Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Slava kao udar na kucni budzet  (Pročitano 10232 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
To sta raste... Mozda i raste brzo nemam pojma ali je pravoslavlje od tri grane hriscanstva vrlo ubedljivo najmalobrojnije. Velika vecina su protestanti.

A raven, ti rodnoverci ne postoje ni sto godina. Oni sto su ih hriscani navodno cupali za brade su bili pagani. Oldskul raja. Ne blesani koji pokusavaju nesto odavno umrlo da vrate u zivot.

Imamo spomen pobuna paganskog plemstva u ranim fazama pokrstavanja u Bugarskoj i Madjarskoj, nista za Srbiju. Srbija je tada bila zabit pa se i ne zna nista. A to i nije dokaz uzajamnog zlostavljanja.

Sto se tice progona na verskoj osnovi za Balkan u srednjem veku imamo skoro samo primere u vezi sa bogumilima, pavlikijancima i crkvom bosanskom. Dakle medjuhriscanske zadjevice. Za pagane imamo dosta izvestaja ali sa drugih mesta i u drugom kontekstu
« Poslednja izmena: 27. Nov 2019, 11:07:59 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
So, opet poluistina... bice da Yandex nesto baguje... Pitam se, sto?  Smile

Citat
The government of the People's Republic of China extends official recognition to five religious communities: Buddhism, Taoism, Islam, Catholicism and Protestantism (though with the latter two, the Chinese government had formed the Patriotic Catholic Association — which is not in communion with Rome — and the Three-Self Churches, respectively). However this recognition does not extend to the Orthodox Church; no national Orthodox association has ever been created in China. Nonetheless in the 2010s tentative steps have been taken between China and Russia to revive the Chinese Orthodox Church; it has been speculated that this is part of an effort by the two governments to forge closer ties in response to perceived American hegemony.[7]

At present, there are only three communities in Mainland China with regular weekly services and resident clergy. The Beijing community meets at the restored Church of the Dormition in the grounds of the Russian Embassy in Dongzhimen; the Shanghai community at the Russian Consulate; and the Church of the Intercession, Harbin, the only one open to Chinese nationals for regular worship. Elsewhere, priestless congregations continue to meet in Northeast China (in Heilongjiang and elsewhere) and in Western China (Xinjiang - Ürümqi and Ghulja) with, apparently, the tacit consent of the government. There are also Orthodox parishes in the Province of Guangdong and in Shanghai; two former Orthodox churches in Shanghai are currently in a process of being returned to the church but no activities are currently held inside them.

In March 2018, the Chinese Orthodox church acquired the government's approval to prepare new priests in Russian theological seminaries.[8]

The Orthodox Church operates relatively freely in Hong Kong, where there are two parishes: St Luke's Greek Orthodox Cathedral (Eastern Orthodox Metropolitanate of Hong Kong and Southeast Asia under the Ecumenical Patriarchate) and the Russian Orthodox parish of Saints Peter and Paul under the Moscow Patriarchate. There is also a presence in Taiwan (where Archimandrite Jonah George Mourtos leads a mission church).
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
Nonetheless in the 2010s tentative steps have been taken between China and Russia to revive the Chinese Orthodox Church; it has been speculated that this is part of an effort by the two governments to forge closer ties in response to perceived American hegemony.
Јес, зато ће руски хегемонизам да приме раширених руку.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Jedva cekaju... Eto, samo malo vrse etnicko ciscenje Mongola sa svojih teritorija... Mislim na Kineze... da ne bude zabune...  Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
Velika vecina su protestanti.

Одакле ти то? Овде каже другачије, а богами другачије и од овог инициовог.

https://en.wikipedia.org/wiki/Christianity#Demographics
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Dobro, kad se vec gadjamo time..u majci Rusiji je izmedju 40 i 70% pravoslavaca.. u Srbiji 97%  Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
A sta ti tu vidis 1286 zena?
« Poslednja izmena: 27. Nov 2019, 15:47:37 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Dobro, kad se vec gadjamo time..u majci Rusiji je izmedju 40 i 70% pravoslavaca.. u Srbiji 97%  Smile

И 101% анарх..пардон монархиста.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
86% православаца и протестаната у Србији, ако гледаш издвојени чланак.

A sta ti tu vidis 1286 zena?

50,1% католици.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Zanimljivo. Ja sam video na vikipediji drugacije podatke

A i iskustvo mi je drugacije. Video sam mnogo protestanata
« Poslednja izmena: 27. Nov 2019, 16:47:54 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.