Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija: Neplodnost ozbiljan problem  (Pročitano 14696 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 31.0.1650.57
I ja samo kazem da ona ima pravo,nista vise...
To pravo joj niko i ne spori. Sad, sto se ljudi nadju uvredjeni kada kazes da babe mozda nisu za decu to je druga stvar.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Pa mogla je xy puta do sada da se ostvari.
Decije selo, Zvecanska, Uzice... mislim.. svako vece mesto u Srbiji ima dom za nezbrinutu decu.

Ako ne moze da se kvalifikuje kao usvojitelj, moze da bude hranitelj.

Lepo ja kazem da su za neke ljude (bioloska) deca stvar zadovoljenja sujete.
Pa mogla je ali nije,ostala trudna,rodila dete,zivo ,zdravo ,pravo,end of story,mogla si ti da budes druga Marija Kiri pa nisi kakve veze ima,zivis zivot najbolje kako umes...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Nije ona tek tako ostala trudna... to je vestacka oplodnja... Znaci...meseci i meseci bockanja iglicama ...  Smile
Puna je hormona... videce kako je to kad splasnu...

Trudnoca ostavlja trag na telu zene... drugaciji kada imas 18, 20 ili 25, a sasvim drugaciji kada si u tridesetim ili cetrdesetim... a kamo li pedesetim...

Znaci, ona ne samo sto mora da rodi to dete, vec treba da ga odgaja...

Moja baka je dobila mene u njenim godinama (53) ... pri cemu moja mama def. nije bila mlada majka... pa joj je (baki) bilo mucno da me juri, drzi, povija, nosa... jer sam bila kod njih kako ne bih isla u jaslice i tako to...
A recimo da je bila stamena zena... zdrava... koja je vodila vrlo aktivan zivot.... isla na spavanje u 10 i budila se u 6... i tako to...
Kada je 10 godina kasnije postala baba po drugi put, jednostavno je rekla... sve je to lepo, ali ja ne mogu da trcim za detetom... iako je bila zdrava, stamena, bla... bla.. bla...
« Poslednja izmena: 28. Nov 2013, 12:28:10 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
ma ne brani niko nikome nista...

meno pauza se javlja posle 40 godine..tj prirodni estrogen -hormon zenstvenosti koji se stvara u jajnicima  Smile koji  bitan je za regulaciju reproduktivnih organa...i za funkciju krvnih sudova..kao i kostanog i nervnog sistema...posle 40 kuka njegova funkcija se smanjuje...s tim da taj problem moze i ranije da nastane...
kod zena sa poremeccenom funkcijom jajnika  Smile

kad kazemo meno pauza...mi mislimo da je to ono vreme kad joj pi*** ne krvari...
i tada nemoze da se izvlaci... Smile Smile Smile

to i jeste u stvari prestanak menstruacije i i pocetak klimakterijuma.... Smile
znaci da si tada najebo... Smile Smile Smile za sve sto se bilo gdje desi...ti ces biti kriv.... Smile Smile Smile

inace prosjek godina kada se javlja klimax je 50 dina...

a prosjek nista ne znaci...i nema veze sa vezom nikakvom...ni u cemu pa tako ni u ovom menstrualnom problemu... Smile Smile Smile Smile

Smile

uglavnom bolje je ovoj babetini da je nasla nekog sirotana od 20 godina...sto hoda po ulici..
bez marke..da ga nahrani i obuce i da mu pare za drogu i alkohol..i da ga malo sexualno zadovolji...
i tako....nego sto radja sirocice... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Bobak.. nije ona babetina.. ima samo 52 godine...
Baba si sa 70 godina...

Ali je def. malo okasnila da se "ostvari kao majka"
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Nokia 
I ja sam htela da napisem da je zena pred samim ulaskom u menopauzu, ili je vec posto je poznato da zene lakse i vrlo cesto ostaju u drugom stanju u tome dobu. I moja ujna je pa je sklonila, nista strasno, samo je rekla da nije sposobna za dete u tim godinama.

Ne osporavam ja njeno pravo da rodi dete nego opominjem sta ce biti sa tim detetom....moja majka ne moze da uradi jedan domaci sa mojim sinom a ima 65 godina jednostavno, kaze, mozak joj ne radi dovoljno brzo i ne moze da se skoncentrise....Kako ce Salveta da radi xyx domacih zadataka, za pocetak? A do domacih ima da se natrci kao luda.

Ja sam drugo dete rodila sa 30 godina i bila sam psihicki zrelija plus sto sam znala sta me ceka, i bilo mi je 20x teze, kako li ce biti njoj mogu samo da zamislim.

Opet brinem se za to dete....majka 52 godine, samohrana....

Lepo je to kad zelis da rodis dete i lepo je imati dete ali onda vise nisi sam, moras valjda i da mislis o tome detetu , o buducnosti.

Isto....gde je bila i sta je radila proteklih 20 godina recimo? Zasto nije usvojila? Koliko ima dece koje isu iz jedne u drugu hraniteljsku porodicu? Mogla je desetoro do sada da usvoji i da se ostvari kao majka....
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
pa to je sve zavisi...s koje strane gledas...

recimo moja matera ima 8 godina vise od nje... pa je baba bila jos pre 11 godina... Smile Smile  Smile

ma zezam se ja sa tim babetina...i jos sa svacim necim...
u sustini...nemam ja nista protiv...to je njena radost i njena sreca sto joj se ipunila dugogodisnja  zelja...

ali ja znam da ce joj biti tesko...kao i sto ce djetescetu biti tesko odrastanje...i samo zbog toga ja nesto tu...se konfrcim....

ja sve sto mogu je... da im pozelim srecu i zdravlje oboma...i da se onaj treci ucesnik vrati....i pruzi ocinstvo maloj bebi kad se rodi... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Nokia 
Bobak.. nije ona babetina.. ima samo 52 godine...
Baba si sa 70 godina...

Ali je def. malo okasnila da se "ostvari kao majka"

Nije sada, ali kad klinac zavrsi osnovnu....baba.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
Samo da kazem Sandri i Anei oko usvajanja,to je mnogo ozbiljniji problem u ovoj zemlji nego sto bilo ko to misli,mi nazalost nismo neko emancipovano drustvo kao sto je Holandija ili tako nesto,mi smo jedno zaostalo drustvo gde sam u zivotu gledao mnogo brakova koji ne mogu da ostvare potomstvo,koji ili se raspadaju ili supruznici onako duboko nesrecni ostare jedno uz drugo,a da nisu ni 2 sekunde vremena potrosili na razmisljanje o hraniteljstvu ili usvajanju,jer to je ovde pre svega mentalitetski problem i dozivljava se iz ne znam kog razloga sramotom ili tako nesto.Mislim da bi sama drzava trebala da radi na samoj edukaciji ljudi i priblizi obicnim ljudima to,po meni,veoma plemenito delo.Isto tako,kad ste u medijima videli pricu o nekoj hraniteljskoj porodici ili o nekom paru koji je usvojio dete,ili recimo u nekom informativnom programu o procedurama koje su potrebne da bi se uopste uslo u proces usvajanja deteta.Mislim da je i ovde problem kao i u mnogim sferama drustva,neznanje i neobavestenost.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Ja sam napisala... ako ne moze da usvaja, moze da bude hranitelj.

I nije istina bas takva zbog zakona, vec zbog toga sto usvojitelji traze decu posebnih karakteristika - belu, zdravu i bebe.
Niko nije zainteresovan da prihvati romsko dete, dete sa nekim zdravstvenim problemom ili starije od 3-4 godine. Wink

Drugim recima, mnogi od njih zele da imaju imitaciju svog bioloskog deteta.

Sto se tice sramote, ja stvarno ne znam gde je to tako, posto odredjeni oblici usvajanja su oduvek postojali i bili prihvaceni u nasoj kulturi.

Opet cu se pozvati na jedan meni blizak slucaj kada su nasi porodicni prijatelji usvojili devojcicu i pruzili joj mnogo bolju buducnost. Svi su znali, niko ih nije osudjivao.
A znam za jos par slucajeva...

Ako te sredina osudjuje zbog jednog takvog cina, onda def. treba da menjas sredinu.

I na kraju, hraniteljstvo je poprilicno rasprostranjeno... posebno sto su danas nadoknade prilicno izdasne.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.