Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 22:44:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta znači biti Srbin?  (Pročitano 180065 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Nesto najlepse na svetu je biti Srbin ! Btw svi vi koji sebe nazivate cetnicima Draze Mihailovica ili Titovim Partizanima ste najobicniji Jugosloveni ,najveci sljam i olos koji postoji ! Milan Nedic ,Pop Djujic i ostali SRBI su jedine svetle licnosti u toku celog drugog svetskog rata u Srbiji ! Cetnici britanskog agenta i jugoslovena i partizanski zlocinci su pobili vise Srba nego svi okupacioni vojnici,sto je nezapamcen slucaj u istoriji !
I eto, ode sloga...
Srbi su Srbi bez obzira na njihovu uniformu i mentalitet, ali taj isti mentalitet je poguban jer cepa i ovako mali broj Srpskih zajednica.
U tom ratu nema gotovo ko nije klao i ubijao, i na svakom lezi crna tacka, dakle svetle tacke su u krajnju ruku mutne.  Svaka bitka koja je bila protiv Ustasha, Nemaca i ostale bagre, podrzavam, ali cim Srbin pocne da kolje Srbina, tu nema nicega, to ne podrzavam.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

"Ко не поштује свог генерала,поштоваће туђег"

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 18095
Zastava Rotterdam
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Nikad ne zaboravi ko ti je bio djed...

Vodvoda Momcilo Djujic...
Vrati se Vojvodo preuzmi komandu....

Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Vojvoda.jpg
(127.05 KB, 319x425)
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Sretna Nova Godina . Smile

« Poslednja izmena: 14. Jan 2013, 11:02:37 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Nikad ne zaboravi ko ti je bio djed...

Vodvoda Momcilo Djujic...
Vrati se Vojvodo preuzmi komandu....

Smile

Počeo si da smaraš i to nije lepo. Prestani sa ovakvim komentarima.

@Alex, sve što si naveo je delom istina, tj istina posmatrana iz jednog ugla. Čak i da je sve tako, to što porediš druge narode sa srpskim, koji su čuvali svoju tradiciju i imali sreće da nije bila na vetromentini (geografskoj, geo-poličkoj i drugoj) je njihovo bogatstvo i privrženost toj istoj tradiciji. I Jevreja ima svuda po svetu pa se ne daju tako lako omesti u svojim ciljevima. Gde god da odu, oni su verni svojoj tradiciji, što se za mnogo Srba ne može potvrditi. Sve je tudje sladje, to je naš problem. I upravo zato što malo poštujemo sebe kao naciju, dobijamo bumerang nepoštovanja drugih prema nama.

E to je kamen o koga se spotičemo dugo vremena. I sva ta previranja kojima smo izloženi vekovima, a i dalje smo, nisu baš svojstveni svim narodima, pa ako hoćeš, ni u našem okruženju. Da ne idemo suviše daleko u nazad, komunizam je u svom procvatu zahvatao veliku teritoriju polulopte ali zašto je ovde ostavio toliko dubok trag, nije slučajno.

Bilo kako bilo, Srbinu treba osvešćivanje od svega što ga je trovalo, a to da je manji Srbin ako je i kosmopolita, to sigurno ne.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2013, 20:19:19 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1463
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Sta znaci biti Srbin ?

Geografski polozaj mog rodjenja je sasvim slucajan .
Srpsko poreklo mojih roditelja sasvim slucajno .

Imao sam bezbrizno detinjstvo ,krsten sam,isao sam u crkvu , Igrao u narodnom folkloru ,citao epske i lirske pesme ,Slusao gusle na selu ,slusao zene kako placu na groblju ,jeo nase specijalitete ,slavio slavu,sluzio vojsku,skolovao se ,pravio porodicno drvo zivota ,slusao price od dedova koji su bili po ratovima i ucio o dostignucima pojedinaca srpskog porekla . Sve te stvari ,taj ponos i ocuvanje tih tradicija je bilo deo mog indetiteta dok sam bio mlad .

E onda kada sam postao zreliji i poceo da putujem i probam obicaje ,i ucim o tradicijama i istoriji drugih naroda
i probam njihove specijalitete i slusam njihovu narodnu folk muziku i legende i mitove napokon shvatio koliko je veliko bogatstvo kulture nekih drugih naroda i to me je dovelo do istine da je moj narod u kom sam rodjen samo jedan malecni deo bogatog spektruma koji postoji na ovom svetu ,i iz tog razloga bilo bi sebicno i neprihvatljivo od mene da zovem sebe samo Srbinom ,
vec sam odlucio da sebe zovem gradjaninom planete zemlje srpskog porekla .

Sto se tice istorije i religije ,trebaju malo da se pogledaju proste cinjenice na osnovu dokaza i zapisa koji postoje ,

Gledano religiju kod nas Srba od IV veka promenismo veru tri puta .
Od Dionisa ,Staroslovenskih Bogova i na kraju hriscanstva .
To nismo uradili zato sto smo bili inspirisani vec zato sto smo bili pokrsteni
u zamenu za zemlju to jest teritoriju koja je obecana srpskim plemicima od strane Vizantijskog Cara
u zamenu za cuvanje njegovih granica od avara .

Ne znamo odakle dolazimo ,Nas jezik pripada grupi indo-evropskih jezika ,ali evropljani ili  sloveni nismo .
Osim Irana koji tvrde da vodimo poreklo od tamo i imaju price o Srbima i imena sela i reka oko Tigra i Eufrata
gde je po staro biblijskom zapisu bio raj na zemlji ,jedino sto smo sacuvali je izreka "Srbi su bili nebeski narod ".
Nas DNA nije po nicemu specifican ali vidi se po epicentru i zaristu genetskih grupa da smo se od IV veka mesali sa najmanje pet drugih naroda tako da nista tu ne postoji specijalno ili posebno interesantno sto nas cini razlicitim

Nemamo nikakve gradjevine od kamena ,
Nemamo nikakav nakit ili bilo kakvu znamenitost stariju od IX veka ,
Ono sto znamo iz tog perioda putem crkvenih prepisa je da je prvog srpskog "kralja "Radovana ubio rodjeni sin da bi preuzeo presto sto ne pokazuje ni neki visoki moral ni neko posebno postovanje ili ljubav prema roditeljima.
Nismo zapisivali svoju istoriju ,nismo bili istoricari a nismo bili ni neki umetnici ili zanatlije .
Nismo imali azbuku pre Vuka Karadzica ,imali smo doduse neke simbole ali to je sve.

XXI vek se mi vrtimo po ovom podruciju ,
Po prirodi nismo bili istrazivaci ,nismo imali mornaricu ili bili ili putovali do Indije ,Kine ili Dalekog istoka sve do kraja XVIII veka ,Obrazovanje je bilo u Srbiji uzasno jedini izbor za vise obrazovanje su bili Budimpesta ,Bec ,Prag ,
na nemackom jeziku .

Sto se tice hrane tu smo samo malo promenili originalne recepte od Grcke i Turske od musake pa do sarme nista to nije bilo originalno nase ,osim pihtija i kajmaka .

Hvalimo se sa tom zemljom na kojoj danas zivimo
ali to nije bila nasa zemlja sa koje poticemo i koju smo nekada davno napustili .
Hvalimo se sa religijom koju smo primili sa zakasnjenjem od 700 godina ali to nije bila nasa religija .
Hvalimo se sa srpskim poreklom za koje nemamo pojma odakle potice .

I sto je najgore umesto da priznamo da su nam preci bili lenji i neobrazovani ,
zivimo u iluziji da je bila nekakva medjunarodna konspiracija protiv srpskog naroda ,
gde je sva istorija ,umetnost i znamenitost iz davnina unistena i sakrivena
pa se zbog toga ne moze nista danas da se nadje .

A o ovoj takozvanoj novoj istoriji Srpskog naroda koja se dogodila u zadnjih 100 godina ,
sta covek moze da kaze samo nego jad i tuga za svim nepotrebno izgubljenim zivotima .

Tabletu nisi popio ?
« Poslednja izmena: 13. Jan 2013, 20:13:22 od PavleCutura »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 

Ne ali popio sam sinoc cetri najaca na svetu CREST pivca u doceku Nove pravoslavne godine,

a evo upravo je pao i prvi sneg kod mene. 

Sve sto sam rekao je istina ,a najlepse od svega je da sve sto sam rekao moze da se potvrdi .

Srecna Nova Godina svim srbima u Srbiji kao i onima rasutim sirom sveta .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.11
Например, да ти је пуно срце када препуна сала Генералне скупштине УН удара ритам за "Марш на Дрину" поводом српске Нове године  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

"Ко не поштује свог генерала,поштоваће туђег"

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 18095
Zastava Rotterdam
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.52
Например, да ти је пуно срце када препуна сала Генералне скупштине УН удара ритам за "Марш на Дрину" поводом српске Нове године  Smile

I jos da ti Generalni Sekretar UN Ban Ki Mun na srpskom jeziku čestita Srpsku novu godinu...

Sta jos treba da se navede  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
mob
Alcatel One Touch
Sta znaci biti Srbin ?

Imao sam bezbrizno detinjstvo ,krsten sam,isao sam u crkvu , Igrao u narodnom folkloru ,citao epske i lirske pesme ,Slusao gusle na selu ,slusao zene kako placu na groblju ,jeo nase specijalitete ,slavio slavu,sluzio vojsku,skolovao se ,pravio porodicno drvo zivota ,slusao price od dedova koji su bili po ratovima i ucio o dostignucima pojedinaca srpskog porekla . Sve te stvari ,taj ponos i ocuvanje tih tradicija je bilo deo mog indetiteta dok sam bio mlad .

E onda kada sam postao zreliji i poceo da putujem i probam obicaje ,i ucim o tradicijama i istoriji drugih naroda
i probam njihove specijalitete i slusam njihovu narodnu folk muziku i legende i mitove napokon shvatio koliko je veliko bogatstvo kulture nekih drugih naroda i to me je dovelo do istine da je moj narod u kom sam rodjen samo jedan malecni deo bogatog spektruma koji postoji na ovom svetu ,i iz tog razloga bilo bi sebicno i neprihvatljivo od mene da zovem sebe samo Srbinom ,

Sto se tice istorije i religije ,trebaju malo da se pogledaju proste cinjenice na osnovu dokaza i zapisa koji postoje ,

u zamenu za zemlju to jest teritoriju koja je obecana srpskim plemicima od strane Vizantijskog Cara

Ne znamo odakle dolazimo ,Nas jezik pripada grupi indo-evropskih jezika ,ali evropljani ili  sloveni nismo .
Osim Irana koji tvrde da vodimo poreklo od tamo i imaju price o Srbima i imena sela i reka oko Tigra i Eufrata
gde je po staro biblijskom zapisu bio raj na zemlji ,jedino sto smo sacuvali je izreka "Srbi su bili nebeski narod ".
Nas DNA nije po nicemu specifican ali vidi se po epicentru i zaristu genetskih grupa da smo se od IV veka mesali sa najmanje pet drugih naroda tako da nista tu ne postoji specijalno ili posebno interesantno sto nas cini razlicitim

Ono sto znamo iz tog perioda putem crkvenih prepisa je da je prvog srpskog "kralja "Radovana ubio rodjeni sin da bi preuzeo presto sto ne pokazuje ni neki visoki moral ni neko posebno postovanje ili ljubav prema roditeljima.
Nismo zapisivali svoju istoriju ,nismo bili istoricari a nismo bili ni neki umetnici ili zanatlije .
Nismo imali azbuku pre Vuka Karadzica ,imali smo doduse neke simbole ali to je sve.

Po prirodi nismo bili istrazivaci ,nismo imali mornaricu ili bili ili putovali do Indije ,Kine ili Dalekog istoka sve do kraja XVIII veka ,Obrazovanje je bilo u Srbiji uzasno jedini izbor za vise obrazovanje su bili Budimpesta ,Bec ,Prag ,
na nemackom jeziku .

Sto se tice hrane tu smo samo malo promenili originalne recepte od Grcke i Turske od musake pa do sarme nista to nije bilo originalno nase ,osim pihtija i kajmaka .

ali to nije bila nasa zemlja sa koje poticemo i koju smo nekada davno napustili .
Hvalimo se sa religijom koju smo primili sa zakasnjenjem od 700 godina ali to nije bila nasa religija .

zivimo u iluziji da je bila nekakva medjunarodna konspiracija protiv srpskog naroda ,

A o ovoj takozvanoj novoj istoriji Srpskog naroda koja se dogodila u zadnjih 100 godina ,
sta covek moze da kaze samo nego jad i tuga za svim nepotrebno izgubljenim zivotima .

Tabletu nisi popio ?
  Ai ti tvoju,patrijotsku si preskocio,kanda.,..? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 402
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Sta znaci biti Srbin ?

na nemackom jeziku .

Управо због таквих као што си ти и јесмо у говнима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jul 2025, 22:44:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.147 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.