Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 22:27:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta je Ateizam???  (Pročitano 164218 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Dokaz smo svi mi jer nas je Bog po svom oblicju, nisu sigurno majmuni koji vise na granama.
Tvoj dokaz je sta tacno?
Na zalost ateizam je velika prevara jer je po stoti put odaljo coveka od Boga. Ateizam je moze se reci skriveno oruzje u rukamaonihkoji bi dazive "slobodno" a nisu slobodni ni sa samim sobom. Ja kriticki razmisljam i proveravam nisam slepac koji ide ivodisve u propast. Tao gde mogu pomognem gde ne mogu necu da odmazem, sklanjamse od veceg zlocinackog anaucio sam i nesto sto je Isus rekao " ne prosipa jbisere pred svinje"
Po cemu je prevara?
Kriticki razmisljas? U kom kontekstu?
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Hej, a da postavimo pitanje - "Kome je u interesu da dokaze\pokaze da Bog ne postoji?" Smiley

Jel ovo u svrhu rasplamsavanja teme?  Smile

Istim onim ljudima koji je u interesu da dokazu da bog postoji - fanaticima.

Ljudi koji veruju ili ne a nisu fanaticni nece nikome nista dokazivati vec ce ih pustiti da zive kako hoce i misle na nacin na koji oni zele. Eto, odgovoreno na pitanje.  Smile

Ja licno mislim da cinjenicu da Bog ne postoji vole da potenciraju oni koji zele da nametnu svoje vrednosti kao jedine...

Mislim.. cak i ateisti veruju u nesto... pare, novi poredak, idealno drustvo, sebe...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i

Ja licno mislim da cinjenicu da Bog ne postoji vole da potenciraju oni koji zele da nametnu svoje vrednosti kao jedine...

Mislim.. cak i ateisti veruju u nesto... pare, novi poredak, idealno drustvo, sebe...

Da, ima tu nesto, ali sta su onda ateisti? Ljudi koji veruju iskljucivo u materijalno? A objasnjenje je da su ljudi bez vere...  Smile  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 08. Apr 2009, 07:54:16 od Jarooko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Imaju muslimani zanimljivo viđenje u vezi gore pomenutog. Oni bi rekli nešto ovako. Čovek je stvoren da bude Alahov rob. To mu je u prirodi. Ako se odmetne od Boga, i dalje ne može pobeći svojoj prirodi, nastaviće da bude rob, samo će naći novog gospodara. Robovaće drugim bogovima, ljudima, materijalnim stvarima, ili nečemu drugom.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
pa,covjek negdje ima ovisnicku prirodu i sklonost robovanju...moram da se slozim...

covjek uvijek sluzi nekome ili necemu...

pitanje je samo koliko nas sluzenje i robovanje necemu ili nekome unistava i unesrecuje ili koliko nas ispunjava i cini boljima...

vrlo individualna stvar.

u tom smislu mjesta iscudjavanja nad izborima ljudi jednostavno nema....

svako ima svoj put i vlastite nacine,obzirom na ono sto cini nas karakter i sustinu unutar nas,da osmisli,koliko je moguce,svoja uvjerenja i svoj zivot u skladu sa tim...

nema mjesta osjecaju ugrozenosti u dodiru sa nekim ko je vjernik u klasicnom smislu ili ubjedjeni ateista.
svako ima pravo na parce istine iz svog ugla i u svojim rukama.
osjecaj ugrozenosti je znak da nismo na cisto sami sa sobom...nista drugo Smile...
« Poslednja izmena: 08. Apr 2009, 10:43:17 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Bosch ima centrifugu
Ja mislim da su ateisti ljudi koji ne veruju u Paju Patka i Shilju  Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Hej, a da postavimo pitanje - "Kome je u interesu da dokaze\pokaze da Bog ne postoji?" Smiley

Jel ovo u svrhu rasplamsavanja teme?  Smile

Istim onim ljudima koji je u interesu da dokazu da bog postoji - fanaticima.

Ljudi koji veruju ili ne a nisu fanaticni nece nikome nista dokazivati vec ce ih pustiti da zive kako hoce i misle na nacin na koji oni zele. Eto, odgovoreno na pitanje.  Smile

Ovakvo misljenje se stalno provlaci po temi a nikad nisam odgovara na isto.

Mislim da je ocigledno da se te dve vrste vere ne mogu staviti u isti kos, bar iz ugla ateiste. Zato sto vera u sebe nije vera u nesto nedokazivo... vera u sebe je vera da nesto mozes da uradis, a kako ti postojis a takodje znas onkretno u sta verujes (mogu to i to), razlika je velika. A i ta vera, u neku ruku je vise ohrabrenje i niko nije siguran da nesto moze da uradi ali motivise sebe, kao npr. sportista - mogu da pretrcim za mane vremena 100m.

Vera u pare mi je previse povrsna da bih joj pridavao paznju, a idealno drustvo niti je niti ce ikada postojati.

U sustini, vera u realno/mogucnost i religijsko verovanje uopste nisu ni slicne stvari.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
to bi znacilo da neko ko je vjernik ili neko ko je duhovan na bilo koji nacin i oblik...ne vjeruje u sebe Smile

slozicemo se...da tako stvari ne mozemo postaviti.prosto...nije pravilo.

ti vjerujes da Boga nema.
ti vjerujes da ne postoji ikakav oblik zivota nakon smrti.
ti vjerujes u naucno poimanje svijeta i covjeka.
ti,dakle,vjerujes da se svijet i covjek samo razumom moze pojmiti i vjerujes da ne postoji onostrano.
samim tim...ti vjerujes da covjek ima apsolutnu moc nad sobom,svijetom i da nista ili niko ne upravlja njime osim njega samog.da se sve moze objasniti uz pomc razuma,naucnih cinjenica...itd...itd....

a sad....obzirom da dokaza za nepostojanje Boga ili dokaza za postojanje istog,sa naucnog aspekta,jednostavno...nema....ako vec moramo tim putem traziti dokaz za svoja uvjerenja i vjerovanja...

dakle,ateizam jeste oblik vjerovanja Smile...

dakle,kao sto vec jednom rekoh....dva lica jedne iste medalje.

s'tim sto ljudima sa obe strane se cini...da su apsolutno u pravu Smile...e,to je vec neka druga stvar.

ti si u svom vjerovanju nasao ono sto te zadovoljava...nekoga drugog jednostavno nece.
trazice druge puteve i nacine.
ne znaci nuzno da su losiji...istinitiji ili ispravniji...

ja se samo nikada ne bih usudila da tvrdim da je neko na pogresnom putu...samo zato sto ne ide putem kojim idem i ja.
« Poslednja izmena: 08. Apr 2009, 12:47:34 od sesircic »
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Jedino stvar za koju se zahteva dokazivanje nepostojanja jeste Bog. Zasto mislis da ja treba da prihvatim takav argument? Ispada da ja veruje da bog ne postoji... a u stvari znam.

Opet kazem, nije na ateistima da dokazuju nepostojanje nego bi bio red da za ovih 2.000 godina neko vec dokaze postojanje. I znam da ovaj forum sluzi diskusiji a da se mi kao bica ceo zivot preipitujemo, ali sto se ovoga tice ja nemam sta da preispitujem i nazovite me ogranicenim.

P.S. Nemam nista protiv da ponovo preispitam sve ali kada mi neko da nesto novo na osnovu cega bi preispitivao.
« Poslednja izmena: 08. Apr 2009, 13:10:33 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Stvar je u tome da vera zahteva verovanje bez ikakvih dokaza, jer kada bi bilo dokaza to ne bi bila vera nego znanje...
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 22:27:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.