Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Slava kao udar na kucni budzet  (Pročitano 10200 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Apsolutno ne...

Kina nema predsednika...

Ima predsedavajuceg...

Nasi mediji to cesto netacno prenose...

To je jos jedan od nacina na koji zapadna propaganda obradjuje realnost...

Jel ako ima predsednika onda je demokratija... Smile

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
China, officially the People's Republic of China

To opet ne menja ista od recenog.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
To sta raste... Mozda i raste brzo nemam pojma ali je pravoslavlje od tri grane hriscanstva vrlo ubedljivo najmalobrojnije. Velika vecina su protestanti.

A raven, ti rodnoverci ne postoje ni sto godina. Oni sto su ih hriscani navodno cupali za brade su bili pagani. Oldskul raja. Ne blesani koji pokusavaju nesto odavno umrlo da vrate u zivot.

Imamo spomen pobuna paganskog plemstva u ranim fazama pokrstavanja u Bugarskoj i Madjarskoj, nista za Srbiju. Srbija je tada bila zabit pa se i ne zna nista. A to i nije dokaz uzajamnog zlostavljanja.

Sto se tice progona na verskoj osnovi za Balkan u srednjem veku imamo skoro samo primere u vezi sa bogumilima, pavlikijancima i crkvom bosanskom. Dakle medjuhriscanske zadjevice. Za pagane imamo dosta izvestaja ali sa drugih mesta i u drugom kontekstu
Pa ja pricam za pagane, ne pricam za pokusaj vracanja korenima sada. Rodoverje je postojalo pre Hriscanstva.

Pagani su masovno na silu pokrsteni. Dobar deo Rodoveraca je pobegao u BiH, a da stvar bude interesantnija, ni sam Lazar i ekipa nisu bili potpuno "hristanizirani" nego su zadrzali mnogo vise paganstva od hriscanstva. Svako ko malo istrazuje to moze da vidi.

Imas neki izvor za to?

Elem rodnoverje je izmisljeno posle prvog svetskog rata. Definitivno nije starije od hriscanstva, mada voli tako da se predstavlja svojatajuci slovenski paganizam.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Smile Smile Smile

Kinesko Pravoslavlje  Smile Smile Smile
To sta raste... Mozda i raste brzo nemam pojma ali je pravoslavlje od tri grane hriscanstva vrlo ubedljivo najmalobrojnije. Velika vecina su protestanti.

A raven, ti rodnoverci ne postoje ni sto godina. Oni sto su ih hriscani navodno cupali za brade su bili pagani. Oldskul raja. Ne blesani koji pokusavaju nesto odavno umrlo da vrate u zivot.

Imamo spomen pobuna paganskog plemstva u ranim fazama pokrstavanja u Bugarskoj i Madjarskoj, nista za Srbiju. Srbija je tada bila zabit pa se i ne zna nista. A to i nije dokaz uzajamnog zlostavljanja.

Sto se tice progona na verskoj osnovi za Balkan u srednjem veku imamo skoro samo primere u vezi sa bogumilima, pavlikijancima i crkvom bosanskom. Dakle medjuhriscanske zadjevice. Za pagane imamo dosta izvestaja ali sa drugih mesta i u drugom kontekstu
Pa ja pricam za pagane, ne pricam za pokusaj vracanja korenima sada. Rodoverje je postojalo pre Hriscanstva.

Pagani su masovno na silu pokrsteni. Dobar deo Rodoveraca je pobegao u BiH, a da stvar bude interesantnija, ni sam Lazar i ekipa nisu bili potpuno "hristanizirani" nego su zadrzali mnogo vise paganstva od hriscanstva. Svako ko malo istrazuje to moze da vidi.

Imas neki izvor za to?

Elem rodnoverje je izmisljeno posle prvog svetskog rata. Definitivno nije starije od hriscanstva, mada voli tako da se predstavlja svojatajuci slovenski paganizam.
Kada kazem Rodoverje, govorim o Slovenskom Paganizmu iz starih dana, ne govorim o ovome sto su napravili skorije.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Pa ti mozes da izmislis sebi pojam ali je uobicajeno da se rodnoverje smatra neopaganizmom a ne paganizmom.

Postoji i jedan zaista odlican razlog za to. Stara slovenska religija nam je u velikoj meri nepoznata. Ovo u sta rodnoverci veruju i sto rade je u velikoj meri izmisljeno ili je sinkretizam svega i svacega.

I kao sto rekoh, kao sto se o slovenskom paganizmu malo zna, malo se zna i o pokrstavanju slovena. Te price o nasilju su ti neka moderna propaganda.

Princip je bio: vodja primi novu veru, njegova raja kaze... Ok.

A prelazak nije bio u fazonu sa islama na hriscanstvo. Slovenski paganizam nije imao ni svetu knjigu ni neko znacajno svestenstvo ako ga je uopste imao, ni filozofiju, ni verske dogme nego sujeverja i obicaje
« Poslednja izmena: 28. Nov 2019, 18:07:17 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Pazi ovaj dabisha kakve reci poceo da koristi...

Zadovoljan sam tvojim napretkom...cak iako se radi samo o leksici...

Smile

Pa ti si covece i viseslozne reci poceo da koristis...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
Pa ti mozes da izmislis sebi pojam ali je uobicajeno da se rodnoverje smatra neopaganizmom a ne paganizmom.

Postoji i jedan zaista odlican razlog za to. Stara slovenska religija nam je u velikoj meri nepoznata. Ovo u sta rodnoverci veruju i sto rade je u velikoj meri izmisljeno ili je sinkretizam svega i svacega.

I kao sto rekoh, kao sto se o slovenskom paganizmu malo zna, malo se zna i o pokrstavanju slovena. Te price o nasilju su ti neka moderna propaganda.

Princip je bio: vodja primi novu veru, njegova raja kaze... Ok.

A prelazak nije bio u fazonu sa islama na hriscanstvo. Slovenski paganizam nije imao ni svetu knjigu ni neko znacajno svestenstvo ako ga je uopste imao, ni filozofiju, ni verske dogme nego sujeverja i obicaje
Ja sam vec deklarisao pre dva posta da je za mene rodnoverje-paganizam, dakle kada koristim tu rec, zna se na sta mislim. 

Nisam toliko upoznat sa tim sta nova ekipa Rodoveraca radi, ali koliko je meni poznato, oni uzimaju sta nadju iz Poljske, Rusije, Belorusije itd, i sklapaju sta se moze uciniti, i to je opet milion puta bolje nego li Judeo-Hriscanske gluposti.

Pravo-Slavlje je sujeverje, tradicija i obicaj, tako da samo da izbacimo Hriscanski segment, i dobri smo
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
Suditi o tako necem danas je apsurd..
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Citat
Pravo-Slavlje je sujeverje, tradicija i obicaj, tako da samo da izbacimo Hriscanski segment, i dobri smo

To se nikada nece desiti jer je hriscansko drzavna religija... vestacka religija... nastala zarad smirivanja Jevreja i podjarmljivanja paganskih plemena...

Divide et impera nije bila jedina taktika Rima... Zato je i trajao skoro 2000 godina.

I zanimljivo je kada pitas ljude sta je hriscanstvo, krenu da ti pricaju o tradiciji, bogu, postovima, molitvama, ikonama, crkvama... A nista od toga nije hriscanstvo...
« Poslednja izmena: 28. Nov 2019, 21:44:29 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.044 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.