Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šid-Migrant izbo nožem mladića!  (Pročitano 32647 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
To mi je najveća fora od svih.

Čovek iz zemlje A ode u zemlju B da bi od zemlje B napravio zemlju A.

pa to je tako u perspektivi. zasad idu sa goreg na bolje mesto.
problema sa logikom nema jer cak i ako njegovi unuci naprave od zemlje B zemlju A, on se naziveo u zemlji A
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
I u slučaju da nisi znao, Srbija u toku svoje istorije nije bila samo pod Turcima nego i pod zapadnjačkim carstvima.  Smile
srbija je samo par decenija bila pod habzburzima. vojvodina tj juzna ugarska, par vekova

Čuj nekih sličnosti.  Smile Care pola infrastrukture koju danas vidiš u Srbiji je izgrađeno u vreme, po uzoru i od strane evropskih vladara, arhitekti i/ili stručnjaka.  Smile Ona druga polovina otpada na period SFRJ.  Smile
Od Turaka su nam ostali samo turbeti, rakete, poneka česma i urbanistički haosi gde god su oni bili.
Evo narodno pozorište je izgrađeno (tj. počelo sa gradnjom) dok su Turci vladali Srbijom. Jel to znači da je Narodno pozorište zaostavština Turaka? Pa neće baš biti.  Smile
nas odnos prema narodnom pozoristu i svemu ostalom je zostavstina turske vlasti koja nas je konzervirala u zaostalosti, podanistvu itd i pokusaja da se pozapadnjacimo i modernizujemo.
nismo jos uspeli

Citat
Ниједна западна земља не може истребљивати своје грађане само зато што су муслимани.

Ali može ako neće da se povinuju pravilima većine.  Smile
ne nego moze ako su ludi nacisti. inace ne moze

A taj tvoj stav ''pa ne može neko da isteruje muslimane kad čine 10% populacije'' je ko kada bi neko u kući dobio bubašvabe, pa umesto da ih odmah potamani....
daklem ovo je dovoljno da covek shvati da sa tobom nema sta razumno da prica. sta god imao kao argument ili stav rusi se pred ovim nacistickim sranjem. svaka tvoja izjava je obojena dehumanizacijom drugih ljudskih bica i nista sto kazes se ne moze shvatiti narocito ozbiljno. covek te mora smatrati za moralnog idiota, ali ja se eto, zabavljam citajuci te.
trazio si argumente neke, ne znam da li moje argumente ili da kritikujem tvoje, pa sam kritikovao tvoje. ja u svakom slucaju ne odgovaram za ono sto pise milan... cak ne mogu da odgovaram tebi ni za ono sto ja pisem jer si, kao sto rekoh, moralni idiot. ljudi nisu bubasvabe i svako poredjenje zasluzuje kaznu. u svakom slucaju citacemo se. iskreno tvoj, dabisha.

i da nastavim sa ovim nebulozama...

Činjenica je da bez adekvatnog prosperiteta i poretka, nijedna civilizacija ne može da opstane.
sta znaci ova recenica uopste?

I kao što će ta Evropska možda pasti zbog svoje dekadencije i inertnosti,
pod dekadencijom mislis na nepravljenje dece? pod inertnoscu mislis na nedostatak pokretanja pri penetraciji ili o nepokretnim spermatozoidima? o cemu pricas?

Zapadnjaci su nas uvek tretirali kao deo Istočne Evrope. Koju su uvek smatrali i smatraće bedom, ali je za njih to Istočna Evropa. Ne posrana Turska i bliski istok.
ne bas, dugo je u evropi vazila izreka da evropa prestaje na istocnom predgradju becha.
i izraz bliski istok se isprva odnosio na balkan, tursku, siriju, egipat... sve dok od kraja XIX i cak pocetka XX veka nije pocela da se menja terminologija, pa je balkan ispao iz tog pojma

covek ti je lepo rekao.. mi smo za evropu zaista i bii bliski istok a do kraja XIX veka pocinjemo da im donekle licimo na druge najzaostalije  i najsiromasnije delove drzava zapadne evrope.. zabiti juzne italije, juzne spanije i istocne austrougarske

Citat
Све је то слободан проток људи, идеја и капитала.

Fala bogu. I ideologije isto tako protiču i razmenjuju se. Na primer, nacizam.
tu smo znaci.. bubasvabe nisu ljudi a ljudi nisu bubasvabe. ili jesu. komplikovano je to. mozda si previse citao kafku
« Poslednja izmena: 13. Sep 2016, 18:42:16 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.90
Citat
srbija je samo par decenija bila pod habzburzima. vojvodina, naprotiv, par vekova

Ali je ipak bila.  Smile A što se tiče Vojvodine, vidiš, i ona je deo Srbije. I u njoj žive Srbi.  Smile

Citat
nas odnos prema narodnom pozoristu i svemu ostalom je zostavstina turske vlasti koja nas je konzervirala u zaostalosti, podanistvu itd i pokusaja da se pozapadnjacimo i modernizujemo.
nismo jos uspeli

Auh al si lupio.  Smile Narodno pozorište se osnovalo i počelo sa gradnjom na predlog kneza Mihaila Obrenovića, koji je, fala bogu, video nešto sveta i hteo da malo modernizuje i kultiviše Srbiju, po uzoru na zapadnjačke zemlje. Ne na faking Tursku i arapske zemlje.  Smile Da je hteo da Srbija više liči na te zapizdine, napravio bi džamiju, turbe ili bazar.  Smile Elem, za izgradnju te zgrade doveo je strane, zapadnjačke (opet ti zapadnjaci, majke im ga nabijem!  Smile ) arhitekte i izvođače, i prvo su počeli da zidaju zgradu na Zelenom vencu ali su batalili tu lokaciju zbog lošeg zemljišta i podzemnih voda.

Uticaj i zasluge posranih Turaka i muslidža u celoj toj priči je 0. Slovima - nula.  Smile  Smile

Citat

Ma može. Da vidiš kako lepe metode Ameri praktikuju. I sve lepo pravno opravdano i spakovano. Veruj mi Drobiša, u pravu može sve. Samo ako se ima volje i tim dobrih pravnika da sve to lepo upakuju i prezentuju. Tvoji drugari iz NVO to odlično znaju. Zato i opstaju tako dobro.

Citat
daklem ovo je dovoljno da covek shvati da sa tobom nema sta razumno da prica. sta god imao kao argument ili stav rusi se pred ovim nacistickim sranjem. svaka tvoja izjava je obojena dehumanizacijom drugih ljudskih bica i nista sto kazes se ne moze shvatiti narocito ozbiljno. covek te mora smatrati za moralnog idiota, ali ja se eto, zabavljam citajuci te.
trazio si argumente neke, ne znam da li moje argumente ili da kritikujem tvoje, pa sam kritikovao tvoje. ja u svakom slucaju ne odgovaram za ono sto pise milan... cak ne mogu da odgovaram tebi ni za ono sto ja pisem jer si, kao sto rekoh, morlni idiot. ljudi nisu bubasvabe i svako poredjenje zasluzuje kaznu. u svakom slucaju citacemo se. iskreno tvoj, dabisha.

I ja tebe smatram NVO glodarom.  Smile Srdačno, tvoj hkj.   Smile Ajmo dalje.  Smile
Btw, ako kažeš da čovek nema šta više da priča sa mnom... što onda ti pričaš sa mnom?  Smile

Citat
sta znaci ova recenica uopste?
Citat
pod dekadencijom mislis na nepravljenje dece? pod inertnoscu mislis na nedostatak pokretanja pri penetraciji ili o nepokretnim spermatozoidima? o cemu pricas?

Ma neću ja da traćim svoje vreme da ti objašnjavam šta koja reč znači zato što tvoj ograničeni robotski mozak ne zna to ili ne može da shvati. Idi uzmi rečnik u ruke ako ne znaš šta znači.  Smile

Citat
ne bas, dugo je u evropi vazila izreka da evropa prestaje na istocnom predgradju becha.

Da, zapadna Evropa. Onda počinje istočna.

Citat
i izraz bliski istok se isprva odnosio na balkan, tursku, siriju, egipat...

Ne, Balkan je uvek bio jugoistočna evropa, istočna evropa ili jednostavno - Balkan.

Citat
covek ti je lepo rekao.. mi smo za evropu zaista i bii bliski istok a do kraja XIX veka pocinjemo da im donekle licimo na druge najzaostalije  i najsiromasnije delove drzava zapadne evrope.. zabiti juzne italije, juzne spanije i istocne austrougarske

Ma moguće ali ja ne vidim kako to menja činjenicu da smo mi uvek više ličili na Evropu nego na muslimanske zemlje.  Smile

Citat
tu smo znaci.. bubasvabe nisu ljudi a ljudi nisu bubasvabe. ili jesu. komplikovano je to. mozda si previse citao kafku

Ma nije ništa komplikvano, zapravo je vrlo prosto. Kad gost dolazi kod nekog u kuću, on ima da se povinuje domaćinovim pravilima. U suprotnom, domaćin može da uzme batinu i izbaci ga iz kuće. Ili ga pretvori u sapun ako ovaj baš reši da tera inat.  Smile
« Poslednja izmena: 13. Sep 2016, 19:18:46 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Citat
srbija je samo par decenija bila pod habzburzima. vojvodina, naprotiv, par vekova

Ali je ipak bila.  Smile A što se tiče Vojvodine, vidiš, i ona je deo Srbije. I u njoj žive Srbi.  Smile
u tih par decenija habzburske vlasti srbija (beogradski pasaluk iliti smederevski sandzak iliti austrijska kraljevina srbija) je bila fantasticno nenaselena, obicna vojna predstraza prema osmanlijama
a vojvodina tada niti je bila srbija niti se tako zvala.. a spadala je medju najzaostalije habzburske posede
inace srbi su u vi=ojvodini apsolutna vecina tek od posle drugog svetskog rata. pre toga su bili relativna. uostalom razlika izmedju vojvodine i (ostatka) srbije je jasna i danas. pa cak i izmedju onoga sto je bila srbija pre i posle datuma 1878 i 1912.. jasno se vidi snaga turske zaostavstine i izvlacenja iz orijentalizma. sandzak je npr osvojen od turske pre 104 godine. samo vek

tako da tamo nismo porusili dzamije kakav je inace bio obicaj

Citat
nas odnos prema narodnom pozoristu i svemu ostalom je zaostavstina turske vlasti koja nas je konzervirala u zaostalosti, podanistvu itd i pokusaja da se pozapadnjacimo i modernizujemo.
nismo jos uspeli

Auh al si lupio.  Smile Narodno pozorište se osnovalo i počelo sa gradnjom na predlog kneza Mihaila Obrenovića, koji je, fala bogu, video nešto sveta i hteo da malo modernizuje i kultiviše Srbiju, po uzoru na zapadnjačke zemlje. Ne na faking Tursku i arapske zemlje.  Smile Da je hteo da Srbija više liči na te zapizdine, napravio bi džamiju, turbe ili bazar.  Smile Elem, za izgradnju te zgrade doveo je strane, zapadnjačke (opet ti zapadnjaci, majke im ga nabijem!  Smile ) arhitekte i izvođače, i prvo su počeli da zidaju zgradu na Zelenom vencu ali su batalili tu lokaciju zbog lošeg zemljišta i podzemnih voda.
nisam rekao nista suprotno tvom komentaru. nisi skapirao sta sam napisao. procitaj ponovo. mozda shvatis

Citat

Ma može. Da vidiš kako lepe metode Ameri praktikuju. I sve lepo pravno opravdano i spakovano. Veruj mi Drobiša, u pravu može sve. Samo ako se ima volje i tim dobrih pravnika da sve to lepo upakuju i prezentuju. Tvoji drugari iz NVO to odlično znaju. Zato i opstaju tako dobro.
a kada su to ameri istrebljivali svoje gradjane?
hint - indijanci nisu bili americki gradjani do 1924te kada je istrebljivanje uveliko bila stvar proslosti.
podseticu te, govorilo se o istrebljivanju muslimana u evropi. a vecina su evropski drzavljani

Citat
ali ja se eto, zabavljam citajuci te.

Btw, ako kažeš da čovek nema šta više da priča sa mnom... što onda ti pričaš sa mnom?  Smile

Citat

Da, zapadna Evropa. Onda počinje istočna.
ne brale, azija. batali ti geografiju za ovo. balkan je bio bliski istok.. a rusija....definitivno nije bila evropa nego nesto nalik na mongolski kanat.

Citat
i izraz bliski istok se isprva odnosio na balkan, tursku, siriju, egipat...

Ne, Balkan je uvek bio jugoistočna evropa, istočna evropa ili jednostavno - Balkan.
a otkud bi ti to znao? i sta si uopste po obrazovanju?
sam izraz balkan se inace koristi od pocetka XIX veka. pre toga nije postojao.

Citat
Citat

Ma moguće ali ja ne vidim kako to menja činjenicu da smo mi uvek više ličili na Evropu nego na muslimanske zemlje.  Smile
ne uvek. tek tokom XIX veka, balkan polako prestaje biti bliski istok, u poitickom i kulturnom smislu. procitaj neki putopis, nesto o "dvoru" milosa obrenovica. obrazuj se

u mom rodnom valjevu, malom mestu je npr u XVII veku bilo 7 dzamija. posle kratkotrajne austrijske vlasti, mozda su ostale samo tri. te su porusene u prvom srpskom ustanku, kao i mnoge druge turske gradjevine. a onda se rusenje nastavilo posle 1878 u jugoistocnoj srbiji. i tako....
« Poslednja izmena: 13. Sep 2016, 20:11:41 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 48.0
mob
Palm 
Срби у 19 веку су културолошки били сличнији муслиманима него западњачким земљама.Били смо под Османлијама до почетка 19 века

Netačno.  Smile Bili smo pod Osmanlijama protiv svoje volje, i borili smo se protiv toga. Naravno da smo neke stvari hteli ne hteli upili od njih ali je to ništa u odnosu na ono što smo upili od zapada.  Smile I u slučaju da nisi znao, Srbija u toku svoje istorije nije bila samo pod Turcima nego i pod zapadnjačkim carstvima.  Smile

За свакога ко поседује неко опште образовање, ноторна је чињеница да је Србија у 19 веку била много сличнија  Отоманској империји него западноевропским државама. Пре Османлија, Србија је била православна монархија која је баштинила византијске државне и верске традиције.Ту нема ни з од запада.

I šta s tim?  Smile  Evo ništa od toga nisu imale ni Skandinavske zemlje. Jel to sad znači da su one kulturološki bliže Rusiji nego Evropi?  Smile
Скандинавци су били део католичког света а онда су имали реформацију и  они су културолошки део запада.

Ma pusti me priča o dekadenciji, ja te pitam sledeće : kako su živeli zapadnjaci pre dolaska migranata? Jel im falilo nešto? Jel su bili srećni ili nesrećni? Jesu prosperirali ili su propadali? E to mi reci.  Smile

Пропадали су и пре масовне нееверопске имиграције.Од почетка 20 века, када је западна цивилизација била на врхунцу, они су у сталној силазној путањи..До 1945 године европске западне силе су доживеле суноврат, постале су другоразредне силе на светском нивоу, у односу на силе САД и СССР.Од 2 светске силе само је 1 припадала западној цивилизацији(САД) за разлику од почетка 20 века  када су 2 највеће светске империје  биле УК и Француска, обе западноевропске.Након тога пад се наставио,  европска колонијална царства су пропала до почетка 60-тих година 20 века.

Данас су светске силе САД и Кина, од којих је једна 100 % незападна, а само једна делимично припада западној цивилизацији, са скоро 1/2 становништва неевропског становништва(САД).

То је сталан пад и њега нису изазвали мигранти.

Citat
Ниједна западна земља не може истребљивати своје грађане само зато што су муслимани.

Ali može ako neće da se povinuju pravilima većine.  Smile

Уколико запад буде улазио у неке конфронтације , то ће бити сукоби са Русијом или Кином.

A taj tvoj stav ''pa ne može neko da isteruje muslimane kad čine 10% populacije'' je ko kada bi neko u kući dobio bubašvabe, pa umesto da ih odmah potamani, on pusti lepo da se namnože, pa kad im broj dostigne 200, kaže ''a pa ne mogu ja više da ih pobijem, ima ih previše'', pa kad dostigne 400 kaže ''a pa sad stvarno više ne mogu ništa da uradim''. Tako je. SADA ne možeš ništa. Ali da si na vreme reagovao, mogao bi.  Smile
Isto važi i za taj problem sa muslimanima - sada kada ih je 7,8,10% sad je već kasno. Al tako to biva kad svi razmišljaju kao vi i romatično gledaju na te zaraze umesto da ih zaustave u samom startu.  Smile

То се неће никада десити, нема никога ко би то могао да изведе.

Pa stalno pričaš o nekom padu i neuspehu zapadnjačkih civilizacija a uživaš u stvarima koje su omoguće upravo one.  Smile
A što se tiče činjenica... Činjenica je da bez adekvatnog prosperiteta i poretka, nijedna civilizacija ne može da opstane. I kao što će ta Evropska možda pasti zbog svoje dekadencije i inertnosti, tako će pasti i ta muslimanska koja će je naslediti, jer neće imati šta da jede.  Smile I toliko o uspehu i superiornosti islama i arapa.  Smile.

Истина је да ја "уживам" у неким продуктима западне цивилизације, али то су само неки површни и технички аспекти-техничко помагало као што је компјутер.Но, ти (и даље) користиш српски језик који није продукт западне цивилизације.Да нема компјутера и даље би користили српски језик, суштина би била неизмењена, а техничка помагала нису суштина.
Да користиш и српску ћирилицу тај незападни аспект твоје комуникације би био још уочљивији.

Gluposti. Zapadnjaci su nas uvek tretirali kao deo Istočne Evrope. Koju su uvek smatrali i smatraće bedom, ali je za njih to Istočna Evropa. Ne posrana Turska i bliski istok.

Шта ти мислиш није битно.Запад је изричито исказао своје мишљење да ми нисмо "њихови".То су више пута урадили, у оба светска рата, и 1999 године.Запад је здушно подржавао муслимане у БиХ и Албанце, против нас,много енергичније него исламске земље.Скоро све западне земље су биле против нас, а пола исламских земаља није била против нас.Наравно запад је подржавао и Хрвате, а да су Бушмани ратовали против Срба и њих би подржавали.

Јасно је да нас Запад не сматра делом своје цивилизације и културе и  то је безброј пута исказао.Само будале се гурају у њихов табор, док нас они већ 100 година непрекидно млате.

Колико западних држава није убијало Србе у протеклих 100 година?

I kao takva deponija opet deponujemo više zapadnjačkih nego turskih stvari.  Smile

Радовати се ђубретарском статусу, то је стварно јадно.

Citat
Тешко је наћи веће лицемере и фолиранте од западњака.Западњаци вековима одлазе у туђе куће и одређују староседеоцима како ће живети.

I bar iskoriste to pa svoje zemlje učine najuspešnijim na svetu i održavaju to.  Smile Minvajl, u jednom Dubaiju koji ne zna šta će više s parama, zamotani debili grade veštačke ski staze i tržne centre a onda posle kukaju kad dođu do bankrota.  Smile
Нису баш тако успешни.Државе чланице ЕУ би били далеко мање успешне и просперитетне , да нису сву своју сиротињу током 19 века и почетком 20 века  експортовале у САД, Бразил, Аргентину итд.ЕУ има око 500 милиона становника а око  350-400 милиона белаца живи  у Америци(само у САД скоро 200 милиона, у Бразилу 80 милиона,Аргентини 30-так милиона итд.).Сви ти белци су потомци досељеника из Европе, углавном из садашње ЕУ.

Да није било тих миграција Европа би била много сличнија Ирану или Турској  по животном стандарду, са толиком сиротињом .Сада Европа пропада демографски, а пола своје популације је раселила у Америку, где се они мешају са латиносима и црнцима.

Сада је проблем када неко други хоће да експортује своју сиротињу у ЕУ, онда кукњава и приплакивање.

Citat
Све је то слободан проток људи, идеја и капитала.

Fala bogu. I ideologije isto tako protiču i razmenjuju se. Na primer, nacizam.

Ех, ти мокри неонацистички снови.

У коју подгрупу Untermensch спадају Срби-да ли смо ближи Јеврејима, Русима, или некој другој групи?

Хитлер је био велики поштовалац ислама као религије за мушкарчине и надљуде.

« Poslednja izmena: 13. Sep 2016, 20:29:03 od milanb2014 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 53.0.2785.90
Citat
u tih par decenija habzburske vlasti srbija (beogradski pasaluk iliti smederevski sandzak iliti austrijska kraljevina srbija) je bila fantasticno nenaselena, obicna vojna predstraza prema osmanlijama
a vojvodina tada niti je bila srbija niti se tako zvala.. a spadala je medju najzaostalije habzburske posede
inace srbi su u vi=ojvodini apsolutna vecina tek od posle drugog svetskog rata. pre toga su bili relativna. uostalom razlika izmedju vojvodine i (ostatka) srbije je jasna i danas. pa cak i izmedju onoga sto je bila srbija pre i posle datuma 1878 i 1912.. jasno se vidi snaga turske zaostavstine i izvlacenja iz orijentalizma. sandzak je npr osvojen od turske pre 104 godine. samo vek

tako da tamo nismo porusili dzamije kakav je inace bio obicaj

I kako to menja ono što sam napisao?  Smile

Citat
nisam rekao nista suprotno tvom komentaru. nisi skapirao sta sam napisao. procitaj ponovo. mozda shvatis

Oću zabole me.  Smile Ili piši smisleno ili batali.

Citat
a kada su to ameri istrebljivali svoje gradjane?

Pa ti koje istrebljuju i nisu njihovi građani.  Smile

Citat
ne brale, azija. batali ti geografiju za ovo. balkan je bio bliski istok.. a rusija....definitivno nije bila evropa nego nesto nalik na mongolski kanat.

Azija počinje od Beča. LOL  Smile Šta su tebe učili na tim časovima istorije i geografije...  Smile

Citat
a otkud bi ti to znao? i sta si uopste po obrazovanju?

Lepo, postoje knjige gde to piše. A što se tiče mog obrazovanja, niti se to tiče tebe niti je relevantno za ovu temu.  Smile

Citat
ne uvek. tek tokom XIX veka, balkan polako prestaje biti bliski istok, u poitickom i kulturnom smislu. procitaj neki putopis, nesto o "dvoru" milosa obrenovica. obrazuj se

Nope. Napisao sam ti već, od Turaka su nam ostale džamije, česme i turbeti. Od zapadnjaka nam je ostalo pola zemlje.

Citat
u mom rodnom valjevu, malom mestu je npr u XVII veku bilo 7 dzamija. posle kratkotrajne austrijske vlasti, mozda su ostale samo tri. te su porusene u prvom srpskom ustanku, kao i mnoge druge turske gradjevine. a onda se rusenje nastavilo posle 1878 u jugoistocnoj srbiji. i tako....

Pa da. Nije mnogo toga pametnog ostalo posle Turaka. Baje su volele da grade džamije i turbad.  Smile Evropljani su pak više gradili i usavršavali izgradnju objekata koji zapravo služe nečemu. I koji stoje i dan danas. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
A što se tiče mog obrazovanja, niti se to tiče tebe niti je relevantno za ovu temu.  Smile
ocigledno

vidim da insistiras na gradjevinama kada govoris o zaostavstini.

onda arapska republika egipat mnogo duguje faraonskom egiptu od pre dve i po hiljade i vise godina.

dok ustvari njima ne duguje nista sem nesto prihoda od turizma
« Poslednja izmena: 13. Sep 2016, 20:43:57 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 48.0
mob
Palm 
А узроке таквог размишљања треба тражити у психологији људи у Европи:

Ако претпоставимо да си ти Србин и да водиш порекло од истих, можемо закључити да ти о себи самом мислиш:

1. Да си сека перса

Као и:

2. Да о себи мислиш да си роб.  Smile

Уосталом, фаталистички аутодеструктивни аргументи којим правдаш све то само потврђује.

А управо је то проблем код нас и у Европи (што сам већ причао на другој теми), што је психотична и дубоко покварена европска либерално-левичарска буржујска средња класа у суштини препуна тешких нихилиста и арогантних, фрустрираних, размажених неспособних и неостварених људи које изнутра раздире самомржња, коју пројектују на своја друштва (јер су истовремено и мазохисти и нарцисоидни, у правој шизофреној ситуацији), над којима желе да изврше харакири и аутогеноцид, уместо на себи, јер због нарцисоидности нису способни за самопосматрање и преиспитивање мотива, па врше пројекције своје жеље за ништавилом, мазохизмом и смрти. У ширењу таквих аутодеструктивних погледа на свет су јако успешни, па су многи обични људи интернализовали такве ставове као своје. Чак штавише, комплетна европска друштва и савремена култура су у стању нихилистичке и мазохостичке страсти, и та психоза даје таквим људима неописиву енергију и упорност за друштвени активизам и пропагирање аутодеструкције у име највиших хуманистичких идеала. То наравно лепо користе муслимани за своје интересе, јер су нањушили слабост, попут хијена, јер лепо виде да је Запад у самоубилачком мазохистичком заносу. Са једне стране су мазохисти (који чине већину европских владајућих елита и велик део утицајне више средње класе) а на другој садисти. Win-win ситуација са обе стране. Мали проблем су психички нормални људи ухваћени у клинч између те две групе лудака, а који су објект мржње и презира и једних и других.

Али, зашто нас остале, људи попут вас убеђујете да је самоубиство добра ствар?

зива људе који постују по интернету, дакле ти си сека перса која ће прећи добровољно на ислам, јер си роб у души, јер се осећаш празно, ништавно и безвредно, зар не?

Наравно, да не мислиш тако. Ти мислиш о себи да си јако паметан, јака слободна личност и мудар, за разлику од свих осталих из твог народа чији си део, који по теби треба да нестану или да робују, јер у безвредни (за разлику од тебе супериорног), јер ти у суштини дубоко презиреш себе и екстернализовао си на свој народ све оно што у ствари подсвесно осећаш о самом себи, али због јаког ега не можеш са тим да се суочиш па пројектујеш себе на њих.

Па управо тај систем штити и покрива мигранте да раде то што раде, јер их директно подстиче. Да није тако, не би ни било овакве ситуације. Ако лидери читавих држава позивају мигранте да упадају у њихове земље потпуно нелегално и самовољно, уколико медији сатанизују било какав покушај отпора упаду миграната и стављају људе на стуб срама јер су против тога, ако правни систем ослобађа мигранте било какве правне одговорности за злочине, а истовремено немилосрдно гони сопствене држављане због "фашизма" и јавно израженог става, ако полиција одбија да спречи мигранте да чине злочине (примери Немачка, Француска, Шведска), а истовремено на граници им асистира, дели помоћ, и помаже да још више надиру, док експресно хапсе домороце на најмањи покушај отпора истима, онда је јасно да управо мигранте и муслимане штити систем и да су они толико дрски управо јер знају да су заштићени као бели медведи од стране тог система.

Дакле, муслимани се крију иза политичког система у Евопи, који је по својој природи антиевропски и јакобински, и који у страсној мржњи према идентитетима европских народа се слаже са исламом.

Иначе хкј је суштински у праву што се тиче природе тих миграната. Долазе из бруталних исламистичких друштава, да се накаче на социјалу и да уживају плодове рада европских "сека перса", и да претворе та друштва у копију садистичких лудила из којих су дошли, чиме у суштини покопавају просперитет који их привлачи да дођу, а којег желе да искористе као паразити.

Ако изузмемо мањинске муслимане шиите, који углавном живе у Ирану, већински сунитизам коме углавном припадају мигранти је паразитске, освајачке и отимачке природе, и сунитске теократије су углавном паразитског и јаловог карактера. Иран као шиитска теократија развија своју технологију, науку и индустрију и чак осваја свемир, док муслиманске сунитске заливске монархије продају сировине, немају скоро никакву своју технологију, већ је искључиво увозе, иако су пуни пара ништа сами нису створили. Све градове су им изградили западни архитекти и инжињери, који су јелте неверници и секе персе. Узмимо и сунитску Отоманску империју, која је почела да се распада и трули оног тренутка када више није могла да осваја, када је престао прилив плена и робова и како се смањивао опсег неверничке раје на чијој грбачи су живели. Једине, донекле економски независне и успешне, већински сунитске државе, су оне које су биле мање више секуларне, али оне су у тренутно у фази нестанка.

Иначе, Арапи и остали муслимани (сунити посебно) су ноторне кукавице, патолошки лажови и јајаре, неспособни чак да једну жену силују појединачно, како раде европски сексуални манијаци, већ морају да навале у чопору отприлике десет на један. Ван чопора су нико и ништа, и када су сами прилично су снисходљиви и љигави.  А када су у великој маси, претварају се у бруталне садисте, убице и тлачитеље, што је типично за све кукавице. Наравно, то је пре свега због њиховог култа који им је обликовао личности, не због расе, генетике или сл. Али када те штите комплетне владе држава, медији, НВО, полиција и правни систем у већини европских земаља (изузев Мађарске, Пољске и још пар), можеш до миле воље да дивљаш, да се јуначиш, иживљаваш и убијаш, јер ће исти твоју жртву уколико пружа отпор моментално ухапсити и окривити да је она крива, јер јадан мигрант по дефиницији је недужан и несхваћен, а Европљанин који се сукобљава са истим је по дефиницији расиста, фашиста и србочетник, који нас враћа у мрачну наци прошлост. Дакле, лако је изигравати силеџију ако знаш да нећеш сносити последице и да си покривен од либералног јакобинског неотроцкистичког ЕУ система. Такође, постоји армија европских левичарских либералних психо буржуја који једва чекају прилику да себи покажу како су хумани и како су су изнад сопственог народа, кога сматрају за прљаву марву и нижу расу (по механизму псхолошке пројекције), тако што ће истовремено бранити исламисте и користити бригу за исламисте и хуманистичке приче  да би пљували по жртвама истих, јер те жртве то заслужују.

Рецимо, мигранте које носе ножеве, наша милиција не претреса и не легитимише, али наше људе патроле редовно заустављају, легитимишу, претресају и конфискују било какво хладно оружје. Сад, шта нам то говори? Ако једни не смеју да носе оружје, а други смеју, и ако милиција дозвољава мигрантима да буду наоружани и разоружава потенцијалне жртве насиља миграната, онда су органи реда на страни миграната и саучествују у њиховом насиљу и деле одговорност са њима.

Шта нам говори твој менталитет, а ти тврдиш са тако самоубилачким ставовима и са ставом да твој народ не треба да постоји, да си правник, дакле део правног система ове земље?

На свест и савест тог " западњачког феминизираног дегенерика" се кидише од малих ногу, и он се убеђује и обликује од детињства до зрелих година да треба да га је срамота што постоји. Додуше код нас још није дошло до тога, али се интензивно и упорно ради на томе што можемо видети на садашњој генерацији омладине. Њему филмови, школа, факултети и поп култура подривају било какво самопоуздање, веру и идентитет, осим када треба да сопствену културу, историју и нацију маже изметом, домицилна религија и духовност се редовно јавно исмејавају и прозивају, а преостали верници и верске институције се стављају на стуб срама и развлаче по блату, док ти исти који то раде бране стране религије, попут ислама и правдају га. Феминискиње западне мушкарце срамоте да су злостављачи ако се усуде да приђу девојци са намером завођења (посебно у Скандинавији), а истовремено не да игноришу исламске силоватеље и шеријат, него их бране. Чак штавише, феминискиње из муслиманских породица бране страствено ислам и тврде (све онако замотане) да је ислам супер за жене. Са друге стране, западне феминисткиње такође бране ислам а хришћанство мрзе упорном и манијакалном мржњом. Па нормално је да ће онда на једној страни бити неко ко сумња у себе и нема самопоуздања, а на другој фанатик убеђен да је у праву.

Мислим, у неким земљама (посебно на северу Европе), ако као домородац и покушаш да не будеш западњачки феминизирани дегенерик (што се од њега очекује) и будеш снагатор, попићеш неку пријаву по разним основама или ће те друштво разапети, исмејати и изопштити као мизогинисту, силеџију или фашисту. Ако покушаваш да васпитаваш децу другачије од друштвено задатих норми, биће ти одузета, али само ако си домородац. Ако си исламиста, можеш децу слободно да васпиташ по шеријату, и левичарски активисти ће ти бранити то право, које истовремено негирају људима из свог народа. Ако си муслиман можеш чак и да злостављаш породицу и тлачиш све око себе, јер је то твоје људско право. Али за домороце нема људских права, само обавеза. Какво самопоуздање може да има човек из таквих друштава, када га сви условљавају да треба да га нема и да мора да буде мањи од макова зрна?

Скоро све што си написао све своди на то да западне земље пропадају, а то исто сам и ја написао.Небитно је који су разлози за то, ко је крив итд.

Ја уопште не позивам на самоубиство и аутодеструкцију.Ми  нисмо никада били запад, а то нисмо ни данас, упркос површној вестернизацији.Ми уопште не морамо да пропаднемо са њима нити морамо да делимо судбину западног света.

То што сада изгледа да смо прихватили западњачки начин живота је само привид.То се може изменити за само 1 генерацију.

Nije mnogo toga pametnog ostalo posle Turaka. Evropljani su pak više gradili i usavršavali izgradnju objekata koji zapravo služe nečemu. I koji stoje i dan danas. Smiley

Турци, само су ти Турци у глави.Изгледа да је страховита увреда то што неко напише да смо нешто покупили и од Османлија, а који нису били нека шака јада, него цареви Рума(Рима).Отомански султани су били  сукцесори римских царева а ти овде називаш Турке бубашвабама и слично.

« Poslednja izmena: 13. Sep 2016, 21:00:54 od milanb2014 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 52.0.2743.116
Ја уопште не позивам на самоубиство и аутодеструкцију.Ми  нисмо никада били запад, а то нисмо ни данас, упркос површној вестернизацији.Ми уопште не морамо да пропаднемо са њима нити морамо да делимо судбину западног света.

То што сада изгледа да смо прихватили западњачки начин живота је само привид.То се може изменити за само 1 генерацију.

kako?
predjemo na islam?
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 389
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 48.0
mob
Palm 

kako?
predjemo na islam?

И то је једна од опција, једна од најекстремнијих.

Но, довољно је забранити абортус, забранити запошљавање у јавним службама људима који немају деце, увести порез на бездетне парове и самце.Има наталитет да скочи бар за неки проценат.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2016, 21:08:51 od milanb2014 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: izbo Migrant mladi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.