Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 22:27:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sećanje na rođendan bivše države  (Pročitano 7286 puta)
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
mob
SonyEricsson xperia m2
I sta bi sa Stambolicem posle?  Smile
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
Већ сам споменуо дејства класичних усташа (не хрватских националиста из редова КПЈ) током 1972. у БиХ.

Pa bilo je, ali je bilo i lova na njih

Citat
У Србији је било забрањено певати старе народне патриотске песме, које нису садржавале никакве шовинистичке поруке, људи су славили Славу инкогнито, а да не говоримо о крштењу деце (која су се углавном крстила кришом кући).

Znam da je komsija slavio slavu i nikom nista, neki dodju, neki ne. A deca jesu se krstila u crkvi, znam x primera, e, sada, ako je doticni clan KP, e onda u kuci, ne moze i jare i pare...

Citat
Сама чињеница да су изједначене кољачка идеологија усташа и српске народне песме из 19 века говори о ономе о чему сам причао.

Sta ja znam, za "Mars na Drinu" sam znao i pre, znao sam i za pesmu "Od Topole" (koja je naravno bila zabranjena, "Mars" nije) ali recimo "Ustani Bane" nikad cuo, mislio sam da je bila novokomponovana, posle sam ukapirao da je bila zabranjena a nema veze sa II svetskim ratom.
Sa jedne strane partija je zabranjivala dosta toga nacionalnog a sa druge strane stvari su potencirali, u vidu folklora, TV-emisija u vezi toga itd...

Citat
Грешка колега, причало се шта су усташе радиле, не Хрвати. Већина Хрвата је била уз НОВ, док су усташе шака јада довезена камионима из Италије.  

Sta ja znam, secam se tada, ko klinac, bila je jedna kojoj je valjda mati bila Hrvatica, pa ja eto, da napravim zezanciju i kazem je sta su joj to zemljaci radili. Secam se da je bila prebledela ko krpa, hebo te, istraumatizirao sam je  Smile

Citat
Да ти је наставник тада рекао да су то радили Хрвати, он би летео са посла, па можда и заглавио робију.

Pa kad se pricalo o cetnicima isto nije niko govorio o Srbima

Citat
Сад то што је било око 200.000 Хрвата у војсци НДХ и што су одушевљено дочекали Немце 1941, су чињенице које се нису спомињале.

Pa imali smo te slike po udzbenicima  Smile

Citat
Замењујеш тезе. Нико не тврди да је жабар са севера исто што и онај са југа, већ да су обојица Италијани. Покушај да северњаку или јужњаку кажеш да нису Италијани.

Pa da prospes malo ulja i napravis malo vatrice, pobili bi se Talijani kao i Spanci u njihovom ratu  Smile

Citat
Опет грешка. У Белфасту је проблем са Ирцима који су етнички посебан народ.

I jedni i drugi pricaju jedan jezik, razlika je fakticki samo u religiji

Citat
Већину тих ствари које спомињеш спадају у период осамдесетих, када је Тито већ био мртав, а Југославија се ближила свом неумитном крају.

Jasno, sto kasnije, manji pritisak, ali je bilo i kritika i pre, recimo, pogledas staru seriju "Kamiondzije"

Citat
Уосталом, да ли си пратио ТВ и новине тих година (не само српске, већ и других република)?

Pa u to vreme mas mediji su bili neizbezni. Moj utisak je bio tada da su Hrvati bili tvrdokorni komunisti, kod njih su zamenuli celu garnituru 1971 i tada su bili kod njih samo komunisticki kadrovi...
Sto se tice Kosova, znam da je bio "zdruzeni, savezni odred milicije na Kosovu, cak sam jednom imao priliku da pricam sa dvoje milicajaca, tada vec bivsih, jedan iz Hrvatske, drugi Musliman. Kazu da im je tada bilo dobro jer su dobijali trostruku platu i kako su imali problema kad Albanci poture decu u prve redove, potpuno neoptereceno su pricali...

Citat
Све је то заборављено, а преостала је садашња зомби верзија историје, спремљена у Загребу а подгрејана у Вашингтону и Бриселу: Зли Слоба-српски националиста-разбијач Југославије-балкански касапин-извор свог зла на Балкану-без којег би сад сви живели у блаженству и достигли нирвану.

Po meni je glavati poceo, krivousti oma iza njega, a islo se na verziju vel Srbije i vel. Hrvatske na racun Bosne. Stvar im je zezno Alija. Ali osim vesti, novina, TV-a imao sam i ovako kontakta sa nekim ljudima, dobro, drugarima, bili smo mladji ali koji su imali matorce tu i tamo u sluzbama pa sam saznao i neke stvari koje nisu bile za javnost. Imao sam recimo komsiju koji je devedesete setao po Kninu i okolini, a jednom drugaru optac bio major pa je i tu procurilo nekih stvari u moje usi. Neke stvari nisam bas verovao, ali godinu, dve, tri kasnije su se ostvarile...
Stvar je bila, da se kao svuda po svetu taj komunizam poceo drmati a posleratna generacija komunista videla unistenje svoje vrste pa su videli okolo kako ce morati da odu u zaborav ili mogu da prodju ko Causesku a nisu hteli ni jedno ni drugo. SFRJ je trebala reforme, ali ekonomskog karaktera a to nije moglo bez liberalizacije ekonomije a to znaci automatski gubitak vlasti komunista, koji su znali da ce za par godina da postanu arhaizam pa su se promenuli u "demokrate"
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
Juga na pocetku uopste nije bila zemlja za pozeleti ziveti u njoj...ko je preziveo prvih 20-ak godina mogao je da kasnije uziva u nekim blagodetima te zemlje.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pa i u Svabiji prvih deset-dvadeset godina nije bila zemlja za pozeleti ziveti u njoj, Spanija isto tako
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
Ne znam dal su se tamo svodili racuni, za ovde znam sigurno i nije bilo nimalo prijatno.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Бог чува Србе.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2032
Zastava Pančevo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Danas su jugonostalgicari ili zadrti komunisti i njihovi potomci koji su uzivali blagodeti posleratne pljacke i otimacine tudjeg ili zavedeni klinci koji nisu ni ziveli u istoj.  Smiley 1
IP sačuvana
social share
Тврд је камен за онога ко на њему спав'о није,
jа сам рођен на камену зато камен мекан ми је.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
Косметом су доминирали Албанци, а један (Синан Хасани) је чак постао предесдник СР Србије.

Грешка. Био је председник Председништва СФРЈ од 15. маја 1986 до 15. маја 1987. а не СР Србије.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Косметом су доминирали Албанци, а један (Синан Хасани) је чак постао предесдник СР Србије.

Грешка. Био је председник Председништва СФРЈ од 15. маја 1986 до 15. маја 1987. а не СР Србије.

Dok je u SR Hrvatskoj opet bio Srbin predsednik

Evo, nit sam ja niti moji bili komunisti, niti uzivali u nekim blagodetima vec sve posteno zaradili nit sam zaveden klinac koji tada nije ziveo...
Ziveo, video, prosao i eto, bilo losih stvari al bilo i dobrih, danas, hebi ga, mozda nekom bolje, mislim, vozaju se dobra auta, separei puni, splavovi puni, ljudi imaju po jahte, privatne avione, vile, mislim, cemu kukanje  Smile
« Poslednja izmena: 02. Dec 2013, 00:13:57 od Maradic »
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.57
Dok je u SR Hrvatskoj opet bio Srbin predsednik

Evo, nit sam ja niti moji bili komunisti, niti uzivali u nekim blagodetima vec sve posteno zaradili nit sam zaveden klinac koji tada nije ziveo...
Ziveo, video, prosao i eto, bilo losih stvari al bilo i dobrih, danas, hebi ga, mozda nekom bolje, mislim, vozaju se dobra auta, separei puni, splavovi puni, ljudi imaju po jahte, privatne avione, vile, mislim, cemu kukanje  Smile

Ма тад је свако био председник Председништва...ротирало се сваких годину дана...мислим да су прошли све народе и народности... Smile

А у СР Хрватској је било неписано правило да ако је председник Хрват Србин буде премијер и слично...бар ми је бар тако ћале причао... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Citat
А у СР Хрватској је било неписано правило да ако је председник Хрват Србин буде премијер и слично...бар ми је бар тако ћале причао...

Nacionalni kljuc
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 22:27:05
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: biv anje endan ave

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.