Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi imaju spomenik Draži, a mi ni crnu košulju ne smijemo obući!  (Pročitano 31189 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Rasime koji si ti od onih što krekekekeću ? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
sta pricas?prvo se raspitaj...dubrovacki arhiv je jedan od najvecih arhiva u evropi...ima podatke za mnogo mnogo vekova unazad...
vecina mojih izvora je iz raznih arhiva,sto se tice ratova obicno su to vojni arhivi mada ima dsota i u civilnim...a dosta toga nalazim i  iz dnevnika,pisama i raznih prepiski koje imam ili nadjem..ili u nekim bibliotekama naravno ne gradskim Smiley ima i raznih prica iz naroda,to su obicno najzanimjlivije price...mada ih ne volim jer nisu proverene....
citam ja i ostale knjige ali nervira me kad u knjizi imas jednu privilegovanu stranu..a to me nervira...i da naravno da to neradim nista sam,vec imam podrsku nekoliko istoricara a psoebnu pomoc mog bivseg profesora....iance sam ne bih mogao nsita....ne bi me pustili u arhiv Smiley
inace da te pitam da li si znao da su de gol i draza bili veliki prijatleji?to sam cuo,ali nigde da nadjem neki zvanicni dokumenet ili nesto slicno...

meni smesno kad kazu ustase ce doci da vide drazin spomenik...hahahah
e vidite ja zivim blizu drazinog spomeika,i bar jedanput godisnje ga obidjem za razliku od nekih velikih cetnika:)

« Poslednja izmena: 08. Okt 2009, 22:11:49 od kmilos992 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Cuo sam od jednog veoma ozbiljnog coveka (jedan od poznatijih beogradskih advokata) da tito nikada ne bi imao muda da ubije Drazu jer mu De Gol ne bi dozvolio, i da on smatra da je Draza prebacen u Francusku. kad on kaze, vredi razmisliti... (naravno, to je covekovo misljenje, ne sirim teoriju zavere).
Mislim da sam cuo da su bili zajedno na Sorboni...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
mašta može svašta, ne ljuti te se. Smile
Ruzvelt, De Gol, Draža i - Đoka

("Ispovest generala Đoke Jovanića", NIN br. 2597)

U feljtonu M. Šarca ima mnoštvo koještarija, rekao bih, gotovo uvredljivih za čitaoce NIN-a, koji po obaveštenosti sigurno ne spadaju u "večernjačku" publiku što guta sve. Ako se već počivši general ispovedao u doba kad čoveku memorija uveliko podvaljuje ili, još gore, kad čovek podvaljuje memoriji, bila je profesionalna obaveza autora da doda neophodne komentare i fusnote. Ovako kao da se neko sprda sa čitaocima, general ili autor, svejedno, rezultat je isti. Navešću samo dva primera. Povodom sudskog procesa generalu Dragoljubu Mihailoviću, Jovanić kaže:
       "Dok se Tito lomio šta da čini, Ruzvelt mu se javio telefonom i rekao mu 'Maknite Dražu'!"
       Tako saznajemo da se Josip Broz, onako dobrodušan kakvog su ga spoznali svi koji su mu se usprotivili, nalazio u "velikoj dilemi" hoće li ili neće ubiti svog najvećeg ratnog i idejnog neprijatelja. Tu njegovu "veliku dilemu" razrešio je okrutni Amerikanac i telefonom zapečatio sudbinu generala Mihailovića. Doduše, malo je morbidno što Franklin Ruzvelt to čini iz groba, pošto se upokojio 12. aprila 1945, a general Mihailović je zarobljen 13. marta 1946. i osuđen 15. jula iste godine. A da ne bi slučajno nastala zabuna u pogledu imena tadašnjeg američkog predsednika (pobrkali i general i feljtonista!): Ruzveltov naslednik Hari Truman odlikovao je posmrtno generala Mihailovića (29. marta 1948) najvišim američkim ordenom - Legijom za zasluge glavnog komandanta (Legion of merit chief commander), pa je malo verovatno da je on mogao izreći to Jovanićevo "Maknite Dražu!" A već o buncanju da je 1946. godine od Staljina "prijetila opasnost da dovede Dražu na vlast" - da ne govorim.
       "De Gol je - ispoveda se dalje general - poznavao Dražu Mihailovića, bili su u istoj školi Ecole de guere (valjda: guerre). Tako je De Gol cijelo vrijeme bio na strani Draže."
       Dragoljub Mihailović (rođen 1893) i Šarl de Gol (rođen 1890) nikad se nisu ni sreli, a nekmoli se školovali zajedno. Čak ni prilikom svog šestomesečnog boravka u Francuskoj 1930. Mihailović nije imao dodira sa De Golom, koji se od 1929. do 1931. nalazio na službi u francuskoj vojnoj komandi u Bejrutu. To je Jovanić, kao šef kontraobaveštajne službe, morao znati, a ako nije znao, onda nije bio dobar obaveštajac. Izmeštanje De Golovog držanja prema generalu Mihailoviću iz principijelne sfere u ličnu, otrcana je trač-priča komunističke propagande. Umeli su oni i bolje.
       Onako kako nam je ovde prezentirana, ova "ispovest" degradira i samog generala Jovanića. Kako da mu verujemo i u ostalo što priča?
« Poslednja izmena: 08. Okt 2009, 22:42:11 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Cuo sam od jednog veoma ozbiljnog coveka (jedan od poznatijih beogradskih advokata) da tito nikada ne bi imao muda da ubije Drazu jer mu De Gol ne bi dozvolio, i da on smatra da je Draza prebacen u Francusku. kad on kaze, vredi razmisliti... (naravno, to je covekovo misljenje, ne sirim teoriju zavere).
Mislim da sam cuo da su bili zajedno u nekoj skoli,ne znam kojoj....a mislim da su bili zajedno i u legiji ali nisam siguran...

i ja sam to cuo pre neki dan,i sad se setih i bas me zanima....on kaze da je de gol molio tita da pusti drazu,ali da ovaj nije hteo i da je de gol se zamerio sa titom...toliko se zamerio da nije nikada dolazio u zvanicnu posetu yugoslaviji..podatak nije proveren...ali on kaze da de gol stvarno nije dolazio u yugu posle DSR....mozda je imao i drugi razlog ne znam..

kamo srece da je sarl uspeo da izvuce drazu,to bi bilo odlicno!!samo kad bi bilo tako.... .

znamo da je narod i hitlera video 53' na ulicama Smiley

« Poslednja izmena: 08. Okt 2009, 22:46:35 od kmilos992 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Mislim da sam cuo da su bili zajedno na Sorboni...

i ja sam to cuo pre neki dan,i sad se setih i bas me zanima....on kaze da je de gol molio tita da pusti drazu,ali da ovaj nije hteo i da je de gol se zamerio sa titom...toliko se zamerio da nije nikada dolazio u zvanicnu posetu yugoslaviji..podatak nije proveren...ali on kaze da de gol stvarno nije dolazio u yugu posle DSR....mozda je imao i drugi razlog ne znam..

kamo srece da je sarl uspeo da izvuce drazu,to bi bilo odlicno!!samo kad bi bilo tako.... .

znamo da je narod i hitlera video 53' na ulicama Smiley

Pročitaj moj prethodni post. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
sta mislite da otvorimo neku temu na ovu temu o kojoj pricamo u forumu na delu za istoriju?
i da se tamo ispricamo,iznesemo sve sto znamo...tamo se mozda pojavi neko ko stvarno dsotqa oko ovog perioda.....da se svadjamo...zajebavamo a mozda i nesta nauciimo Smiley

perudji@
procitao sam al tek kad sam moj post poslao....
ja i netvrdim za to....ali da je moguce moguce je....eto culi nas dvojica od 2 razlicita coveka...ko zna sta je sve moguce..istoriaj je cudo Wink
« Poslednja izmena: 08. Okt 2009, 22:53:03 od kmilos992 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
dobro, ne volim teorije zavere i cisto sumnjam da bi takva tajna mogla ostati neotkrivena, jedino sto me kopka je sto tito nije imao muda ni da smakne Rankovica (za razliku od npr. Krcuna) ali se u tom slucaju nije bojao nekog stranog drzavnika, vec onih koje je najvise mrzeo - Srba
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
pa normalno,sam je tito rekao da prema srbima se mora ponasati kao prema porobljenom narodu....

a inace,sta mislite da li je tito u mladjim danima bio u kgb?ipo meni je i to teorija zavere iskreno....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Ja ipak mislim da je Tito bio vanzemaljac, mislim, ko bi drugi uspeo da drzi Balkan tolko dugo mirnim  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.