Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: selektor fud.reprezentacije srbije  (Pročitano 27847 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Klemente je selektor!
A. ŠOŠKIĆ, 16. jul 2006

PRVI selektor fudbalske reprezentacije Srbije biće Havijer Klemente! Dileme više nema, predsednik FSS Zvezdan Terzić dogovorio se sa nekadašnjim strategom Španije da od četvrtka i zvanično preuzme kormilo našeg nacionalnog tima i predvodi ga u naredne dve godine. Taman do, nadamo se, uspešnog učešća na Evropskom prvenstvu u Portugalu.
U ponedeljak bi trebalo da se sklopi konačan dogovor između Havijera Klementea i Zvezdana Terzića, a zvanična promocija prvog selektora fudbalske reprezentacije Srbije uslediće, prema najavama, u četvrtak u Beogradu.
Tako je predsednik našeg fudbalskog saveza nošen "španskim vetrom" maltene za jedan dan rešio dva goruća pitanja srpskog "loptanja" - sklopio je dogovor sa Miroslavom Đukićem da postane strateg mlade reprezentacije Srbije, a potom i sa Havijerom Klementeom, "Malim Napoleonom", kako su ga dugo zvali u Španiji, da stane na čelo naše seniorske ekipe.
Našoj fudbalskoj javnosti ime, prezime i delo novog selektora dobro je poznato. Klemente je 1998. godine predvodio "crvenu furiju" u kvalifikacionoj grupi u kojoj su bile Jugoslavija, Češka, Slovačka... i u kojoj je osvojio prvo mesto. Tada je naša reprezentacija poražena u Valensiji od Španije (2:0), dok je u Beogradu bilo nerešeno (1:1). Na Mundijalu u Francuskoj Klemente je doživeo neuspeh, eliminaciju u prvoj fazi takmičenja, kada je podneo ostavku. Ostalo je u istoriji reprezentativnog fudbala na Pirinejskom poluostrvu Klementeov rekord od 31. utakmice bez poraza!
Kao klupski trener, novi selektor Srbije, predvodio je tri puta Atletik Bilbao, sa kojim je osvojio duplu krunu, zatim Espanjol, Atletiko Madrid, Betis, Sosijedad, Tenerife, Olimpik iz Marselja.

PREDSEDNIK FSS ZVEZDAN TERZIĆ REŠIO SELEKTORSKU ENIGMU

MNOGI SU ŽELELI
NA SRPSKU KLUPU

SRBIJA je, po svemu sudeći, dobila selektora! Gotovo da nije bilo dana kada se nije pojavilo neko novo ime među "kandidatima", a rešenje je stiglo iz senke. Zvezdan Terzić je mirno i sigurno najavljivao skori izbor stratega reprezentacije iako se činilo da na našu klupu više niko neće...
- To je pogrešan utisak. Srpska klupa nikad nije bila cenjenija - priča predsednik FSS Zvezdan Terzić. - Nije bilo razloga za bilo kakvu žurbu. Nismo birali predsednika kućnog saveta, već čoveka koji će imati zadatak da učini sve da reprezentaciju odvede na Evropsko prvenstvo, koje će 2008. godine organizovati Austrija i Švajcarska - ističe Terzić.
Izgledalo je sa strane gledano da je izuzetno teško doći do pravog stručnjaka, koji bi imao sve što najavljeno da bi morao da ima prvi srpski selektor?
- Možda će zvučati prepotentno, ali srpska javnost bi se šokirala kada bi saznala ko se sve, na razne načine, nudio za mesto selektora! Ponavljam da ništa neću da komentarišem, niti da pričam o imenima, dok zvanično ne završimo sav posao - kaže Terzić. - Tada ćete sve da saznate...
Ono što nije tajna - u nedelju je bio na Majorki. Razgovori sa Miroslavom Đukićem uspešno su završeni.
- Đukić je od prvog dana bio rešenje "broj 1" i samo od njega će zavisiti da li će biti selektor najbolje srpske reprezentacije 2008. ili 2010. godine - računa Terzić na Đukića i u budućnosti. - Zna šta hoće, imao je sjajnu igračku karijeru, ličnost je koju svi respektuju... Drago mi je što su se poklopile želje Đukića i FSS, uveren sam da je to pravi izbor za obe strane.
OKUPLJANJE ASOVA
ŽELJA Zvezdana Terzića je da u srpskom fudbalu radi veliki broj bivših zvezda.
- Ideja je da okupimo bivše asove oko FSS - ističe Terzić. - Prvi korak je izbor Miroslava Đukića za selektora mlade reprezentaciej Srbije. Vrata su svima otvorena, ali važno je da je igračka karijera bila jedno, a sada kreću od nule, sa lepom perspektivom.

STRUČNI ODBOR FSS
ONI ANALIZIRAJU...
STRUČNI odbor FSS trebalo bi da se sastane i analizira predloge, ali i sam eventualno predloži novog selektora Srbije. Sednica nije zakazana, ni planirana, a članovi SO FSS su:
Ljupko PETROVIĆ (predsednik), Stanimir JOKSIMOVIĆ, Slobodan SANTRAČ, Miloljub OSTOJIĆ, Jovan KOVRLIJA, Mile TOMIĆ, Dragoljub BEKVALAC, Radmilo IVANČEVIĆ, Tomislav SIVIĆ.

IZVRŠNI ODBOR
... A, ONI BIRAJU
IZVRŠNI odbor FSS donosi konačnu odluku o izboru selektora, a sednica bi trebalo da se održi između 20. i 25. jula. Članovi su:
Zvezdan TERZIĆ (predsednik FSS), Dragan ĐORĐEVIĆ (potpredsednik FSS), Tomislav KARADžIĆ (potpredsednik FSS), Predrag TEOFILOVIĆ (potpredsednik FSS), Dragan BULIĆ (Super liga), Vićentije PETROVIĆ (Prva liga), Dragoljub VUKADINOVIĆ (G. Milanovac), Slobodan ĐERKOVIĆ (Kraljevo), Ratomir ŽIVKOVIĆ (Kruševac), Dragiša KOVAČEVIĆ (Beograd), Svetolik KOSTADINOVIĆ (Beograd), Mitar MRKELA (Beograd), Ratko BUTOROVIĆ (Novi Sad), Ratko BOROVNICA (Kikinda), Bogoljub STEPANOVIĆ (Aleksinac), Branko STOJAKOVIĆ (Požarevac), Dragan BOŠKOVIĆ (Niš).

BIVŠI REPREZENTATIVAC U NEDELJU SE NA MAJORKI DOGOVORIO OKO DETALJA SA PREDSEDNIKOM FSS

ĐUKIĆ I ZVANIČNO

Mogu da kažem da sam novi selektor mlade reprezentacije, promocija je zakazana za 24. jul u Beogradu - ističe Đukić

VIŠE nema ni najmanje dileme - Miroslav Đukić (40) novi je selektor mlade reprezentacije Srbije. Bivši reprezentativac Jugoslavije, koji je nosio dres Mačve iz Šapca, Rada, Deportiva, Valensije i Tenerifa, dogovorio se u nedelju na Majorki oko svih detalja sa predsednikom FSS Zvezdanom Terzićem.
- Sve je gotovo, samo još da Terza plati ručak - u svom stilu je prokomentarisao Đukić. - Dolazim u Beograd 23. jula, dan kasnije obaviće se zvanično predstavljanje.
Đukić je u poslednje vreme bio direktor mlađih kategorija u Valensiji, a sada počinje novi, trenerski posao.
- Pričao sam sa predsednikom FSS oko svih detalja. Upoznao me je sa igračkim kadrom, preneo na koje sve fudbalere mogu da računam u kvalifikacijama za EP - prenosi Đukić. - Imena saradnika u stručnom štabu biće objavljena narednih dana.
Naše nade igraće dva meča u grupi: 3. septembra gostuju Gruziji, 6. septembra dočekuju Litvaniju, pobednik grupe plasiraće se u baraž. Đukić će debitovati na prijateljskoj utakmici u Češkoj 15. avgusta.
- Do tada ću imati dovoljno vremena da upoznam igrače - uveren je Đukić. - Gledaću prijateljske utakmice naših timova, kao i one na evropskoj sceni. Planiram i da obiđem klubove, razgovaram sa trenerima fudbalera koji imaju pravo nastupa za mladu reprezentaciju. Čeka me veliki posao, koji sam prihvatio sa zadovoljstvom.
Dok ne sedne na klupu Srbije, Đukića čeka još jedan izuzetno važan zadatak. Diplomski ispit za profi trenersku licencu u Madridu 22. jula. Ostale su još dve teme: taktika i pravila igre.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Partizan u srcu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1504
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung D500
Klemente prvi selektor Srbije!

Do nedelje uveče, u medijskoj licitaciji oko toga "ko će biti novi (ili prvi) fudbalski selektor Srbije", uglavnom smo ostajali po strani i prenosili šta drugi imaju da kažu. Ali sada je došlo vreme da se i mi aktivno uključimo: kako B92 nezvanično saznaje, a kako nam je potvrđeno iz više nezavisnih izvora, novi selektor Srbije biće španski državljanin (a Baskijac po nacionalnosti) Havijer Klemente.

Po istim izvorima, dogovoreni su svi bitni detalji saradnje FSS i Klementea, a njegov dolazak u Beograd očekuje se u četvrtak, kada bi trebalo da bude potpisan i ugovor.

56-godišnji Havijer Klemente u karijeri je, kao prvi trener, vodio timove Atletik Bilbaa - tri puta (prvi put pre 26 godina, kada je u dve sezone zaredom osvojio prvenstvo i duplu krunu, 1990/91 i 2005), Espanjola (dva puta), Atletiko Madrida, Real Betisa, Real Sosijedada, Tenerifa i Olimpika iz Marselja. Selektor Španije bio je od 1992. do 1998. godine, a u periodu od septembra 1994. do januara 1998. godine ostvario je sa "Crvenom furijom" skor od 31. utakmice bez poraza. Pre par godina ostala je upamćena i njegova izjava da je "Samjuel Eto sišao sa drveta"...
IP sačuvana
social share
[img][/img]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 18999
Zastava Beograd-Vračar
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia E72
Трагање за фудбалским селектором Србије
Клементе на корак од „плавих”
Како пишу водећи спортски листови Шпаније одлука ће пасти већ данас

Некадашњи селектор Шпаније Хавијер Клементе је на корак да постане селектор фудбалске репрезентације Србије, пишу водећи шпански спортски листови „Марка” и „Ас”. После недавног растанка с Атлетиком из Билбаоа Клементе је постао интересантан многим клубовима и репрезентацијама, а како сам каже у могућности је да бира:

„Имам пет-шест понуда и све су врло примамљиве. Мој заступник Мигуел Сантос и ја ћемо врло брзо донети одлуку”, изјавио је Баскијац Клементе који има надимак „Мали Наполеон”.
Шпански медији наводе и то да је Фудбалски савез Србије (ФСС) понудио Клементеу двогодишњи уговор, односно до завршетка Европског првенства у Аустрији и Швајцарској 2008. Одлуку најављују за данас. Ако пристане, постаће први селектор Србије, а ватрено крштење би имао 16. августа у Прагу, у пријатељској утакмици против Чешке.

Извор: Политика
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Klemente i zvanično novi selektor Srbije
Bivši selektor španske reprezentacije, Havijer Klemente, prihvatio je da preuzme selektorsku funkciju na klupi reprezentacije Srbije, potvrđeno je u Španiji.
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdan Terzić, Klementeu je ponudio dvogodišnji ugovor, a novi selektor trebalo bi da bude predstavljen u Beogradu tokom ove nedelje, najverovatnije u četvrtak.
Izvor: Sportska Centrala
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

GoNe WiTh ThE WiNd

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11180
Zastava Makedonija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
HTC Desire HD
Španski mediji: Klemente pristao!

Španski mediji, po običaju dobro obavešteni, javili su u ponedeljak posle podne, da je Havijer Klemente pristao da bude selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Španska "Marka" piše da je Klemente pristao na dvogodišnji ugovor posle razgovora sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem i da bi za dva dana trebalo da doputuje u Beograd na zvanično potpisivanje ugovora.

List navodi da će Klemente dobiti 700.000 evra po godini, a da mu je zadatak da Srbiju odvede na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine.

Klemenre ili Mali Napoleon, kako ga zovu u Španiji, u karijeri je kao prvi trener vodio timove Atletik Bilbaoa - tri puta (prvi put pre 26 godina, kada je u dve sezone zaredom osvojio prvenstvo i duplu krunu), Espanjola (dva puta), Atletiko Madrida, Betisa, Real Sosijedada, Tenerifa i Olimpika iz Marseja.

Selektor Španije bio je od 1992. do 1998. godine, a u periodu od septembra 1994. do januara 1998. godine ostvario je sa "crvenom furijom" skor od 31 utakmice bez poraza.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share

Enjoy life today, yesterday is gone, and tomorrow may never come!!!!

Život je kratak, umetnost duga, prilika brza, pokušaj opasan, odluka teška.     Hipokrat, grčki lekar, otac medicine (460–377. p. n. e.)
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Fudbalski savez Srbije odrešio kesu za novog selektora
Klementeu milion evra za vernost

Havijer Klemente bi, ako prihvati ponudu, najkasnije do petka trebalo da potpiše dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije po kojem bi primao petsto hiljada evra po sezoni. To bi bio prvi slučaj u našem fudbalu da se neki trener toliko plati, pa se shodno tome očekuju i dobri rezultati reprezentacije.

Savo Milošević, bivši kapiten reprezentacije, dobro poznaje Havijera Klementea koji mu je bio trener dok je igrao za ekipu Espanjola iz Barselone.

- Klemente je pravi džentlmen i veoma dobro se razume fudbal što potvrđuju i njegovi dosadašnji angažmani u Španiji i Francuskoj. Srbiji je u ovom trenutku potreban iskusan selektor koji je vodio reprezentacije na velikim takmičenjima i slažem se da je Klemente dobar izbor. On je sa „crvenom furijom“ napravio seriju pobeda koja se još prepričava - kaže Savo Milošević.

Vlada Stošić, član trofejne generacije Crvene zvezde iz 90-tih godina, već duže vreme živi i radi u Španiji. Kroz igračku karijeru, kao i funkciju tehničkog direktora Betisa, dobro je upoznao Havijera Klementea, po svemu sudeći, prvog selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

- Upravo sam na španskoj televiziji slušao vesti koje kažu da je Klemente jako blizu klupe Srbije - prvo je što je rekao Vlada Stošić u jučerašnjem telefonskom razgovoru za „Blic“. - On je istakao da ima nekoliko ponuda, od kojih je najprivlačnija od strane FSS i da najozbiljnije razmišlja o preuzimanju selektorske klupe Srbije.
Koliko poznajete doskorašnjeg trenera Atletik Bilbaa?

- Nisam imao priliku direktno da sarađujem sa Klementeom, ali mogu da kažem da se radi o svetskom trenerskom imenu. Radio je u dosta španskih klubova, a najbolju selekciju „crvene furije“ predvodio je čak šest godina. Ne može da se pohvali nekim posebnim rezultatima, ali mislim da nije loš izbor za našu reprezentaciju, iako sam ja za to da reprezentaciju Srbije predvodi naš čovek.
Šta možete da kažete o njegovom trenerskom profilu?

- On je čovek koji kaže ono što misli. Zbog toga je nedavno i dobio otkaz u Atletik Bilbau, iako mu je to bio treći put da bude na klupi tog španskog prvoligaša, što znači da ga izuzetno cene. Ume da ostvari dobar dijalog sa igračima, transparentan je, kod njega nema tajni. Ono što može da bude jako bitno za našu najbolju selekciju jeste to da ne prihvata zvezde u timu. Svi su mu isti, od prvog do poslednjeg. Traži rad i disciplinu, ali to je valjda nešto čemu teže svi treneri.
Da li bi mogao da ima i neke smetnje u radu?

- Mislim da je najbitnije da upozna igrački kadar sa kojim će da raspolaže u Srbiji. Treba svi da budemo iskreni i da kažemo kako naša najbolja selekcija igra staromodno, tačnije, nemamo brzih igrača, naročito po bokovima. To je najbolje moglo da se vidi u Nemačkoj na Svetskom prvenstvu. U budućnosti, pobeđivaće na svim takmičenjima ekipe koje igraju brzo i vole da rade na terenu u oba pravca, spore selekcije nemaju šanse. Po tom pitanju bi Klemente, u slučaju da sedne na klupu, morao nešto da učini.
Za Baskijca se priča da voli mlade igrače?

- Najtačnija konstatacija bi bila da nema predrasuda kada su godine u pitanju. Ako mu se svidi neki klinac, bez problema ga ubacuje u vatru i daje mu šansu. U svakom slučaju, prilika je za novi početak, a srpski fudbal uz Klementea može da napreduje - završio je Stošić.

D. Radović - A. Pijevac

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Havijer Klemente, svađalica i genije
Mali Napoleon veliki trener

Havijer Klemente je nadimak Mali Napoleon dobio jer se nikada nije plašio fudbalskih bitaka. Gazde klubova nisu ga previše volele zbog dugačkog jezika, ali su u Klementeu imale trenera koji će, na ovaj ili onaj način, da završi započeti posao.

Španski stručnjak rođen pre 56 godina u Barakaldu na klupu reprezentacije Srbije dolazi samo deset dana posle otkaza u Atletiku iz Bilbaa. I ovaj put, visoku cenu platio je zbog kritika na račun predsednika Fernanda Lamikiza.

- Doveli su sva pojačanja koja su želeli, a nijedno koje sam ja tražio - izjavio je Klemente pre nego što su ga obavestili da 8. jula ne mora da se javi na posao.

Zanimljivo je da su Malog Napoleona samo osam meseci ranije iz Atletika molili da preuzme klub koji je bio na ivici ispadanja iz Primere. Klemente je sebe poredio sa španskim herojem Rodrigom Dijazom de Vivarom, poznatijim kao El Sid, a sa Atletikom je završio na 12. mestu.

- Ja sam El Sid. Legenda kaže da je velikog heroja supruga mrtvog vezala za konja kako bi vojsku poveo u novu pobedu - rekao je tada Havijer Klemente Lazaro koji je 1998. kao trener Betisa pljunuo jednog protivničkog navijača.

Klementovu poslednju sezonu na klupi Atletika, sa kojim je osvojio dve titule (1982/83. i 1983/84.) i kup Španije (1983/84.) obeležile su i rasističke uvrede na račun Kamerunca Samjuela Etoa. Posle meča Barselona - Atletik (2:1) došlo je do gužve u kojoj je Eto pljunuo u pravcu jednog od fudbalera kluba iz Bilbaa.

- Mislim da je pljuvanje osobeno samo za majmune koji su sišli sa grane - izustio je bez mnogo razmišljanja Klemente koji se kasnije pravdao da nije mislio na Etoa.

Havijer Klemente je zbog teške povrede prerano u 24. godini završio fudbalsku karijeru (Atletik Bilbao). Sa terena je prešao pravo na trenersku klupu a debitovao je 1975. u nižerazrednoj ekipi Arenas, da bi 1980. preuzeo Atletik. Klubu iz Bilbaa doneo je tri trofeja i tri puta (1983, 1984. i 1987.) proglašen je najboljim trenerom Španije.

Posle epizoda u Espanjolu, Atletiko Madridu i, ponovo Atletik Bilbau, juna 1992. promovisan je u selektora španske reprezentacije koju je vodio sve do 5. septembra 1998. i nesrećnog poraza od Kipra (2:3) u kvalifikacijama za EP 2000. Klemente je sa „crvenom furijom“ učestvovao na Mondijalima 1994. i 1998. i na EP 1996, a u periodu od 9. jula 1994. do 28. januara 1998. imao je seriju od 31 meča bez poraza.

Baskijac Klemente važi za iskusnog i kvalitetnog trenera koji ne trpi da mu se mešaju u posao.

- Sam sastavljam tim, sam odgovaram za poraze i sam proslavljam pobede - poručio jeMali Napoleon.

A. Pijevac

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Penzioneri i funkcioneri
V. V., 17. jul 2006

KO će biti prvi selektor Srbije još, zvanično, nije potvrđeno. Na kormilu bivše države Srbije i Crne Gore (kao i prethodno pod nazivom SRJ) prodefilovala su šestorica uz stručnjaka, uz jednu selektorsku komisiju. Najduže se na čelu plavih zadržao Slobodan Santrač (1995-1998), procentualno bio je i najuspešniji (26-10-7), dok je Ilija Petković jedini u dva navrata predvodio reprezentaciju. Mesto na tamnoj strani medalje obezbedili su pre svih Dejan Savićević (očajan bilans uz debakl od Azerbejdžana), ali i Milovan Đorić koji jedini nije zabeležio nijedan trijumf (dva remija i poraz).
U iščekivanju prvog srpskog selektora, interesantno je videti gde su naši bivši kapetani danas. Slobodan Santrač je bez trenerskog angažmana (zvao ga Kuvajt), na TV sprema "rijeliti šou" i čest je gost razližitih fudbalskih emisija. Milan Živadinović je, takođe, tokom Mundijala bio "neprelazan" na malim ekranima, a sve u iščekivanju još nekog interesantnog angažmana. Vujadin Boškov se posle napuštanja "plavog broda" vratio u penzionerske vode, Milovan Đorić posvetio radu sa mladim trenerima u okviru FSS, Dejan Savićević i Ivan Đurković su se pronašli u funkcionerskim vodama. Prvi na čelu FS Crne Gore, drugi kao predsednik Olimpijskog komiteta Srbije.
Konačno, Ilija Petković je na odmoru čekajući realizaciju neke atraktivne i bogate ponude.

KOMISIJA BEZ USPEHA
OSAM mečeva plave je predvodila i selektorska komisija u sastavu Vujadin Boškov - Dejan Savićević - Ivan Ćurković. Zabeležili su četiri pobede, uz dva remija i poraza i gol-razliku 19:13.

SLOBODAN SANTRAČ
MANDAT: 1995-98
MEČEVA: 43
POBEDA: 26
REMIJI: 10
PORAZI: 7
GOL-RAZLIKA: 87:32

MILAN ŽIVADINOVIĆ
MANDAT: 1998-99
MEČEVA: 6
POBEDA: 3
REMIJI: 2
PORAZI: 1
GOL-RAZLIKA: 10:5

VUJADIN BOŠKOV
MANDAT: 1999-2000
MEČEVA: 14
POBEDA: 6
REMIJI: 5
PORAZI: 3
GOL-RAZLIKA: 23:21

MILOVAN ĐORIĆ
MANDAT: 2001
MEČEVA: 3
POBEDA: 0
REMIJI: 2
PORAZI: 1
GOL-RAZLIKA: 2:3

DEJAN SAVIĆEVIĆ
MANDAT: 2001-2003
MEČEVA: 17
POBEDA: 4
REMIJI: 3
PORAZI: 10
GOL-RAZLIKA: 17:28

ILIJA PETKOVIĆ
MANDAT: 2000/2001 i 2003/2006
MEČEVA: 39
POBEDA: 17
REMIJI: 12
PORAZI: 10
GOL-RAZLIKA: 54:37

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Everything that has a begining, has an end

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1631
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa red je bilo da probamo i sa strancem selektorom,jer gledam ovaj spisak znalaca,strucnjaka i vizionara sa nasih prostora i pun mi je k....takvih likova,znaci sto se novog selektora tice  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I know you're out there. I can feel you now. I know that you're afraid... you're afraid of us. You're afraid of change. I don't know the future. I didn't come here to tell you how this is going to end. I came here to tell you how it's going to begin. I'm going to hang up this phone, and then I'm going to show these people what you don't want them to see. I'm going to show them a world without you. A world without rules and controls, without borders or boundaries. A world where anything is possible. Where we go from there is a choice...I leave to you..."

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
MA, SUPER JE BASKIJAC!
Svi naši priznati stručnjaci smatraju da je Havijer Klemente pravo rešenje za selektora i da ga treba podržati i pomoći mu, jer mu "neće biti nimalo lako"

* Santrač: On je dokazani stručnjak, treba mu pomoći * Kosanović: Želim mu puno sreće, biće mu potrebna * Živadinović: Ako mora stranac, neka bude Klemente * Bjeković: Dobro rešenje!

Domaći fudbalski stručnjaci bez izuzetka smatraju da je Havijer Klemente pravo rešenje za mesto selektora reprezentacije Srbije. Nikome od njih ne smeta što će Španac, odnosno Baskijac predvoditi nacionalni tim u kvalifikacijama za EP. Naprotiv, svi su jedinstveni u konstataciji da bi mu trebalo bezrezervno pomoći.
- Dobro poznajem Klementea iz vremena kvalifikacija za SP 1998. u Francuskoj - kaže nekadašnji selektor SRJ Slobodan Santrač.
- U dva kvalifikaciona susreta protiv Španije, čiji je on tada bio selektor, zabeležili smo poraz i remi. Radi se o dokazanom stručnjaku, koji ima reputaciju. E, sad, da li će on uspeti da stvori jaku reprezentaciju, zavisi od toga da li ćemo mu pomoći. Iako je blizak našem mentalitetu, dosta toga će zavisiti od njegove adaptacije naše fudbalske prilike.
Milorad Kosanović, koji je figurirao kao kandidat za selektora Srbije, poželeo je sreću španskom stručnjaku.
- Za onoga ko je došao na mesto selektora, bez obzira na ime, bitno je da se snađe u ovoj našoj situaciji. Zato bismo svi morali novom stručnjaku da poželimo sreću u radu, a takođe i da mu pomognemo - poručio je Kosanović.
Milan Živadinović smatra da je španski trener dobro rešenje.
- Za vreme mog mandata u tadašnjem FSJ, Klemente je bio selektor mlade i "A" selekcije. On je poznat kao stručnjak koji traži red i disciplinu, što je i te kako dobro za naš mentalitet. Takođe, kao selektor Španaca imao je zapažene rezultate. Ako smo već morali da dobijemo stranca za selektora, onda sam zadovoljan što je to baš Klemente. Zašto? Pa, svako je imao svog kandidata, mnogi su se nudili preko novina i baš zato smatram Klementea pravim rešenjem - zaključio je Živadinović.
Direktor Partizana Nenad Bjeković zadovoljan je angažovanjem Havijera Klementea.
- Od samog starta sam bio za to da inostrani stručnjak preuzme naš nacionalni tim. Klemente nije loš izbor, jer je iskusan i proveren stručnjak. Takođe, on ima iskustva na toj funkciji, a ostvarivao je dobre rezultate kao selektor Španije - prokomentarisao je Bjeković.
U Crvenoj zvezdi ne žele da komentarišu Klementeov izbor. Predsednik Dragan Stojković sačekaće zvaničnu promociju novog selektora, a onda izneti svoj stav pred javnost.
(D. R.)

Antić: Znam ja Klementea odlično...

Naš proslavljeni stručnjak Radomir Antić nije bio previše raspoložen za priču o novom selektoru. Ipak, na naše insistiranje dao je kratku izjavu:
- Znam ga odlično, ali ništa više ne želim da komentarišem!
Puno je ljudi iz sveta fudbala koji su dolazili u konflikt sa "malim Napoleonom". Jedan od njih je i Antić, koji je pre neku godinu Klementea nazvao debelim alkoholičarem, zbog čega ga je Španac tužio sudu.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.