Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 624 625 627 628 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1403341 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
@NikolaRok

Kao sto rekoh danas nije nista garancija kvaliteta.Radim svaki dan sa tim stvarima i pravila nema.Crkava sve i menja se sve.Ploce su napravljene bukvalno tako da ih menjas cim rikne garancija.Posebno ranjive sad su AM2 ploce a ranije se secam da su nforce3 ploce crkavale kao od sale.Medjutim kad dodje racunar sa MSI plocom obicno bude ona problem.Govorim o starijim MSI plocama.Ja ne mogu da tvrdim ni za jedan model da je los ali generalno ih ne podnosim niti bilo kome preporucujem MSI.Sto se tice tvog problema sa asusom jesi siguran 100% da je ploca?Moze mozda biti i napajanje.Probaj drugo napajanje.Ako nije onda je moguce riknuo neki od kondenzatora koji kontrolise to sto si opisao.Ako je bilo kakav problem sa plocom nema pomoci.Mozes da je bacis.Meni je samo zao kad vidim dobre CPU za koje nema ploca.To je bakzus da zbog ploce moras sve da uzimas ali jng to je realnost IT sveta..  Smile

Stara je ploca, svakako moram da menjam sve, samo sam znatizeljan sta je crklo. Bas si u pravu za te kondenzatore, i gugl isto kaze sto i ti, da je to mozda crklo, provericu vec.

Nego odlucio sam se za plocu, pa sta bude.. umesto MSI c45 uzecu GIGABYTE GA-MA770T-UD3

Pozz i necu vise da davim, sve sam shvatio.. mogu da se zaposlim polako u radnji racunara Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Nego odlucio sam se za plocu, pa sta bude.. umesto MSI c45 uzecu GIGABYTE GA-MA770T-UD3

Odlican izbor.Imam je vec 13 meseci i ploca je fanstasticna.Nisam do sad imao ni 1 zamerku.Ne znam koliko ce trajati i dal je neunistiva medjutim znam samo da ne volim MSI i da i pre nego sto sam imao dodira sa njihovim prozivodima znam da MSI ploce nisu bile nista specijalno.MSI kao pravi jeftino a dobro.Ploce prave vec 100 godina medjutim i pre 100 godina i sada uvek su imali neku falinku.Gigabyte je za mene uvek bio pojam za ploce.Dobar je i ASUS i jos par firmi i to je za mene to.Mogu ti reci iz mog licnog iskustva da kod AM2 ploca najvise najeba sam imao sa MSI pa ASROCK pa 10 praznih mesta pa svi ostali.E sad dal ce AM3 ploce da budu bolje ili drugacija situacija to ne znam.Ali ja licno ne bi testirao MSI.......  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
ovako mozete li mi preporuciti neku graficku kartu do 30 eura. . . moj racuna..r sp 2. . . XP. . . cpu 1. 90 GHz. . . i sta vam jos treba da bih znali moze li ??i da bivsa graficka Nvidia geforce 100/200
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
Nokia N97 Mini
1. Ova

2. ili ova

Ova prva je oko 35 e.

Najbolje bi bilo da kazes za kakve potrebe ti treba... Igrice, neka obrada slika, videa?

P.S. Ova prva ti je bolja...
« Poslednja izmena: 08. Jan 2011, 22:30:13 od Milan97 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia X6 16gb
Citat

Odlican izbor.Imam je vec 13 meseci i ploca je fanstasticna.Nisam do sad imao ni 1 zamerku.Ne znam koliko ce trajati i dal je neunistiva medjutim znam samo da ne volim MSI i da i pre nego sto sam imao dodira sa njihovim prozivodima znam da MSI ploce nisu bile nista specijalno.MSI kao pravi jeftino a dobro.Ploce prave vec 100 godina medjutim i pre 100 godina i sada uvek su imali neku falinku.Gigabyte je za mene uvek bio pojam za ploce.Dobar je i ASUS i jos par firmi i to je za mene to.Mogu ti reci iz mog licnog iskustva da kod AM2 ploca najvise najeba sam imao sa MSI pa ASROCK pa 10 praznih mesta pa svi ostali.E sad dal ce AM3 ploce da budu bolje ili drugacija situacija to ne znam.Ali ja licno ne bi testirao MSI.......  Smile

Druze,isto sam bio skeptican u vezi MSI proizvodjaca,ne samo za ploce vec i graficke i sve...Vec god dana koristim i plocu i graficku od MSI i prezadovoljan sam.Pre ove ploce sam imao asusovu am2 pa sam presao na msi am2+(am3 ready) i mnogo sam zadovoljniji.Graficka prosla mi je bila gigabite ali sa pasivom(8600GTS) i nisam bio zadovoljan i pored dodatnog kulera.Sad koristim MSI 3850OC 512 256bit ddr3 i prezadovoljan sam,nit se pregrejava a nema igrice koju ne mogu da pokrenem ako ne na max onda blizu max detalja na max rezolujici  Smile

p.s.A plocu imam ovu  http://eu.msi.com/index.php?func=prodmbspec&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=1436#  nista posebno,mada podrzava do Phenoma X6 ali kazem prezadovoljan sam kvalitetom da zanemarimo performanse  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

...prosto kratko jasno to je German style...
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
@vostezmaj

Pazi danas ni za jednu plocu ne mozes da kazes "to je to".Crkava sve.Od asusa, gigabyte,asrock,MSI,biostar i....Znaci nema nista sigurno.MSI ne volim iz razloga sto sam pre par meseci sa dozom skepticnosti kupio njihov laptop i to mi je bila najveca greska koju sam napravio od kad imam racunar.Ono sto sam proziveo sa njima iskreno ne bi zeleo ni najgorem neprijatelju.Sto je najgore odem kod prijatelja ciji brat ima MSI laptop koji je drugi model i nije intel nego AMD platforma i ispadne da ima isti problem kao moj.Znaci neverovatno ali istinito.Ja nisam mogao da verujem.Znaci 2 razlicita modela sa 2 razlicite platforme i 2 ista problema.Na to mogu samo da kazem "To je MSI".Sa plocama kao sto sam rekao imam na poslu prilike da se susretnem i kad god mi je dosla MSI ploca to je bilo nesto zesce sjebana ploca.Znam da dosta firmi gura sad MSI ploce u svoje konfiguracije i ne mislim da je svaka MSI ploca bajata ali jednostavno moras me razumeti da su mi se zgadili.A inace i od pre od kako se nisam bavio racunarima kao sad znam da je MSI ploca uvek nesto zajebavala.E sad ne sumljam da tvoja radi i ne sumljam da ce mozda i raditi duze ali jednostavno ne zelim da nikom preporucujem nesto sto je kao tombola po principu kako te usere.Za MSI laptop znam da je najgore smece i znam po forumima da nisam jedini koji tako misli.Ko god je kupio MSI laptop u vecini slucaja je misljenja "Sad sam ga kupio i nikad vise".Doduse sa MSI plocama nije tako ali eto jbg ja ih ne volim.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 92
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
SonyEricsson Arc
pitanje za boru: hocu da kupim procesor za desktop racunar. Jel bi mogao da mi kazes u cemu je razlika izmedju intel core i5 i core 2 duo i quad core ili je to u sustini isto? sva tri bi trebala da imaju 4 jezgra, jel tako?

p.s. uzeo sam laptop samsung sa core i5 i 4gb rama i hd radeon 545v sa giga rama. za sada lepo sljaka. tera splinter cell conviction Smile
IP sačuvana
social share
See I’m a poet to some, a regular modern day Shakespeare.
Jesus Christ, the King of these Latter Day Saints here.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
@the_lood

core2duo je CPU sa 2 jezgra.i5 i quad core su procesori sa 4 jezgra.U principu ranije su poceli da rade procesore sa 2 jezgra kao celerone i kao core2duo.Onda su ubacili i te intel pentium i i3.Slicno je i sa quad core pa su posle krenuli uporedo i i5 procesori.Ako mene pitas meni su najbolji intel 2 jezgrarni core2duo a 4 jezgrarni intel core 2 quad.To je moje neko misljenje mada normalno da su sad i5 posto su aktuelni bolji nego intel core 2 quad medjutim generalno meni se i5 CPU ne svidja.Ja sam imao prilike da testiram i5 CPU protiv AMD phenom 2 X4 i mogu ti reci samo da je AMD u losijih uslovima oduvao i5 koji je skuplji od njega za 35 evra.Tako da moj ti je savet ako kupujes CPU da uzmes upravo X4 phenom black jer je trenutno bolji nego i5 i jeftiniji.Ako uzimas laptop to je druga prica posto je tu AMD prilicno inferioran u odnosu na intel.....A inace mogu ti reci sta je konkretno bolje tek kad mi stavis oba procesora pa da pogledam testove.Ovako napamet ti mogu samo reci moj licni stav koji nije tako vazan za performanse peocesora.Poenta je da je i5 dobar kao i i7 medjutim po meni vrlo skup za ono sto nudi.Isto mislim i za core2duo i za intel core 2 quad.U svakom slucaju bi kod desktopa isao na AMD platformu a kod laptopa na intel platformu.Iskreno bas me briga za brend , gledam samo sta je bolje u tom trenutku.Kad intel bude jeftiniji i bolji ponudicu njega.Po meni i7 CPU moze da uzme samo onaj ko ima $ za bacanje ili pak kome bas treba zbog video obrade ili pravljenja animacija neki ultra jak CPU.Ko zeli da pici igre phenom 2 black X4 mu je trenutno jeftino i najbolje resenje.Plus kod AMD-a mi se svidja sto je sve crno belo i nema 100 vrsti procesora.Trenutno je intel core 2 quad Q8300 cena 14 000 dok je amd phenom 2 945 12300 din i X4 je bolji!.Onda i5- 650 CPU kosta 16 000 din i losji je od 945 phenom 2 X4.Takodje phenom 2 X4 955 kosta isto kao Q8300 i moglo bi se reci da je ista klasa po cenama ali 955 ga ubija samo tako.Znaci u svakom slucaju AMD je bolja solucija.Takodje evo pogledao sam i5-650 na 3.2 ghz i intel core 2 quad Q8300 na 2.5 ghz i intel core 2 quad je dosta bolji u testovima.Tu se vracamo na pocetak price da ja kod intela mnogo vise cenim intel core 2 quad i core 2 duo nego i3 i i5.Mada posto se i5 i i3 razvijaju vise danas nego ove dve verovatno ce ih presisati a verovatno i jesu.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
ovako mozete li mi preporuciti neku graficku kartu do 30 eura. . . moj racuna..r sp 2. . . XP. . . cpu 1. 90 GHz. . . i sta vam jos treba da bih znali moze li ??i da bivsa graficka Nvidia geforce 100/200

1. Ova

2. ili ova

Ova prva je oko 35 e.

Najbolje bi bilo da kazes za kakve potrebe ti treba... Igrice, neka obrada slika, videa?

P.S. Ova prva ti je bolja...

Jos kad bi mogle te dve kartice da se ubodu u AGP slot.... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia X6 16gb
bora82-Auuuuu druze hehe  Smile  Smile  Smile Verujem ti,cak i potvrdjujem pricu da sam i ja i ako sam zadovoljan i dalje skeptican na MSI.Ali neverujem sad kako nam se price susrecu.Posto ovako iz hobija radim oko kompijutera imao sam prilike u poslednje vreme da radim na 3 laptopa,dva su MSI i jedan Toshiba.I ako je Tosiba placen oko 50 hiljada a ovi MSI su bili nekih 100tinak evra jeftiniji ja sam vise bio odusevljen sa MSI nego Tosiba,mislim malo glupo,Tosiba je izmislio laptop za MSI ali opet kazem moje iskustvo...Za manje pare se bojije malo jaca platforma doduse AMD ali vise rama i veci hdd kao i bolja graficka,e da i MSI je imao BT dok ovaj Toshiba nije imao  Smile naravno sve ostalo su oba imala i citac kartica wifi itd itd standardno...Cak mi se i dizajn MSI vise svideo...E sad opet ponavljam verujem da imas opravdanje da budes skeptican na MSI ali ima i tih usersih modela koji su stvarno dobri  Smile
IP sačuvana
social share

...prosto kratko jasno to je German style...
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 624 625 627 628 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.