Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: STOP! policijskoj brutalnosti  (Pročitano 61028 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11186
Zastava t
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Alcatel 258
Policijska drzava...
Kad postanes glavni baja u gradu posle kursa od 3 meseca, tako nam i treba.....
Inace taj blic je ekstra glasilo DS i stalno pljuju pandure jer to je resor DSSa Smiley pogledajte kako druge novine ne pisu o tome...

Zivela pravda, smrt zandarima!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7726
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Pripadnici MUP-a sve češće vrše teška krivična dela
Zločinci u uniformi sramota za MUP
Autor: Tamara Marković-Subota | 06.06.2007 - 09:29

Posle nedavnih ubistava sina i oca u Šimanovcima i hrvatskog državljanina na planini Goč, u kojima su učestvovala trojica pripadnika MUP-a, još više je narušeno poverenje građana u policiju
To priznaje i Ljubinko Nikolić, načelnik Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije, koji za „Blic“ kaže da su ova dva slučaja sramota za policiju.
- Ako ovakvo zlodelo počini čovek u uniformi, šta onda mogu da očekuju građani? Jasno je da je kriterijum javnosti u slučajevima kada policajac postane ubica mnogo stroži. Takav treba i da bude. Jer kad se predstavnik zakona, čija je dužnost da štiti građane od lopova i ubica, drzne da ubije čoveka, onda je to ozbiljan problem za službu - kaže Nikolić.
Samo prošle godine službenici MUP-a počinili su 663 krivična dela. Među njima su petorica policajaca osumnjičena za ubistva.
U istom periodu protiv 506 pripadnika podnete su krivične prijave zbog devet razbojništava, 19 teških krađa, 30 prevara, dva protivpravna lišenja slobode, 15 zlostavljanja i mučenja, 12 nasilja u porodici, sedam neovlašćenih stavljanja u promet opojnih droga, 10 izazivanja opšte opasnosti, 91 ugrožavanje saobraćaja, 63 teška dela protiv bezbednosti saobraćaja, 13 nasilničkih ponašanja, 41 falsifikovanje isprava, 24 falsifikovanja službene legitimacije, 69 zloupotreba službenog položaja i 28 primanja mita.
- Svi ovi slučajevi su problem i sramota za MUP. Ali upravo je policija te slučajeve rešila i pohapsila osumnjičene. Hapšenjem je jasno stavljeno do znanja da osumnjičeni policajci nisu imali nikakav ustupak zato što su pripadnici MUP-a. Naprotiv. Ali teško je preduprediti takve zločine jer je prosto nemoguće predvideti da li će i ko počiniti neko krivično delo. Većina tih ljudi je prošla školu u Sremskoj Kamenici, primljeni su sa obavljenim psihofizičkim testovima. Znači, država ga je oglasila sposobnim. Pri tom se svaki njihov pogrešan potez kažnjava disciplinskim merama, od smanjenja plate, premeštaja na niže radno mesto, do otkaza. Problem je što većinu otpuštenih sud vraća na posao. Nevolja je i što je malo naših građana zainteresovano za rad u policiji, zbog čega su i kriterijumi za prijem u MUP dosta sniženi - objašnjava Nikolić.
Dušan Davidović, direktor Centra za prevenciju kriminaliteta, smatra da „uniforma i službena legitimacija pojedinim policajcima pružaju osećaj moći, koja poraste do te mere da pomisle da su gospodari života i smrti drugih ljudi“.
- Kada policajac počini krivično delo, to nije samo njegova odgovornost, već i odgovornost policije, kao organizacije. Svuda u svetu policajci čine krivična dela. Međutim, to ne umanjuje odgovornost našeg MUP-a, pogotovo unutrašnje kontrole. MUP mora da ima dosta strožu selekciju ljudi koje zapošljava i mora stalno da prati njihov rad, upravo zato da bi se ovakvi zločini sprečili na vreme - kaže Davidović.
Većina osumnjičenih za teža krivična dela prethodno je bila disciplinski kažnjavana. Posle nedavnih zločina posebno se nemaću pitanja kako su takvi mladi ljudi, poznati po siledžijskom ponašanju, uopšte primljeni u policiju i kako su ostali u službi uprkos disciplinskim kaznama?

Mađarski slučaj
Mađarski premijer Ferenc Đurčanj krajem maja otpustio je šefa policije kada je jedna devojka optužila petoricu pripadnika policije da su je silovali pošto su je zaustavili u centru Budimpešte zbog saobraćajnog prekršaja. Budimpeštanski sud je doneo odluku da policajci budu u pritvoru dok se ispitaju optužbe. Premijer je tada zahtevao i ostavku ministra pravde i policije Jožefa Petreteija, koji ju je podneo nekoliko dana kasnije.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
ma stoka je to!
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Mladiću slomljena vilica posle privođenja u policiju
Autor: V. Trtović | 11.06.2007 - 09:39

ČAČAK - Ivan Nikolić (18) iz Čačka tvrdi za „Blic“ da je prošle nedelje, u noći između 3. i 4. juna, doživeo fizičko maltretiranje od saobraćajnog policajca na ulici, a zatim i u policijskoj stanicu u Čačku jer, kako kaže, nije imao ličnu kartu.
Nikoliću je slomljena vilica na dva mesta, zbog čega mu je u usta stavljena šina koju će morati da nosi narednih šest nedelja, a po telu i sada ima modrice i oseća bolove od brojnih udaraca policajaca.
U otpusnoj listi iz bolnice navodi se da je na osnovu pregleda i rendgenskih snimaka kod Nikolića utvrđen prelom donje vilice i ramusa sa desne strane. Nikolić je zbog ovih povreda lečen tri dana na odeljenju ORL.
Porodica Nikolić najavila je krivičnu prijavu protiv policajca. S druge strane, u PU Čačak kažu da je Nikolić vređao saobraćajnog policajca koga je pokušao da udari i da je pao na beton prilikom pružanja „aktivnog otpora, kada je zadobio lakše telesne povrede“. Protiv Nikolića je podneta krivična prijava zbog ometanja službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti.
Nikolić se sat posle ponoći vraćao peške iz grada sa drugom Draganom Zlatanovićem (18), kada ih je nedaleko od Nikolićeve kuće zaustavila saobraćajna policija. Ivan i Dragan tvrde da su se međusobno dovikivali, što su saobraćajci shvatili kao psovke upućene njima.
- Tražili su mi ličnu kartu, a kada sam rekao da je nemam kod sebe i da ću je doneti, jedan od saobraćajaca mi je zavrnuo ruku i stavio lisice. Kada sam pao, udario me nogom i rukom u glavu. Osetio sam bol, ali nisam znao šta se dogodilo - počinje priču Ivan Nikolić.
Tu priču potvrđuje i njegov prijatelj Zlatanović.
- Batinanje je nastavljeno i u stanici, a zatim i u zgradi policije u gradu. Tražili su da potpišem priznanje, a kada sam to odbio, tukla su me dva policajca u civilu. Osetio sam da mi iz usta teče krv. Požalio sam se na bol. Lekar u bolnici, gde su me odveli, samo je rekao da me ujutru dovedu kod stomatologa. Kada su me vratili u policiju, ponovo su me tukli sve dok nisam potpisao to što su oni tražili, nakon čega su mi odredili pritvor. Tek sutradan, kada mi je snimljena vilica, lekar je konstatovao dvostruki prelom - ispričao nam je Nikolić.
Biljana Nastić, portparol čačanske policije, kaže da se Nikolić opirao kada mu je rečeno da uđe u službeno vozilo.
- Osumnjičeni je prvo vređao službenike, a zatim odbio da pokaže ličnu kartu. Pokušao je i da udari policajca i usled opiranja i pružanja aktivnog otpora pao je na beton, a o lakim povredama postoji i nalaz lekara - rekla je Nastićeva za „Blic“.
Na pitanje da li je Nikolić tučen u policiji, Nastićeva je rekla da „sredstva prinude moraju da se upotrebe da bi se lice privelo u službene prostorije, ako pruža fizički otpor“.

Nije pružao otpor policajcima?
Ivanu Nikoliću policija je odredila zadržavanje od 48 sati, ali ga je sutradan oko 17 časova istražni sudija Opštinskog suda u Čačku pustio na slobodu, „imajući u vidu da osumnjičeni do sada nije osuđivan i da je do konfliktne situacije došlo kada je bio pod dejstvom alkohola, kao i na osnovu uvida u policijsku službenu belešku u kojoj stoji da je Nikoliću naređeno da uđe u službeno vozilo, što je i učinio bez pružanja otpora“.
U rešenju o meri zadržavanja stoji da je Ivan Nikolić jednom rukom odgurnuo policijskog službenika obraćajući se rečima: „Skloni se od mene, majmune jedan“.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1842
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
jbg. neko mora da bude i pandur... ali ovo sto rade je haos...

sta da ja ocekujem od policije koja u nedostatku kadrova raspisuje konkurse, sa kursevima koji traju od 3-6 meseci i koje moze da zavrsi svaka ljudska stoka (koja uglavnom i konkurise)... posle par meseci sluzbe dobijes i kolica, i cepaj miki... nekako mi se ovaj profil osobe bas ne uklapa u profil "branioca pravde" i "sprovoditelja reda i zakona" a da ne pricam o tome kako je masa tipova koje znam iz vidjenja sada u plavim odelima, a pravili su najveca sranja po gradu... i takvi ljudi treba da mi drze propoved i pridiku o ponasanju, redu i zakonu...

Dole ovakav sistem!!! Dole ovakva policija!!!
IP sačuvana
social share
So I say live and let live. That's my motto. Live and let live. Anyone who can't go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It's a simple philosophy, but it's always worked in our family...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Trebalo bi stimulisati malo pametnije, obrazovanije i kulturnije ljude da rade u policiji...ako je to uopste i moguce.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Nije nema toliko generalskih mesta u policiji Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Incident na Budvanskoj rivijeri
Policija pretukla šestoricu mladića
Autor: Ana Lalić | 01.08.2007 - 10:01

NOVI SAD, BUDVA - Novosađanin Damir Mihajlović (25), poznat kao nezvanični prvak u ultimat fajtu, brutalno je pretučen na letovanju u Budvi. Prema tvrdnjama njegovog brata Bojana, Damira i još petoricu momaka iz Novog Sada pretukli su pripadnici crnogorske policije.
Pretučeni mladići su iz policijskog pritvora, kao strani državljani, juče sprovedeni na saslušanje po hitnom postupku.
Incident je, prema rečima njegovog brata, otpočeo u lokalu „Trokadero“, gde su Mihajlović i njegovi prijatelji Uglješa Žetina, Dimitrije Petrović, Dragan Maličević i još dvojica momaka došli u verbalni sukob sa grupom mladića iz Beograda. Nakon što su Novosađani zbog svađe izbačeni iz diskoteke jedan od njih se zakačio sa obezbeđenjem lokala.
- Maličević se sa jednim od izbacivača zakačio, nakon čega je obezbeđenje pozvalo policiju koja ga je privela u stanicu. Posle par sati, Maličević je pozvao mog brata i rekao mu da je pušten i predložio da se svi nađu ispred stana - priča Bojan.
Bojan je pojedinosti, kako tvrdi, saznao od Uglješe Žetine koji je, zbog iščašenog ramena, jedini pušten iz pritvora. Bojan je uveren da je telefonski poziv koji je njegov brat primio od Maličevića služio kao „mamac“ kako bi crnogorska policija pohapsila i ostale Novosađane.
- Bukvalno su im napravili sačekušu. Ispred stana ih je dočekala grupa od desetak kompletno naoružanih policajaca koji su odmah počeli da ih tuku i psuju. Moj brat, koji je prvak Srbije u ultimat fajtu, nije nikada imao problema sa zakonom i siguran sam da im nije pružao otpor - tvrdi Bojan, napominjući da se batinanje nastavilo i u stanici.
- Tukli su ih kao najveće kriminalce i bez ikakvog razloga ih držali u pritvoru. Već dva dana ne znam šta mi se dešava sa bratom. Prema Uglješinim rečima, sva petorica su dobila ozbiljnije povrede - tvrdi Bojan, revoltiran postupkom crnogorske policije. On je istakao da su svi mladići koji su te večeri bili sa njegovim bratom sportisti koji ne konzumiraju alkohol ni cigarete.
- Damir je vrhunski sportista i odličan student koji u roku završava Elektrotehnički fakultet. Svoju veštinu ispoljava jedino u ringu i nikada se nije dokazivao po ulici ili diskotekama - napominje Bojan, uveren da crnogorska policija nije imala nijedan razlog za ovako brutalnu intervenciju.

MUP: Napad na službeno lice
Budvanska policija je juče, kako je saopšteno, uz krivičnu prijavu istražnom sudiji Osnovnog suda u Kotoru predala D.P, B.N, N.J. iz Novog Sada, D.M. iz Sremskih Karlovaca i D.M. iz Odžaka zbog osnovane sumnje da počinili krivična dela nasilničko ponašanje i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Sumnja se da su oni u diskoteci „Trokadero“ nakon kraće prepirke nasrnuli na M.M. i M.D. iz Beograda i zadali im više udaraca rukama i nogama nakon čega su pokušali da pobegnu.
Policija ih je ubrzo identidfikovala i kada ih sustigla, osumnjičeni su pružili aktivan otpor koji je savladan, nakon čega su privedeni u službene prostorije, navodi se u saopštenju Uprave poliicje MUP Crbne Gore. Drugi detalji nisu saopšteni. B.Ć.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Nisu tu cista posla
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
fak d polis
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.