Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija najgladnija i najsiromasnija u Evropi  (Pročitano 64265 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Normalno, ali to ti je neka maloprodajna cena, za obicne ljude. Pitao je neko jel moze da se menja dinar za evro u inostrantsvu.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.61

IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 6230

2. Ne odredjuje se trzisna cena, neznalico, time koliko je neko spreman da nesto plati, vec kalkulacijom troskova proizvodnje.

nije bash tako . prodavac ima s jedne strane svoje troshkove ,a kupac s druge strane svoje . npr ja proizvedem sijalicu za 5000 din ,ali shta mi to vredi kad niko nije spreman da plati vishe od 200 (lupam cenu) .  ako kupac ima od nekog drugog da kupi te iste sijalice za manju cenu , ja sam praktichno prs'o . naravno  , mogu odredjeno vreme da prodajem ispod cene i radim uz gubitak , da bi osvojio trzishte . medjutim , ako je razlika izmedju mojih troshkova i onog shta nudi trzishte prevelika , s tim biznisom je gotovo .
Pa sada si ubo sushitinu problema. Jos pre nove ere, kad sam ja poceo da studiram energetiku, zapad je osvajao trzisye jeftinijim proizvodima. Naime u to vreme se to zvalo: utrosak energije po jedinici proizvoda. Danas je to evoluiralo u energetsku efikasnost.
Energetska efikasnost nije stednja, nego je racionalno upravljanje energijom. I sada uzmi sebe, koji baziras sve na uvozu nafte i gasa, kako moras da nadoknadis tu politicku cenu primarnih energenata, da bi postao konkurentan.
Onda dolazis do lancanih pitanja. Koja konacno dodju do ovih umetnika koji propovedaju liberalizam ovde.
Mi krecemo u koordinatnom sistemu od velikog minusa u startu.
Trosimo 4 puta vise energije za jedinicu proizvoda, pa onda kukamo: majku mu imperijalisticku, on za isti proizvod u svojoj fabrici zaradjuje platu 1000 evra, a ja 200 evra. Cu mu jebem mater Sorosevu.

Sa druge strane dovodis sebe u situaciju da stalno budes u minusu.(pozajmljujes).
Sa trece strane, onaj tamo na zapadu, koji je dobar domacin, uvozi ogromne kolicine energenata, ali ih preradjuje u finalne proizvode. Te finalne proizvode prodaje onom koji mu dostavlja energiju.
To je situacija sa Arapskim svetom a sada sa Rusijom.
Arapsko i rusko trziste su prepune pice boca, od kola do, kako ja volim da kazem snickersa. Ali svaki snickers kosta mnogo gasa i nafte iz sopstvene zemlje.

Gde si ti ubo problem? Pa tu da je visak vrednosti u sushtini stvaran domacinski, a negde je rasipnistvo.
Kako nazivas fabriku koja trosi struju, koji ne placa i ima neki proizvod. To samo kod nas ima!!!!
Dakle onaj ugalj, koji proizvede kilovat, ga utrosis na racun sledecih generacija, ne platis nista da bi stvorio neku drugu vrednost i ostavljas za sobom pakao.

Ako je nekome smesno sto ja kazem da je bolje i zdravije jesti strudlu od maka ili oraha, nego snickers onda to nazivate shkorpijevim smicalicama.

Jeste ekonomija nauka i to tacna, ali sushtina je utrosena energija. Bez racionalnog trosenja energije nema konkurentnosti, pa onda evo sijalice za 500 dinara, a onaj tamo je prodaje za 200.
A ja utrosio 400 din da je proizvedem.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9

Energetska efikasnost nije stednja, nego je racionalno upravljanje energijom.

ajde da ti odgovorim , poshto si vidim prvi put napisao neshto koherentno  Smile

energetska efikasnost u nashoj zemlji jeste problem ,ali nije najvazniji . dokaz :

-  najveci industrijski proizvodjach u svetu danas je kina . kineske fabrike su sve samo ne energetski efikasne . zapravo , za mnoge proizvode koji se danas kod nas jeftino prodaju oni koriste tehnologiju koja je bila aktuelna 60-ih i 70-ih .

-  ni cena rada nije problem . neprijatna je chinjenica da nas je ta ista kina pretekla po platama ,a o stopi nezaposlenosti da i ne govorim .

- problem je sistem . u nashoj zemlji vlada judeo-liberalni sistem (koji su doneli ti isti soroshevi pitomci koje pominjesh ) + ogromna korupcija (koja postoji "tradicionalno" ) .

taj sistem destimulishe proizvodnju a stimulishe zaradu "lake love" , kroz razne vrste prevara (menadzment , marketing , agencije i slichna sranja  Smile ) . kad se tome doda da je za svaki korak u poslovanju potrebna ogromna kolichina papira koja se jedino moze smanjiti mitom , kao i da su nam "privrednici" tipa mishkovic&forcan (dakle obichni razbojnici  Smile )  onda je jasno zashto smo tu gde smo .

prema tome , energetska efikasnost ce postati reshenje problema u ovoj zemlji - ali tek kad budemo reshili glavni problem .  Smile
« Poslednja izmena: 11. Sep 2010, 10:58:16 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 6230

Energetska efikasnost nije stednja, nego je racionalno upravljanje energijom.

ajde da ti odgovorim , poshto si vidim prvi put napisao neshto koherentno  Smile

energetska efikasnost u nashoj zemlji jeste problem ,ali nije najvazniji . dokaz :

-  najveci industrijski proizvodjach u svetu danas je kina . kineske fabrike su sve samo ne energetski efikasne . zapravo , za mnoge proizvode koji se danas kod nas jeftino prodaju oni koriste tehnologiju koja je bila aktuelna 60-ih i 70-ih .

-  ni cena rada nije problem . neprijatna je chinjenica da nas je ta ista kina pretekla po platama ,a o stopi nezaposlenosti da i ne govorim .

- problem je sistem . u nashoj zemlji vlada judeo-liberalni sistem (koji su doneli ti isti soroshevi pitomci koje pominjesh ) + ogromna korupcija (koja postoji "tradicionalno" ) .

taj sistem destimulishe proizvodnju a stimulishe zaradu "lake love" , kroz razne vrste prevara (menadzment , marketing , agencije i slichna sranja  Smile ) . kad se tome doda da je za svaki korak u poslovanju potrebna ogromna kolichina papira koja se jedino moze smanjiti mitom , kao i da su nam "privrednici" tipa mishkovic&forcan (dakle obichni razbojnici  Smile )  onda je jasno zashto smo tu gde smo .

prema tome , energetska efikasnost ce postati reshenje problema u ovoj zemlji - ali tek kad budemo reshili glavni problem .  Smile
Prvo, energetska efikasnost je osnovni problem coveka, a energija je osnovni motor evolucije.
Imaj malo masonski pristup u vidjenju sveta. Svi ratovi ovoga sveta, svi konflikti, pesme, himne, zastave su bile zbog energije. Vise teritorije, vise podanika itd itd. Ostalo je samo retorika.
A sto se tice judeo liberala, nije tako. Oni strogo odvajaju politiku od privrede. Kod nas su cisti komunisticki komesarijati, adaptirani na karikaturalnu demokratiju.
Kada bude sodvojio politiku od privrede, onda je pao komunizam. A mi drugo ne znamo.
« Poslednja izmena: 11. Sep 2010, 11:10:37 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Svi ratovi ovoga sveta, svi konflikti, pesme, himne, zastave su bile zbog energije. Vise teritorije, vise podanika itd itd. Ostalo je samo retorika.

ratovi se vode zbog opstanka i rasta odredjenih grupa ljudi (naroda , drzava , biznis-kartela , verskih zajednica .. it.d. ) . energija je sredstvo , a ne cilj .

Citat
A sto se tice judeo liberala, nije tako. Oni strogo odvajaju politiku od privrede. Kod nas su cisti komunisticki komesarijati, adaptirani na karikaturalnu demokratiju.

pa nije tako . neprirodna pravila koja je doneo judeo-liberalni sistem su preshla i u svet biznisa . rasne kvote , polne kvote , u poslednje vreme chak i kvote pedera . da ne pominjem da se svuda pohlepa i zarada na bilo koji nachin stavlja kao vrhunska vrlina .

ne mozesh da imash zdravu privredu ako je drushtvo bolesno . uostalom to se i pokazuje : trenutna ekonomska kriza nije nastala sama zbog sebe , vec je posledica sistema koji je industriju preselio u kinu a hoce da zadrzi zivotni standard .  Smile

« Poslednja izmena: 11. Sep 2010, 11:34:06 od bf_109_g_6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1294
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.55
Svi ratovi ovoga sveta, svi konflikti, pesme, himne, zastave su bile zbog energije. Vise teritorije, vise podanika itd itd. Ostalo je samo retorika.

ratovi se vode zbog opstanka i rasta odredjenih grupa ljudi (naroda , drzava , biznis-kartela , verskih zajednica .. it.d. ) . energija je sredstvo , a ne cilj .

Citat

pa nije tako . neprirodna pravila koja je doneo judeo-liberalni sistem su preshla i u svet biznisa . rasne kvote , polne kvote , u poslednje vreme chak i kvote pedera . da ne pominjem da se svuda pohlepa i zarada na bilo koji nachin stavlja kao vrhunska vrlina .

ne mozesh da imash zdravu privredu ako je drushtvo bolesno . uostalom to se i pokazuje : trenutna ekonomska kriza nije nastala sama zbog sebe , vec je posledica sistema koji je industriju preselio u kinu a hoce da zadrzi zivotni standard .  Smile

Za krizu nisi u pravu.
Recesija,ili depresija kada predje odredjenu granicu,je normalna i ciklicna pojava u ekonomiji...Ona do sada nije u potpunosti razjasnjena,ali misli se da su medju najvecim izazivacima krize resursi koji su siroko u upotrebi...Naravno,nisu i jedini. Pre krize je cena nafte rasla mnogo,pa je pala...Mnogi su se poneli tim rastom i na osnovu jos nedobijenih prihoda,koristili novac iz banaka...Medjutim,cena nafte je pala,tako da projektovani prihodi nisu bili oni stvarni,pa je nastao problem kako vratiti novac...Banke svoj kapital dobijaju i udelom u druga preduzeca,a vecina njih ima i udel u naftnom kompanijama...Padom cena akcija,one gube i dividendu i ono sto su ulozili za kupovinu akcija...Tako da najveci talas krize polazi iz energetskog nivoa,pa se prenosi na banke...To sto je prenosena proizvodnja u Kinu nema veze sa krizom.
IP sačuvana
social share
Nemanja.Rodoljubi
Citat
Ваш став о најваљеној геј паради у Београду заказаној за 10.10.2010. године?

RASMC
Citat
Lock!

Rasim je peder!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
ne mozesh da imash zdravu privredu ako je drushtvo bolesno .
Ali obično oni dekadentni krajevi, West Hollywood i šta ja znam su privredno razvijeniji od "zdravih" seljoberskih mesta u npr. Alabami

taj sistem destimulishe proizvodnju a stimulishe zaradu "lake love" , kroz razne vrste prevara (menadzment , marketing , agencije i slichna sranja ) .
Ta "laka lova" kroz "prevare" ipak na kraju ne može da funkcioniše ako nema osnove. Zašto ih jednostavno ne pustiš da propadnu, umesto što se žališ na postojanje tog sektora
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9

Recesija,ili depresija kada predje odredjenu granicu,je normalna i ciklicna pojava u ekonomiji...Ona do sada nije u potpunosti razjasnjena,ali misli se da su medju najvecim izazivacima krize resursi koji su siroko u upotrebi...Naravno,nisu i jedini. Pre krize je cena nafte rasla mnogo,pa je pala...Mnogi su se poneli tim rastom i na osnovu jos nedobijenih prihoda,koristili novac iz banaka...Medjutim,cena nafte je pala,tako da projektovani prihodi nisu bili oni stvarni,pa je nastao problem kako vratiti novac...Banke svoj kapital dobijaju i udelom u druga preduzeca,a vecina njih ima i udel u naftnom kompanijama...Padom cena akcija,one gube i dividendu i ono sto su ulozili za kupovinu akcija...Tako da najveci talas krize polazi iz energetskog nivoa,pa se prenosi na banke...To sto je prenosena proizvodnja u Kinu nema veze sa krizom.

recesije mogu da budu ciklichne , ali ovo nije recesija . ovo je globalna terminalna kriza , nastala prenaduvavanjem kredita .

jednostavno , celokupne "zapadne" drzave (drzave pod kontrolom judeo-liberala) troshe vishe nego shto zarade . da bi to uspele moraju da se zaduzuju . problem nastaje kad dugovi ne mogu da se vrate i tu ostaju samo 2 reshenja :

1. da se proglasi bankrot i da time dugovi postanu nevazeci . mana je naravno shto onda vishe niko ne bi hteo da pozajmljuje pa bi zivotni standard drastichno pao  Smile .

2. da se shtampa novac da bi se trenutni dugovi pokrili a da se uzimaju novi . time naravno s jedne strane pada vrednost novca (cena zlata to pokazuje  Smile ) , a s druge strane problem odlaganjem postaje sve veci (eksponencijalno veci)

vec sada je jasno da ova "recesija" uopshte nije ciklichna i da povratka na staro nema (po pitanju zarada , nezaposlenosti i.t.d. ) .jedino je pitanje koliko se moze odrzati ovaj trenutni nivo ekonomije - po mojoj proceni najdalje do kraja ove godine  Smile .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 6230

Citat

Pa nemoj skakati sam sebi u stomak. Opstanak i rast moze samo kroz energiju. Vala treba da jedes da bi opstao. Vala treba da jedes vise i imas vise da bi opstao. Jednostavno energija je ta koja pokrece sve.
Evolucija 4 milijarde godina. Borba za opstanak je u sustini borba za energiju.
Ko je bre ratovao za pesak Sahare, dok se nije znalo da ima nafte?

Oko judeo liberala, nemoj vise. Nema traga od toga u Srbiji. To je jedno predplemensko stanje gde svako grabi sta moze. Zavijaj: cu vi dam, cu vi fatam lopovi, ce gi bidne super, necu gi dam na dusmani i kad dobijes mandat deri do gole koze.
Koje bre to veze ima sa judeo liberalima. Btw to je nasa neka kovanica.
Komunizam ti je sprega ideoloskih i psihoticnih ubica. Kada se uzme vlast, likvidiraju se psihopate.
Nase je drutvo skroz, jos u Kusturicinom Undergroundu, ilisto ja kazem u pecini. Nemoj gledati sebe, tako sam ja gledao. Mislio sam da ako sam pismen drugi su pismeniji. Ono bre skroz nepismeno.
Srpska komunisticka govnara jos sagoreva, zahvaljujuci novokomponovanim Srbima, koji su do juce bili Jugosloveni. Samo ih bradata udba pokrstila 90-ih. Postali Srbi po partijskoj duznosti.
Slava mu je ko Soicu, politicki momenat.
Bilo 45-e bilo 90-ih isto ti je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.