako ce biti najnovija svetlosna signalizacija

Опусти се, није од твојих пара...  Smile

Citat
Jednostavno je brate prilicno jednostavno... Pare iz unutrasnjosti idu u budzet iz budzeta idu u administraciju odnosno u Beograd=pozeljno je ziveti u beogradu...

Једноставно није једноставно... Паре од свих нас иду у РЕПУБЛИЧКИ БУЏЕТ... Из тог буџета иду опет назад и виду разних инвестиција које контролишу политичари који се бирају на целој територији Србије...

Паре не иду београђанима већ републичком буџету који прави путеве, инвестира у туризам на Копаонику, Златибору, Старој планини, дотира Фијат због Крагујевца, улаже у Рашку и Југ Србије, суфинансира EXIT и хиљаде других ствари које ти не желиш да видиш јер је најлакше рећи Београђани ми отимају...

Београд има свој буџет са разним приходима и сам се задужује... Дотирање београдског буџета из републике је чак и мање у односу на неке друге градове и регионе. Због тога смо дошли у ситуацију да Београд моли Републику да да свој део за обнову руиниране Газеле (20 година) или за завршетак станице у Прокопу...
Фала богу па је дошао Ђилас на власт па је покренуо те ствари из мртве тачке...

Citat
"glavni grad" svakako ne mora da bude najveći grad. Kambera, Brazilija, Vašington, nekada Bon, Otava, Bern... samo su neki od primera. Iskreno, meni je nebitno koji je to grad. Ne treba se baviti tim trivijalnim stvarima, posebno ne sada kada država pliva u govnima.

Слажем се. Али нажалост, премештање у рецимо Крагујевац би коштало државу преко милијарду евра... А то би углавном био беспотребно потрошен новац...
Оно што нама треба јесте децентрализација... Тј. веће надлежности локала и наравно већи проценат који би остајао на локалу...
Онда би дошло до тога да југ Србије поцрка од глади јер не приходује довољно и дотира се деценијама...

Citat
Zasto bih ja na primer..drkao kurac negde na planini i pljuvao Bg , ako je Bg isto moj grad i mogu da odem tamo da zivim

Па јбг баш то људи раде стално, најчешће без аргумената...

Citat
Ljudi otvaraju firme,markete i ostale privatne kompanije na onim mestima gde ljudi imaju pare. Sta tu toliko ima cudno ?  Smile
Jel bi ti otvorio neku kompaniju na planini gde niko nema za hleba ili u Bg gde je standard veci i veca zaposljenost ?

Па баш то... Није вам Београд крив што је на оваквој локацији... Због тога је десетинама пута рушен и обнављан кроз историју...

Citat
Inace evo kako kinta ide u BG

Све што је човек навео финансира се из буџета града Београда... Као кад би ја кукао на Нови Сад што улаже у мост Слободе или Егзит... А да и то се финансира из Републике...  Smile

Citat
Beograd je neka vrsta magneta. Za bg se lepe i ljudi i novac iz ostatka države. Srbija nema mnogo stanovnika i možda bi i bilo moguće premestiti svih 7, 8 miliona u beograd i napraviti od tog grada metropolu. Ka tome se ide (svesno ili nesvesno) ali smo još daleko od toga. Za sada postoji samo jedna metropola na balkanu.

Видиш, ја желим баш супротно... Желим да вас Београд одбија и да нас буде што мање... Да не морам да изгубим пола дана у превозу јер је град пренасељен, да не морам да гледам мањак културе на сваком ћошку, да ми град не личи на селендру већ на метрополу што је и био... Не желим да вређам, али у град долазе људи који за град нису и не капирају га... Роштиљају по градским парковима, бацају смеће кроз прозор зграде, завијају из кола народњаци, граде се нелегална насеља...

Citat
moderne saobracajnice? Smile Gde?

Како је лепо правити се луд... А цео Златиборски округ у новим путевима, хотелима, вијадуктима, викендицама, а Београд моли за обнову једног моста...  Smile Што је најгоре, корупција локалних политичара је и од Златибора створила једно велико нелегално насеље... Пуно не плански грађених кућерина а све у циљу зараде од апартмана... То вам није крив Београд...

Видиш како смешно звучи... А видиш, мени уопште не смета што се у златиборски округ улаже...

Citat
A od saobracajnica je mozda zakrpljen put ka zlatiboru i prosiren je put na surduku da ljudi ne bi ginuli svake godine

Како те није срамота да то пишеш? Преко 10 вијадукта (не могу да нађем тачан број и нервира ме што морам да копам по нету да би ваше неистине газио) је урађено на путу од Златибора ка ЦГ и сада тај пут изгледа прелепо...

Citat
Jedan bulevar u Beogradu je vredan vise nego sve investicije koje si spomenula zajedno

Опет изграђено од мојих пара а не од твојих... И тај булевар је био највећа рупа у Београду. Ми се извињавамо што смо обновили ту забит и хаос од булевара... Много се извињавамо...

Citat
Tipično, iskivljeno i nadmeno razmišljanje , jednog Beograđana o provincijalcima.
Pre dvadeset godina Beograd nije bilo jedino mesto u Srbiji i u drugim gradovima i naseljima bio je moguć život.

Заправо, дечко је лепо објаснио агонију Београђана... И труди се да фино одговори, а ви га подјебавате...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
nisam zato rekla nego stan u Beogradu treba otplatiti, na to ode ceo jedan radni vek.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 14:13:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.