Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šta Hrvati slave na godišnjicu "Oluje" !?!  (Pročitano 21270 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
zemlja ti nije nista pruzila,a? a druge zemlje pruzaju? sedenje ce nam jako pomoci,zaista...i mi smo trpeli onog mudonju,pa,kad je bilo dosta,smakli smo ga...nece meni niko da diktira i komanduje...zato postoji Jagodina i tamo uvek ima tih zeleo-bih-da-budem-diktator politicara...
a sto se tice pruzanja-pa id u onu septicku jamu ameriku(nesto me se nece cak ni da pisem velika slova kad pominjem nju... Smile) koju toliko hvalis...dobices holesterol i dijabetes momentalno...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung U900
Како ти малецки или малецка можеш у опште да кажеш да си Србин?Ти Србин ниси,јер се Срби не стиде свога рода!Ти си можда хрват или муслиман али Србин ниси...

ПС.Пријатељу Јагодина је јако напредан и леп град...оно баш и не личи на диктатуру!
« Poslednja izmena: 04. Avg 2007, 03:40:04 od JFront »
IP sačuvana
social share
Од Солуна града до Уралских гора,
Од Уралских гора до Тихога мора,
Тканина је једна светиње и славља,
Непрекидни појас светог Православља
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
mob
Nokia E
Ja sam Dominick ne dominik
Nije patritizam nego patriotizam ali meni nije cudno sto ne znas da napises tu rec!
To sto se stidis gde si rodjena to je tvoj problem! A to o stidu i sramu u svojoj zemlji govori u svoje ime jer mene da nije stid svasta bi do sada cula na tvoj racun!
Ja nisam u sukobu ni sa kim, ne mrzim ni jednog coveka a kamo li jedan narod(naciju) samo me nervira da drugi odlucuju o mojoj sudbini i vise to necu prepustati slucaju mi moramo da iznenadimo buducnost a ne da cekamo da ona iznenadi nas kao sto je to do sada bio slucaj!
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 17676
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Sad sam glledala jutarnji program, nashi (Srbi) pale svece nastradalima u Oluji Smile

A, ustashe slave  Smile Smile

Time dokazuju da su Jevropski "narod" Smile Smile Smile

Moreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 04. Avg 2007, 09:06:21 od _enigma_ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Evo, šta slave:

Još žive slike užasa !!!

NAPAD je počeo u zoru, bio je petak, 4. avgust 1995. godine, pao je Knin. Hrvatska vojska ušla je u mrtvi grad, koji minut iza podneva.

Pamtimo slike: usponom prema Oštrelju kuljaju kolone izbezumljenih, prognanih Srba, na Petrovačkoj cesti ponovo ubijaju decu, stradaju starci i njihova staza poterana sa Kupresa, posustaju konjske zaprege, mališani bez mleka, kraj puta umiru ljudi od tuge i umora.

Pamtimo reči Miće Zeca: "Poljubio sam prag i rekao do viđenja, a bilo je zbogom." Mićo je umro, koji dan posle, na poligonu Kozara kod Banjaluke. Dva, tri ropca i ispustio je dušu.

Za samo četiri dana, u drugom najvećem egzodusu Srba prognano ih je 280.000 sa Banije, Korduna, iz Like, Dalmacije, planula su njihova viševekovna ognjišta, domovi sravnjeni sa zemljom, zbrisano sve živo sa etnički najčistijih srpskih teritorija.

Danas je godišnjica ovog, etnički najsvirepijeg čišćenja Srba, još su žive slike užasa, zamrznute sekvence u pamćenju Mire Omčikus i njenih devojčica - za korak su, samo, umakle smrti.

Vita Galić u volovskoj zaprezi vukla je teško ranjenog sina, Mari Vujičić ubijena osmorica, ostao joj samo jedan sin, težak invalid.

Četvrtog avgusta 1995. na Krajinu je udarilo 50.000 hrvatskih vojnika, za čišćenje terena bilo je zaduženo još 10.000 bojovnika i 15.000 muslimanskih jurišnika pod komandom Atifa Dudakovića. Užas je zabeležila nečija kamera, jasne slike zločina videli smo tek posle 11 godina.

Pod najžešćim artiljerijskim udarom bilo je sve srpsko: od Knina, Petrinje, Kostajnice, Obrovca, Benkovca, Gline, Drniša, Kupresa... I sve krajiške opštine do Banjaluke - Drvar, Grahovo, Martin Brod, Šipovo, Mrkonjić, Knjuč i Krupa, Sanski Most.

Smrt je sejalo 700 tenkova, 1.800 artiljerijskih i raketnih oružja.

Američki avioni bombardovali su sve centre veze na Plješevici i Đelovcu. Uništeno je 13.000 privrednih objekata, 182 zadružna doma, 56 zdravstvenih stanica, 79 crkava, 29 muzeja, 181 groblje, 920 spomenika... Dvadeset pet hiljada srpskih kuća sravnjeno je sa zemljom.

U prvom naletu ubijeno je 1.960 Srba, umoreno 1.960 civila, 522 žene i 12 dece. Ostalo je 3.200 starih i nemoćnih koji nisu mogli u zbegove - deportovani su u logore.

Danas je crno slovo u srpskom kalendaru. U hrvatskom - dan pobede u domovinskom ratu. Hrvatska politička i naučna javnost "Oluju" smatra "legitimnom odbrambenom akcijom od velikosrpske agresije". Mi kažemo - dan zločina, u Hrvatskoj se slavi, svih ovih godina, uz šampanjac. A ove? U glavama hrvatskih zvaničnika ništa se nije promenilo.

Povratak Srba za koji se "zalažu" velika je prevara. Krajiški prognanici i danas su beskućnici. U Krajini je obnovljeno jedva 3.000 srpskih domova. Šta će ljudi bez krova nad glavom? A mnogi više ne znaju ni na koju adresu da se vrate - 1.110 sela i naselja u kojima su živeli više ne postoji.

U Srbiji ima još onih koji u izbegličkim centrima čekaju, stari i bolesni, iznemogli od praznih obećanja i tanke nade, u okruženju koje je oguglalo na njihovu muku. Sve je manje pruženih ruku, sve više očaja.

- Imam samo jednu želju, da što pre umrem - kazao nam je u kolektivnom centru, čak na Brezovici, Ostoja Krndija sa Kupresa, jedan od onih iz kolone koje je ovdašnja vlast gurala na Kosovo. I tamo zaboravila.

- Moja je želja da zločince, kad-tad, stigne pravda - govori Mitra Đurica, koja još ne skida crnu maramu za najmlađim sinom.

A Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informativnog centra "Veritas", u opširnom saopštenju povodom godišnjice stradanja Srba u agresiji hrvatske vojske na Srpsku Krajinu kaže:

- Najveći paradoks ove agresije, kao i onih koje su joj prethodile je činjenica što je agresor bila članica UN, a Krajina je bila zona pod zaštitom iste organizacije. Paradoks je i to što su neke druge članice iste organizacije odobrile i učestvovale u samoj agresiji.

Štrbac je još dodao:

- Tužilaštvo Haškog tribunala, posle dugogodišnje istrage od 2001. godine, podiže optužnice protiv hrvatskih generala: Gotovine, Markača, Čermaka, uključujući i celokupni hrvatski politički, vojni i policijski vrh iz ratnog perioda, koji su "sudjelovali u udruženom zločinačkom poduhvatu s ciljem prisilnog i trajnog uklanjanja Srba sa područja Krajine".

Uprkos ovakvim navodima u optužnici Tužilaštva Tribunala, zaključuje Štrbac, u Republici Hrvatskoj je još na snazi "deklaracija o `Oluji`", koju je usvojio Sabor u junu prošle godine. Tom deklaracijom agresiji se daju atributi "pobedničke, odlučujuće, nezaboravne hrvatske bitke".

PARASTOS

U CRKVI svetog Marka u Beogradu danas u 11 časova biće održan parastos stradalima u "Oluji". U organizaciji izbegličkih udruženja u 9.30 biće održan protesni skup ispred hrvatske ambasade, posle koga će se okupljeni okupiti u crkvi svetog Marka. Po završetku parastosa, u organizaciji Udruženje porodica nestalih i poginulih, na Trgu Nikole Pašića planiran je četvrti krajiški Ilindanski sabor.

SANjAJU ZAVIČAJ

SAVET za izbegle, prognane i raseljene, pri Izvršnom veću Vojvodine, uputio je oštru kritiku hrvatskim vlastima koje nisu obezbedile uslove za povratak prognanim Srbima. Osnovni uslov za povratak, stav je Saveta - krov nad glavom, a on je još san svima koji su u Hrvatskoj imali stanarska prava.

7.000 SVEĆA

BANjALUČANI su još sinoć počeli obeležavanje 12. godišnjice egzodusa Srba iz nekadašnje Republike Srpske Krajine. Ispred crkve Hrista Spasitelja u centru Banjaluke upaljeno je 7.000 sveća za stradale, a danas, u Sabornoj crkvi Svete trojice biće služen parastos.

BORIS TADIĆ, PREDSEDNIK SRBIJE:

ZLOČINCE PRED LICE PRAVDE

- STALNO ću podsećati i zahtevati da svi koji su počinili zločine moraju da odgovaraju pred licem pravde - rekao je u petak predsednik Tadić, pošto je u crkvi svetog Marka u Beogradu upalio sveću za pomen žrtvama "Oluje". Predsednik Srbije razgovarao je sa predstavnicima udruženja porodica nestalih i ubijenih u akciji hrvatske vojske i preneo im da je u razgovorima koje je imao sa hrvatskim predsednikom Stjepanom Mesićem insistirao na tome da se pitanja prognanih Srba rešavaju efikasnije, što uključuje obezbeđivanje sigurnosti, prava na zapošljavanje, ali i ispunjavanje svih drugih prava koja su im oduzeta tokom rata.

Tadić je izneo očekivanja da će Srbija nastaviti i ubrzati napore da se prevaziđu prepreke za rešavanje konkretnih problema izbeglih i raseljenih, pre svega kroz integraciju ili povratak.

KOLEKTIVNO PAMĆENjE

- SRPSKA zajednica u Hrvatskoj nastaviće da obeležava mesta stradanja Srba u vojnoj akciji "Oluja" i posle nje - rekao je u petak Milorad Pupovac, srpski poslanik u hrvatskom Saboru. On je objasnio da je "sasvim sigurno egzodus Srba u `Oluji`, kao i u `Bljesku`, tri meseca pre, sastavni deo kolektivne memorije Srba u Hrvatskoj, što želimo i da manifestujemo".

Novosti
Milena MARKOVIĆ
« Poslednja izmena: 04. Avg 2007, 09:59:55 od Breee!!! »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Ti nisi procitao sto sam rekao, Japanska Vlada ili njeni politicari su rekli da je cak bilo neizbjezno da se bombarduje Japan...halo zvoni li nesto?

Nije japanska vlada nego jedan ministar - koji je odmah "popio" otkaz!!! Klasična hrvatska propaganda - iako je  tigrić u Nemačkoj i on je (izgleda genetski) ekspert!!!  Smile Smile Smile

Sta ti njima prebacujes Jasenovac

Zamisli prebacuje im Jasenovac, tu humanu akciju bez koje ne znam šta bi se desilo jadnom ustaškom narodu za vreme četrdesetih...  Smile Smile Smile

Iskreno, ja se stidim sto sam rodjena u Srbiji.

Tvoja stvar. Ako misliš da će te neko zbog toga više poštovati, u gadnoj si zabludi. Ima neka teorija o prostitutkama - zašto je (psihološki) pozitivno kad daješ novac (onaj ko koristi usluge) a negativno kad uzimaš... Izvuci paralelu, nisam mislio bukvalno naravno  Smile

Srbi su krivi za sve sto se tada desavalo.

To je suština!!!  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 04. Avg 2007, 10:16:28 od dulisha »
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sta ti njima prebacujes Jasenovac i ti imas hladnjace, Srebrenicu to ne spominjes?

Које хладњаче? Фрикомове?!? Smile
Сребреница, леп градић у Републици Српској Smile

mrgec
naravno, ali za razliku od nekih ovde ja na stvari gledam iskreno i otvoreno
Nksmaj
ko ti kaze da neces imati Republiku Kosovo? To je odavno izgublena teritorija za Srbiju, samo je pitanje kakvu ce autonomiju (citaj nezavisnost) da dobiju

Гледаш ти Сорошевим очима Smile Smile Smile

Koja je teritorija Hrvatske? Dobili nezavisnost u decembru ili novembru (nisam sigurna) '91. E sad, sta su na njihovoj teritoriji radili Sesko, Arkan i ostali, tesko je znati...

Hoces da kazes da sam i ja jednim delom kriva za to sto se desavalo? hahahaha

JFront
znaci, Hrvati okupirali Knin, okupirali svoju zemlju? Smile Jesi ti pri sebi?

Рекох ја да су Крвати форумски корисни Smile
Сад се јављају антисрби који се обраћају Србима Smile
Не пада снег да покрије брег Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 181
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
kada se suprostave dva naroda i povedu rat na kraju jedni se vesele  a drugi placu cini mi se normalan slijed dogadaja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Па јесте, само има Кемо ону песму

Окреће се коло среће
Пође натраг па се врати
Кад је будем срећан човек
Ти ћеш ондак туговати

И ми смо једном победили, зар не Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 181
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
valjda
neznam
jeste li ?
kad
gdje
nesjecam se
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.