Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srpsko zdravstvo najgore u Evropi  (Pročitano 31823 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Kada sam samo uporedila šta podrazumeva jedan pregled kod ginekologa u privatnoj, a šta u državnoj službi, bila sam šokirana. I dalje sam, tačnije. Ne smem ni da mislim kako je sa ostalim lekarima. Plus što su mene skoro išutirali iz ordinacije u Domu zdravlja kad sam rekla da dolazim na preventivni pregled. Ispadoh hipohondar koji ide kod lekara a ništa ga ne boli.  Smile Da ne pričam kako su mi u Call centru kad sam htela da zakažem rekli da ne mogu da zakažem pregled preko njih ako ne krvarim, nešto me ne boli, ne ispadaju mi creva... a onda na TV-u seru o svesti građana o prevenciji, a samo što me u pičku materinu nisu poslali kad sam došla na taj isti preventivni pregled.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.28
kod nas u DZ je praksa preventivni pregled, jednom godisnje ili vec kad ti zelis, jedino se ceka malo duze (oko mesec i po) za ultrazvuk, a papanikolau ne rade, samo kolposkopiju na licu mesta za vreme pregleda i dakle taj ultrazvuk na koji cekas melo duze. A za papu bas cu da se raspitam, ja mislim da uopste ne rade.. samo grupe i testove iz krvi i hcg iz urina..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.46
Citat
stavljati sve njih u isti kos..generalizovati i na taj nacin pljuvati sve ostale ljude kojima je taj poziv sve u zivotu..
zbog njih par...je... vise nego maloumno...bahato...i bezobrazno...

Pre svega, o'ladi sa uvredama.

Dalje... Nije. Ja sam savestan gradjanin. Placam porez, eventualne kazne, registracije, jebade, socijalno (...) i bavim se svojim poslom, koji, eto, igrom slucaja nema veze ni sa policijom ni sa zdravstvom. Da li je suvisno traziti da se svi gradjani koji placaju isto osiguranje tretiraju isto? Da doticnoj ekipi lekara nije placeno sa strane, ovih dana bih babi davao godisnji pomen. Ona je posle 3 (slovima TRI) dana pustena kuci posle operacije na mozgu. Samo zato sto je moj otac slepo verovao tim bednim izgovorima za ljude. Da nije odresio kesu, baba bi umrla na kucnom pragu od infekcije. To nije ni prvi ni jedini slucaj o kom sam cuo, sa istim ili slicnim epilogom: ili se odresi kesa ili tuki.
Sto se tice policije, dovoljno policajaca mi je posredno ili neposredno trazilo mito u sabracaju da zakljucim da ogroman procenat njih prima mito. Ja im nisam birao zivotno zanimanje (ni policajcima ni lekarima), pa isto tako nisam odgovoran za njihove probleme. Oni ne brinu o mojim problemima i nije moja duznost da brinem o njihovim. U redu, razumem da je lose stanje u zdravstvu, ali to ne znaci da treba bolje tretirati one koji "caste" doktora nego one koji nemaju novac za takve intervencije. To je evidentno slucaj. Reci da lekari ne snose nikakvu krivicu za lose stanje u zdravstvu je kriminalna laz, koju mogu da izgovore samo radnici u zdravstvu ili ljudi kojima je blizak clan porodice u toj prici. Da bi se situacija popravila, neophodno je da se svaki segment te price promeni, pa i lekari. 'de ces bolji nacin za ucenje lekara pameti nego dobar primer? Par hapsenja i prekinuce da primaju mito i da stavljaju etiketu sa cenom na ljudski zivot.  I da, zabole me tuki za to sto su studirali 19239237428347 godina kako bi dosli do te diplome. Niko ih nije motkom terao na taj fakultet. Ako nisu sposobni da svoj pos'o rade za platu, neka zapocnu novu karijeru u vadjenju krompira i branju paprike. Nikom u ovoj zemlji ne raste novac na drvetu za mito lekarima.

Dalje, ja sam rekao da treba reagovati kod lekara KOJI PRIMAJU MITO, a ne kod svih lekara. Molio bih te da procitas sve, a ne svaku 5. recenicu. Lekari mito ne traze, ali ga i ne odbijaju i to svakako utice na njihov tretman pacijenata. Preveliki procenat njih je takav da bi se ta pojava ignorisala.

Isto vazi i za pandure. Niko ni njih nije terao da se bave tim poslom. Znali su sta rizikuju kad su se za taj posao prijavljivali i to sto rizikuju zivot im nije opravdanje ni za sta. Kao i kod lekara, vrlo je lako proveriti koji je od njih sklon korupciji i napraviti primer sa par opravdanih hapsenja, kako bi se doveli u red.

I jednima i drugima je neophodna revizija, koje nema na horizontu. I jedni i drugi snose deo krivice za stanje u svojoj delatnosti i apsurdno je poreci to.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
greske se desavaju svugdje...niti je to prvi slucaj a nazalost nece biti ni zadnji...
sto opet nije razlog da se cijelo zdravstvo popljuje...i okarakterise kao samo dno...
s tim se popljuju i oni spaseni zivoti...
« Poslednja izmena: 22. Maj 2012, 17:30:58 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.46
Ipak je to njihov posao.
Vazno je zavesti red svugde, pa i u zdravstvo. Vecim ulaganjima se problem mita nece resiti, jer je to problem za sebe, koji zahteva radikalno resenje u bliskoj buducnosti u vidu revizije. Ja sam kao gradjanin zabrinut za zdravlje svojih bliznjih i ne zelim da strepim od toga koji ce ih lekar leciti. Naravno da nisu svi korumpirani. Postoji prilican broj njih koji nisu u poziciji da primaju mito, ali i onih koji to zbog poslovne etike koju postuju ne rade. Ne zelim da neciji afinitet prema novcu bude faktor u lecenju mojih bliznjih. Ne zelim o tome ni da razmisljam u takvom trenutku, kada je ozdravljenje najbitnije. Smatram da je takav stav prirodna reakcija na stanje stvari.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
kod nas u DZ je praksa preventivni pregled, jednom godisnje ili vec kad ti zelis, jedino se ceka malo duze (oko mesec i po) za ultrazvuk, a papanikolau ne rade, samo kolposkopiju na licu mesta za vreme pregleda i dakle taj ultrazvuk na koji cekas melo duze. A za papu bas cu da se raspitam, ja mislim da uopste ne rade.. samo grupe i testove iz krvi i hcg iz urina..
Ovde se u okviru preventivnog pregleda radi papa i onaj klasičan pregled; sekret su prestali da rade  Smile, UZ (vaginalni) nikad nisu ni radili, rade samo onaj klasični i to samo trudnicama, mi koji ''nemamo tegobe ne treba da idemo na ultrazvuk'', a i to se posebno zakazuje.  Smile Za kolposkopiju kapiram da ili nisu ni čuli ili je rade samo ako si u stanju poluraspadanja. Smile Za pregled se čeka između 4 do 6 nedelja, u čekaonici između 15 i 75 minuta, zavisi od smene. 
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 19.0.1084.46
mob
Qtek 666
Ja uvek nastojim da na svom ličnom primeru kažem neko mišljenje, al, ako treba i na tuđem,evo... Moj ćale je dobio sepsu, zato što su mu zaboravili gazu u grudima pri operaciji srca i 3 meseca, od kojih smo 2 mislili da je gotov, ležao na Dedinju. Klinac najbolje drugarice je imao deformisanu glavu zbog greške lekara na porođaju, jedva se sredilo, rođeni brat mi je umro zbog greške lekara, al to jeste bilo davno, sestra se porodila pre 4 meseca i,  zamislite, zaboravili joj deo posteljice unutra, preseptično stanje... Možda je slučajnost što naša porodica ne daje mito. Ne znam. Ja znam još mnogo ovakvih primera. I smatram da to jeste zbog kupljenih diploma, kojih je na medicini najviše, zbog zapošljavanja ljudi koji veze nemaju, al imaju mamu i tatu lekara, zbog toga što te bez 300 evra u porodilištu kod nas gledaju ko stoku. Privatnici nisu bolji. I oni su završavali te fakultete tako. Al jesu ljubazniji i više se trude. Zdravstvo nam je najviše trulo, to, pa prosveta, a pod prosvetom ne podrazumevam samo profesore, no i ceo sistem, ko i pod zdravstvom.
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.64
Da smo najgori i nismo, siguran sam da one bivse SSSR zemlje imaju gore zdravstvo od nas. Samo sto ta cinjenica i nije nesto pohvalna za nas. Biti malo bolji od najgorih i nije neki uspeh...

IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 12.0
Ne znam kako je po ostalim gradovima ali ovde kod mene je sareno...sa klincem sam prosao sito i reseto, od moguce sepse pa do raznih zajebancija..vise puta pre nego li udjem u deciji dispanzer molim Boga da ne isprangijam idiote.
Zena je pred porodjaj, i da se kaze barem u DZ ima sasvim ok negu, uz sve moguce testove...cak je radila i dabl test iako nije u rizicnoj trudnoci.
Nazalost traumaticno iskustvo tokom prvog pordjaja su doveli do toga da jurimo epidural, i sada zamislite jedan "klinicki centar" sa samo jednim anesteziologom.
Jurili smo coveka mesec dana, i srecom pogodilo nam se da moze odraditi porodjaj u tom terminu  Smile
Ja nisam isao u zdrastvenu stanicu boga pitaj od kada, jer je potrebno zakazivanje...tako da mrs, platim privatnika i cao zdravo.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.61
eh...sad da l mito ima veze sa tim..sto su "zaboravili gazu" u pacijentu...
ne znam..ja mislim da nema...
znam da se desavaju takve stvari...ali prvi put cujem da se tako nesto desilo pri operacivnom zahvatu na srcu..
u 99% slucajeva pri operaciji srca ako dodje do nekih komplikacija ...pa i blazih...
a posebno teskih..kao recimo
neko trovanje...pacijent ne prezivi...otac ti je imao veliku srecu...

ja imam  u porodici nekoliko osoba koje su imale neke komplikovane operativne zahvate...
kao i nekoliko poznanika..prijatelja...komsija i tako...
i sam sam imao neke pa recimo kriticne povrede...i samo azurnost ...strucnost i sam nivo hospitalizacije
( koji je u to vreme bio jos u gorim uslovima nego sada)su dosta pomogli da se to sve sretno zavrsi..
bez ijedne komplikacije....
i u mom slucaju a i u slucaju osoba iz moje porodice...i bilo koga kojeg sam nabrojao...
niko nikakvo mito niti je trazio niti spomenuo...niti bilo sta..u vezi toga...
niti ja znam nekoga kome je ljekar neki trazio mito...
mada cujem svakakve price..ali uglavnom su to price..iz ko zna koje ruke..tj rekla - kazala..price...

sam poznajem nekoliko osoba koje su dugogodisnji radnicui u zdravstvu...
osobe su koje...sebi ne bi sigurno dozvolile...da spadnu na taj nivo...
da zavise i oni od necijih par stotina evra..a posebno nisu osobe koje bi dozvolile da neciji zivot ovisi od tome
da li ima par stotina evra ili nema...ili da se ne ponasaju profesionalno prema nekome ko im nije dao sto evra...
pa da zaborave aparat za koka - kolu u njemu...

sve je to meni smijesno..ljudi povezuju uslove u bolnicama i uopste u zdravstvu sa ljekarima..
to sto ti u bolnici nemas slobodan krevet...cist peskir...sto moras sebi da kupis...neki lijek..vakcinu..
gazu..a to sve imas u privatnim klinikama...ili uopste u privatnim zdravstvenim ustanovama...
to nije do ljekara...u drzavnim zdravstvenim ustanovama...i  njhove korumpiranosti..
to je do ministarstva zdravstva..i  ljudi zaposlenih u tom ministarstvu...i  njihove korumpiranosti...

tj do samog sistema--tj do  vlasti...

tako ti je i kod nas isto...vlada je potorsila 7000 km da opremi  jedan metar kvadratni
u zgradi vlade...a neke zdravstvene ustanove su pokrivene krovom koji prokisnjava...
vec desetak godina...nema grijanja..i ako ga ima slabo je...prozori su kao i da ih nema...
inventar je onaj od pre rata...i tako dalje...i zato nisu krivi ljekari...

a da ne govorim da jedan poslanik u parlamentu ima dva puta veca mjesecna primanja
od direktora klinickog centra...a od hirurga i ostalih "heroja" koji citavog svog zivota
spasavaju ljudske zivote i mozda i tri puta vecu platu imaju...
mediscinski tehnicar ima duplo manju platu od bilo koje  salteruse  u zgradi opstine...
elktro distribuciji...telekomu...toplani...pio-u...i tako dalje....

po nijima svima pljuje ko god stigne....a kad dodju izbori i kad neki glavonja pobijedi na njima..
on podigne ruke i vice na sav glas " pobjeda pobjeda"..
a narod mu klice...to...nek si im pokazao...
i tako vec dvadeset godina...
a ko je koga pobijedio...to jos samo oni bez ikakvog oblika inteligencije u glavi - ne vide...

a zdravstveni radnici trpe i sute..dvadeset godna......trpe pljuvanje sa svih strana po njima...
jer moraju..oni su dali zakletvu...

(cini mi se da mnogi sluzbenici u drzavnim resorima polazu zakletvu...)

pitam se sta ce biti kad jednom i njima (zdravstvenim radnicima) to sve dopizdi...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.