Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 19:12:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 164066 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
kako dokazati duhovne ne vidljive stvari? kako se dokazuje telekineza?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Jedino stvar za koju se zahteva dokazivanje nepostojanja jeste Bog. Zasto mislis da ja treba da prihvatim takav argument? Ispada da ja veruje da bog ne postoji... a u stvari znam.

Opet kazem, nije na ateistima da dokazuju nepostojanje nego bi bio red da za ovih 2.000 godina neko vec dokaze postojanje. I znam da ovaj forum sluzi diskusiji a da se mi kao bica ceo zivot preipitujemo, ali sto se ovoga tice ja nemam sta da preispitujem i nazovite me ogranicenim.

P.S. Nemam nista protiv da ponovo preispitam sve ali kada mi neko da nesto novo na osnovu cega bi preispitivao.

A zasto je za veru potreban fizicki dokaz? Smiley

Eto... mi verujemo u bolje sutra, nadamo se da cemo uspeti u zivotu, ali nemam nikakav fizicki ili drugi dokaz da cemo
Ako cemo dalje.. u filozofiji, a i sire se odavno postavlja pitanje - Da li mi zaista i postojimo?... Sta ako smo mi deo neceg veceg, ako smo neciji san, ako postojimo samo u svojim umovima? Smiley

Mislim... kada udjes na polje filozofije i vere... tesko je pozivati se na dokaze... Smiley
Za to postoje prirodne nauke (a i one bas uvek ne mogu da iznesu fizicke dokaze nekih svojih zakona koji se spominju u raznim teorijama). Smiley
« Poslednja izmena: 08. Apr 2009, 13:54:17 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Ja ne zelim da se bacam dokazima... ne zelim da razmisljam o nedokazivim stvarima... sve o cemu govoris se moze potvditi kao tacno ili netacno u zavisnosti od vremena... bolje sutra nije pitanje vere, bolje sutra je cinjenicno ostvariva stvar ukoliko se ljudi budu ponasali na odredjeni nacin, tu nema nikakve filozofije.

Ja veru kao nesto nedokucivo i sto ima iste odgovore vec 2.000 godina i stvari koje su proverljive u zavisnosti od vremenskog perioda a rezultati opipljivi kada se do njih dodje ne bih stavljao u isti kontekst.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ako malo iskrenije progovorimo...sta je zajednicko vjerniku i ateisti?

pa Bog Smile...

jednaki su napori u kojima ga jedni priznaju i dokazuju,a drugi negiraju i osporavaju Smile

nesto bih primjetila....vecina ateista vjernika zamislja kao zatucanog,primitivnog covjeka sklonog predrasudama i zabludama.

da li je bas tako? Smile

sad bih mogla da nabrojim gomilu imena,pocev od daleke proslosti pa naovamo,ljudi koji su u svijetu knjizevnosti,nauke,umjetnosti i javnog zivota....zaduzili svijet svojim izumima,mijenjali svijet svojim naprednim idejama...prosto,ne znam da li bi svijet mogao da se zamisli,ovakav kakav je,bez njih i njihovih intelektualnih napora...i bili su ubjedjeni vjernici Smile

sto znaci da teza kako se ateisti jedini preispituju,recenica koja se ponavljala u nekim postovima,a vjernici...ispada cukaju sve kao curka kukuruz...teza koja se lako obara!

dakle,i medju intelektualcima i ljudi od umnih napora,ljudi koji se i po profesiji oslanjaju na zdrav razum,dakle sve samo ne i mentalno lijeni ili zatucani...ima veliki broj vjernika.

pa nece biti da se oni ne preispituju...ali eto...kod njih je prevagnulo na stranu vjere.

i obrnuto...svakako!

robuje se predrasudama,koliko to veze ima sa tim da li ste vjernik ili ateista? Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Ti ne razmisljas o stvarima koje ne postoje, a cini mi se da mislis da osecanja postoje. Hm...
Koji je dokaz osecanja? Smiley
Mimika, fiziologija, sta? Smiley
Sve to moze da se lazira... Smiley

Vera i bog ne postoje samo 2000 godina.
Za pocetak, hriscanstvo se naslanja na judeizam. Jevrejski nastanak sveta pada 3791. godinu pne., sto ce reci da bog postoji nekih 5780 godina... minimum... Smiley
A hriscanstvo nije prva i jedina vera... neke su mnogo starije... Smiley
E, sad.. sto ti stalno izjednacavas veru i hriscanstvo...

BTW. i sto se same (prirodne) nauke tice, pre par vekova smo mislili da je zemlja ravna i btw. katolicka crkva je finansirala razna istrazivanja prirode sveta, ukljucujuci tu i Kopernikova istrazivanja, pa sad znamo da nije tako...
Veliki Ajnstajn je duboko u svoju starost tvrdio da je svemir konacan, iako su i u vreme kada je pisao svoje Teorije relativiteta postojala ozbiljna saznanja da to nije tako...
Prema tome.. i odredjena naucna saznanja i zakoni su promenljivi u razlicitim epohama... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
sto znaci da teza kako se ateisti jedini preispituju,recenica koja se ponavljala u nekim postovima,a vjernici...ispada cukaju sve kao curka kukuruz...teza koja se lako obara!

Slazem se da ima takvih misljenja, ali moje je bilo u vidu odgovora na konstataciju da ateisti ne preipituju nista i ne znaju u sta ne veruju. Kada su diskusije - diskutujem, kada neko napise neku generalizaciju odgovoram na isti nacin bez zelje da mu objasnjavam da nije u pravu.

A to da je bog zajednicki, da li je? Ateista ima zajednickih stvari i sa filozofom, sportistom itd... sve ima nesto zajednicko. Razlika je u tome sto ateisti nije sporan samo bog i ateizam je izraz skovan radi stavova o religiji, ali moj ateizam se moze predstaviti kao i neverovanje u bilo sta sto je nedokazivo. I da, ne verujem u nedokazivo sta god da je (makar to bila i pomenuta telekineza), i ponavljam, zovite me ogranicenim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
a kako objasnjavas telekinezu?   prevara?
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
   Evo, ja cu, iako vernik, probati da objasnim telekinezu, pa i telepatiju usput. Mozak funkcionise na osnovu neutrona, i prilikom svake akcije ispusta odredjenu, najcesce vrlo malu kolicinu elektromagnetne energije. A sve u ovom svetu funkcionise na osnovu frekvencije. Mozemo uzeti kao pretpostavku (nisam siguran, ali mislim i da je dokazano) da svaciji mozak funkcionise na razlicitoj frekvenciji. Znaci, svaki mozak ima jednu radnu frekvenciju.
   Ali sta biva ako mozak pocinje da se ponasa kao elektricni filter? Sta ako, umesto te jedne radne frekvencije, mozak poseduje 2 granicne? Opseg frekvencija na kome mozak funkcionise pocinje da se siri, i samim tim dobija mogucnost da utice na stvari koje rade na frekvencijama koje spadaju u taj opseg. Tako se razvija mogucnost da covek manipulise objektima ili cita misli, ili ih pak usadjuje, drugima.
   Zasto se najcesce prikazuje u filmovima, ili vec nebitno gde, kako covek savija kasiku umom? Bas zato sto metali poseduju frekvencije najblize onima na kojima mozgovi funkcionisu.

Cisto da napomenem, nisam naisao na neke naucne rasprave na ovu temu, ali sam iz cinjenice da je otkrivena frekvencija mozga, kao i kad sam saznao sta sve EM energija moze, sam razvio ovu teoriju...   Smile
« Poslednja izmena: 08. Apr 2009, 17:55:19 od Jarooko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,

Jarooko

pitanje je bilo upuceno ateistima tj nevernicima.    Smile
sasvim slucajno je uzeta telekineza za primer.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i

Jarooko

pitanje je bilo upuceno ateistima tj nevernicima.    Smile
sasvim slucajno je uzeta telekineza za primer.

Znam... ali, morao sam da ispisem to... ok, necu vise...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 38 39 41 42 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 19:12:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.