Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Срби - Народ који нестаје  (Pročitano 27291 puta)
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
Eto, profesionalno odradjen filmic. E, sada, o mnogim stvarima bi se moglo diskutovati. Kad je rec o odumiranju sela i skupoj hrani, odgovor je da visoko industrijske zemlje imaju ujedno i najbize cene prehrambenih proizvoda. Istina da industrijalizacija u poljoprivredi mnogo znaci ali pravi odgovor je u subvencijama koja se vide u vestacko niskim cenama, izgradnji infrastrukture, skola, autobuskih linija za skolsku decu i slicno tako da postoji motivacija za rad u poljoprivredi kao i zivotu na selu.
Drugo je recimo "privatne slobode". Kuka se stalno na "socijalizam" a taj socijalizam nije bas nesto mario za "privatne slobode". Da nekazem sada koliko se u tom "socijalizmu" posvecivala paznja izgradnji infrastukture pa su zabiti dobijala elektricne prikljucke, telefone, asfaltirane puteve kao i "zelene kredite" i druge motivacije za seljaka. Al eto, socijalizam nije valjao pa se eto srusio.
Citat
kakav sada kurac azil traže albanci sa kosova kad je to njihova 100 % država ?
poceli da se raspadaju od uranijuma  Smile

Al na njihovu nesrecu, osiromasenog  Smile

Što je babi milo to joj se i snilo !

« Poslednja izmena: 06. Nov 2010, 19:33:06 od konankos »
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 6230
Treba razmisljati drugacije. Samo podneblje gde su se nastanili preci, u sedmom veku je bilo pogodno za obradu zemlje. Reke, sume, plodna zemlja. Nema lepse. Sto meni jedan Arapin rece: najbogatija ste zemlja na svetu cim imate vode i zelenila.
Onda se vekovima zivelo bukvalno od cega je zemlja davala i bivala obradjena.
Kada smo ponovo stvorili drzavu, pocelo je sve da se razvija.
I onda dosli ove sto vidite na forumima: Prvo su bili narodna vlast, pa Veliki Srbi, pa mali Rusi pa qrac ce ga znati sta ce sve biti. Teski trutovi, neznalice, neradnci a povrh toga i po karakteru sto im rece bradati udbas Amfilohije, beskarakterni (kriza karaktera - da budem precizan).Sada, kada se struja, grejanje i ostale primarne potrepstine prave od biomase i otpada, sada kenja kuratog Rusa na tenku.
Velike se kolicine energije bacaju da bi se uvozila za devize i ubirala marzha.

Jedini nacin da se poveca natalitet je urbanizacija sela. Jednini nacin da se postigne homogenizacija drustva je rad i trud i borba da ti sto vise ostane, odnosno borba za jeftinu drzavu.
U mesto toga imas jednu strahovitu neefikasnu urbanizaciju i bacanje otrovnih strela celom svetu.
Nema nikakve sanse da se to razvije bez 'srpskog interesa'.
Za to je potrebno imati Srba. A njih nema.
Imas ovih komercijalnih, koji frkcu: ustase, balije, izdajnici, peta kolona, jednom recju fukare koje bi guzhvu da nesto ucare. Izdanci komunizma: partija ce vi da, partija ce vi fata lopovi, partija ce vi deli na narod.
Jednom recju politika jedenja g*na.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Лоша политика власти. Треба расписати конкурс за све оне који немају своју кућу или стан да им се додели пар ари и уз неку отплату сагради колиба или било шта уз услов да засаде воће и поврће и да видиш како би живнуло одмах али проклет је човек на власти и није му до народа већ до пара.Немају осећај јединства и раде за страну марву.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
Nije da se neslažem sa ovim argumentima iz ekonomske sfere , a osim toga i nisam neki ekspert kad su u pitanju društvene nauke , a kamoli demografija i tako to , ali ako se dobro sjećam trenutno najveći natalitet u svijetu imaju :

1.Irak 2. Filipini 3. Avganistan ....neke južno američke države ... nije bitno ali to su sve države gde je život mnooooooooogo gori nego u Srbiji .

DakleM nemojte me pitati nemam odgovor na ovo , samo konstantujem i pitam se i sam ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Nije da se neslažem sa ovim argumentima iz ekonomske sfere , a osim toga i nisam neki ekspert kad su u pitanju društvene nauke , a kamoli demografija i tako to , ali ako se dobro sjećam trenutno najveći natalitet u svijetu imaju :

1.Irak 2. Filipini 3. Avganistan ....neke južno američke države ... nije bitno ali to su sve države gde je život mnooooooooogo gori nego u Srbiji .

DakleM nemojte me pitati nemam odgovor na ovo , samo konstantujem i pitam se i sam ?

Pa oni u najgorim uslovima zivota se razmnozavaju ko blentavi. Cista evolucija. Kad je covek u opasnosti ili je smrtnost uled drugih okolnosti velika, nadoknadjuje se prirastajem. Pogledaj Cigane kako zive a koji im je natalitet. Znaju i oni da ce od njih desetoro barem jedan imati neku srecu u zivotu.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
Nije da sam naviko na visoke standarde , niti sam ih lično dostigo , ali ovo ti je ipak kafanski odgovor  , razmnožavaju se ko blentavi i tako to , mislim i cigani su ljudi i bez obzira na sve u sličnim životnim okolnostima verovatno bi se slično ponašali kao i mi , osim toga naši preci  , istih ovih nas koji sada imamo po 1 ili nijedno dijete prije samo dvije tri generacije imali su 10 i kusur " komada" , s obzirom da je više nego očigledno da smo svi mi posvjećeni dostizanju "zapadnih standarda" , a tamo nema  djece  mislim da u tom grmu leži zec ili tako nekako.

Jedna priča koja nemora da generalizira stvar ali ipak približava makar dio realnosti , jedna moja prijateljica iz jedne zapadne zemlje veli kako je izračunala da je mnogo jeftinije da ima mačku nego dijete i zato je odlučila da ne rodi dijete nego ima mačku , u njenom petosobnom stanu dvije sobe su preuređene samo za tu mačku odgovarajućim rekvizitima !

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.2
mob
Alcatel 
Samo pre drugog svetskog rata žene su rađale i po desetoro dece. pitajte vaše babe i dede, pa ćete čuti da su imali stričeva i tetaka na pretek. Šta se to u Srpskom narodu desilo pa je natalitet pao ne znam, ali verujem da nije samo ekonomski faktor. Većina analitičara tvrdi da je "ekonomsk blagostanje " trajalo u Srbiji, možda desetak godina. Znači nismo se mi to generacijski navikli na blagostanje , pa nam je sad teško da se priviknemo na siromaštvo.Uostalom nisam primetio da bogatiji među nama imaju više od dva , ili retko tri deteta, a i to je nedovoljno za veći natalitet.Možda nam se genetski potencijal istrošio, ko zna?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung 
Mnogo faktora je uključeno u smanjivanje nataliteta.
Nekad se snaga porodice merila brojem dece, posebno muškim glavama. Žene su se manje školovale nisu jurile karijere, nisu poznavali kontracepciska sredstva i dr.
Danas ljudi teže užim porodicama, obično nemaju dovoljno životnog prostora, teže kvalitetu ne kvantitetu, po logici da je bolje da jednom detetu pruže maksimalne uslove nego da imaju troje koje neće moći obezbediti jednako kvalitetne uslove života i školovanja kao što bi jednom.
Zatim karijere ne ostavljaju dovoljno vremena, države ne stimulišu adekvatno prirodni priraštaj, poslodavci diskriminišu trudnice.
Na kraju ljudi danas ne žele samo da prežive već žele i da uživaju u životu, da posvete vreme sebi i zadovoljavaju luksuzne potrebe. Manje dece više vremena za sebe.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Nije da sam naviko na visoke standarde , niti sam ih lično dostigo , ali ovo ti je ipak kafanski odgovor  , razmnožavaju se ko blentavi i tako to , mislim i cigani su ljudi i bez obzira na sve u sličnim životnim okolnostima verovatno bi se slično ponašali kao i mi

Pa to ti kazem. Jednom sam upoznao Cigana koji je bio inzenjer anjegova zena isto radila negde u filmi, neka sekretarica. Imaju dvoje odrasle dece.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
Samo pre drugog svetskog rata žene su rađale i po desetoro dece. pitajte vaše babe i dede, pa ćete čuti da su imali stričeva i tetaka na pretek. Šta se to u Srpskom narodu desilo pa je natalitet pao ne znam, ali verujem da nije samo ekonomski faktor. Većina analitičara tvrdi da je "ekonomsk blagostanje " trajalo u Srbiji, možda desetak godina. Znači nismo se mi to generacijski navikli na blagostanje , pa nam je sad teško da se priviknemo na siromaštvo.Uostalom nisam primetio da bogatiji među nama imaju više od dva , ili retko tri deteta, a i to je nedovoljno za veći natalitet.Možda nam se genetski potencijal istrošio, ko zna?

U stvari ne, u vreme Obrenovića se država trudila da podrži veliki natalitet. Od dolaska Karađorđevića na vlast počela je kampanja smanjivanja nataliteta na 3 deteta, a onda je usledio I SR sa strahovitim brojem žrtava u radno i reproduktivno sposobnom stanovništvu koji je bukvalno unakazio Srbiju. Zato nije više bilo biološkog potencijala za naseljavanje Kosova i Metohije. Sledeću generaciju, upravo onu čiji su očevi izginuli u I SR kosio je II SR i revolucija. Na grafikonu populacije to se jasno videlo. I upravo ta ista generacija targetirana je 1972. kad su Šiptari izvršili teroristički napad na Srbiju širenjem velikuh boginja. Zbog vakcinacije su sve trudnice u Srbiji morale da abortiraju, ubijena je cela generacija nerođene dece. Sledeći udar u isto tanko mesto desio se ratom 91.-95. i masovnom emigracijom radno i biološki sposobnog stanovništva Srbije.
« Poslednja izmena: 07. Nov 2010, 15:03:39 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 18
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.