Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: STOP! policijskoj brutalnosti  (Pročitano 61185 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
Policajac batinao do smrti

ZRENJANIN - Okružni sud u Zrenjaninu osudio je policajca iz Kikinde Sašu Mijina na šest godina zatvora zbog ubistva Zdravka Trivana (49), saopštio je juče zrenjaninski sud.

Mijin je oktobra prošle godine u Kikindi naneo teške telesne povrede Zdravku Trivanu, od kojih je Trivan i preminuo.

U saopštenju se navodi da je Mijin s koleginicom Tatjanom Radišić nakon prijave Tatjane Momčilov da joj neko lupa na vrata otišao do zgrade u Mikro naselju u Kikindi u kojoj ona živi i zatekao pijanog Trivana.

Mijin i Radišićeva su izveli Trivana ispred zgrade, gde mu je Mijin zadao udarac od kojeg je ovaj pao na travnjak. Nakon toga, osuđeni policajac mu je zadao još nekoliko udaraca.

U obrazloženju presude se navodi da je Mijin udarao Trivana i palicom po tabanima i da ga je kasnije uz pomoć Radišićeve položio na obližnju klupu, gde je ostao da leži sa teškim telesnim povredama, od kojih je i umro.

J.V.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Lagana presuda,da je bilo obrnuto,bilo bi 40god
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 924
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
presuda uopste nije lagana jel to je neki verovatno matori alkos koji lupao ljudima na vrata taj covek je isti profil coveka kao i onaj sto je izbo onu jadnu devojcicu dok se vracala iz skole i kad se tako nesto desi onda vas milion kazete gde je policija sta radi policija itd a kad policajac koji je bio sa kolegenicom pa mozda su bili i zauzeti u pola noci mozda radili nesto i onda te neko pozove na hitnu intervenciju i ti odes i vidis da se radi o matorom alkosu prepunom oziljaka koji iza sebe ima 50 tuca i ko zna koliko ljudi je bilo maltretirano sa njegove strane i ti onda normalno da ces da ga tresnes nekoliko puta i jebiga on poginu sta ces sad!
ja smem da se kladim da moze neko zbog mene da zove muriju i da me zaustavljaju kolima i interventna i zadarmerija itd i da nikad nista nece da mi se desi imao sam ko zna koliko kontakra sa policijom i direkno i indirekno i nikad niko nije ni povisio ton na mene a kamoli nesto drugo!
moj drug koji ima 50 tuca iza sebe i cescce iso u sup neko u skolu nije ni samar ni pendrek dobio a kamoli nesto vise tako da ta brutalnost policije o kojoj vi pricate ne postoji pojedinacni slucajevi da ali generalno policijska brutalnost ne kao sto postoje i ubice ali nismo svi ubice tako da i od 50000 pandura pa sigurno ima neki psihopata ali isti procenat kao kod obicnih ljudi mozda cak i manji!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

dobro je danas,sutra će biti gore

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 222
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia TamoNeki
         -2004 godine u Dobanovcima je ubijen policajac Svetislav Nikolić star 19 godina, u masovnoj tuči koja se dogodila u i ispred kafane sanela u dobanovcima Milan nikolić zvani komarac otima službeni pištolj od svetislava i kada ovaj pokušava da pobegne sa lica mesta puca u njega i ubija ga.
         -početkom ove godine milan nikolić je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog ubista policajca svetislava nikolića.       

toliko o pravdi i pravu u srbiji. ona nepostoji za nikoga niza policajce  ni za kriminalce niza alkoholičare,a bogami ni za premijere, to nam je naša srbija danas!
IP sačuvana
social share
"ko na vreme shvati da život kratko traje,on se samo tuca i za sve mu kurac puca!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Neverujem ja u tu pricu
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
TORTURA
Miloša Aleksića policija privela i, ni krivog ni dužnog, uz šamare saslušavala petnaest sati

KRAGUJEVAC - Miloš Aleksić (22) iz sela Belosavci kod Topole uhapšen je 5. septembra ove godine pod sumnjom da je sa fantomkom na glavi i pištoljem u ruci dan ranije opljačkao benzinsku pumpu u varoši u odneo oko 30.000 dinara. U stanici su ga, kako tvrdi, ni krivog ni dužnog preslišavali petnaest sati. Dobio je i nekoliko šamara. Istrage nije bilo, jer nije bilo ni dokaza.

- Maltretirali su me ko psa, bez razloga. Te večeri, kada oni tvrde da je radnik opljačkan, bio sam u seoskoj kafani. Kad sam oko ponoći krenuo do Topole da pokupim brata, svratio sam na "VS petrol" da napunim rezervoar - priča Miloš.

- Panduri su upali s nalogom za pretres i privođenje. Tražili su fantomku, nekakvu belu torbu s parama. Nisam imao pojma o čemu se radi. Pitaju me gde mi je pištolj. Jadna majka, prepala se, ona čuva tatin pištolj, ode i donese ga. Ja sa njima u stanicu. U kolima mi kažu: "Ajde lepo priznaj i ispričaj šta se dogodilo!" Šta da priznam kad nisam kriv? U stanici mi nisu dali da mrdnem, ni do toaleta. Popio sam i šamare, ni kriv ni dužan - kaže Miloš.

Istražnom sudiji priveli su ga oko dva sata po ponoći. Opštinski sud u Topoli doneo je rešenje po kome nema mesta za sprovođenje istrage protiv Miloša Aleksića.
- Nije problem da privode osumnjičene, na to imaju pravo, ali policija nije imala pravo da ga drži duže od četiri sata, o maltretiranju da ne govorim - kaže Milošev otac Bojan, koji će podneti tužbu protiv pripadnika policije u Topoli, i pravdu isterati na videlo.

Izvor: Kurir / O. JEREMIĆ
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
mob
Nokia 5610
kako vas bre nije sramota ti sto dobivaju batine posle 12 sati to su obicno najveca olos i sljam u svakom gradu izlazim odprilike od moje 14 te godine nema gde nisam iso i niko me nikad nista nije ni pitao jedino sa kim sam imao problema to su ti slepci koji dobivaju batine po stanici!
a ti navijaci ma samo udri to su sve stoka pouzdano znam da pola koji idu na te utakmice i u nekom su navijcakim grupama da su to sve narkomanska stoka i teski alkosi i deca iz propalih i socijalnih porodica evo sad se poklase to nisu ljudi sve dzukele a i kad se prica za decu meni ti od 14 god nisu deca to vec u tim godinama postaje stoka i maltretira neduzne ljude!
iso sam i ja na utakmice i niko me nije ni gurnuo a kamolin udario ali kad dodjes kulturno sednes na tribinu i gledas niko ti nista nece kaze a kad se klatis od alkohola pljujes psujes dernjas se kao najveci idiot i vredjas pa to je dovoljno da kad covek ima pendrek da te tresne nije provokacija samo ako udaris nekoga vec i ponasanje necije moze da bude i te kakva provokacija!treba sagledati sve cinjenice a ne odmah optuzivati policiju a ta deca i cvecke su uvek zrtve jadni oni!
a da ponekad neki policajac moze da bude stoka pa to moze i to ce uvek da postoji i toga ima svuda u svetu ali mi pricamo o vecini i generalno a sad poneki pojedinacni slucaj niko nemoze da izbegne ali samo jedno znam da je mnogo manja sansa da normalan covek ima problema sa pandurom nego sa tim cveckama koji dobijaju batine posle 12!
a ovi klinci sto se loze na te majmune pa kao ovde nesto ponavljaju stop represiji nad navijacima nemoj posle da kukaju kad ih neki jadni navijac jednog dana zakolje jedl posle ce da bude bio decko za primer nikad se nije tukao ubise nevino dete njanja 3 dana digni te ruke od toga radite nesto pametno radite jurite ribe setaj te se popite niko to niko me ne brani izlazite zezaj te se ali batalite to stop represiji ovo ono to je veme proslo bilo je to nekad 93 94!
Ovo mora da je neki lik s' kojim niko nije hteo da se druzi, ili mu ni jedna devojka nije dala pa je toliko frustriran. Daleko od toga da podrzavam divljanje navijaca. Ali kao neko ko je dosta isao na utakmice tvrdim da policija izaziva 75% nereda na utakmicama bezpotrebnim maltretiranjem navijaca. U stilu ja sam jak naoruzan i stiti me zakon, a jadan nije svestan da je glup kao noc. Kada te iz cista mira prebije policija kako se to zavrsava. Tako sto podignu krivicnu prijavu protiv tebe. Pa koji je to policajac u ovoj drzavi odgovarao za svoje postupke. Ko god da dodje na vlast stitice stoku koja stiti njega.
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Who the fuck is Bugs Bunny?!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4047
Zastava Beograd, trenutno...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 6630

8. decembar 2006.
PRETUČEN ZBOG KERA

Policajac Slaviša Vukojević polomio nos i vilicu Nemanji Ristiću zato što je na kiosku kupio pljeskavicu psu lutalici

BEOGRAD - Nemanja Ristić, vlasnik lanca kazina u Srbiji i diskoteke "Krejzi", završio je u ponedeljak ujutro u bolnici sa teškim prelomom vilice, nosa i jagodične kosti. Njega je pištoljem brutalno pretukao i oteo mu tri hiljade evra Slaviša Vukojević, policajac OUP Stari grad, sa još pet osoba čija imena nisu poznata, ali pretučeni veruje da su takođe policajci. Tom prilikom lakše je povređen i policajac Novica Vasić, koji je bio u društvu Ristića.

- U četiri ujutro došao sam sa jednom devojkom i dva druga do kioska "Kod Lokija" u samom centru Beograda da pojedem pljeskavicu. Stajali smo tu i jeli pljeskavice. Pored nas je stajala grupa ljudi na koje nismo obraćali pažnju. Tada je naišao jedan izgladneli pas lutalica. Pošto volim životinje, kupio sam jednu pljeskavicu i za to kuče.

- To je verovatno iziritiralo ovog policajca u civilu, koji mi je prišao i počeo da viče: "Šta to radiš, kupuješ psu pljeskavicu?" Ne čekajući da mu bilo šta odgovorim, izvadio je pištolj marke "CZ", verovatno službeni, uperio ga u mene i rekao: "Pičko, sad ćemo da te karamo!" i počeo da me udara po glavi. Dotrčali su i ostali i počeli da me tuku pesnicama.

- Pošto sam tek platio tu pljeskavicu, držao sam novčanik u rukama, a Vukojević je video da imam veću svotu novca, pa je desnom rukom uperio pištolj u mene, a levom mi oteo sav devizni novac. Oteo mi je tačno 2.940 evra - prepričava nam sa nevericom Ristić, koji nije želeo da se slika jer posle povreda ne liči na sebe.

Sa Ristićem je, kako tvrdi, u društvu bio i jedan aktivni policajac Novica Vasić iz SUP "29. novembar".
- Vukojević je i njega udario nekoliko puta pištoljem, ali je on prošao sa lakšim povredama. Tu je bio i svedok čitavog ovog događaja Nemanja Pavlović. Vasić je prepoznao kolegu Slavišu Vukojevića jer je svojevremeno radio u interventnoj jedinici, odakle je izbačen i prebačen u stanicu u Starom gradu. Mi sumnjamo da su i ostali policajci jer smo jednog od njih prepoznali. To je bivši policajac sa nadimkom Vučko, koji je takođe radio u interventnoj i izbačen je zbog nekih krivičnih dela - kaže Nemanja.

Naš sagovornik, koji na ORL klinici čeka operaciju vilice, kaže da je slučaj prijavio policiji, da istragu vodi inspektor Manojlović u Starom gradu, koji je već suspendovao policajca Vukojevića i da je na tragu i ostaloj petorki. On dodaje da je došao do informacija da čitava grupa policajaca radi i kao obezbeđenje diskoteke "Taš".

I Ristić poznat u podzemlju

Inače, Nemanja Ristić nije nepoznat u kriminalnim krugovima. U mlađim danima učestvovao je u više tuča, pa čak i u nekim pucnjavama, ali se u podzemlju kotira kao izuzetno "fer igrač". Danas, pored desetak firmi u Srbiji, poseduje i više nekretnina u zemljama u okruženju, a o njemu kolaju priče da je čovek koji okreće velike pare i poznaje mnoge moćne ljude. On sam ističe da našoj državi plaća milionske poreze i ne može da se načudi da je zbog jedne pljeskavice zaradio čak tri preloma na licu.

Izvor Kurir: http://www.kurir-info.co.yu

Mozda je i pandur hteo pljeskavicu...
IP sačuvana
social share
"Бог вас клео, погани изроди, што ће турска вјера међу вама?"

Remember, if you shake it more than twice, you're playin' with it!
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4047
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 6630
Kontrola u MUP-u zbog "BIGZ-a"
13. decembar 2006. | 16:02 | Izvor: B92
Beograd -- Unutrašnja kontrola MUP-a sprovodi istragu o primeni prekomerne sile prilikom intervencije policije u klubu Planet BIGZ.

Kako saznaje B92, istraga će biti završena vrlo brzo, najkasnije sledeće nedelje. Neki od mladih koji su pretrpeli fizičko nasilje kada su pripadnici Interventne brigade MUP-a upali u klub, doneli su u redakciju B92 nalaze lekara kao dokaz, kao i snimak mobilnim telefonom.

U Urgentnom centru je potvrđeno za B92 da su lekari toga jutra konstatovali dve povrede grudnog koša, povredu glave i prelom ruke, kao i posekotine i podlive kod mladića i devojaka.

Takođe, pretučeni su dostavili i snimak koji su zabeležili mobilnim telefonom, na kome se vidi da je ispred kluba mnogo policijskih marica, iz kojih izleću policajci.

Da podsetimo, B92 je objavila svedočenja mladih o brutalnom ponašanju policajaca koji su upali na žurku u klubu Planet BIGZ u nedelju oko 4.30 i pretukli više desetina mladih.

www.b92.net
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 4047
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 6630
Istraga zbog premlaćivanja u klubu

Beograd -- Sektor unutrašnje kontrole sprovodi istragu o policijskom premlaćivanju mladih u klubu Planet BIGZ, potvrdio Vladimir Božović.

Klub u kome se dogodio incident saopštio je da se izvinjava ljudima koji su tom prilikom pretučeni i nudi im i besplatnu pomoć advokata, kaže Nebojša Vujošević, vlasnik kluba. Osim izvinjenja mladima zbog pretrpljenog straha i fizičkih povreda, u saopštenju kluba Planet BIGZ opisano je šta se događalo u klubu, navodeći da nije bilo incidenata pre dolaska MUP-a.

"Napominjemo da do trenutka ulaska interventne brigade u klubu nije bilo nikakvog incidenta", piše u saopštenju. Pretučeni nisu prisustvovali konferenciji jer se boje da javno pričaju otako ih je policija fizički zlostavljala tog jutra.

Načelnik sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije Vladimir Božović slučajno je, umesto na konferenciju o borbi protiv korupcije, u istoj zgradi došao na konferenciju o događajima u klubu BIGZ-a.

Na insistiranja novinara potvrdio je da unutrašnja kontrola od ponedeljka sprovodi intenzivnu istragu o premlaćivanju mladih: "Naš je zadatak da utvrdimo sve činjenice i okolnosti vezane za taj navedeni događaj i normalno da ukoliko utvrdimo da je došlo do prekoračenja službenog ovlašćenja i prekomernme upotrebe sile, adekvatno i reagujemo", kaže on.

"Mi ćemo zaista učiniti sve da se ta stvar istera do kraja. Već saslušavamo određene svedoke iz tog incidenta, obratili smo se Televiziji B92 koja ima neke snimke", kaže Vladimir Božović.

Podsećamo da je B92 objavio svedočenja mladih o brutalnom ponašanju policajaca koji su upali na žurku u klubu Planet BIGZ u nedelju oko 4.30 i premlatili više stotina mladih.

www.b92.net
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.