Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija najgladnija i najsiromasnija u Evropi  (Pročitano 64231 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.55
Ko kaze da ne mozes na zapadu ne mozes kupiti evre za dinare? Mozes i te kako, ali po njihovoj ceni. Sad ja ne znam da li je @zille obavesten, ali svakako da ne po tvom kursu. I ne u svakoj banci.
Ima banaka koje diluju sa ovim delom evrope i one to kupuju, ako se nadje, nije problem.

Oces da kazes da mogu da odem u neku (bilo koju) evropsku banku i da kupim evre za dinare? Ajde mi nadji molim te neki link koji to potvrdjuje?
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
126.0000 RSD kad prodajes dinar za evro
93.0000 RSD kad kupujes dinar za evro

http://www.euro-change.de/europa.php
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Oni koji kažu da evro ne treba da bude 100 nego 150 dinara,
u stvari poručuju da plate ne treba da budu 300 nego 200 evra.

Citat
posebno ne onima koji su sasvim uspešni poput mene
офкорс...посао бабасере је одувек био исплатив
A šta, kao nije?  Smile

Sa kravama je problem sto nemaju krila, a sa uvozom to sto moras da platis to sto si uvezao.
nemamo pare za takav trzisni pristup
Pa ako nema para, onda i ne treba da se dobavlja roba!!

Zamisli sledeći razgovor, neko ti kaže: "Da li znaš gde ima da se kupi zlatni Roleks od 20.000 eura? Obišao sam čitav Konjarnik."

A ti mu kažeš: "Mislim da bih mogao da ti pronađem negde u prodaji. A zar ti uopšte imaš para za tako nešto?"

A on kaže: "Naravno da ne."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 6230
Ko kaze da ne mozes na zapadu ne mozes kupiti evre za dinare? Mozes i te kako, ali po njihovoj ceni. Sad ja ne znam da li je @zille obavesten, ali svakako da ne po tvom kursu. I ne u svakoj banci.
Ima banaka koje diluju sa ovim delom evrope i one to kupuju, ako se nadje, nije problem.

Oces da kazes da mogu da odem u neku (bilo koju) evropsku banku i da kupim evre za dinare? Ajde mi nadji molim te neki link koji to potvrdjuje?
Nemoj zajebavati, eto covek ti stavio link. Pa to je normalna stvar. Nekome trebaju dinari, jer neko ipak ovde posluje. Koliki je odnos, nema pojma, ali nikada nije bio taj, koji se zvanicno u nasoj banci racuna.
Jednostavno ne mozes nista poslovati bez deviza. Cujes konjetine, da kazu: nama Evropa ne treba. Amerika ne treba. Pa takva stoka treba da mu se oduzme sve i staviti ga odmah u izolaciju.
Kako ces kupiti deo za komp, kad ti se pokvari? Kako ces komp kupiti? Okreni se oko sebe. Nema sta ti ne treba, obican telefon, fiksni, jebo ga ti.
To dovodi do takvih poremecaja da zivis ne kao stoka, nego da zavidis stoci kako civilizovano zivi.
Onaj miris, da ti g*no ne smrdi u toaletu ne mozes bez njih napraviti.
Masine za pravljenje wc papira. Prodavaces kukurzne cokanje da brises bulju. Ili ces prstima da brises pa da pises po zidovima: Kosovo je Srbija?

Samo ljudi koji nemaju pojma mogu tako nesto reci.
A razmena dobara mora ici u oba smera, ako hoces da imas devizu.
Tako da..... razmisli malo.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.55
Postavio je link koji pokazuje da je kurs onakav kakav bi trebalo da bude... I nisam pitao da li banke mogu da kupuju dinare nego sam pitao da li ja kao fizicko lice mogu negde da kupim dinare Wink  Oko toga se i povela prica.
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
Samsung neki
A u kojoj su stranci ekonomisti tvog kalibra? Smile

Ne postoji evropska drzava a ni svetska u kojoj mozes kupiti dinare. Niti dinare mozes prodati u nekoj evropskoj zemlji osim crne gore i bosne i hercegovine. Tako da je tvoja prica presipanje iz supljeg u prazno. Odnosno ti ne znas zasto bi dinar realno trebao da bude minimalno 150 dinara nego si to procitao negde pa ga sad predstavljas kao svoj stav.

Nemoj misliti da sam ja nesto nadrkan i da napadam tebe, ne napadam tebe nego glupost koju si izrekao i za koju nemas obrazlozenje. Smile

I ti si se od sveg mog pisanija uhvatio bas za kurs koji sam dao samo kao primer i kao ogledalo cinjenice da nam je privreda u kurcu. Pa stvarno.
Osim toga, nigde se ja nisam ni predstavljao kao ekonomista pa da me napadas sa te strane, ja sam samo covek sa iskustvom u nesoj privredi i ma masem trzistu i jednostavno znam kako neke stvari funkcionisu.

126.0000 RSD kad prodajes dinar za evro
93.0000 RSD kad kupujes dinar za evro

http://www.euro-change.de/europa.php

Post koji je razresio dilemu ko se sluzi "neobrazlozenim glupostima"
Poradi malo na pristojnosti pa onda diskutuj sa mnom, dobar si decko, ruzno bi bilo da sa tobom razgovaram kao sa pojedinima ovde.

Oni koji kažu da evro ne treba da bude 100 nego 150 dinara,
u stvari poručuju da plate ne treba da budu 300 nego 200 evra.

Sa kravama je problem sto nemaju krila, a sa uvozom to sto moras da platis to sto si uvezao.
nemamo pare za takav trzisni pristup
Pa ako nema para, onda i ne treba da se dobavlja roba!!

Zamisli sledeći razgovor, neko ti kaže: "Da li znaš gde ima da se kupi zlatni Roleks od 20.000 eura? Obišao sam čitav Konjarnik."

A ti mu kažeš: "Mislim da bih mogao da ti pronađem negde u prodaji. A zar ti uopšte imaš para za tako nešto?"

A on kaže: "Naravno da ne."

Ma moze plata nominalno da bude i 500 evra a da sa njom ne mozes da prezivis do prvog. Ako ih izneses u inostranstvo u dzepu direktno si ostetio srpske devizne rezerve za iznos koji je dotiran da bi se odrzavao vestacki kurs evra.

Pazi samo da se u tom razgovoru rec "roleks" ne zameni recima "litar mleka". Sa uljem je vec tako.

Postavio je link koji pokazuje da je kurs onakav kakav bi trebalo da bude... I nisam pitao da li banke mogu da kupuju dinare nego sam pitao da li ja kao fizicko lice mogu negde da kupim dinare Wink  Oko toga se i povela prica.

Ti si bas bandoglav
126 + 93 = 219 / 2 = 109.5 i to bi ti bio neki matematicki srednji kurs, znaci oko 5 dinara vise nego nas.
Samo treba uzeti u obzir cinjenicu da evro na evropskom trzistu novca vredi 126 dinara, a ne 107 za koliko ga kupujes kod nas. Pa ti vidi ko placa tu razliku prilikom izvoza.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9

2. Ne odredjuje se trzisna cena, neznalico, time koliko je neko spreman da nesto plati, vec kalkulacijom troskova proizvodnje.

nije bash tako . prodavac ima s jedne strane svoje troshkove ,a kupac s druge strane svoje . npr ja proizvedem sijalicu za 5000 din ,ali shta mi to vredi kad niko nije spreman da plati vishe od 200 (lupam cenu) .  ako kupac ima od nekog drugog da kupi te iste sijalice za manju cenu , ja sam praktichno prs'o . naravno  , mogu odredjeno vreme da prodajem ispod cene i radim uz gubitak , da bi osvojio trzishte . medjutim , ako je razlika izmedju mojih troshkova i onog shta nudi trzishte prevelika , s tim biznisom je gotovo .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.55
mob
Nokia 
кажу нема млека! Па што не увезу оно у праху из Угарске? Smile
скупо уље? Опет убезеш из Румуније, из Славоније!
Месо из Бразила!
То ти је тржиште! Нема нико никог да уцењује!!! Smile
Citat
2. Ne odredjuje se trzisna cena, neznalico, time koliko je neko spreman da nesto plati, vec kalkulacijom troskova proizvodnje.
може ли се знати шта си по вокацији,кад већ овако,ауторитативно, наступаш? Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9

nije bash tako . prodavac ima s jedne strane svoje troshkove ,a kupac s druge strane svoje . npr ja proizvedem sijalicu za 5000 din ,ali shta mi to vredi kad niko nije spreman da plati vishe od 200 (lupam cenu) .  ako kupac ima od nekog drugog da kupi te iste sijalice za manju cenu , ja sam praktichno prs'o . naravno  , mogu odredjeno vreme da prodajem ispod cene i radim uz gubitak , da bi osvojio trzishte . medjutim , ako je razlika izmedju mojih troshkova i onog shta nudi trzishte prevelika , s tim biznisom je gotovo .

Istina, mozes da proizvedes gomilu robe koju niko ne kupuje i skuplja prasinu... Sa druge strane mozes da imas proizvod za kojim svi vape pa mozes da podignes cenu po potraznji, recimo, RAM memorije, ako imas slucajno negde u skladistu mozda 5 godina stari RAM koji se vise ne proizvodi, mozes dobro da ga utopis, za visestruku vrednost od tadasnje kad se proizvodio.

Kurs je maloprodajni, za fizicka lica. Radi se o obicnoj menjacnici. Znaci, imas kesh u dzepu, udjes, kupis stranu valutu i izidjes sa zeljenom valutom po njihovom kursu. Kurs je uvek nepovoljan za kupca, ali eto valjda nekom treba nesto para da ne menja na granici, nego da mu se nadje nesto u dzepu dok ne promeni po povoljnijem, domacem kursu.
Firme nece menjati bas tu po tom kursu vec u banci po dnevnom kursu.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.55
Maradic pa svi kursevi na ovom linku su nepovoljni za lice koje kupuje od menjaca Smile Odnosno Menjac dere pare Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.