Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 08:35:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Snajperisti  (Pročitano 126822 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6120
3-4 km, da ne preterujes malo sa optikom 8x... pa najvece daljine na kojima je bio efikasan .50 je oo 2500 metara, i to glavnom sa doradjivanim oruzjem i sprecijalnom municijom!
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
da, 2500 metara, ali ne sa crnom strelom. Ne kontam te price 3000-4000 metara. Prvi put cujem ovako nesto! gde? kad? koja jedinica?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6120
ja sam citao jedan tekst da su kanadjani ostvarivali pogotke do 2500 m u afganistanu, ali oruzje je speciajlno radjeno za njih i municija je bila prvoklasna snajperska!
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 196
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Nema loseg snajpera, zavisi kako je upucan i dali mu je zrno balansirano i naravno najbitnija stavka je covjek. Snajper je po meni najgora stvar u ratu. Kada bih ga poredijo sa zivotinjama nazvao bih ga hijena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 80
OS
Linux
Browser
Mozilla Mandriva 1.0.6-15
ja sam citao jedan tekst da su kanadjani ostvarivali pogotke do 2500 m u afganistanu, ali oruzje je speciajlno radjeno za njih i municija je bila prvoklasna snajperska!
Nije za njih puska radjena specijalno , nego koriste kvalitetnu pusku odlicnog proizvidjaca.U pitanju je Baret. Americka firma koja radi snajpere velikog kalibra.Municija za snajpere je svakako posebna.
IP sačuvana
social share
Edit by Anea: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
4000m sam rekao zato sto je na Kosovu najcesce koriscena za unistavanje bunkera (zemunica i slicno) a one su vece od figure coveka,nepokretnu figuru coveka moze da pogodi negde do 3500 3000 m,u lovu na protivnicke snajperste (pokret) moze da se pogodi i do 2000 m pod uslovom da je u pitanju iskusan snajperista,a kao sto ovde neko rece nema lose snajperske puske,i nemacki Kar98 iz WW2 sa dobrim zrnom i dobrim strelcem moze da pravi cuda
« Poslednja izmena: 12. Jun 2007, 22:10:43 od eizo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 8621
Zastava 44°49'14"N 20°27'44"E
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia N82
citao sam o nekom njemcu matijasu nesto da je u drugom svjetskom ratu ubio neprijatelja na daljini od 1100m sa kar98
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla MEGAUPLOAD
mob
Nokia 
Second Interanational Sniper competition in Hammelburg, Germany. Eight nations participated with Sweden winning in the shooting match and Fallschirmjaeger of the [German] Heer winning the overall competion.

2. Internationaler Scharfschützenwettkampf

Hammelburg, 29.05.2007.
Vom 29. Mai bis zum 1. Juni kämpften Scharfschützen aus acht Nationen um den Sieg. Es wurden hohe Anforderungen an die Schießfertigkeit und an weitere Leistungen im Gefechtsdienst gestellt. Das schwedische Team errang Platz eins in der Schießwertung. Die beste Wertung im Gefechtsdienst und den Gesamtsieg konnten die deutschen Fallschirmjäger des Heeres aus Seedorf erringen.

Citat
Raus aus dem Hubschrauber, rein in die Stellung (Quelle: Bundeswehr / Volker Jung)

Citat
Scharfschützen des Deutschen Heeres in Stellung (Quelle: Bundeswehr / Volker Jung)

Citat
Schlechtes Schussfeld für die Gebirgsjäger (Quelle Bundeswehr / Volker Jung)

Citat
Scharfschütze im Tarnanzug Ghillie-Suite (Quelle Bundeswehr / Volker Jung)

Citat
Tarnung ist die elementare Vorbereitung (Quelle Bundeswehr / Volker Jung)

Results:

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 17
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
kar98 je zaista bila najbolja puska, tada. to crna strela svakako nije.
snajperisti u zapadnim spec. jedinicama imaju na raspolaganju vise vrsta municje posebno izradjene za snajperska dejstva. u nasoj vojsci se koristi samo jedna. takodje na snajperskim kursevima sticu znanja iz balistike, cije je poznavanje neophodno strelcu za pogodke na velikim daljinama. postoje snajperske skole, gde se od dobrih strelaca prave snajperisti. inace se obuci strelaca u nekim stranim armijama posvecuje dosta paznje. te skole imaju dugu tradiciju, u americi je osnovana 1955, tako da je sistem obuke danas prilicno sofisticiran i uvek se unapredjuje. naravno, puske i opto elektronska sredstva su najnovije generacije.
laserski daljinometar, bez koga je izuzetno tesko odrediti tacnu daljinu do cilja, je standardna oprema svakog para vec dooosta godina. kod nas je to SF!
sa svim tim elementima pogodci na velikim daljinama su ostvarivi.
taj lik u afganistanu je, navodno, imao preticanje od 17 metara!! jako tesko bez opreme i vrhunske obucenosti..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
U obucenost stvarno netreba sumnjati nasa obuka za snajper ide ovako :
Alo ti tamo
Ko jel ja ?
Jok moja cale zeleni,dalazi bre 'amo,ti si najvisi eve ti snajper
Ok...
M-93 nije najbolja puska na svetu,ali u vreme kad je pravljena i u stanju u kom se nalazila industrija i drzava ta stvar je cudo,a daleko da je losa puska,jednostavno u nju nije utroseno dovoljno vremena,ko zna mozda se sa ovom reformom vojske,posto tu neki tvrde da je zavrsen prvi deo sa pravljenjem formacija,i da sad ideo naoruzanje,mozda se neko seti pa malo doradi to oruzije za pesadiju i malo doradi taj program obuke,treba se nadati ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 08:35:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.