Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 651 652 654 655 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1401644 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1043
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
http://www.danedigital.com/mp-HDD/sospeakyhdmi+_eng.html
Da li je neko imao iskustva sa ovim eksternim hard diskom,dobio sam ga malopre.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Safari 5.0.3
mob
Samsung Galaxy S9+
@pedja_F.L.8

Stavio si dosta modela ali nisi rekao za sta ti treba laptop?Dal ti je vazna jaca grafika dal ti je vazan jaci CPU ili vise ram-a, veci hard, kvalitet laptopa i....Na primer toshiba po meni poseduje kvalitet a hardver ima najslabiji.Na primer ova toshiba ima AMD cpu koji je slabiji od Intel-a u asusu(P6100), takodje ova ati 4250 je kanta grafika dok sa nvidia mozes da se lepo poigras.Sto se tice RAM-a i HDD-a isti su.Zatim asus ima 3 USB-a dok toshiba 2, takodje ASUS ima HDMI dok toshiba nema i...Generalno gledajuci ASUS je sigurno bolji po hardveru medjutim ja brend toshiba izuzetno cenim i uvek sto se tice kvaliteta cu pre dati Japanskoj firmi pre nego Kineskoj bez obzira sto se oboje proizvode u Kini.E sad sto se tice garancije isti su medjutim toshiba daje onu garanciju bez obzira na sve.ASUS mi generalno jako puno nudi za sitne pare.Ja kad sam kupovao laptop u septembru 2010 za te pare nisi mogao da uzmes ni dual core CPU sa integralkom i 1 gb ram-a a sad nude 3 gb ram-a 320 hard i odvojenu grafiku sa 1 gb memorije i jakim dual core CPU(jakim za te pare).Ne znam vise sta da mislim ali cene lapova su drasticno opale.Po meni gledaj vise modele kako su se pokazali.Konkretno uzmi svaki pa guglaj i citaj komentare ljudi sto strani sto domaci.Ja licno pre bira prvo dell, toshiba , lenovo pa HP , asus , fujitsu i na kraju acer i MSI.Sony i apple ne racunam ner 90% populacije nema para za to pa ih slabo preporucujem.Generalno sve ti je to manje vise isto hardvera.To dal ces imati T4200 ili P6100 ili dal ces imati T3500 ili P320 ti je manje vise svejedno.Ni jedan tu dual-core CPU tebi nece biti extra.Jedino sta je bolje je i3.E sad memorije po meni idi na 3 gb jer 7-ca trazi bar 1 gb min a 1.5 gb da imas komotno a ako oces 64-bitni sistem trebace ti bar 3 gb.Hard manje vise.320 gb za laptop je dosta.Ako oces bas da imas komotno skupis kes pa za koji mesec uzmes 1 TB extrerni za storage.Kosta oko 90 evra.500 gb ti je oko 60 evra.Nije puno.USB prikljucaka je po meni 3 minimum.Ja misa koristim to je 1 , zatim ko koristi externi to je 2 i  eto flash to je 3.A gde su tu jos druge stvari.Mislim mozes ti kupiti USB hub ali onda moras sa externim napajanjem jer neke uredjaje koji trose vise struje neces moci da nakacis.HDMI je takodje bitan jer to u buducnosti ce svima trebati.Ne znam razmisli dobro ali moj topli savet ti je da gledas kvalitet svega a manje hardver.Dzaba ti super hardver ako je laptop plastika i ako se sve raspadne za mesec dana....Znam samo da ja licno ne bi uzeo ACER i MSI dok kod HP-a bi prvo pogledao o kom se modelu radi.Na primer imaju dosta mase da se zali na neke HP modele dok na primer probook, elitebook su dosta ljudi zadovoljni.Mozda i da pogledas neku bolju toshiba kao ovo na primer:

http://www.bcgroup-online.com/index.php?art=11574

Prednosti - jak CPU , zatim 3 gb ram-a i 320 gb HDD , mane - 2 USB-a , nema HDMI , grafika za igrice neupotrebljiva

Zakjljucak - OK kvalitetna poslovna masina sa dosta OK cpu , dosta ram-a i pristojnim hardom.Nije za igrice niti za povezivanjem LCD TV a za USB morao bi kupiti i koristi HUB

http://winwin.rs/-dell-inspiron-m5010-156.66.html?productId=30137

Prednosti - dell i 3 godine garancije, CPU pristojan nista specijalan, 3 gb ram-a  320 gb  hard.
Mane - Siromasan prikljucima i nema HDMI, zatim izgleda nije bas preterano lep(imao ga na poslu i ne svidja mi se izgled).Za igrice neupotrebljiv jer je grafika kanta.

@misatka

Dell daje najvecu garanciju sto mu daje veliku prednost.Takodje dell ne nudi kule i gradove poput MSI i ACER sto mi se svidja.U principu ako oces hardver i kvalitet plati pa se klati.Sigurno su jedan od najboljih brendova po mom misljenju.Imam dell XPS M1530 i zadovoljan sam.Kvalitet izrade odlican, zatim ima gomilu prilkljucaka tj ima 3 USB-a , HDMI , svideo , express slot i...Ima daljinac za putovanje , ima dobru tastaturu ,ozgled fanstastican , kuciste aluminijum i....Medjutim moj je XPS sto je njihova bolja serija medjutim opet dell je po meni dell.Ne svidja mi se bas svaki dell i pomenuo sam da mi je N5010 licno ruzan medjutim to je najgore sto nude....U svakom slucaju ne verujem da ces se pokajati sa dell-om.Renomirana firma koja drzi do ugleda.Imam na poslu dosta desktop masina dell i licno sam impresioniran kako izgledaju.Uz HP desktop masine mi izgledaju najlepse.Cak ploce ne gutaju sve mermorije i BIOS je dosta ozbiljno odradjen.Meni licno su kod lapova dell ,toshiba i lenovo vrh.Ne stavljam tu HP jer HP jeste odlican medjutim poceli su da proizvode teske lomine od laptopova sto mi se licno ne dopada.Mislim da im se desi da par serija crkavaju ploce kao dobar dan meni licno nije odlika vrhunskog brenda.Mada imaju oni vrh modele ali poceli su ko ACER i MSI da proizvode teske lomine sto mi se ne svidja.......
« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 02:07:54 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1043
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
@bora82

hvala na odgovoru. Inace, treba mi neki lap top, do 45k, do 40k jos bolje... Bice mi za studiranje i za surfovanje na netu kao i igranje pokera na internetu (ovo govno od kompa mi blokira dok igram poker ponekad). Za igrice, mozda budem igrao jednu igricu, eventualno 2... eto, recimo FIFA 2011... oko ovog prostora na hard disku, ne treba mi previse, ja ni 80GB ne mogu da popunim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

i shall say this only once...

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 728
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.134
mob
Nokia n95
sta mislite o ovim slusalicama?

te su kao za "gaming" ali meni vise trebaju slusalice za muziku Smile
one slusalice sa prosle strane nemgu nigde da nadjem :\
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Uklonjen link.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
hvala na odgovoru. Inace, treba mi neki lap top, do 45k, do 40k jos bolje... Bice mi za studiranje i za surfovanje na netu kao i igranje pokera na internetu (ovo govno od kompa mi blokira dok igram poker ponekad). Za igrice, mozda budem igrao jednu igricu, eventualno 2... eto, recimo FIFA 2011... oko ovog prostora na hard disku, ne treba mi previse, ja ni 80GB ne mogu da popunim.

Za igrice tipa poker mozes da imas grafiku ge force 4 iz 2002 godine  Smile To sto ti je kocio je verovatno jako spor procesor.Predpostavljam da je u pitanju neki flash koji je kocio zbog slabog CPU-a.Pa pazi gledaj da uzmes dual core procesor.Sad sam radio sa jednim HP compaq-om koji ima AMD single CPU na 2.2 ghz i veruj mi lose je jako.Ima on sve sto tebi treba (3 gb ram-a, ati radeon 4250, 3 USB-a, 320 gb hard....).Mislim masina deluje OK po hardveru.Mislim nista specijalno ali terao sam ja na losijim masinama 7-cu pa mi je radila.Medjutim to je prica semprona.Ja sam terao 7-cu na dell i hp desktop masinama i to radi vrlo lepo.Ali to je sve pun Intel i nije ojadjeni sempron ili celeron.Tako da gledaj da to bude neki intel pentijum dual core.Ram-a kao sto rekoh dosta je 3 gb-, hard dosta 320 gb.Evo mojih nekih ponuda pa ti odluci:

http://www.bcgroup-online.com/index.php?art=11574 - samo nadji u nekoj drugoj firmi.BC group sam bzvz stavio jer nisam nasao detaljnu specifkaciju u winwin

http://winwin.rs/-dell-inspiron-m5010-156.66.html?productId=30137

http://winwin.rs/-asus-k52jc-ex347-156.66.html?productId=32075

2 sam ti vec ponudio a 1 si ti stavio u postu svom.Za ASUS iskreno nemam pojma kakvi su.Bili su jedno vreme ultra skupi i nepristupacni i odjednom im je pala cena.Sad su povoljniji od ACER-a.Nemam pojma iskreno kakvi su.Meni po mojoj skali spadaju u neku srednju klasu.E sad iskreno nemam pojma dal sam u pravu.Ja licno vise volim dell, toshiba i lenovo.HP mi je OK ali prodaju lomine koje imaju lose ploce i slabo hladjenje.U principu kod laptopa ti je najvaznija kvalitetna ploca i da grafika i CPU imaju jako dobro hladjenje.Laptop ima 1 kuler koji hladi CPU a preko one bakarne sipke ti se hladi i grafika i chipset.Kad nema dobro hladnjenje vrlo lako strada grafika koja je u dosta slucaja integracija ili je odvojena ali je ne mozes lako naci.Ako je integracija znaci da moras da menjas celu plocu sto je ultra skupo.Znaci to je najvaznije.Takodje dosta zavisi od tebe.Laptop ne treba drzati na cebetu i u krilu i time zatvoriti protok vazduha.Ona resetka mora uvek biti slobodna.Takodje laptop treba cistiti od prasine redovno a ne treba ni preterivati i igrati po 10h zahtevne 3D igre.To su neke stvari koji su najgori neprijatelj laptopa.Posebno ako kupis neke fensi lapove od 13 inca koje imaju ultra jaku grafiku a po pravilu hladjenje slabo i onda crkne a popravka skupa do bola.To je bio slucaj sa dell-om XPS M1330 koji ima istu konf kao moj medjutim hladjenje mu je slabo pa su grafike crkavale ko dobar dan pa je dell izbacio 1530 da bi oprao sebe.Taj ASUS ima vrlo jaku grafiku kojoj sigurno treba jako dobro hladjenje.Ne znam dal su to odradili super jer mi je ta cena vrlo jeftina za taj model  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.133
hxxp:|| www. pcpractic. rs/proizvodi/laptop/5564-lenovo-ideapad-y560-core-i7-59056042
sta mislite o ovom laptopu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1043
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
@bora82

http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/5457-lenovo-ideapad-g565-59053226

ovaj mi je drug preporucio. E sad, ja nemam pojma kakvo je to hladjenje, ni kakva je graficka ili procesor. Znam jedino kakav je RAM i da treba biti 3GB sto je odlicno. Za procesor valjda brzina preko 2.3Ghz je sasvim ok... mozes li mi reci sta mislis o ovom modelu? i izdvojiti od mojih gore navedenih kao i ove sto si ti pomenuo, jedno 2,3 komada koji su po tebi najbolji i reci njihove prednosti kao i mane nekih odozgo (tipa - ram 2Gb, odmah otpada posto vidim da ima i boljih za istu lovu)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Samsung Galaxy S9+
@pedja_F.L.8

To je novi model.Nema bas puno podataka na netu o utiscima.Pa pazi dobra je masina.Procesor je AMD koji je sasvim OK.Zatim HDD je 500 gb sto je odlicno, 3 gb ram-a sto je isto super.Grafika je sasvim OK.Grafika nista specijalno ali OK.Mozes igrati dosta novih igrica na low osim sto neke ne mozes nikako ali ne sve nego one najzahtevnije.Znaci mafia 2 ne mozes da igras ali zato FIFA 2011 mozes na max.Znaci jedna OK pristojna masina.Lenovo je meni licno OK.Mislim da je skroz OK preporuka za laptop.Za ove sto si stavio rekao sam.ASUS je bolji od tog lenovo i ima jacu grafiku , procesori su isti , ram isti a hard je veci na lenovo medjutim meni je to najmanje vazno.Tacno da 2 gb otpada jer ko zeli 64-bitni OS malo je 2 gb.Treba danas imati bar 3 gb da budes miran.Meni sad na XP-u trosi negde od 1-1.2 gb dok na 7-ci kad malo zakuvam programe trosi mi na lapu isto tu negde oko 1.3 gb ali ko oce da igra igre odma mu treba ram-a a takodje ko ima 64-bitni OS trosi mu bar oko 2gb odma u startu plus programi....Sto se tice procesora to sam ti rekao.Uzeo ovaj turion ili intel P6100 isti ti je k...Takodje moj T4200 je malo losiji a on je tu negde u rangu T3100 jedino sto je moj bolji jel nije celeron.Ali sve to ti neces videti u realno radu.Ako oces jaci CPU trebao bi ti bar i3 ili core 2 duo medjutim najeftiniji i3 ti je oko 45 000 din a core 2 duo sve manje stavljaju u nove modele jer sad su najvise i3 u modi za skuplje i celeron i intel pentium za jeftnije.

@Bogoba

Odlicna masina.Vrlo jak CPU i7 sa 4 jezgra i cak 6 mb kesa.Po specifikacijama dosta jaci od mog desktop X2 phenoma sto znaci da je definitivno azdaja.Takodje grafika je vrlo jaka za laptop i moze da izvuce najnovije igrice cak na high sto znaci da je ova masina i u tome extra.Sama izrada i izgled su vrhunski.Sta reci nego da sam impresioniran ovom masinom.Moze da koristi za sve zahtevne operacije tipa programiranje ali i gaming.Neces se sigurno pokajati ako uzmes ovo.Mogu reci da uopste nije skupa za ono sto nudi.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Apple iPhone 12, S21
sta mislite o ovim slusalicama?

te su kao za "gaming" ali meni vise trebaju slusalice za muziku Smile
one slusalice sa prosle strane nemgu nigde da nadjem :\

na oko izgledaju ok, ali je problem sto ne idu na oko, vec na uho...
Sa slike se ne vidi marka, tako da nemam misljenje o njima  Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 651 652 654 655 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.129 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.