Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 08:21:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 164190 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,

Jarooko

pitanje je bilo upuceno ateistima tj nevernicima.    Smile
sasvim slucajno je uzeta telekineza za primer.

Znam... ali, morao sam da ispisem to... ok, necu vise...  Smile

ma ok bre  Smile   nego mislio sam posto se telekineza ne vidi,  interesuje me kako je oni objasnjavaju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
LG 4X HD
Hej, a da postavimo pitanje - "Kome je u interesu da dokaze\pokaze da Bog ne postoji?" Smiley

Jel ovo u svrhu rasplamsavanja teme?  Smile

Istim onim ljudima koji je u interesu da dokazu da bog postoji - fanaticima.

Ljudi koji veruju ili ne a nisu fanaticni nece nikome nista dokazivati vec ce ih pustiti da zive kako hoce i misle na nacin na koji oni zele. Eto, odgovoreno na pitanje.  Smile

Ja licno mislim da cinjenicu da Bog ne postoji vole da potenciraju oni koji zele da nametnu svoje vrednosti kao jedine...

Mislim.. cak i ateisti veruju u nesto... pare, novi poredak, idealno drustvo, sebe...

Ipak ostaje chinjenica da ateisti daleko manje potenciraju da Bog ne postoji nego shto vernici potenciraju da postoji.I upravo se vernici upiru iz petnih zila da drugima nametnu svoja moralna nachela.Svez primer imamo na domacoj politichkoj sceni,a tek kroz istoriju...od krstashkih ratova do nasilnog pokrshtavanje celog kontinenta.
Potreba da se veruje u neshto van sebe samoga ja dozivljavam kao karakternu slabost.Mozda greshim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49865
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Samsung Galaxy S24
Mozda greshim.

Сигурно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jedino stvar za koju se zahteva dokazivanje nepostojanja jeste Bog. Zasto mislis da ja treba da prihvatim takav argument? Ispada da ja veruje da bog ne postoji... a u stvari znam.

Opet kazem, nije na ateistima da dokazuju nepostojanje nego bi bio red da za ovih 2.000 godina neko vec dokaze postojanje. I znam da ovaj forum sluzi diskusiji a da se mi kao bica ceo zivot preipitujemo, ali sto se ovoga tice ja nemam sta da preispitujem i nazovite me ogranicenim.

P.S. Nemam nista protiv da ponovo preispitam sve ali kada mi neko da nesto novo na osnovu cega bi preispitivao.

ne zamjeri sto se vracam na ovaj tvoj post.
gdje ja kazem da treba bilo sta da prihvatis? Smile

ti mozes,ali i ne moras da prihvatis bilo sta...naravno.
ja,ukoliko si primjetio,ne insistiram na bilo kojem poimanju,ali...jesam neko koga neke pojave ne iznenadjuju i nije mi tesko za shvatiti covjekovu potrebu da se potvrdi kroz vjeru,pri tom ne mislim samo na pravoslavlje i hriscanstvo,ili kroz negiranje iste...ne znam sta je u pitanju kod mene kada mi zaista nije tesko...ni najmanje...ni jedne ni druge....

ali,stoji da mi nekada nije najjasnije zasto je tesko za shvatiti potrebu da se vjeruje i potrebu da se ne vjeruje? Smile

inace,argument da ti znas da Bog ne postoji je jednako je osporavajuci,besmislen i lisen argumenata koliko bi i jednom ateisti bila tvrdnja jednog vjernika da on zna da Bog postoji... Smile

tako postavljajuci stvari dolazi se opet do konfrotiranja izmedju onih koji vjeruju i onih koji ne vjeruju.

u ciju korist?

pa,ovako postavljajuci stvari...usko i bez prava na dalju raspravu,jer se stavlja tacka na tvrdnju...i jedan i drugi mogu bez problema i bez da im se zamjeri...da kazu ..."pa u moju,naravno." Smile...

a za druge dijelove tvoga posta Anea je dala valjani odgovor...ne bih tu nista dodavala Smile
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
Jedino stvar za koju se zahteva dokazivanje nepostojanja jeste Bog. Zasto mislis da ja treba da prihvatim takav argument? Ispada da ja veruje da bog ne postoji... a u stvari znam.

Opet kazem, nije na ateistima da dokazuju nepostojanje nego bi bio red da za ovih 2.000 godina neko vec dokaze postojanje. I znam da ovaj forum sluzi diskusiji a da se mi kao bica ceo zivot preipitujemo, ali sto se ovoga tice ja nemam sta da preispitujem i nazovite me ogranicenim.

P.S. Nemam nista protiv da ponovo preispitam sve ali kada mi neko da nesto novo na osnovu cega bi preispitivao.

inace,argument da ti znas da Bog ne postoji je jednako je osporavajuci,besmislen i lisen argumenata koliko bi i jednom ateisti bila tvrdnja jednog vjernika da on zna da Bog postoji... Smile

Ne mogu nikako da pocnem da shvatam kako neko moze da kaze da zna to. Neverovatno je tvrditi tako nesto. Niko ne ti trebao da kaze sa stopostotnom sigurnoscu da zna ista, neku tesku banalnost poput "znam da mi je majca crvena", a kamoli tako nesto (malo preuvelicavam i banalizujem ovo, i zao mi je zbog toga, ali poenta je shvacena). A i bio bi red da neko za ovih 2000 godina (odnosno 5780 godina, kako je anea istakla) dokaze suprotno, ne razumem zasto ateisti ne treba da su obavezani ovim...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Apple 15
Citat
Ipak ostaje chinjenica da ateisti daleko manje potenciraju da Bog ne postoji nego shto vernici potenciraju da postoji.I upravo se vernici upiru iz petnih zila da drugima nametnu svoja moralna nachela.Svez primer imamo na domacoj politichkoj sceni,a tek kroz istoriju...od krstashkih ratova do nasilnog pokrshtavanje celog kontinenta.
Potreba da se veruje u neshto van sebe samoga ja dozivljavam kao karakternu slabost.Mozda greshim.

Vernici se ne upinju da nametnu svoja nacela, upinje se crkvena vlast. Smiley
A s druge strane, u zemlji u kojoj se preko 95% gradjana izjasnjava kao vernik jedne od vera (a spisak je bogami dugacak, ukljucujuci i Dzedaj ratnike), naravno da crkve imaju pravo iznesu svoje misljenje...
Ipak... zivimo u drzavi u kojoj nacelno postoji zabrana diskriminacije po verskoj, nacionalnoj, rasnoj i drugoj osnovi... a vernici, kao ubedljiva vecina, valjda imaju pravo da iskazu svoje misljenje... Smiley
Sto se tice krstaskih ratova, oni nisu vodjeni zbog vere, vec zbog para... Smiley
I opet... vera nije samo hriscanstvo... Smiley

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i
Citat: Anea

A s druge strane, u zemlji u kojoj se preko 95% gradjana izjasnjava kao vernik jedne od vera (a spisak je bogami dugacak, ukljucujuci i Dzedaj ratnike), naravno da crkve imaju pravo iznesu svoje misljenje...
Ipak... zivimo u drzavi u kojoj nacelno postoji zabrana diskriminacije po verskoj, nacionalnoj, rasnoj i drugoj osnovi... a vernici, kao ubedljiva vecina, valjda imaju pravo da iskazu svoje misljenje... Smiley
Sto se tice krstaskih ratova, oni nisu vodjeni zbog vere, vec zbog para... Smiley

95%!!!!  Smile  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 08. Apr 2009, 22:13:39 od Jarooko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Intelectualka nema shta...:)

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 368
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6300
Citat: Anea

Slozila bih se,narocito sa ovim posljednjim.Ukoliko se covijek ne pridrzava odredjenih vjerskih obicaja(odlasci u vjerske ustanove,postovi,vjerski praznici i sl.) ne mora da znaci da je nevjernik.Nisu stvari tako crno-bijele
« Poslednja izmena: 08. Apr 2009, 22:32:14 od ticcky »
IP sačuvana
social share
Sudbina se gotovo uvijek smiješi.Ne drskima - vec odvažnima.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
Sony xperia
a kako objasnjavas telekinezu?   prevara?
Teorija "hologramskog svemira" u fizici, objasnjava. Sve je to opet vezano za kvantnu fiziku. I niceg misterioznog u svemu tome.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Ono što meni nije jasno je sledeće: i sami naučnici kažu da ne znaju odakle život potiče. Zašto onda ne kažu da ga je možda stvorio Bog ? (prvobitna svest ako me se nekome više sviđa ovaj izraz).

Ove reči, ili nešto veoma slično njima, se često mogu čuti od strane kreacionista, i predstavljaju jedno od retkih dobrih pitanja. Zaista, zašto naučnici ne zamisle da je Bog stvorio život?

Zamislimo detektiva koji je pozvan da reši zagonetno ubistvo. čovek je ubijen pucnjem iz pištolja, a telo je nađeno u sobi bez prozora, zaključanoj iznutra. Detektiv pogleda sobu, pogleda žrtvu, počeše se po glavi, i kaže “Rešenje je očigledno! Ovog čoveka mora da je ubio neki duh!” I onda se okrene i ode kući.

Verovatno bi se svi složili da ovaj detektiv baš i nije preterano bistar.

Ali zašto detektiv ne treba da uzme ideju o duhu-ubici u obzir?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 39 40 42 43 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 08:21:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.