Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 676 677 679 680 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1406930 puta)
Svedok stvaranja istorije

Правда за Уроша

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19943
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
mob
LG L5 II
Имам ову махину...

Процесор 2400 мегахерца
Графичка 128 мб
Хард 80 гига
Рам 768 (512+256)

Е сад мене занима да ли вреди дати ту конфигурацију и доплатити 180еврића и узети ову:

Citat
Matična ploča : MSI GeForce GF615M-P33 VGA, PCIe/DDR3/SATA2/LAN/7.1 Procesor : AMD X2 Athlon II 220
Takt procesora : 2.8GHz
Memorija : DDR3 4GB(2x2)
Kapacitet hard diska : 500GB
Brzina rotacije hard diska : 7200
Grafička kartica : AMD Radeon 5570 Sapphire 1GB/DDR3,/DualDVI/HDMI/VGA/128b Optički uređaj : DVD Multi Writer 22XDVD/12xDVD-RAM/2MB
Zvučna kartica : integrisana 5.1
Kućište : Kucište Codegen Q3335-A2, Black
Napajanje : 500W
Ostalo : poklon:miš i tastatura
Kratak opis : Multimedijalani računar za svaki dom.
Garancija : 24 meseci
IP sačuvana
social share
Гостовања су кева!!! Инострана гостовања су две кеве!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
mob
Nokia n73
Hocu da malo da promenim stari komp. Da zamenim sve plocu, graficku, procesor. Imam trenutno neku matoru plocu 478, procesor budjavi Celeron i graficku koja nije losa ali je AGP. Imam jos i plocu Asus P5B(http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5B/#specifications) koja je pokvarena i popravka kosta 2500din. Zanima me da li vredi popravljati ili kupiti polovnu na Limundu za te pare ? Koliko sam gledao cena slicnih MP na Limundu kosta oko 2500din. Naravno posle bih zamenio i procesor i graficku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
mob
Nokia n73

Е сад мене занима да ли вреди дати ту конфигурацију и доплатити 180еврића и узети ову:

Naravno da vredi. Aj mi samo objasni kakva je transakcija u pitanju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S9+
@Sub_Zero

Zavisi koliko ti nudi za tu tvoju masinu i koliko je ta masina koju kupujes.Racunaj da ta tvoja masina vredi oko 70-80 evra a ako prodajes servisima nece ti dati vise od 50 evra.Tako da ako je ta masina koju kupujes nekih 230 evra onda je to OK.U svakom slucaju moje misljenje je da je postena trasakcija.Jer za 200 evra ne mozes dobiti tu masinu.Ona vredi tu negde oko 230-250 evra po mojoj proceni.Mada jednom sam video u METRO marketu za 200 evra masinu fantazija.Bio je neki intel pentium na oko 2.93 ghz , 2 ili 4 gb ram-a ali ddr2 , zatim 1 tb hard i neka nvidia mislim gt220 ako se ne varam plus neko Kinesko napajanje od 550W , dvd rezac , MSI ploca...Uzeo sam po komponentama i racunao sam i dosao sam do cifre od 300 i kusur evra.Sto znaci da jedno 100 evra ustedis.Ali to je bila akcija i to moras imati onu karticu da uzimas preko firme jer nije klasican market kao tempo i sl...Tako nesto ako se nadje to je brutalno.Imali su nedavno toshiba laptop sa dual core CPU na 2 ghz , 2 gb ram-a , 250 HDD , grafika integrisana za nekih 320 evra.Takva masina vredi bar jedno minimum 50-tak evra vise  na drugim mestima.Treba pecati te akcije.Moze se uzeti za lepe pare dobar racunar.Za 320 evra inace toshiba nema sile da se uzme.Moze jedino budjavi MSI ili ACER i to najgore lomine(probao i stvarno su shit).

Citat
Hocu da malo da promenim stari komp. Da zamenim sve plocu, graficku, procesor. Imam trenutno neku matoru plocu 478, procesor budjavi Celeron i graficku koja nije losa ali je AGP. Imam jos i plocu Asus P5B(http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5B/#specifications) koja je pokvarena i popravka kosta 2500din. Zanima me da li vredi popravljati ili kupiti polovnu na Limundu za te pare ? Koliko sam gledao cena slicnih MP na Limundu kosta oko 2500din. Naravno posle bih zamenio i procesor i graficku.

A ko to popravlja maticne ploce?  Smile To je druze porez na budale.25 evra da ti neko popravlja polovnu plocu.Normalno da se nikako ne isplati.Pazi i fabrika koja radi reparacije ploca to nije ni za k....Znaci vecina ploca se vrati nazad na reklamaciju.A domaci servis nije fabrika.Ja iskreno ne znam sta on tebi moze da popravi na ploci.Moze da ti zameni naduvane kondenzatore i to ako ploca nije vec cviknula skroz.A i cak ako proradi to moze da traje od jutra do sutra.Nemoj da popravljas ploce i ne kupuj nista na limundu.Ako sam dobro razumeo trazis socket LGA775.Imas srece jer taj socket se jos fura.Uzmi ti lepo 50 evra i kupi ovo:

http://www.winwin.rs/-mb-lga775-ig41-gigabyte-ga-g41mt-s2p-vga.66.html?productId=33749

Ili ako ti je skupo evo ti ovo:

http://www.winwin.rs/-mb-lga775-ig31-msi-g31tm-p21-vga.66.html?productId=23967

IlI evo ovo:

http://www.winwin.rs/-mb-lga775-ig41-msi-g41m-p26-vga.66.html?productId=31255

Btw ko me zna na forumu i ko ima zivaca da cita moje postove zna moje misljenje o MSI kompaniji.Znaci nemam ni 1 pozitivnu rec.Onda se pitas zasto sam ti ponudio MSI?E pa zato sto ces ti dati za popravku ploce 25 evra a dodas jos 7 evra i uzmes novu.Kakva god da je - NOVA je.I ima 3 godine garancije.Ako neces budjavi MSI dodaj jos 18 evra pa uzmi gigabyte.Ni jedna ni druga nije bog zna sta ploca ali je bolja od te tvoje servisirane koja ce biti"Drzi vodu dok majstori odu".Taj koji ti je ponudio da servisira plocu je ili neki prevarant ili neko ko oce da odere.U svakom slucaju dobro ti ne misli.Na limundu mozes da uzmes polovnu ali neces proci ispod 25 evra.I to kad uzmes ne znas ni dal radi ni dal baguje.Sto sebi da pravis problem za 700 din.To ti je tura pica u kafani...Ne isplati se...Evo ja vec mesec dana prodajem moju staru masinu i neka napajanja(od toga jedno sa garancijom) i nema kupaca...Jednostavno ne isplati se.Nova masina ima za 150 evra i ko ce meni da plati pola te cene.Kakva god nova je.To je kao laptop.Nov imas za 300 evra a masa prodaje po limundu za 250 evra.Kao dobar laptop sve radi do jaja.Da da.Tako je jedan klinac uzeo od jednog mog pajtosa laptop za 300 evra pa mu radio 10 dana.Jebes ti to.Polovan laptop je macka u dzaku kao i popravljane ploce i polovne.Batali se toga i uzmi novo brate.Polovno ja bi jedino kupio neku brand plocu tipa izvadjenu iz HP, DELL, I sl...To jedino znam da je kvalitetno do jaja i dugotrajno.Ovo sve polovno je porez na budale.  Smile
« Poslednja izmena: 14. Maj 2011, 01:05:54 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Jedno pitanjce oko kupovine novog TV-a

Na televizorima sa ugradjenim digitalnim tjunerom je moguce gledati sve kanale digitlne kablovske (osim naravno kodiranih) bez dodatnog risivera?

DVB-t je oznaka koju trazim da bi mogla da se gleda digitalna kablovska na njemu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.65
mob
Nokia n73

Zahvaljujem na odgovoru. Isto imam jako losa iskustva sa MSI od ploce,preko 2 laptopa(tudja) i TV kartice(nazalost moje). Mislio sam da pogledam preko Limunda, cisto zato sto mi ovaj komp cu da dam kevi, a ja sam narucio novi u Gigatronu za sebe. Sramota me da joj dam komp koji moze da crkne svaki cas (jer mi je maticna naprsla negde i lik mi je u servisu nekako zaglavio plocu sa se ne pomera). Verovatno cu da uzmem http://www.gigatronshop.com/maticne_ploce/gigabyte_mb_-_socket_775_-_ga-g31m-es2l_rev.2.4-9648 ovu zato sto vec imam 2gb ddr2 da ne prelazim na ddr3 i da  kupujem sad jos i memoriju. Sta mislis da li mogu barem graficku ili procesor  da vidim na Limundu  Smile ?. Koliko tu moze da ima problema ? Izvini sto sam zapeo za Limundo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Ako planiras nesto iz oglasa prporucujem Bench forum,ima hardware po jako lepim cenama(juce otisla glanc nova GTX460 za 100e),i rizik od ispale ili neceg slicnog je sveden na najmanju mogucu meru,jer vecina prodavaca zna za ovaj thread...
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?67876-Ispala-tj.-Losa-iskustva-sa-oglasima-na-forumu

@ cvijicj imas pm.
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Zahvaljujem na odgovoru. Isto imam jako losa iskustva sa MSI od ploce,preko 2 laptopa(tudja) i TV kartice(nazalost moje). Mislio sam da pogledam preko Limunda, cisto zato sto mi ovaj komp cu da dam kevi, a ja sam narucio novi u Gigatronu za sebe. Sramota me da joj dam komp koji moze da crkne svaki cas (jer mi je maticna naprsla negde i lik mi je u servisu nekako zaglavio plocu sa se ne pomera). Verovatno cu da uzmem http://www.gigatronshop.com/maticne_ploce/gigabyte_mb_-_socket_775_-_ga-g31m-es2l_rev.2.4-9648 ovu zato sto vec imam 2gb ddr2 da ne prelazim na ddr3 i da  kupujem sad jos i memoriju. Sta mislis da li mogu barem graficku ili procesor  da vidim na Limundu  Smile ?. Koliko tu moze da ima problema ? Izvini sto sam zapeo za Limundo

Pa jbg to je MSI.....Kad god mi dodje neko sa MSI laptop racunarom obicno to budu neki problemi sto nema kod drugih.Npr zadnje sto sam imao sa MSI jeste neki megabook sto je je imao dual core AMD , 2 gb ram-a i 320 gb hard.Znaci pristojna jedna masina koja moze da tera OK 7-cu.I instalirao je moj drugar 7 i ono kako radi jeste uzas nad uzasima.Sve nesto baguje , stalno nesto ne valja i...I stavio je sad kao XP i radi.Mislim nije to jer je slaba masina jer 7-cu sam stavljao na dosta slabije masine i lepo mi je radila i ljudi se ne zale.Ali jednostavno taj MSI je krsina i lomina.Zadnje sto sam imao je onaj CR500 i tu je bila boljka da dvd zuji ko traktor a laptop se cuje zbog loseg kuera i gasio se zbog loseg hladjenja.Ne znam neko kaze da mu je OK MSI ali ja koji god sam  imao u rukama tome nesto fali.Predobar hardver za male pare nece da mogne.Sto se tice ploca za desktop situacija je slicna.Ali bilo bi bezobrazno od mene da kazem da je samo MSI los.I asus i gigabyte i.... se kvari.I kad saberem i oduzmem nista manje od MSI tj tu su negde.Opet ja zbog svog negativnog stava sa MSI svima preporucujem gigabyte i asus jer oni su mi pojam za ploce(mada ne mora da znaci).Sto se tice te ploce koje si odabrao OK je.Nije neka ploca ali kao sto rekoh  - NOVA je.Sto se tice limunda ne znam sta da ti kazem.Znam bar 10 ljudi koji su redovni prodavci na limundu i onako.Oce oni da zavrnu masu ali je sigurnije nego kupovati preko nekih halo oglasa od ljudi koje vidis tada i cao.Ja sam kupio graficku od lika na limunu koji je sta vise posle i izbacen zbog 2 negativne i meni je ispalo OK.Ali to sam kupio agp grafiku za stari komp jer za novu ne bi dao ni u ludilu a i onako prodajem taj komp tako da je i to previse sto sam dao.Ja licno ne volim polovno jer ne znam od koga kupujem.Kod grafike je samo vazno da nije grejana u rerni i slicna sranja.Ako oces vec da kupujes uzimaj od ljudi sa dosta pozitivnih i trazi neku garanciju od 7 dana i za to vreme skini par igrica i dobro je zakuvaj i vidi dal baguje.To je najbolji test.Mada i tu debelo razmisli.Imas u emmi racunarima VGA GeForce 8400 GS Palit 512MB/DDR3 za 2340 din.Pazi ako uzimas kevi predpostavljam da ona ne igra crysis 2 i mafia 2 tako da joj nije vazno da grafika bude neka tip top.Ova grafika je sasvim OK za neke starije igre a ultra je jeftina.Sumljam da neko prodaje PCI grafike ispod 20 evra.I to ako prodaje to je neka krsina koja ko zna dal radi.Mislim da uzimas za sebe pa ajde da trazis neku dobru grafiku za igranje ali kevi da uzimas neke nadrkane grafike po meni je besmisleno bacanje novca osim ako ti keva nije gamer.  Smile Sto se tice CPU to mozes da uzmes preko oglasa ali i pre toga vidi dal je novo isplativije.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 64
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.2
@ wolf 87
uh kako me nervira sto ne mogu da ti sibnem pm Smile

Elem, procitao sam dosta review-ova za ovu Sapphire 6850 Toxic i veoma sam zadovoljan onim sto sam video ali i komentarima ljudi koje je poseduju sirom sveta a i kod nas. 6850 Toxic se dobije na 820 MHz i onda je uglavnom slabija od 5850 za nekih 2 do 3 frejma u zavisnosti od igrice, medjutim ima ogromne overklok mogucnosti. Moze da se klokuje i do 1 GHz ali se uglavnom preporucuje oko 920 MHz i po rezulatima koje se tada dobiju onda prelazi perforrmanse 5850 i gtx 460 i dolazi veoma blizu referentnoj 6870 a negde se i izjednacuju. Klokovanje se vrsi veoma lako pomocu softvera Trixx koji se kako sam ja razumeo skida sa neta besplatno. Na svim sajtovima koje sam citao kartica je dobijala nagrade za performanse, za overklok mogucnosti i na skoro svim sajtovima etiketu "must have" uz napomenu kod vecine review-a da je Sapphire 6850 Toxic najbolja mid-range kartica u ovom trenutku. Hladjenje takodje spominju da je izvanredno kao i da trosi manje struje od svojih konkurenata.

Eto ako je neko hteo da kupi Sapphire 5850 pa je sada nema, moze slobodno ovu 6850 Toxic da uzme u obzir kao odlicnu alternativu Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.21661
I referetne se takodje dobro klokuju,doduse manje su sanse da dobace 1Ghz,zbog slabijeg hladjenja.Sapphire Trixx alat imas po netu,mada mislim da ce ti doci na cd uz graficku.Nije frekvencija ogranicavajuci faktor,vec napon koji graficka trazi kako bi radila na toj frekvenciji i temperatura,na to obrati paznju.Izguglaj koliki je max preporuceni napon za 24/7 i u trixx zadaj nesto manju vrednost,za svaki slucaj.Zatim u trixx ubrzaj klok gpu i memorije i zatim proveri stabilnost i temperature pomocu crysis benchmark-a ili furmark-a.Ako prodje test povecaj klok gpu za nijansu i provrti test ponovo.Kada udaris u zid,tj karta pocne da baca artifekte ili zabada vrati podesavanja na poslednju stabilnu vrednost.Pusti mi pm na Bench forum ako ti nesto ne bude bilo jasno,nick je isti kao ovde.
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 676 677 679 680 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.