Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 04:54:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Snajperisti  (Pročitano 126816 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6120
ivdza druze ja znam da je baret, ali nije u tome stvar, tvoja cufra ok 3000-4000 je malo neralana ili ako je nisi ti spomenuo izinjavam se.
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 79
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
citao sam u nekom clanku da obuka ruskih snajperista ide do abnormalnih granica i da je jedna vezbi mirovanje u mestu i po 36 sati a sve fizioloske potrebe moraju da obavljaju u u uniformama Smile kao i da imaju posebne vezbe za odbranu od obucenih pasa 'tragaca snajperista' kako bi ih sto brze umirili golim rukama...
IP sačuvana
social share
bez potpisa u zivotu sve ide lakse....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
citao sam u nekom clanku da obuka ruskih snajperista ide do abnormalnih granica i da je jedna vezbi mirovanje u mestu i po 36 sati a sve fizioloske potrebe moraju da obavljaju u u uniformama Smile kao i da imaju posebne vezbe za odbranu od obucenih pasa 'tragaca snajperista' kako bi ih sto brze umirili golim rukama...
auuu...super.
mislim,znam da su Ruski padobranci,diverzanti,i ostali zasebni rodovi pesadije prave zverine i jako dobro obuceni za izdrzljivost,ali nikada nisam smatrao da su im i snajperisti tako "tvrdi" i obucavani...
bas lepo.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Izvrsna tema ljudi, kako je ne primetih do sada Smile
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
4000m sam rekao zato sto je na Kosovu najcesce koriscena za unistavanje bunkera (zemunica i slicno) a one su vece od figure coveka,
Dobro, kako mos sa metkom da unistis bunker? Valjda mislis da pogodis neprijatelja kroz otvor kad proviri da vidi jel stigla posta il slicno, al to je vec umetnost jer otvor na bunkeru bas i nije ko izlog
Nema loseg snajpera, zavisi kako je upucan i dali mu je zrno balansirano i naravno najbitnija stavka je covjek. Snajper je po meni najgora stvar u ratu. Kada bih ga poredijo sa zivotinjama nazvao bih ga hijena.
Tako nekako, treba biti tog kova da bi bio snajperista, da roknes nekoga a gledas ga dok nema pojma da ce za tren u vecna lovista, pomalo jezivo.
Jedan mi je poznanik pricao da je na pocetku rata u BiH imao na nisanu trojicu koji su se dobro smejali, znao je, ako rokne jednog druga dvojica ce se skloniti al nije mogao da izabere koga. Na kraju nije nijednog skino, bas zbog smeha potencijalnih zrtvi
ja sam citao jedan tekst da su kanadjani ostvarivali pogotke do 2500 m u afganistanu, ali oruzje je speciajlno radjeno za njih i municija je bila prvoklasna snajperska!
Tu bas ne sme da bude promaje  Smile
kar98 je zaista bila najbolja puska, tada. to crna strela svakako nije.
snajperisti u zapadnim spec. jedinicama imaju na raspolaganju vise vrsta municje posebno izradjene za snajperska dejstva. u nasoj vojsci se koristi samo jedna. takodje na snajperskim kursevima sticu znanja iz balistike, cije je poznavanje neophodno strelcu za pogodke na velikim daljinama. postoje snajperske skole, gde se od dobrih strelaca prave snajperisti. inace se obuci strelaca u nekim stranim armijama posvecuje dosta paznje. te skole imaju dugu tradiciju, u americi je osnovana 1955, tako da je sistem obuke danas prilicno sofisticiran i uvek se unapredjuje. naravno, puske i opto elektronska sredstva su najnovije generacije.
laserski daljinometar, bez koga je izuzetno tesko odrediti tacnu daljinu do cilja, je standardna oprema svakog para vec dooosta godina. kod nas je to SF!

Moze se Amerima kad im vojska mlati pare lopatama. Al laserski daljinometar bas i nije preporucljiv, to je aktivna mera i otkriva snajperistu (to je ono kad te neko "markira" a ti brises tacku sa sebe i kazes: sta je ovo bre), dobro, vecina rade na infracrvenom mislim, ne mos videti, samo kroz optiku i pojacanje.
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 79
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
u toku povlacenja vojske uvek se ostavlja nekoliko snajperista koji ostaju na mestu i koji imaju zadatak da ostnu iza ledja neprijatelju...tada pocinje pakao za neprijatelja ako na vreme nisu otkrili snajperiste(sto je u stvari pravi kvalitet istih)... pored toga sto su zaduzeni da im eliminisu sto vise ljudstva potrebni su da bi uneli sto vise nesigurnosti i nemira u protivnicke redove nakon kojih ide 'izvlacenje' sa zauzete teritorije....mislim da ne koriste razdaljinu vecu od 500 m za sigurne pogodke u gradskim borbama..
IP sačuvana
social share
bez potpisa u zivotu sve ide lakse....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 50
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Desire
Dobra tema samo sto su se neki naslusali lovackih prica pa poceli da lupetaju dalje !
Odgovorno tvrdim da ne postoji specijalna municija za snajper nego njena prava sa balansiranim zrnom !!!
A to sto nasa Zastava inprovizuje to je nesto drugo ! Tako da je glupo porediti Zastavu i bilo kog drugog proizvodjaca !
Jedan primer 7.62x54R to je metak za mitraljez a ne snajper i kojoj budali uopste pade na pamet da puca iz snajpera sa tim ! Zadnje u oznaci veliko R znaci da je caura sa rondelom !

I kako ocekivati pogodak na velikoj udaljenosti sa obicnim metkom nemoguca misija !

Mi Srbi imamo veliki problem VOLIMO IMPROVIZACIJU  a to nas na kraju kosta !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
То је мосин муниција, има је у непрегледним количинама, одлична је, користи је не само Застава него и Руси у свом Драгунову....   Smile

Иначе пушке тог типа нису намењене професионалним снајперистима него најбољем стрелцу у воду коме се не даје АК-47 него Драгунов. Професионални снајперисти користе друге пушке, али то не значи да је муниција лоша.

« Poslednja izmena: 21. Nov 2009, 06:23:21 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Samsung XYZ1004
Evo kako to izgleda uzivo

Smile

U svakom slucaju...nije to posao za mene  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia N70
Auuuuuuuuuuuu Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 04:54:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.355 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.