Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Србима прете нервни слом и опасна обољења од ХААРП-а  (Pročitano 54671 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
vest je od 20. jul 2012. pa da je metnemo ovde.

Uključen HAARP centar i u Srbiji

Elektronski akcelerator elektromagnetnih talasa (HAARP) od 3. maja uključen je i nad Srbijom u selu Beljina kod Barajeva, a njegovo delovanje osetilo se toga dana već u prepodnevnim časovima, kao nagli pad atmosferskog pritiska i omorina, što je kod mnogih rezultiralo otežanim disanjem i glavoboljom.

Brane li nas i ovu državu ovi ljudi ili nas zajedno sa SAD kontrolišu i uništavaju - ministar odbrane Dragan Šutanovac i Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Ljubiša Diković

BEOGRAD – Prema rečima očevidaca iz okoline Barajeva gde je sistem HAARP instaliran, u popodnevnim časovima trećeg maja, od 17.30 do 18.30 časova po „oblacima“ se moglo zaključiti da sistem radi punom snagom. „Talasaste“ strukture su se veoma brzo formirale, a onda za nekoliko minuta razlivale, kako su išli talasi uključivanja. Na taj način se i Srbija upisala na listu zemalja čije je stanovništvo izloženo dejstvu HAARP sistema. A šta je zapravo HAARP? Ono što je kod HAARP sistema i najopasnije, a o čemu se u Srbiji malo zna i drži pod velom tajne, jeste i činjenica da ovaj sistem talasima niske frekvencije utiče i na rad ljudskog mozga.

Program Aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije (skraćeno HAARP) projekat je istraživanja sa ciljem razumevanja, stimulisanja i kontrole procesa u jonosferi. Jonosfera je deo zemljine atmosfere na visini od 50 do 80 kilometara koji sadrži veliku količinu jona (naelektrisanih čestica) nastalih delovanjem sunčevog vetra i ima veliki uticaj na prostiranje elektromagnetnih talasa.

Oprema je smeštena na površini od 13 hektara u blizini mesta Gakona na Aljasci. Sastoji se od velikog broja uređaja za prijem i slanje ogromnih količina energije, koju čini 180 antena i šest generatora ukupne snage od preko tri miliona vati. Iako su osnovni ciljevi izučavanje polarne svetlosti i satelitskih radio-komunikacija, komuniciranje sa podmornicama u domenu ekstremno niskih frekvencija, ovaj sistem omogućuje ispitivanje šupljina ispod površine zemlje (pretraživanje skrivenih tunela i podzemnih skrovišta), ometanje radio-komunikacija na određenim područjima pa čak i uništavanje neprijateljskih aviona, projektila ili satelita.

HAARP - Nebo iznad Srbije (Šid, 20. maj, 2012. predsednički izbori)

Ipak, ono što je najvažnije je mogućnost sistema da se promenom hemijske strukture, temperature i vlažnosti viših slojeva atmosfere deluje na klimu i sve prateće klimatske efekte na željenoj teritoriji. Jedna od mogućnosti ovog sistema koja se ne pominje na listi zvaničnih ciljeva, ali ipak postoji, jeste da se talasima niske frekvencije utiče na rad ljudskog mozga. HAARP stanica trenutno ima 150 u svetu, a jedna od lokacija je i selo Beljina kod Barajeva, pedesetak kilometara udaljenog od Beograda.

Iako osmišljen kao sistem odbrane i preventive, u SAD je objavljen veliki broj knjiga najcenjenijih vojnih stručnjaka koji sumnjaju u pravu svrhu HAARP-a, posebno što je u njega najveća svetska vojna sila uložila neverovatno veliki kapital. Veliki broj protivnika HAARP-a u SAD je otvoreno upozoravao javnost da se zracima ovog sistema može direktno uticati na ljudski um, odnosno mentalni sastav svakoga od nas.

Predsednica Internacionalnog instituta za brigu o ljudskom zdravlju, Rozali Bertel za HAARP smatra da je mamutski grejač sposoban da u jonosferi napravi velike promene. HAARP može da svojim dejstvom bukvalno zaseca atmosferski sloj koji nas čuva od veoma štetnih kosmičkih zračenja, što može izazvati globalne posledice po klimu, biljni i životinjski svet i naravno čoveka.

Odlazeća Vlada Srbije kao ni resorna ministarstva za odbranu i zaštitu životne sredine nijednog trenutka nisu našle za shodno da srpskoj javnosti saopšte nijednu reč o HAARP antenskom sistemu, koji se nalazi na svega 50 kilometara od Beograda, kao ni o razlozima za njegovo postojanje i početku rada trećeg maja.

Predsednik Ekološkog pokreta Novog Sada Nikola Aleksić kaže za „Pravdu“ da građani Srbije nisu svesni kakva se tempirana bomba po ljudsku psihu i klimatske promene nalazi kod Barajeva, a bivša vlast koje je dozvolila da se HAARP sistem instalira u srcu Srbije, sve vreme je ćutala o tome.

- HAARP je ništa drugo do elektromagnetna kontrola ljudske psihe i to su činjenice a nikakva naučna fantastika ili teorija zavere. To elektromagnetno zračenje ljude može da učini bezvoljnim, zatim mrzovoljnim i na kraju vrlo agresivnim. Pravi je kriminal što je dozvoljeno da se HAARP postavi u Srbiji i što je dozvoljeno da se on aktivira, a odgovorno tvrdim da bi SAD putem te stanice smeštene u Barajevu mogle da unište Srbiju za jedan dan, samo kada bi to želele. Odlazeća Vlada je takođe po nalogu SAD spremila zakon o GMO hrani, koja će učiniti to da izgubimo treću generaciju stanovništva Srbije. GMO i HAARP su trenutno najveće opasnosti po Srbiju i naš narod, i sramno je što vlast i vojska koji su dozvolili instaliranje HAARP antena kod Beograda, besramno ćute – upozorava Aleksić.

Meštani Barajeva u panici zbog američkih antena

Žitelji beogradske opštine Barajevo u strahu su od posledica i prisustva HAARP američkog sistema antena, čijim signalima se deluje na okolnu klimu, ali i mentalnu svest čoveka, a koje se nalaze na svega osam kilometara od Barajeva u selu Beljina.

BEOGRAD – Posle pisanja „Pravde“ o prisustvu HAARP antena nadomak Beograda i njihovom dejstvu, javili su nam se neki od meštana Barajeva ne skrivajući zabrinutost zbog „opasnog komšiluka“ u svojoj okolini.

Milovan Rajević, profesor u penziji, koji već godinama svako leto provodi u Barajevu gde ima vikendicu, kaže da je odranije čuo da je neki antenski kompleks podignut na desetak kilometara od njegove kuće, ali da je tek na sajtu „Pravde“ pre nekoliko dana pročitao punu istinu o HAARP sistemu i njegovom učinku.

Centralni HAARP sistem smešten je na površini od 13 hektara u blizini mesta Gakona na Aljasci

- Nisam mogao da poverujem da smo kao država dozvolili da se nadomak glavnog grada postave antene koje ne samo da utiču na klimu i jonosferu, već mogu da vrše uticaj i na mentalnu svest ljudi. Nisam pristalica teorije zavere a ni neko ko je sklon da poveruje u neke maštarije ili fantastike, ali iako sam istoričar a ne fizičar, mislim da sve ovo oko HAARP-a nije nimalo naivno i najveća svetska sila poput SAD sigurno ne bi već 20 godina ulagala ogroman novac u ovakav antenski sistem ako nemaju ozbiljne namere da time učvrste svoju vladavinu planetom. I komšijama sam preneo pisanje „Pravde“ i niko nije ostao ravnodušan, posebno jer su to mahom stariji ljudi koji nisu dovoljno informisani o novim tehnologijama. Takođe mi je jedan od komšija rekao da je baš oko prvog maja, dakle dva dana pre puštanja HAARP sistema u rad, u blizini svoje njive video dvadesetak uniformisanih osoba, a uniforme su po njegovim rečima, bile maskirne bledosive, što je mene odmah asociralo na uniformu Žandarmerije. Ne znam zaista da li iko iole odgovoran i društveno svestan može da mirno gleda kako postajemo poligon za ko zna čije eksperimente – pita se profesor Rajević.

I Jovanka Đorđević, koja je pre tri godine iz centra Beograda prešla da živi u vikendicu u Barajevu, ne krije iznenađenje ali i ogorčenje saznanjem da se HAARP sistem nalazi u njenoj neposrednoj blizini.

- Iskreno da vam kažem bila sam srećna kada sam pre tri godine otišla u zasluženu penziju i prešla da živim mimo gradske vreve u, barem sam tako mislila, čistijem vazduhu i ambijentu. U Beljini, koja je na deset kilometara od moje kuće, bila sam samo jedanput, ali nisam zaista znala da tamo postoji to polje sa tim američkim antenama, niti je to i imao ko da mi kaže jer u tom selu nema puno ljudi. Kćerka mi se juče javila i pročitala mi tekst sa „Pravdinog“ sajta, i stvarno sam bila zgrožena što je tako nešto napravljeno i pušteno u rad u Srbiji. Ne mogu da shvatim niti da poverujem da je gradonačelnik Đilas dozvolio da se taj HAARP postavi na teritoriji Beograda i ne razumem zašto niko iz vlasti koja je to dozvolila nije ovaj narod obavestio o svim pojedinostima ovog antenskog sistema. Ako budućnost nas, ali što je još gore i naše dece, treba da bude takva da u narednim godinama i decenijama jedemo GMO hranu, a svest nam kontrolišu i uništavaju američke antene, onda je najbolje da se odmah iselimo iz Srbije – revoltirana je ova meštanka Barajeva, i dodaje da je i sama primetila da poslednjih mesec dana ima učestale glavobolje od kojih nikada ranije nije patila, kao i da sve češće ima napade malaksalosti što i te kako može imati veze sa HAARP američkim antenskim sistemom.

S. Milovanović

srpskapolitika
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 11.64
mob
Samsung SGH-E630
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.75
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Ja ipak vise mislim da nas zrace i uticu na nase ponasanje kroz mobilne telefone, eto mene juce izludili, stalno me zivkaju kad mi ne odgovara, ta zracenja uticu na zivce  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.77
mob
Tel.Me Your.Number
Slike sa Google Earth-a su stare po 10ak godina. Neka neko sedne u kola i neka nađe to čudo!

Edit: Ipak sam se prevario, slike su up to date.

Evo mesta na kome kažu da je Herp

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Haralampije.JPG
(78.53 KB, 795x643)
« Poslednja izmena: 11. Avg 2012, 01:09:18 od LaserXP »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
Милошевић 1999. одбио ХААРП у Србији, па добио НАТО бомбе!

БЕОГРАД – Антенски ХААРП систем који својим дејством контролише јоносферу земљине атмосфере, и контролише климу али и менталну свест људи, почео је са дејством 3. маја ове године, а постављен је пре три или четири године. Оно што многи не знају, а што „Правда“ преко својих извора ексклузивно сазнаје, јесте да је ХААРП по налогу врха САД требало да буде инсталиран у Србији још 1999. године заједно са НАТО окупацијом Косова, што је тадашњи председник СРЈ Слободан Милошевић енергично одбио, након чега је уследило тромесечно бомбардовање наше земље од стране Северноатлантске алијансе.

Током ултимативних преговора који су се водили током јесени 1998. и првог тромесечја 1999. године, амерички изасланик Ричард Холбрук најоштрије је од председника Милошевића, поред размештања НАТО база на Косову и Метохији, тражио и дозволу за постављање ХААРП антенског система, што је Милошевић заједно са осталим захтевима најјаче светске војне силе одбио. О свему су били упознати и генерали Момчило Перишић и Драгољуб Ојданић, начелници Генералштаба Војске Југославије у периоду непосредно пре, за време и после НАТО агресије, који су такође одлучно били против захтева САД, укључујући и постављање ХААРП-а на српској територији. Резултат одбијања југословенског врха је познат – тромесечно бомбардовање које је започело 24. марта 1999. године било је један од највећих злочина над једном сувереном европском државом у другој половини 20. века. НАТО базе тада нису постављене на Косову, а ни ХААРП систем није инсталиран у Србији, што се није десило ни после Милошевићевог пада октобра 2000. године, јер ни нови председник СРЈ Војислав Коштуница није пристајао на ХААРП ултиматум, као ни кабинет који је као премијер водио у периоду од 2004. до 2008. године.

Са доласком на власт кабинета Мирка Цветковића, за ХААРП антене у Србији очигледно је дошао најповољнији тренутак, јер како каже извор „Правде“, нови захтев тадашњег потпредседника САД Џозефа Бајдена да се овај антенски систем постави, није наишао на препреке.

- Као резултат сервилности дојучерашње власти према САД, имамо антенски ХААРП систем у Барајеву и експерименте према српском народу који се од 3. маја врше врло активно, и надам се да ће нова Влада Србије тај комплекс уклонити. Такође се мора коначно истражити и ко је званично дозволио и потписао инсталирање овог опасног америчког инструмента за контролу менталне свести нашег народа – каже извор „Правде“ добро упућен у дешавања око ХААРП-а.

Постоје сумње да су Американци и поред противљења тадашње власти још 2003. године, шест година пре ултимативног захтева, покушавали експерименте као претходницу постављања ХААРП антена. Како се помоћу ХААРП-а манипулише са јоносфером, пробе ради, извршени су експерименти успављивања људи усмереном и фокусираном енергијом, што је урађено у једном граду у Немачкој, али и у нашој Лозници. Тада су, према сведочењу неколико очевидаца, готово сви Лозничани били 15 минута у колективном сну, успавани управо зрацима ХААРП антена инсталираних 340 километара од југословенске границе.

pravda
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.75
ran for jor lajfssss
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.0
Browser
Chrome 21.0.1180.75
mob
Apple 15
Jeste, dobio je bombe zbog toga...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.77
mob
Tel.Me Your.Number
Pa jel Đinđić kriv za bombardovanje ili Milošević? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Flock 2.6.2
Протест против HAARP-а

БЕОГРАД – СНП Корак Србије одлучио је да организује мирни протест због активирања HAARP технологије у Србији, стоји у саопштењу тог покрета.

- Тренутно радимо на окупљању осталих вођа родољубивих удружења који делују у отаџбини Србији са намером да их подстакнемо да се укључе у ову племениту и родољубиву инцијативу. Уколико имате воље и времена молим вас да подржите ову племениту инцијативу и да потакнете ваше пријатеље и познанике да се укључе у ову инцијативу. Уколико протест успе, то ће бити први протест ове врсте у свету и свакако заслужује медијску пажњу, стоји у саопштењу СНП Корак Србије.

HAARP е патент који је припадао британској компанији АРКО (ARCO Pоwer Tehnologies Incorporated), ћерка Атлантик Ричфилд компани, једна од највећих нафтних компанија у свету. АРТИ је био извођач примарних радова на Аљасци. Секундарне радове и цео пројекат откупљује америчка корпорација Е-системс 1994. која је пословала под патронатом ЦИА. Ова компанија већ је изводила сличне радове. За пословање ове компаније, годишње се издвајало 1,8 милијарди долара, а чак 800 милиона били су намењени за тајне пројекте. Ови пројекти су били толико тајни, да ни Сенат није знао где се ова средства троше. Исте године у посао улази Рајтеон корпорација, једна од највећих у одбрамбеној индустрији и 42. корпорација по богатству у свету. Ова корпорација поседовала ја на хиљаде патената, од којих су неки били кључни за пројектовање HAARP-а.

Кичма пројекта HAARP су 12 Рајтеонових патената, који се заснивају на сличном принципу, бежичном преносу информација и енергије на огромне даљине. А сви заједно, базирају се на пројектима Николе Тесле насталих у раном 20. веку. Зато се и не треба чудити оптужбама Ирана да САД користи оружје српског научника Николе Тесле.

Међутим, ово не треба схватити да је Никола Тесла желео да направи оружје за масовно уништење, већ још једну корисну алатку која ће бежичним путем бесплатно производити и преносити електричну енергију, што би много олакшало живот људи, посебно у економском смислу. Да су се којим случајем све Теслине идеје које је имао у глави нашле на папиру, питање је да ли би данас постојала планета.

Даљим проучавањем ових патената, дошло се до закључка да осим бежичног преноса енергије у стању су да произведу масивне експлозије, сличне нуклеарним али без ефекта радијације, могу да емитују енормну топлоту на великим површинама, да служе као радар огромног домета и систем за детекцију и распознавање летећих објеката.

Према изјавама тадашњих званичника Министарства одбране САД, HAARP је још једна дефанзивна алатка корисна америчкој војсци која између осталог служи за:

- емитовање снажних експлозија сличних нуклеарним, али без трајних последица на околину,

- алтернатива застарелом и масивном систему комуникација између подморница,

- могућност ометања комуникација, без угрожавања сопствених,

- алтернатива садашњем пројекту далекодометног радара, новим знатно функционалнијим и флексибилнијим системом,

- алатка за геофизичка истраживања и лакшег проналажења нафте,

- уређај за детекцију и елиминисање ниско летећих авиона и балистичких ракета.

Ова идеја звучи феноменално за оне који верују речима Министарства одбране САД.

Даљим проучавањем, види се да је ово заиста моћно и опасно оружје по планету. Рад овог система базира се на употреби јоносфере, слоја земљине атмосфере задуженог да филтрира и ублажи огромну сунчеву топлоту која иде ка земљи. Масовном експлоатацијом, слој пропушта више топлоте. А можда је ово одговор на глобално загревање?

pravda
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.