Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija najgladnija i najsiromasnija u Evropi  (Pročitano 64207 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Pa ti si rekao da si propali mlekadžija, ne znam zašto ti mene onda podučavaš bizmisu. Onaj ko je propao ne bi trebalo da bude instruktor,
posebno ne onima koji su sasvim uspešni poput mene

zato sto proizvodjac nema direktnog osnova za formiranje trzisne cene
Kako nema, treba da pogleda koliko su spremni da mu plate. I takođe da sam odredi svoju potražnu cenu.

Na primer ti hoćeš da prodaš časopis Vroči Kaj iz 1989, i tražiš 25 evra. Provališ da niko nije zainteresovan i ti smanjiš na 15. I tada se nađe kupac. Ustanovio si da je tržišna cena bila 15.

Po tom principu funkcioniše i sve ostalo, uključujući poljoprivredne proizvode

Citat
Tvoja osnovna, da ne kazem logicka, greska je u tome sto smatras je novac nesto sto ima apsolutnu vrednost, a vrednost novca je u stvari ekvivalent snazi privrede jedne zemlje. Sto ce reci - dzabe mi ti litar mleka platis trideset dinara kad ja sa trideset dinara ne mogu da kupim ni jedno pivo.
Baš me zanima šta si time hteo da kažeš, ali ne shvatam. Ja prosto smatram da ako neko proda mleko za 30 dinara, da ono i vredi 30 dinara. Ako posle taj ljakse time ne može da kupi pivo, to ne dokazuje da je 30 dinara za mleko premalo, niti dokazuje da je 30 dinara za pivo premnogo, nego dokazuje da on nije dovoljno zaradio da priušti sebi lifestyle pivopije.

Citat
zato jer je pustila da Salford divlja po Srbiji bez ikakve kontrole, pa kad su ljudi rasprodali, a vi po gradovima pojeli (opet za male pare), te krave koje daju jeftino mleko i meso, sad morate da pomuzete onog skorpijevog kuratog bika, neko ruskog a neko, bogami, i americkog.
U principu moguće je sve obezbediti iz uvoza. To što su poklali krave je sasvim legitimno, pošto je i proizvodnja mesa nužan biznis. Ako treba mleko, moguće je uvesti krave, kao i samo mleko.

Citat
niko ne kaze da je realan kurs ne sto nego barem sto pedeset dinara.

kojom racunicom si dosao do tog zakljucka?
Nadam se time što je spreman da kupi euro od mene za 150 dinara
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
Inace obozavam ljude koji su potpuno sigurni u nesto o cemu nemaju blage veze Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung neki
@Jaguar
1. Takvih uspesnih ovde po forumu imas koliko hoces. Prednosti internet anonimnosti.
2. Ne odredjuje se trzisna cena, neznalico, time koliko je neko spreman da nesto plati, vec kalkulacijom troskova proizvodnje. Ti ovde mesas poremecaj trzista sa trzistem. Nije ti trziste ni licitacija ni buvljak pa ko da vise, vec ima pravila koja se moraju postovati ako zelis da poslujes. Cuo si da negde postoji neka berza i sad lupetas. Vidi se da ti je obrazovanje pijacarsko.
3. Nije problem sto ne shvatas ono sto pise u udzbeniku trzisne ekonomije za prvi srednje, problem je u tome sto mislis da znas sve a ne znas nista.
4. U principu je moguce da krave lete. Sa kravama je problem sto nemaju krila, a sa uvozom to sto moras da platis to sto si uvezao. Da bi ga platio moras nesto da zaradis. Da bi zaradio moras nesto da proizvedes. Ako si pojeo kravu (firmu) onda nemas cime da proizvedes. Mozes neko vreme da prodajes muda za bubrege, ali ces na kraju da pojedes i bubrege i muda.
5. (vazi i za potpuno sigurnog Orfanelina) Ako ga bilo gde u Evropi kupis za sto dinara ja cu ti ga platiti dvesta. Sta ti je trzisna ekonomija - kod nas je evro jeftin zato jer niko nece da ga plati vise.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2010, 01:13:13 od zille »
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
Kako mislis bilo gde u evropi da kupis dinar uopste? Smile Reci mi kojom si racunicom dosao do toga da je realna cena dinara, 1evro=min(150dinara)? Interesuje me ja sam masinac ne ekonomista pa bih voleo da mene neukog  naucis Wink
« Poslednja izmena: 10. Sep 2010, 01:27:29 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Tržište upravo jeste "ko hoće da licitira više," dok tvoji troškovi proizvodnje nemaju nikakve veze.

Neko može da uloži veliko vreme i novac u nešto, a da to na kraju omane i da nema tržišnu vrednost.

Sta ti je trzisna ekonomija - kod nas je evro jeftin zato jer niko nece da ga plati vise.
Pa naravno. Evo ti recimo nisi spreman da ga platiš više od 105, iako se kuneš da je vredan preko 150.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung neki
Kako mislis bilo gde u evropi da kupis dinar uopste? Smile Reci mi kojom si racunicom dosao do toga da je realna cena dinara, 1evro=min(150dinara)? Interesuje me ja sam masinac ne ekonomista pa bih voleo mene neukog da naucis Wink

Napisao sam
Citat
Ako ga bilo gde u Evropi kupis za sto dinara ja cu ti ga platiti dvesta. Sta ti je trzisna ekonomija - kod nas je evro jeftin zato jer niko nece da ga plati vise.
Dakle da kupis evro a ne dinar.

Cifru od sto pedeset dinara sam uzeo primera radi a ti se, ako mislis da je vrednost dinara realna i da odrazava stabilno stanje "kako u privredi tako i u drzavi", uclani u g17 jer su ti tamo sve ekonomisti jaguarovog kalibra a nemoj mene da smaras.

@Jaguar
Zasto onda rat na bliskom istoku (nestasica nafte) izazove poremecaj na trzistu nafte. Zato jer je onda neko spremniji da je plati vise od nekog drugog i cena ide gore za sve. Ali to je poremecaj koji se ili sprecava ili ispravlja sto je brze moguce upravo zato da nebi doslo do poremecaja svetske ekonomije koja je zasnovana na nafti. Jel ti sad jasno zasto cenu strateskih proizvoda ne treba da formira trziste?

Odgovor ti je u recenici pre te koju si (sasvim slucajno, verujem) izvukao iz konteksta.
Zasto nesto (evro) ne mozes na normalnom (evropskom) trzistu da kupis po ceni po kojoj ga kupujes na ovom nasem divljem?
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
A u kojoj su stranci ekonomisti tvog kalibra? Smile

Ne postoji evropska drzava a ni svetska u kojoj mozes kupiti dinare. Niti dinare mozes prodati u nekoj evropskoj zemlji osim crne gore i bosne i hercegovine. Tako da je tvoja prica presipanje iz supljeg u prazno. Odnosno ti ne znas zasto bi dinar realno trebao da bude minimalno 150 dinara nego si to procitao negde pa ga sad predstavljas kao svoj stav.

Nemoj misliti da sam ja nesto nadrkan i da napadam tebe, ne napadam tebe nego glupost koju si izrekao i za koju nemas obrazlozenje. Smile
IP sačuvana
social share
Que me gusta lo mejor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 6230
A u kojoj su stranci ekonomisti tvog kalibra? Smile

Ne postoji evropska drzava a ni svetska u kojoj mozes kupiti dinare. Niti dinare mozes prodati u nekoj evropskoj zemlji osim crne gore i bosne i hercegovine. Tako da je tvoja prica presipanje iz supljeg u prazno. Odnosno ti ne znas zasto bi dinar realno trebao da bude minimalno 150 dinara nego si to procitao negde pa ga sad predstavljas kao svoj stav.

Nemoj misliti da sam ja nesto nadrkan i da napadam tebe, ne napadam tebe nego glupost koju si izrekao i za koju nemas obrazlozenje. Smile
Ko kaze da ne mozes na zapadu ne mozes kupiti evre za dinare? Mozes i te kako, ali po njihovoj ceni. Sad ja ne znam da li je @zille obavesten, ali svakako da ne po tvom kursu. I ne u svakoj banci.
Ima banaka koje diluju sa ovim delom evrope i one to kupuju, ako se nadje, nije problem.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61
Citat
posebno ne onima koji su sasvim uspešni poput mene

Smile

офкорс...посао бабасере је одувек био исплатив Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 6230
Pogresan topic. Evo kaze Mirko kriza prosla. Dok su plate bile zamrznute sve poskupelo za 50%, a kada se bude u Januaru povisilo za 3% plate i penzije, zbog ogromnih sredtava, ce se povecati za jos 50%. Taman i struja i grejanje, pa eli: prodje i kriza, ko da je nije ni bilo.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2010, 11:02:22 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.