Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 13:23:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sredjivanje Windows XP-a...  (Pročitano 91618 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC Diamond
Imas opciju Show Quick launch .. Na istoj slici koju sam okacio !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
hvala sredio sam ga Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC Diamond
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17;
Imam ja jednu primedbu i ujedno i pitanje.

Particija na kojoj mi je windows je velicine ok 10 GB. Imam dosta softvera instalirano. Velika vecina tog softvera 95% je instalirana na drugim particijama. Virtuelna memorija i temp folderi su takodje na drugim particijama, jedino je ukljucen system monitor za C i on malo jede prostora. Sve stvari koje se same instaliraju u foldere na Cu sem windowsovog, trudim se da odrzavam koliko umem da nesto ne poremetim. Nakon instalacije Adobeovih programa za web dizajn, iz CS3 paketa (DW, FW, Flash, Photoshop), primetio sam da mi je otislo dosta prostora na C-u i pored toga sto sam prilikom instalacije ja odredio drugu particiju za glavnu. Trenutno na C-u imam slobodno oko 2.5 GB i to mi nikako nije dovoljno, iz prostog razloga sto, kada sam probao da instaliram Visual Studio 2008, izabrao sam normalno drugu particiju, ali je on sam instalirao neke komponente na C, cak nije ni zavrsio instalaciju do karaja jer sam prekinuo kada mi je windows prijavio da ima manje od 200 mb slobodno. Dakle, tvoja teorija o idealnih 7 GB c particije, zarad brzeg rada kod mene ne prolazi, i kako mi se cini trebalo bi mi minimum 20 GB za C sa programima koje bih ja instalirao i koji su meni potrebni.

Ovo je bila primedba a sada nadovezujem pitanje:

Posto mi je neophodno da instaliram celokupni Visual Studio da li neko zna kako mou da resim najefikasnije ovaj problem sa prostorom? Da li je moguce nekako "uticati" na instaler programa da ne instalira nista na C vec sve na drugu particiju? Ne bih koristion programe za RESIZEovanje particija, jer jednom sam probao i bili su mi nepouzdani, a ne bih nista ni brisao, jer i nemam sta, sav softver mi je na drugim particijama, jedino sto se nakon instalacije Adobeovog paketa prostor drasticno smanjio.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
HTC Diamond
Kazi mi kako si namestio da ti temp folderi idu na drugu particiju ? (Da vidim da li si to dobro uradio) !
Isto vazi i za Virtuelnu memoriju ! Takodje me zanima , zasto ti je System Restore ukljucen kada to po meni , samo jede dzaba prostora ! Imas toliko dobrih alata za backup tako da ti je on nepotreban !
p.s. Ja kada sam pisao tutor , mislio sam na "prosecnog" korisnika ...  A ti ne spadas u prosecnog korsinika ! Ako vec dobro baratas Visual Studio-m i Photoshop-om i sam si trebao da vidis koliko ti treba mesta za konforan rad !!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1825
Zastava Bosna i Hecegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung Galaxy S4
Mozda da promijenis stazu od MY Documents foldera.Programi cesto tamo snimaju odredjene fajlove,a po defaultu je staza do C particije.Mozda zvuci glupo,ali isprazni Recycle bin i on je u C.
IP sačuvana
social share
"Remember, remember the 5th of November, the gunpowder treason and plot. I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17;
@Goran988:

Formatirao sam jednu particiju od 30 GB kao FAT32 i na njoj izmestio Windows Temp folder i Virtuelnu Memoriju sistema (premestio sa C) na sledeći način:

Virtuelna Memorija:
System Properties -> Advanced -> Performance (Settings) -> Advanced -> Virtual Memory (Change) -> Odabrao pripremljenu particiju za to -> podesio Custom Size i stavio na veličinu RAM memorije (2GB) 2048 MB (initial i maximum size)

Temp Folderi:
System Properties -> Advanced -> Environment Variables ->
* User Variables for MyMachineName -> TEMP (K:\WinTemp\User), TMP (K:\WinTemp\User);
* System Variables -> TEMP (K:\WinTemp\System), TMP (K:\WinTemp\System);

System Restore sam ostavio samo na C zato što ne može da se isključi, i smanjio sam ga na 2% (200 MB). Inače koristim Acronis True Image Home 10 za Backup

Iskreno u to vreme kada sam instalirao sistem (pre 2 godine) nisam još koristio programe za web dizajn. Visual studio još ne koristim (probao sam samo da ga instaliram). Tada kada sam instalirao sistem (koji do danas radi i pored više od 12 časova dnevno provedenih na netu) imao sam još uvek HDD od 80GB, a ovi pogramski paketi još nisu ni izašli.

Reinstall sistema i format HDD-a bi sigurno rešio moj problem ali mi se on ne radi baš i iz tog razloga što sistem traje i radi bez problema (čekam da sam padne).

Jel bi moglo ovo da se uradi uz pomoć Acronis-a, odnosno opiši mi ukratko postupak ako ti nije problem?

@Vitto:
Kako promeniti stazu van My Documents-a za neki program (gde on snima) ako u samom programu ne postoji ta opcija, na šta tačno misliš?
Recycle Bin ne koristim, brišem sa SHIFT + DELETE Smiley

Hvala na odgovorima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1825
Zastava Bosna i Hecegovina
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Samsung Galaxy S4
Mozda ti nee pomoci ali sto da ne ako ionako nemas dovoljno prostora na C.
Desni klik na My Documents (mozes na onaj iz start menija ili sa Desktop-a) izaberi opciju Move i odredi sebi folder i to je to.
Svaka cast za SHIFT+DELETE
IP sačuvana
social share
"Remember, remember the 5th of November, the gunpowder treason and plot. I know of no reason why the gunpowder treason should ever be forgot."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC Diamond
@gandimahagandi
1. Zasto FAT32 ?
2.System Restore moze da se iskljuci : Start->Run->services.msc -> System Restore Service ... Idi na Stop pa na Disable .. Pa ok ! Onda odi desni klik na C -> Properties -> Disk Cleanup -> kartica More Options -> pod stavkom System Restore (zadnja stavka) idi na Clean Up ... Kad to uradis klikni Yes pa idi na Ok ! Sada si se resio System Restore-a !!
3.Skini CCleaner i procisti komp sa njim ! Moze da nadje mnogo nepotrebnih stvari u C-u koje samo za dzaba zauzimaju prostor !
4. Control Panel -> Power Options -> Hibernate -> destikliraj ovu opciju (naravno ako je ne koristis) !

5.Posle ovoga vidi da li ima vise prostora pa mi javi !!
6.Pozz  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia E66
Sjajno si ovo napisao.   Volim da radim stvari postupno tako da sam sve rucno namestala, pogotovo sto sam par detalja htela da ostavim nepromenjeno i stvarno zasluzujes svaku pohvalu i na trudu i na jasnoci  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 13:23:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.