Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 17:39:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta znači biti Srbin?  (Pročitano 180150 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
Da li ti znas te podatke o tome iz knjiga, iz predanja ili iz necega treceg??

@RavenDark

Moj deda je 1920.god i hvala Bogu jos je ziv,on mi je dosta stvari pricao o cetnicima najvise o Drazi Mihajlovicu,al kao sto sam gore naveo mene je najvise zanimao Vojvoda Djujic prosto zato sto je bio svesteno lice i odrekao se te ''uniforme" i krenuo da brani svoj narod u Kninu i Bosni.To me je bas zainteresovalo i deda mi je govorio o njemu,pa sam i neke knjige citao,nesto na netu,pa su pre bili neki spisi,i eto znam o njemu dosta stvari..Nesto najbolje od njega je da je uspeo pod njegovom komandom da spasi 12 000 ljudi...

Znam dosta stvari o njemu,dosta toga sam procitao..Prosto ponosan sam sto sam Srbin i sto smo imali takvu "figuru" u proslosti...
Kod mene je vise is predanja, to jest oracije mojeg dede i babe, i njihovih rodjaka i komsija.  Ja ne kazem, verovatno je bilo ljudi koji nisu pravili sranje, ali ima ljudi po Shumadiji koji jos strahuju od Chetnika, sad kome vise verovati.

Sto se tice Djuica, ja ne znam mnogo, ali kada budem mogao pozabavicu se tematikom.

истина да је било случајева по шумадији,да је било клања и убијања од стране четника,тако опет са друге стране истина је да није било војводе ђујића усташе би поклале целу крајину
та подељеност у српском народу за време другог светског рата је једна од већих несрећа која нам се и дан данас обија о главу
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0

Nazalost Arijada, Srbi vise vole da rovare po proslosti nego da stvaraju buducnost, i ne verujem da ce to ludilo prestati skorije iako bih to voleo. Srbi treba da brane Srbe, bez obzira na sve, jer nas je malo ostalo.

Čemu onda ova četiri slova?

[/img]

To nisu slova, vec oscila.  Za paljenje vatre.
Da li ti znas te podatke o tome iz knjiga, iz predanja ili iz necega treceg??

@RavenDark

Moj deda je 1920.god i hvala Bogu jos je ziv,on mi je dosta stvari pricao o cetnicima najvise o Drazi Mihajlovicu,al kao sto sam gore naveo mene je najvise zanimao Vojvoda Djujic prosto zato sto je bio svesteno lice i odrekao se te ''uniforme" i krenuo da brani svoj narod u Kninu i Bosni.To me je bas zainteresovalo i deda mi je govorio o njemu,pa sam i neke knjige citao,nesto na netu,pa su pre bili neki spisi,i eto znam o njemu dosta stvari..Nesto najbolje od njega je da je uspeo pod njegovom komandom da spasi 12 000 ljudi...

Znam dosta stvari o njemu,dosta toga sam procitao..Prosto ponosan sam sto sam Srbin i sto smo imali takvu "figuru" u proslosti...
Kod mene je vise is predanja, to jest oracije mojeg dede i babe, i njihovih rodjaka i komsija. Ja ne kazem, verovatno je bilo ljudi koji nisu pravili sranje, ali ima ljudi po Shumadiji koji jos strahuju od Chetnika, sad kome vise verovati.

Sto se tice Djuica, ja ne znam mnogo, ali kada budem mogao pozabavicu se tematikom.

истина да је било случајева по шумадији,да је било клања и убијања од стране четника,тако опет са друге стране истина је да није било војводе ђујића усташе би поклале целу крајину
та подељеност у српском народу за време другог светског рата је једна од већих несрећа која нам се и дан данас обија о главу
Slazem se, i ne verujem da ce stati skorije
« Poslednja izmena: 12. Jan 2013, 19:25:26 od RavenDark »
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Citat

Znaš na šta mislim, samo sloga.....

Može li tema o Srbima da prodje bez klanja? Smile

*juče prolazim ne malim trgom, nije bilo puno ljudi. Stoje dvoje starijih ljudi, očigledno poznanici, o nečemu raspravljaju, ona je grlatija. Odjednom, baba krene da se dere koliko je grlo nosi:"Srbi su stoka, najgori narod, stoka neotesana....". Znači....stala sam u sekundi, digla mi se kosa na glavi. Samo sam joj rekla u prolazu:" A šta ste Vi sada?". Baba ućuta. Da je bila malo mladja, ne bi tako jeftino prošla. Drati se u mom ataru o mom narodu...eh, spasle su je godine.

Ovo samo govori koliko su slobode ovde prešle granicu dozvoljenog kada svako sebi daje za pravo da pljuje i blati na glas. Demokratija? O ne, pre će biti da je razuzdana anti-nacionalna anarhija uskuraženih manjina.

Da sam ovo uradila u bilo kom glavnom gradu u okruženju, verovatno ni do supermarketa, gde sam se uputila, ne bih stigla.  Smile
« Poslednja izmena: 12. Jan 2013, 21:33:37 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Citat

Znaš na šta mislim, samo sloga.....

Može li tema o Srbima da prodje bez klanja? Smile

*juče prolazim ne malim trgom, nije bilo puno ljudi. Stoje dvoje starijih ljudi, očigledno poznanici, o nečemu raspravljaju, ona je grlatija. Odjednom, baba krene da se dere koliko je grlo nosi:"Srbi su stoka, najgori narod, stoka neotesana....". Znači....stala sam u sekundi, digla mi se kosa na glavi. Samo sam joj rekla u prolazu:" A šta ste Vi sada?". Baba ućuta. Da je bila malo mladja, ne bi tako jeftino prošla. Drati se u mom ataru o mom narodu...eh, spasle su je godine.

Ovo samo govori koliko su slobode ovde prešle granicu dozvoljenog kada svako sebi daje za pravo da pljuje i blati na glas. Demokratija? O ne, pre će biti da je razuzdana anti-nacionalna anarhija uskuraženih manjina.

Da sam ovo uradila u bilo kom glavnom gradu u okruženju, verovatno ni do supermarketa, gde sam se uputila, ne bih stigla.  Smile
Znam, ali ta sloga kao i uvek je bila samo rec, jer Srbi nikako da se sloze.  Cak je i nas grb pogresan, kako sa oscilima tako i sa dvoglavim orlom, svako ko je ucio bilo sta vezano za mistiku i energije shvata koliko su vazni simboli i oznake.

Nista vise tu nije cudno, mi ne postujemo sami sebe, zivimo na mrtvim snovima i zeljama, i koliko vidim kupamo se u apatiji, jer su svi umorni od promena.  Na ovu scenu se nije pojavio pravi rodoljub vec godinama, to su sve funjare i lopovi koji zamazuju oci narodu, mada sta i ocekivati, narod voli kada ih neko laze, ne voli da cuje istinu, a kada cuje laz onda kuka.

Ne znam Arijada, ja sam rodoljub na svoj nacin, imam od svega po malo osim finansija da bilo sta pokusam, jer da imam podrsku barem bi dao sve od sebe da popravim sto mogu, jer meni nije zapelo do novca, vec do sacuvanja svoje nacije.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 44033
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Samsung Galaxy S lll
ocigledno ste pogresno procitali ili razumeli izreku "Ne daj Boze da se Srbi sloze". Misli se na stvarno, ne daj Boze posto su slozni i Srbi i svi drugi narodi samo u teskoj muci i nevolji... Smile
IP sačuvana
social share
Nek stoje prijatelji...zlu ne trebali...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Apocalypse Now Redux

Zodijak
Pol
Poruke 8213
Zastava 0
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
ocigledno ste pogresno procitali ili razumeli izreku "Ne daj Boze da se Srbi sloze". Misli se na stvarno, ne daj Boze posto su slozni i Srbi i svi drugi narodi samo u teskoj muci i nevolji... Smile

De si medo care, puno pozdrava, srecni ti praznici, sve najlepse ti zelim Smile
IP sačuvana
social share
Smile
Deadwood
ako moze Maradic mogu i  Ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1463
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Nesto najlepse na svetu je biti Srbin ! Btw svi vi koji sebe nazivate cetnicima Draze Mihailovica ili Titovim Partizanima ste najobicniji Jugosloveni ,najveci sljam i olos koji postoji ! Milan Nedic ,Pop Djujic i ostali SRBI su jedine svetle licnosti u toku celog drugog svetskog rata u Srbiji ! Cetnici britanskog agenta i jugoslovena i partizanski zlocinci su pobili vise Srba nego svi okupacioni vojnici,sto je nezapamcen slucaj u istoriji !
« Poslednja izmena: 13. Jan 2013, 03:47:50 od PavleCutura »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

"Ко не поштује свог генерала,поштоваће туђег"

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 18095
Zastava Rotterdam
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.97
Bitku dobija mudar strateg a rat mudar političar.

Usijane glave nikada nikome dobrog nisu donele.

Cije su ovo misli il' citati??  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Misliš ko ono 99-te? E jes smo bili složni i za primer drugima. Sve smo delili i jedni druge čuvali.
Još da se pobožimo i umnožimo... Smile

@Raven, važno je da ima takvih, nije sve u novcu.  Smile

Bitku dobija mudar strateg a rat mudar političar.

Usijane glave nikada nikome dobrog nisu donele.

Cije su ovo misli il' citati??  Smile

Moje, što pitaš?

Mada sumnjam da ih niko nikada nije izgovorio.
« Poslednja izmena: 13. Jan 2013, 12:00:05 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 17:39:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.