Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: selektor fud.reprezentacije srbije  (Pročitano 28220 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
KLEMENTE KOŠTA 700.000 E!

Španski stručnjak, koji će u petak biti promovisan u prvog selektora Srbije, biće najplaćeniji trener koji je ikada sedeo na klupi naše reprezentacije

Prvi selektor Srbije Havijer Klemente biće najplaćeniji trener koji je ikada sedeo na klupi naše reprezentacije! Baskijski stručnjak biće plaćen 700.000 evra za dve sezone, što znači da će mu mesečna plata biti nešto manje od 30.000 evra. Kada se zna da je Ilija Petković zarađivao DESET PUTA manje (3.000 evra), jasno je da su u našem fudbalskom savezu rešili da se otvore.
Predsednik FS Srbije Zvezdan Terzić potvrdio je da je sa Klementeom sve dogovoreno, ali nije hteo da kaže kako je došao do Baskijca, koji su uslovi saradnje i sa kojim trenerima je još bio u pregovorima.
- Tačno je, Havijer Klemente će biti prvi selektor Srbije, svi detalji su dogovoreni, ali ne želim da ih otkrijem do zvanične promocije koja će biti obavljena u petak. Tada će javnost biti u potpunosti upoznata o svemu, molim vas da razumete i sačekate do tada - rekao je Terzić za Press.
Prema izvorima Pressa, Terzić je do Klementea došao posredstvom novog selektora mlade reprezentacije Miroslava Đukića, odnosno preko njegovih veza u menadžerskim krugovima Španije. Posle odustajanja Kolera, Terzić je otišao u Milano na pregovore sa Robertom Manćinijem, koji su se pokazali kao neuspešni, a onda je u subotu, preko Đukića stupio u kontakt sa Klementeom i sve je završeno za manje od dva dana. Prema nepotvrđenim informacijama, na listi čekanja za mesto prvog selektora Srbije bili su i Berti Fogts, Arigo Saki, Nevio Skala i Klaudio Ranijeri, ali oni su svi do jednog tražili više od ponuđenih 700.000 evra.
Kako saznajemo, Klemente će za saradnike uzeti isključivo srpske trenere koji su radili u Španiji i tamo stekli stručno znanje, a prvi na listi su bivši reprezentativac Slaviša Jokanović i bivši fudbaler Zvezde i Betisa Risto Vidaković. Klemente je sa obojicom svojevremeno sarađivao u Tenerifama i u Betisu. Inače sam Klemente u izjavama španskim medijima nije želeo da potvrdi da je prihvatio ponudu Srpskog saveza, verovatno ne želeći ništa da komentariše dok zvanično ne potpiše ugovor.
- Imam pet ili šest vrlo povoljnih ponuda, ali o svemu brine moj agent Migel Santos. Konačna odluka treba da padne svakog časa - rekao je Baskijac koji je ovog leta, posle ne baš uspeše sezone, po treći put napustio Atletik iz Bilbaoa.
(I. Đ.)

Prgavi "mali Napoleon"

Klemente (56) je poznat kao dobar trener, ali i kao tvrdoglava i konfliktna ličnost. Ono što je sigurno, neće trpeti nikakve "savete" sa strane, naročito ne raznoraznih "menadžera", koji su godinama unazad pokušavali i ponekad uspevali da sastave nacionalni tim. Loša preporuka je to što je sa nekoliko poslednjih poslova otišao zbog loših rezultata (reprezentacija Španije, Espanjol, Atletik...)
Posle prosečne igračke karijere u Atletik Bilbau, trenerskim poslom je počeo da se bavi u malim baskijskim klubovima Gećo i Baskonija, a reputaciju je stekao trenirajući Atletik od 1981. do 1986, kada je osvojio duplu krunu. Najpoznatiji baskijski klub trenirao je tri puta, baš kao i Espanjol, a vodio je i Betis, Atletiko, Tenerife, Sosijedad i Marsej. Vrhunac karijere dostigao je vodeći špansku reprezentaciju, ali se na SP 1994. i 1998. nije proslavio. Dobio je otkaz posle ponižavajućeg poraza od Kipra u kvalifikacijama za EP 2000.
Klemente je poznat po mnogobrojnim gafovima, poput sukoba sa Radomirom Antićem, pljuvanja jednog novinara iz Sevilje i izjavama da "Andaluzija nije Španija" i da je "Samjuel Eto sišao sa drveta".

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Partizan u srcu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1504
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung D500
Klemente potvrdio da preuzima Srbiju!

Španski fudbalski stručnjak Havijer Klemente potvrdio je da će u naredne dve godine predvoditi reprezentaciju Srbije.

"Postigao sam dogovor sa srpskim savezom i vodiću tu selekciju kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2008. godine", rekao je Klemente za Rojters.

Pedesetšestogodišnji trener, koji će biti prvi strani selektor u istoriji Srbije, svoj debi imaće već 16. avgustu u Pragu, kada će "orlovi" odigrati prijateljsku utakmicu sa Češkom.

Klemente je prošel sezone trenirao Atletik Bilbao, ali je na kraju sezone otišao iz tog kluba zbog sukoba sa upravom.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri osvojio je dve titule prvaka Španije sa Bilbaom, a kao selektor Španije u periodu od 1992. do 1998. godina zabeležio je niz od 31 meča bez poraza.
IP sačuvana
social share
[img][/img]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia 
Odlican potez.Samo tako da nastavimo i uspeh nece izostati
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple iPhone 3Gs
Ivica Dragutinović o selektoru Srbije

Kad Klemente priča, svi ćute

Ivica Dragutinović je sa Seviljom na pripremama i skuplja snagu za iskušenja koja predstoje u sledećoj sezoni. Njegova prva klupska obaveza biće Super kup protiv Barselone, 25. avgusta u Monaku, dok bi za manje od mesec dana mogao da zaigra u crvenom dresu reprezentacije Srbije protiv Češke.

- Vrlo rado ću se odazvati pozivu novog selektora, u slučaju da stigne poziv - kaže Ivica Dragutinović. - Imam još tri godine ugovora sa Seviljom i kao profesionalac na raspolaganju sam ako se proceni da sam potreban A reprezentaciji. Lično, mnogo mi znači što smo sada Srbija, što ćemo igrati u novim dresovima, sa himnom kojoj se neće zviždati. Jednostavno, to su momenti koji igraču dižu adrenalin i zaista se radujem.

Novi selektor, bar po medijima, stiže sa Iberijskog poluostrva. Havijer Klemente je, istina nezvanično, promovisan u novog selektora Srbije.

- Baš sam čitao „Marku“ u kojoj je Klementeov menadžer potvrdio da je dogovor postignut. Ono što je bitno jeste da je Klemente izuzetno poznat i cenjen stručnjak. Svi sportski novinari iz Sevilje koji su me zvali rekli su mi da je Srbija sa Klermenteom napravila odličan izbor. Prošle sezone napravio je nemoguće. Loš tim Atletik Bilbaa, koji su svi već videli u nižem rangu, preuzeo je i izborio opstanak u Primeri. Igrao sam u tom periodu protiv Atletik Bilbaa, pobedili smo ih u Sevilji sa 2:1, i zaista mislim da je prava umetnost takvu ekipu ostaviti u ligi.

Svi pričaju o čvrstoj ruci Malog Napoleona.

- Istina je. Kažu da traži maksimalnu ozbiljnost na svakom treningu i utakmici, ali i da zna da se našali, napravi atmosferu. Međutim, kad se radi - sve pršti. Možda je to i dobro kada je naša selekcija u pitanju.

Uskoro nam predstoje kvalifikacije za EP 2008?

- Treba što pre zaboraviti Mondijal. Ilija Petković nije najveći krivac za krah u Nemačkoj, ali su nam se desile neke stvari unutar reprezentacije koje mi sami između sebe treba da rešimo. Nije nas krasila atmosfera iz kvalifikacija i platili smo danak. Treba reći i da smo imali pehove sa Vidićevom i mojom povredom. Pred nama su novi izazovi i treba sve učiniti da se plasiramo na još jedno veliko takmičenje. Uvek sam bio optimista, pa ni sada nemam razloga da menjam način razmišljanja - završio je Dragutinović.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Iz Fudbalskog saveza Srbije
Ni reč o Klementeu
Na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Fudbalskom savezu, i pored očekivanja novinara, nije rečeno ništa o pompezno najavljenom dolasku Havijera Klementea    
Sve završeno, ali se još ništa ne zna: predsednik FSS Terzić

Ko će biti prvi selektor Srbije trebalo bi da se zna do kraja nedelje, saopšteno je u srpskoj kući fudbala. Neizvesnost se tako produžila još koji dan, mada je već u svim medijima objavljeno da će to biti Španac Havijer Klemente. Izneti su gotovo svi detalji dogovora koji je bivši španski selektor sklopio sa čelnicima srpskog Saveza: za koliko će hiljada evra naredne dve godine voditi naše najbolje fudbalere (pominje se suma od 700.000), kada dolazi u Beograd i kada će biti zvanična promocija.

Tim više izveštače iz kuće fudbala na Terazijama začudilo je što je portparol FSS Aleksandar Bošković, lakonski odgovorio na pitanje o Klementeu, da savez ostaje i dalje pri stavu da se ne spekuliše sa imenima kandidata za selektora reprezentacije Srbije, dok stvar ne bude završena.

Ovim je izazvana ne mala nedoumica među predstavnicima „sedme sile”, ali ipak, to otvara pitanje – da li je sve sa Klementeom dogovoreno, i zbog čega se detalji ne iznose bar zvanično u javnost. Jer, nije daleko od pameti da je pitanje selektora reprezentacije Srbije , u ovom trenutku jedno od najvažnijih, jer nam predstoje velike obaveze, počevši od prijateljskog susreta sa Češkom 15. i 16. avgusta, do početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno prve utakmice koja je zakazana za 2. septembar, protiv selekcije Azerbejdžana.

Što se tiče pomenutog prvog susreta sa Češkom, mladi će igrati 15. avgusta, u gradu Kromnježiš. Meč počinje u 17 časova. Dan kasnije Uherske Hradište ugostiće najbolje selekcije dve zemlje. Susret počinje u 17, 30 časova.

Gradovi su udaljeni jedan od drugog oko 100 km, a nalaze se u regiji Brna. Reprezentacija Srbije će igrati u crveno-plavo-beloj opremi. Biće obezbeđen tv prenos.

Sa Česima smo do sada odigrali 34 meča. Pobedili smo 11 puta, četiri igrali nerešeno i pretrpeli 19 poraza. Gol razlika je 93:53 za Čehe. Prvi susret sa njima odigrali smo na Olimpijskim igrama 1920. godine, to je ujedno bila i naša prva zvanična utakmica.
D. Vučinić

--------------------------------------------------------------------------

Španac potvrdio da preuzima Srbiju

MADRID – Bivši selektor reprezentacije Španije Havijer Klemente potrdio je juče da je prihvatio ponudu da u naredne dve godine vodi nacionalnu selekciju Srbije.

„Sve smo se dogovorili i praktično sam već selektor reprezentacije Srbije. Obavezao sam se da ekipu Srbije vodim u naredne dve godne, do završetka prvenstva Evrope 2008”, rekao je Klemente.

Pedesetšestogodišnji Baskijac imaće čast da bude prvi selektor nacionane selekcije Srbije, a debitovaće 16. avgusta na prijateljskoj utakmici protiv Češke u Pragu.

Klemente je početkom meseca dobio otkaz u Atletiku Bilbao, iako je bez većih problema ostvario cilj – opstanak u Primeri. Uprava ga je otpustila zbog njegovog neslaganja sa politikom transfera.
Tanjug

Zašto svi ćute

Dolazak španskog trenera Havijera Klementea na čelo reprezentacije Srbije pompezno je najavljen u većem delu sredstava informisanja, ali ni u jednom tekstu nije bilo niti jedne jedine izjave zvaničnika Fudbalskog saveza Srbije. Nije se ni u jednom napisu citirao predsednik Zvezdan Terzić sa svog puta u Španiju, kako bi potvrdio verodostojnost ove informacije za koju je zainteresovana ogromna većina ljubitelja fudbala u ovoj zemlji.

Sve se uglavnom svelo (i još svodi), na izveštaje „dobro obaveštenih novinara” koji imaju informacije „iz prve ruke” i koji će, sutra, ako od transfera poznatog Španca na čelo selekcije dojučerašnjih „plavih” ne dođe, brzo okrenuti list i otpočeti neku drugu priču, o nekom drugom kandidatu, i opet „za dobrobit našeg fudbala”.

Kao da fudbalska javnost u ovoj zemlji nije umorna od opsenara i njihovih pomoćnika, kao da odavno nije pročitala ove fudbalske dušebrižnike, i kao da nam, na kraju, nije jasno da smo takvim „radom” u mnogome doprineli onome što nam se dogodilo na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i što će nam se događati ubuduće...

Jer, ako je dogovor sa Klementeom zaista postignut, zbog čega se to ne objavi, kao svuda u svetu u sličnim prilikama, jasno i glasno.
V. D.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2323
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Ivica Dragutinović o selektoru Srbije
Najzad i kod nas jednom da selektor bude selektor u pravom smislu te reči, sa biografijom, ostvarenjima iza sebe, plaćen da radi kao profesionalac, da bude odgovoran i za uspehe i za neuspehe, . . . a da li će igrači da budu igrači, da se bore za svoju zemlju, zastavu i grb, da rade ono što se od njih traži, . . . videćemo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Havijer Klemente
BIĆE MI UZBUDLJIVO U SRBIJI!
Veoma sam srećan što sam prvi selektor Srbije, moj cilj je plasman na Evropsko prvenstvo, kaže baskijski stručnjak, koji u petak stiže u Beograd

Klemente otkrio da se sa Terzićem dogovorio još prošlog petka i potvrdio da će mu pomoćnik biti Risto Vidaković

Srpski reprezentativci zadovoljni su što će sarađivati sa Klementeom, svi ga veoma poštuju i hvale

Havijer Klemente kaže da je oduševljen što će postati prvi selektor fudbalske reprezentacije Srbije i tvrdi da ga u našoj zemlji očekuju dve veoma uzbudljive godine. Baskijski stručnjak otkrio je da se sa predsednikom FS Srbije Zvezdanom Terzićem dogovorio još u prošli petak i potvrdio da će mu prvi pomoćnik biti nekadašnji fudbaler Zvezde i Betisa Risto Vidaković.
- Zadovoljan sam, veoma sam zadovoljan što sam prvi selektor Srbije! Bilo je baš uzbudljivo i očekujem da će tako biti u Srbiji u naredne dve godine. Postigli smo dogovor prošlog petka, a sledećeg petka potpisaću dvogodišnji ugovor. Moj prvi saradnik biće Risto Vidaković, kog dobro poznajem, a očekujem veliku pomoć od Miroslava Đukića, koji će voditi mladu reprezentaciju.
Klemente je istakao da će se potpuno usresrediti na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.
- Činjenica da će biti potpisan ugovor na dve godine jasno govori da je moj cilj da odvedem selekciju Srbije na Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj i Austriji 2008. godine. Učiniću sve da to i uradim, i uveren sam da ću uspeti - rekao je Klemente u kratkom intervjuu španskim medijima.
Inače, dolazak Španca Havijera Klementea na mesto selektora Srbije nije delovao iznenađujuće na srpske reprezentativce. Svi redom smatraju da su čelnici Saveza povukli pravi potez, jer je "mali Napoleon" dokazano ime evropskog fudbala.
- Za Klementeov izbor saznao sam prvo iz medija, a zatim i preko prijatelja - kaže za Press novi kapiten "A" selekcije Dejan Stanković.
- Radi se o treneru sa velikim iskustvom, uspešno je vodio Španiju i mnogo klubova Primere, i sigurno će svoje znanje preneti i na naše igrače.
Ivan Ergić, prvotimac Bazela, smatra da angažovanje inostranog trenera može doneti dobro srpskom fudbalu.
- Setite se da su Crvena zvezda i Partizan imali veoma pozitivna iskustva sa Zengom i Mateusom. Havijera Klementea poznajem kao trenera i sećam se da je veoma uspešno vodio Španiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998. godine - smatra Ergić.
Da su predsednik Zvezdan Terzić i njegovi saradnici napravili dobar izbor, svedoče reči reprezentativca Ognjena Koromana.
- Predsednik Terzić i ljudi koji vode naš savez znali su šta rade i, po mom mišljenju, doneli su ispravni odluku. Klemente je dokazani stručnjak, koji ima dosta iskustva na mestu selektora. Svojim radom on je zaslužio i ugled i reputaciju. Oni koji ga dobro poznaju tvrde da ga zanima isključivo rad, red i disciplina.
Bivši kapiten plavih Savo Milošević svakako najbolje poznaje Klementea i zato pozdravlja njegov dolazak u Srbiju.
- Dobro ga poznajem i verujte da on zna sve o fudbalu. To je pravo rešenje i verovatno nam je u ovom trenutku potreban takav stručnjak.
Vladimir Stojković, golman Nanta i verovatno reprezentacije, ističe da nosi pozitivna iskustva u radu sa inostranim stručnjacima.
- U Crvenoj zvezdi trenirao me je strani trener, Valter Zenga, i rad sa njim mi je prijao. Klemente je poznat stručnjak i, koliko se sećam, sa Špancima je imao niz od 31 utakmice bez poraza.
(D. R. - I. Đ.)

Promocija u petak u "Kolingu"

Havijer Klemente biće promovisan u prvog selektora Srbije u petak u klubu "Koling". On će tada potpisati dvogodišnji ugovor sa našim savezom i obratiti se srpskoj javnosti. Prema nezvaničnim informacijama, Klemente će zaraditi 700.000 evra za dve godine, a nema nikakvih informacija postoji li mogućnost produžetka saradnje i posle tog perioda, tačnije u kvalifikacijama za SP u Južnoj Africi.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12370
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0

UF< daj boze da i takav jedan dodje kod nas..mada je opste poznato da je nas narod a narocito razmazene igrace jako tesko ucutati, srecna sam zaista ako je on taj koji ceim stati na rep i privesti kraju samovolju i politiku u nasem fudbalu

Smile
IP sačuvana
social share
Veliki deo svog zivota propustila sam cekajuci da se stvari dese..same od sebe..a nisu se desile..plasim se da cu se jednog dana okrenuti..i iza sebe necu videti nista drugo do hrpu neostvarenih snova , zelja i nadanja, gomilu lazi, izrecenih i neizrecenih...gomilu promasenih investicija i ulaganja sebe...i tek onda cu shvatiti da su sve male stvari u zivotu prosle pored mene..dok sam ja trazila i cekala velike da se dese..nisam umela da citam znakove...trazila sam vise...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Uoči potpisivanja ugovora s prvim selektorom FSS
Klemente danas stiže
Španski stručnjak, prvi selektor Srbije, u Beogradu oko 16,30 č, a potpisivanje ugovora večeras. – Zvanična promocija sutra u podne    
Ispisuje prvu stranicu istorije srpske fudbalske reprezentacije: Havijer Klemente

Juče je i zvanično potvrđeno ono što je proteklih dana gromoglasno najavljivano u domaćim i španskim medijima – da je Havijer Klemente selektor fudbalske reprezentacije Srbije. Predsednik FSS Zvezdan Terzić je objasnio zašto odluka o imenovanju trenera, koji će u naredne dve godine da vodi našu najbolju selekciju, nije ranije obelodanjena:

– Pridržavali smo odluke, koju smo javno saopštili odmah posle razdvajanja s crnogorskim savezom, da nećemo saopštavati imena kandidata s kojima pregovaramo sve do trenutka dok posao ne bude priveden kraju. Sa zadovoljstvom mogu da saopštim da smo napravili izvanredan posao i da je Havijer Klemente u ovom trenutku najbolje rešenje za srpski fudbal, kazao je predsednik FSS. S Klementeom sam stupio u kontakt pre desetak dana. Sreli smo se na Majorki i bili zajedno dva dana. Razgovarali smo šest sati. Informisao sam ga o svemu što je tražio i izložio mu naš plan. Hteo je, između ostalog, da se dobro upoznamo, zapravo da vidi kakav je čovek s kojim će da sarađuje. Najmanje vremena smo potrošili oko finansijskih detalja. Znao sam da je stisak ruke s Baskijcem jači od svakog ugovora. Međutim hteli smo da završimo sve detalje oko ugovora za šta nam je bilo potrebno nekoliko dana.

Klemente će danas oko 16,30 časova doputovati u Beograda iz Bilbaoa preko Milana. Ugovor će potpisati večeras. Promocija je zakazana za sutra u podne.

Terzić je i detaljno izložio i šta se od šapanskog stručnjaka očekuje i šta ga je preporučilo da bude selektor.

– Dovoljno je da se pogleda njegova biografija, pa da se vidi o kakvom se stručnjaku radi. Šest godina je bio na čelu španske reprezentacije. Nikada nije bio bez posla. Harizmatičana je ličnost, sa velikim autoritetom i integritetom, potpuno posvećen radu, poznat po gvozdenoj disciplini. U svim sredinama u kojima je radio imao je fenomenalan odnos s igračima, pravi čovek da dovede u red razbijenu vojsku. Od njega očekujemo da reprezentacija bude na završnom turniru Evropskog prvenstva. Da je podmladi, a nivo našeg fudbala podigne na najvišu stepenicu. Jednom rečju da udahne novi kiseonik fudbalskoj Srbiji.

Prvi čovek našeg saveza je kazao da je napravljena globalna strategija. Da će ubuduće da se planira na duge staze da se ne bi ponavljale greške koje su nas do sada mnogo puta skupo koštale i da je došlo vreme da se okrenemo stvaralačkom radu, da učimo od onih od kojih treba i može da se uči i da shvatimo da smo u velikom zaostatku za Evropom i svetom. Da se mora napraviti strateški plan ne smo za 2008, već i 2010, pa i 2012. Tako rade uspešni, tim putem mora da ide naš fudbal.

Novinare je najviše interesovalo kolika je suma koju je Klemente dobio za dvogodišnji ugovor. Terzić je na to pitanje ovako odgovorio:

–U situaciji u kojoj se nalazi većina naših ljudi ne bi bilo korektno da kažem kolika je suma u pitanju. Za naše prilike je velika, ali je pet puta manja od one koju je Klemente dobio kada je bio selektor Španije ili od klubova u kojima je radio. Finansijski efekti nisu glavni razlog da se prihvati posla. Za njega je najveći motiv bio izazov da se dokaže u našem fudbalu. Veliki ciljevi se ne mogu ostvarivati ako se nema novac. Mi se ne finansiramo iz tuđeg budžeta, već stvaramo pare i obavezni smo da ih i dalje pravimo.

Na pitanje koliko će vremena Klemente provoditi u našoj zemlji Terzić je odgovorio da selektoru prepušta da odluči, ali je naglasio da je dogovoren svestran rad: održavanje seminara i kampova, trenerskih škola, čak prisustvo na nekim drugoligaškim utakmicama ili mečevima u drugim zemljama gde igraju naši igrači... U stvari novi selektor će ići u susret problemima, konstatovao je predsednik FSS, a neće ih čekati da oni dođu ovde da ih rešava.

– Stvarno mi smešno zvuče priče da će biti velikih problema zbog jezičke barijere i nepoznavanja mentaliteta naših igrača. Pa oni, bar većina, igraju u inostranim klubovima i tamo im ni jedno, ni drugo ne predstavlja nerešiv problem. Zašto bi se onda u reprezentaciji o tome pričalo. Zar ne bi bilo bolje da, na primer, umesto da traće vreme, nauče i španski, svetski jezik. Mi želimo da u reprezentaciji budu zdrave ličnosti, spremne da odgovore na sve izazove. Obezbedili smo Klementeu sve kasete s kvalifikacija seniorske reprezentacije i tri meča na Svetskom prvenstvu, kao i kvalifikacije za mlade, baraž sa Hrvatskom i mečeve iz Portugalije. Neće tu biti problema, – zaključio je Terzić.

Posebno je bilo zanimljivo pitanje kako se desilo da procuri vest da je postignut dogovor sa Klementeom i da li postoji monopol na informacije.

– Iz saveza vest nije procurila. Saznao sam i kako je stigla do nekih novinara. Izvor im je bio čovek preko koga smo stupili u kontakt s Klementeom. On je Beograđanin koji živi u Španiji, a poverio se nekim svojim prijateljima ovde i tako je informacija otkrivena. Nema ni govora da favorizujemo bilo koga, – naglasio je predsednik FSS Zvezdan Terzić.
D. Vučinić

--------------------------------------------------------------------------

Klementeu 81 evro na sat

Španski trener će za 32 sata zarađivati koliko prosečan Srbin za godinu

Prvi stranac selektor u istoriji našeg fudbala, ujedno i prvi selektor reprezentacije Srbije, biće i najskuplji trener koji je ikada hodao tlom od Triglava do Đevđelije. Recimo, njemu će biti potrebno nešo više od dana da zaradi godišnju platu prosečnog Srbina...

Španac Havijer Klemente Lazaro (56 godina), koji danas stiže u Beograd da bi potpisao dvogodišnji ugovor s Fudbalskim savezom Srbije (FSS), prema pisanju vodećih španskih medija imaće godišnju platu od 700.000 evra. Bez obzira na to da li će „plave” odvesti na Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj 2008...

Mesečno će primati 58.333 evra, dnevno – 1.944, ili – 81 evro na sat. Ako se ima u vidu da je prosečna plata u Srbiji nešto ispod 18.000 dinara (oko 215 evra), ispada da mu je potrebno svega 32 časa da zaradi godišnju platu „prosečnog” Srbina...

Naša reprezentacija nije jedina koja je ovog leta potražila spas u stranom selektoru. Isto je učinila i Poljska, naš rival u narednim kvalifikacijama za „Evro 2008”, na čiju klupu je došao Holanđanin Leo Benhaker (64), nekadašnji trener Reala. I on je prvi stranac u istoriji nacionalnog tima Poljske, a na nedavno završenom Svetskom prvenstvu vodio je reprezentaciju Trinidada i Tobaga.
A. M.

Trener 30 godina

Trenerska karijera Havijera Klementea Lazara (rođen 12. marta 1950. u Barakaldu, bivši igrač Atletika iz Bilbaoa) izgleda ovako:

1975/76.

Arenas

1976-78.

Baskonija

1978-80.

Atletik (Bilbao), juniori

1980/81.

Atletik (Bilbao), drugi tim

1981-86.

Atletik (Bilbao)

1986-89.

Espanjol

1989/90.

Atletiko (Madrid)

1990/91.

Atletik (Bilbao)

1991/92.

Espanjol

1992-98.

reprezentacija Španije

1998/99.

Betis

1999/00.

Real Sosijedad

2000/01.

Olimpik (Marsej)

2002/02.

Tenerife

2002/03.

Espanjol

2003-05.

bez posla

2005/06.

Atletik (Bilbao)

od 2006.

reprezentacija Srbije

Najveći uspesi

Finalist Kupa Uefe

1988.

Svetsko prvenstvo

četvrtfinalista 1994, prvi krug 1998.

Evropsko prvenstvo

četvrtfinalista 1996.

Prvak Španije

1983. i 1984.

Kup Španije

1984.

Vicešampion Španije

1990.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Klemente potpisao
A. ŠOŠKIĆ, 19. jul 2006

KONAČNO je i Fudbalski savez Srbije zvanično saopštio: Havijer Klemente (56) je novi selektor. Potpisi na dvogodišnjem ugovoru razmenjeni su faksom. "Mali Napoelon" iz Bilbaa, preko Milana, stiže u Beograd u četvrtak oko 16.20. Potom je planirana večera sa rukovodstvom srpskog fudbala i potpisivanje originalnog ugovora, dok će zvanično predstavljanje da se obavi u petak u podne u "Kolingu".
- Prvi zadatak Klementea, što je predočeno u razgovorima, biće plasman Srbije na Evropsko prvenstvo 2008. godine - ističe predsednik FSS Zvezdan Terzić. - Veoma važno će biti i podmlađivanje nacionalnog tima, kako bismo imali zdrave temelje za 2008, 2010, 2012... Klemente će maksimalno raditi i sa našim trenerima i siguran sam da će da udahne svež kiseonik fudbalskoj Srbiji i podigne nivo.
Pregovori su vođeni u nedelju na Majorki.
- Trajali su oko šest sati i uspešno završeni. To sam znao kada mi je Baskijac stisnuo ruku, jer kod njih taj gest vredi više od svakog ugovora - prenosi Terzić. - Najkraće smo pričali o finansijama. Klemente je imao mnogo pitanja: fudbalskih, političkih, privrednih... Zanimalo ga je zbog čega dolazi do nesklada između kvaliteta igrača koje imamo i rezultata koje ostvarujemo.
Objavljeno je da će dobiti 700.000 evra, plus posebnu premiju za plasman u slučaju plasmana na EP, a ostaje dilema da li se cifra odnosi na godinu ili dve.
- Nije korektno pričati o cifri kada se zna kako se živi u Srbiji. Mogu da kažem da će Klemente zarađivati pet puta manje nego dok je bio selektor Španije ili dok je radio u klubovima - nije Terzić ponudio konkretan odgovor. - Ponavljam da smo najkraće pričali o finansijama, samo pet minuta.
Stalno se priča da je neophodno da se ide u korak sa Evropom, a tamo se cifre (bez obzira što nije tajna da postoji i "crni" novac) uvek objave. Klementeova plata će, bar zvanično, zasad ostati tajna, a u FSS su uvereni da će opravdati svaki uloženi evro.
- Imali smo sliku trenera kakvog smo želeli: ličnost sa imenom, harizmom, autoritetom... Takvog smo dobili - ubeđen je Terzić. - Klemente ima biografiju za respekt. Trofeji i klubovi u kojima je radio, kao i činjenica da je šest godina bio na klupi Španije dovoljno govore.
Najavljuje se da Klemente voli "čeličnu" disciplinu, što može, ali i ne mora da bude dobro, kada se zna mentalitet naših fudbalera.
- Obožavali su ga igrači koje je trenirao, jer su videli autoritet znanja - kaže Terzić.
Srbija u četvrtak dočekuje Klementea, navijači čekaju rezultate.

KOLIKO ĆE VREMENA PROVODITI U BEOGRADU?
NEKA SAM BIRA

KOLIKO će vremena Havijer Klemente provoditi u Beogradu?
- To nismo precizirali - prenosi Terzić. - Rekao sam mu da je vrhunski profesionalac, pa neka sam proceni. Nije prioritet da "sedi" u Beogradu i Srbiji, jer ovde neće rešavati probleme. Bolje je da ode u Mančester i popriča sa menadžerom Aleksom Fergusonom, sretne se sa Nemanjom Vidićem. Ili do Milana da sazna zbog čega Dejan Stanković na jednom nivou igra za Inter, a na drugom za reprezentaciju. Da direktno čuje da li naši igrači imaju neke probleme i koji su, kako ih rešiti...

ZAHTEVI IGRAČIMA VEĆ NA PRVOM OKUPLJANJU
REPREZENTACIJA NIJE RELAKSACIJA

ATMOSFERA kojom su se kroz kvalifikacije svi ponosili brzo je nestala na SP u Nemačkoj. Bilo je i sukoba, nervoze, nediscipline, neprimerenih izjava...
- Nemam dilemu da li će Klemente uspešno rešiti eventualno pitanje nediscipline - veruje Terzić u autoritet prvog selektora Srbije. - Ne možemo da imamo 11 Ronaldinja, ali možemo grupu zdravih momaka, koji na terenu i van njega mogu da sprovedu ono što Klemente zamisli.
Igračima će neke stvari biti jasno naglašene prilikom prvog okupljanja:
- Moraju da se odnose na isti način, visoko profesionalno, prema obavezama u reprezentaciji, kao u klubovima. Nacionalni tim ne sme da im bude relaksacija, izduvni ventil, prilika da se vide sa rođacima, prijateljima... Neće biti mesta za one koji nisu spremni za sve zahteve.
Videćemo, ovakve ili slične izjave već su se mnogo puta čule kada je u pitanju nacionalni tim.

OTVORENA VRATA ZA PANTELIĆA, LAZOVIĆA, MARKOVIĆA...
SELEKTOR IMA SPISKOVE

- PITAO me je Klemente da li imam ljubimce u reprezentaciji - prenosi Terzić. - Rekao sam da može da zove 23 igrača koji su bili na SP u Nemačkoj ili nijednog od njih. Bitno je samo da stvori grupu sa kojom može da stigne na EP.
Da li ste mu nosili neki spisak igrača, pošto bez sumnje ne zna baš mnogo o srpskim fudbalerima?
- Da, onaj sa SP, kao i imena fudbalera koji su igrali na EP za mlade u Portugalu - ističe Terzić. - Imamo i igrače koji nisu bili u tim ekipama, kao što su Danko Lazović, Marko Pantelić, Marko Baša, Marjan Marković...
Nisu oni jedini. "Nigde" nije bilo Veljka Paunovića, Aleksandra Lukovića, Nenada Kovačevića, Miloša Marića, Bojana Nezirija...
FSS je, inače, već poslao kasete sa nekih utakmica najbolje i mlade reprezentacije novom selektoru.

U KOMBINACIJI BILI FOGTS, BENHAKER...
"IZMAKAO" DONADONI

NAJAVIO je prvi čovek srpskog fudbala da će javnost da se šokira kada bude čula ko je sve bio u igri za selektora ili se nudio, sam ili preko "posrednika".
- Ne bih o onima koji su se nudili - ističe Terzić. - Direktno sam razgovarao sa Robertom Manćinijem i Sinišom Mihajlovićem, preko Dejana Savićevića bili smo u kontaktu sa novim selektorom Italije Robertom Donadonijem, Berti Fogts bi bio u prvom planu da se nismo dogovorili sa Klementeom...
* Pominjao se i Leo Benhaker koji je preuzeo Poljsku?
- Bili smo u kontaktu preko jednog Holanđanina.
* Jirgen Koler je odbio ponudu?
- Sreli smo se slučajno na finalu SP i razgovarali dva sata. Ostavio je dobar utisak, želeo sam da preuzme Srbiju. Sutra sam, međutim, video da nije siguran u sebe, pa sam ga "precrtao".
* A od naših trenera?
- Sa trojicom smo imali konkretne razgovore. Ne bih o imenima, da ne bi bili uvređeni oni koji nisu na spisku.

MATEJA KEŽMAN KATEGORIČAN
KLEMENTE JE PRAVI

NAPADAČ madridskog Atletika Mateja Kežman, pozdravio je odluku FS Srbije da za selektora imenuje španskog stručnjaka, Havijera Klementea.
- Reč je o velikom treneru, sa bogatim iskustvom u klupskom i reprezentativnom fudbalu. Za sve nas to je odlična vest, jer Srbija ima veoma kvalitetne fudbalere i mislim da će nam Klemente mnogo pomoći.
Centarfor našeg nacionalnog tima dodaje da je Klemente mnogo puta do sada pokazao da veruje u uspeh i da je po mentalitetu pobednik.
- Posle neuspeha na Svetskom prvenstvu, koji nas je sve poprilično poljuljao, bio nam je potreban baš ovakav trener. Sa novom državom i novim selektorom možemo da krenemo i sa novim nadama i ambicijama. Siguran sam da su svi u Srbiji zadovoljni izborom selektora, jer smo zaista dobili stručnjaka svetskog formata - rekao je Kežman u razgovoru sa španskim novinarima.

NIŠA SAVELJIĆ O KLEMENTEU I ĐUKIĆU
PUN POGODAK

IZBOR Havijera Klementea za novog selektora Srbije, po najstarijem igraču Partizana, Niši Saveljiću, pun je pogodak. Skepsa pojedinih ljudi iz fudbala, koji su protiv dovođenja stranaca ga nervira.
- Klementeu niko ne sme da se meša u posao i sve će biti u najboljem redu. Imamo i mi dobrih , stručnih trenera, ali ima mnogo i onih koji to nisu. Zato me izjave pojedinaca da nam ne trebaju treneri sa strane nerviraju. Muka mi je kad to čujem. Neka se ti naši treneri, za koje misle da su bolji, dokažu, pa neka vode reprezentaciju, ako vrede. Pozdravljam i izbor Miroslava Đukić. Bio je neverovatan igrač, čuo sam i da je ekstremno talentovan stručnjak i da se dokazao radom u Valensiji. Čast mi je što sam svojevremeno igram sa Đukom...

IZ MOG UGLA
NEDODIRLJIV I NEPOTKUPLJIV!

Piše: Jovan SEKULIĆ
ŠTA će novi selektor Srbije doneti u naš fudbal? To je pitanje koje, zacelo, interesuje sve: i igrače i reprezentativce i funkcionere i navijače. I novinare naravno, jer Havijer Klemente nikada sa "sedmom silom" nije imao dobre odnose. Ni kada je trenirao klubove, a pogotovo ne kada je vodio špansku "furiju".
Ono što je sigurno, a u našim uslovima jako dobro: niko, ali baš niko neće smeti ni da se približi reprezentaciji, a kamoli da pokuša da ga "informiše" ili "ugura" nekog svog kandidata. Klemente je tada opasniji od zmije otrovnice i spreman ne samo da se svađa, nego i da se pobije. Dakle, "Mali Napoleon" ne trpi savetnike i trvdoglavo radi samo ono što je zamislio. Zato je i veoma bitno ko će mu pomagati dok se ne snađe u zemlji Srbiji, pogotovo što ni njegov pomoćnik Risto Vidaković ne zna gotovo ništa o našem fudbalu.
To je ta realna opasnost, ali valja verovati da će iksustvo koje poseduje omogućiti Klementeu da vrlo brzo "pročita" ko je ko u Srbiji i ko koliko vredi. Mnogo će zavisiti i od predsednika FSS Zvezdana Terzića koji je očigledno Klementeov čovek od poverenja, što je i te kako značajno, bar na početku njegove "srpske odiseje".
Terzić je čovek vulkanske energije, ništa mu nije teško, ima viziju i to treba poštovati. Od prvog minuta ove teške utakmice predsednik FSS bio je decidiran da je stranac ne jedino, ali svakako najbolje rešenje. Zarad domaće "kuhinje" od koje se teško odbraniti. Dolaskom Baskijca koji važi za nedodirljivog i nepotkupljivog, ti odomaćeni pristisci biće smanjeni na najmanju meru, a selektor će biti jedini koji će se baviti strukom. Naravno, rezultati će proglasiti "pobednika", ali u svakom slučaju, svi koji vole fudbal moraju da stanu iza predsednikovog projekta.
A Terzić će morati da bude i desna i leva ruka Klementeu, zato što se zna da je Baskijac ekscentrik i tvrdoglav čovek i da uvek postoji opasnost da se, kao u nekoliko minulih godina, posvađa i ode pre vremena. Naši fudbalski ljudi koji godinama žive u Španiji apostrofiraju, osim izuzetne profesionalnosti i lične harizme, i ovu crtu iskusnog stručnjaka. Mnogi su čak spremni da se klade da će biti sjajno ako se Klemente brzo navikne na "srpski sindrom" jer se u suprotnom neće zadržati više od tri meseca.
Nadamo se, naravno, da će Klemente, bez obzira ko šta o njemu misli, dobiti punu i opštu podršku. To je jedini način da se Srbija nađe na Evropskom prvenstvu u Švajcarskoj i Austriji, s obzirom na to da se opet, kao i na Mundijalu u Nemačkoj, nalazi u "grupi smrti".

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.