Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Србија мора да каже "не" Е.У.  (Pročitano 19051 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Чини ми се да је Сахачин хтео да каже да нико не сме да зарад "ljudskih i gradjanskih prava" наруши "suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost" било које државе. И с тим се слажем. То може да уради народ у својој држави, ал да неко дође у твоју кућу да заводи ред је сулудо! Ово што си ти навео су ратови унутар држава за реорганизацију и реформу и ту нема проблема. Ако Чеси реше да се испоубијају ми ту ништа не можемо! То је њихова унутрашња ствар. Разумеш?

Ne mogu da verujem, pa šta su francuzi radili u SAD kada su se one borile za nezavisnost od Engleske? Šta su radile sile pobednice u Nemačkoj nakon drugog svetskog rata? Kako su Rusi ratovali protiv turskog carstva a zarad prava hrišćana? a i sahalin je rekao da nikada lj. prava nisu stavljana iznad suvereniteta, što je blago rečeno - neznanje. Pa šta se desilo u Argentini, pa u Južnoj Africi, pa mirovne misije UN koje direktno ugrožavaju suverenitet država?

To šta se radi sa ženama u nekim zemljama opravdava intervenciju medjunarodne zajednice, naravno ne u kolonijalnom smilu kako to misli Smilja Avramov nego na druge načine
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
Чини ми се да је Сахачин хтео да каже да нико не сме да зарад "ljudskih i gradjanskih prava" наруши "suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost" било које државе. И с тим се слажем. То може да уради народ у својој држави, ал да неко дође у твоју кућу да заводи ред је сулудо! Ово што си ти навео су ратови унутар држава за реорганизацију и реформу и ту нема проблема. Ако Чеси реше да се испоубијају ми ту ништа не можемо! То је њихова унутрашња ствар. Разумеш?

Ne mogu da verujem, pa šta su francuzi radili u SAD kada su se one borile za nezavisnost od Engleske? Šta su radile sile pobednice u Nemačkoj nakon drugog svetskog rata? Kako su Rusi ratovali protiv turskog carstva a zarad prava hrišćana? a i sahalin je rekao da nikada lj. prava nisu stavljana iznad suvereniteta, što je blago rečeno - neznanje. Pa šta se desilo u Argentini, pa u Južnoj Africi, pa mirovne misije UN koje direktno ugrožavaju suverenitet država?

To šta se radi sa ženama u nekim zemljama opravdava intervenciju medjunarodne zajednice, naravno ne u kolonijalnom smilu kako to misli Smilja Avramov nego na druge načine
Smile Очигледно не разумеш...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Siemens c 75
Opet smo prsli,  a brte klićo. Knjigu u šake ili se umij da otvoriš oči, da možeš da vidiš brate klićo.

Po tebi se red zavodi " Milosrdnim andjelima " ili je ovo što se sadadešava na kosovu gde imamo tvoju Evrobratiju, koja zavodi red, možda zavodjenje reda.
Ispre njihvovih očiju srbe svakodnevno ubijaju ali oni naravno nemogu o tome da brinu jer moraju da zavode red.

Pošto imaš aspiracije da se kačiš s medjunarodnim pravom, konsultuj malo pravu literaturu SAD prvih 5 godina nakon okončanja hladnog rata, pa ćeš da vidiš da je Hitler majka Tereza u odnosu na SAD, to je negacija medjunarodno prava i pokušaj uvodjenja " Politike sile " čemu su se suprostavljao dobar deo pravne doktrine SAD na čelu sa Kjup Henom, citiram " Pretpostavka da medjunarodn poredak može počivati večno na hegemoniji SAD, ( što ti brate klićo nazivaš zavodjenje reda ) predstavlja iluziju i opasnost, 21 vek je postavio konsenzus kao medjunarodnu pravnu normu ".  HaaaaaaaaaHaaaaaaaaaaaHaaaaaaa aaaaa.

Tebe bi se uplašili čak i svetski priznati krvolloci Kisindžer i Levi, pa i oni su priznali sadašnju nemoć SAD, i kako kažu "ako SAd hoće da povrati čmesto br.1 na svetskoj sceni mora čvršće da se vežu za Kinu" kako bi se majka Rusija zauzdala pošto je krenula u veliki povrtaka, tako da brte klićo bolje da uzneš to medjunarodno pavo i da ga pročešlajš jer se ono već ponovo poštuje u velikom obimu, tj. onom obimu u kome su SAD primorane da ga poštuju, pošto ga od nestanka SSSR-a sa svetsake scene poštuju samo u onom obimu koji im odgovara, ali i tu je tvoja boljka brte klićo , to što ga ameri poštuju u onom obimu koji im odgovara to znači da ga priznaju i pridržavaju, razlika je samo što će sada morti da ga se pridržavaju mnogo više jer čisto sumnjam da će se usrećiti sa Kinom a više im ni Evro sateliti ne mogu pružiti taj osećaj sigurnosti Haaaaaaaaaaaaaaaa Haaaaaaaaaaaa, bolje tio pakuj torbu pa za SAD, došlo vreme brtiću. Živela majčica Srbija ili Rusija sve jedno!!! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Bilo bi lepo kada bi ja dobio odgovor od vas. Umesto toga, da bruka bude veća zamera mi se na onom što nisam ni napisao. Neka mi izvole gospoda pokazati gde sam to ja napisao da su akcije SAD svetla strana medjunarodnog prava, gde sam to ja napisao da SAD ne žele da imaju prvenstvo u svetu, gde ja to opravdavam ubijanje civila od strane SAD? Gde ja to branim Kisindzera?

Kod onoga da ljudska prava nikada nisu stavljana iznad suvereniteta sam već odgovorio. Da bi ste tako nešto tvrdili to znači ne da ne znate istoriju, nego ni da novine ne čitate.

Kaže se da su ljudska prava unutrašnja stvar države - ovo može da tvrdi neko ko uopšte i ne zna šta su ljudska prava. Ljudska prava nisu unutrašnja stvar države, nego su stvar ljudi i to svih ljudi. Po svim medjunarodnim konvencijama se ljudima garantuju ljudska prava i to su konvencije koja imaju obavezni karakter. Tvrditi suprotno znači prikloniti se neznanju.

I ako hoćete odgovorite mi na ovo, a ne da mi podmećte ono što nisam napisao
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
По тим конвенцијама, како треба реаговати ако се некој земљи крше људска права?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
По тим конвенцијама, како треба реаговати ако се некој земљи крше људска права?

Zemlji ne mogu da se krše ljudska prava, mogu samo ljudima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Ма грешка, прогутао сам У.
Citat
По тим конвенцијама, како треба реаговати ако се у некој земљи крше људска права?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Siemens c 75
Opet prsotina,

pročitaj svoje poruke klićo i ako ne moštuješ pravnika onda bar poštuj prof. dr. Smilju Avramov, koja je zajedno sa dobrim delom američkih koloega kritikovala narušavenje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti država suverenih nezavisnih država stavljanjem ljudskih i gradjanskih prava i sloboda iznad  gore pomenutih nmačela branjenih poveljom UN.

Bolje pričaj o vetrenjačama na diskusiji o " energetskoj krizi ", nego što osporaaš reči velike Smilkje Avamov, žive legende našeg medjuanraodno javnog prava ili si ti to možda nosilac title - prof. dr - ili možda tebe pozivaju da medjunarodno javno pravo predješ po americi, rusji, indiji, sram te bilo.

SAD i njihovi sateliti su više puta zahtevali  da se izvrši revizija povelje UN u celosti ali ti pokušaji nisu urodili plodom, tako da ova povelja UN još važi bez obzira što to amerima ne odgovara, e dokle je tu moraju da je poštuju u suprotnom je krše i imamo pravo garantovano nam poveljom Un, svetim pismom početkom i krajem medjunarodnog pravnog sistema da ih na odgovornost pozovemo, nego ste mi se vi i veše nevladine organizacije malo unervozili osećate kako se majka Rusija vraća na svetsku scenu, ali to je vaš problem Haaaaaaaaaaaa Haaaaaaaa Haaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Smile

Učestvovanje na diskusiji nije zabava i popunjavanje slobodnog vremena, ja ga na primer nemam uopšte jer stalno radim, ako mislite da jeste idite na Vicoteku i sl. , ovde pokušavamo da skrenemo  pažnju na društveno istorijske okolnosti sadašnje krize u kojoj se našlo medjunarodno pravo a samim tim i naša zemlja kao i na načine rešavanje te krize što šćese desiti povrtkom Rusije koja će generisati i ostaleslobodarske snage na svetskoj sceni koje su bile zaplašene hegemoniom SAD koje su primenjivale silu prava a ne pravo sile, e pa više neće da može, samo polako " tiha voda breg roni ".  Vozdra
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
Kaže se da su ljudska prava unutrašnja stvar države - ovo može da tvrdi neko ko uopšte i ne zna šta su ljudska prava. Ljudska prava nisu unutrašnja stvar države, nego su stvar ljudi i to svih ljudi. Po svim medjunarodnim konvencijama se ljudima garantuju ljudska prava i to su konvencije koja imaju obavezni karakter. Tvrditi suprotno znači prikloniti se neznanju.
I ako hoćete odgovorite mi na ovo, a ne da mi podmećte ono što nisam napisao

А ко ће да споровди и брани то људско право мајсторе? Ко има монопол силе у твом случају? Немој да си смешан!  Smile
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Zemlja mora da obezbedi primenu tih konvencija, kroz svoje zakonodavstvo pre svega. Ukoliko zemlja krši i dalje ljudska prava moguće je više situacija. Prva je da na osnovu povelje ujedninjenih nacija reaguje savet bezbednosti, pa i silom. Druga varijanta koja nema svoj eksplicitan osnov u svim  konvencijama je da se stvori politički i ekonomski pritisak na zemlje koje ne poštuju ljudska prava. Medjutim ima jedna važna stvar a to je azil onima koji su progonjeni u jednoj zemlji. Dakle tu se krnji suverenitet zemlje i pruža se azil njenom državljaninu.

Dakle ako si me pitao da li je u krajnjem slučaju dozvoljena upotreba sile, odgovor je - da. Nju može da primeni savet bezbednosti

Citat
А ко ће да споровди и брани то људско право мајсторе? Ко има монопол силе у твом случају? Немој да си смешан!  Smile

Imaju države i ima savet bezbednosti, pa mirovne misije UN za koje je UN ovlašćena
E sada ako je reč o Iraku ja bi im udario ekonomske sankcije za početak, a kasnije videćemo

Citat
ročitaj svoje poruke klićo i ako ne moštuješ pravnika onda bar poštuj prof. dr. Smilju Avramov, koja je zajedno sa dobrim delom američkih koloega kritikovala narušavenje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i političke nezavisnosti država suverenih nezavisnih država stavljanjem ljudskih i gradjanskih prava i sloboda iznad  gore pomenutih nmačela branjenih poveljom UN.

Smilja Avramov nije nikakav autoritet za mene jer dela na koja se ona poziva su pisana pre 1975 godine a neka i pre 1950!!!!!

Da li to znači da jedna država može da organizuje koncentracione logore na svojoj teritoriji?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.