Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 603 604 606 607 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1414067 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
U slucaju napajanja itekako mogu da se vade.Uzmi neki od garatnih listova i videces da na svakom pise da garancija ne vazi u slucaju varijacija napona elektricne mreze,usled udara groma,uticaja vise sile itd.Sve zavisi koliko su bezobrazni,mogu zameniti ostecene/unistene komponente ali i ne moraju,mogu jednostavno da se pozovu na gore pomenuti uslov u garanciji i cao Smile
Moze se pozvati trzisna,ali opet je tesko utvrditi da li je krivac za kvar nekvalitetno i nedovoljno snazno napajanje ili strujni udar.Ti mozes tvrditi jedno,oni mogu izvaditi papire kako je ta konfiguracija testirana,kako je dobila potreban sertifikat itd.Ona mozda i jeste testirana,ali jedno je visednevno testiranje,a drugo realnost.Racunar moze raditi,ali pitanje koliko dugo,jer sva napajanja(pa cak i ona najkvalitetnija) vremenom gube na snazi.Kod brendiranih napajanja to nije toliko primetan problem,jer su materijali za njihovu izradu mnogo kvalitetniji i mogu da izdrze malo torture ,dok kod kineza to nikako nije slucaj.Nimalo povoljna cinjenica je da ce taj kinez u startu biti prilicno opterecen,sto ce dodatno ubrzati njegovo slabljenje.A kada dosegne svoj limit i predje preko njega imaces neverovatnu privilegiju da uzivas u mirisu paljevine i izuzetnom vizuelnom efetku u vidu plavicastog ili belog dima Smile
Secam se da je pre nekih pola godine,mozda malo jace isla neka emisija gde su pokazivali liniju za sklapanje racunara u Comtradeu,hvalili su se kako je svaka masina brizno sklopljena,detaljno testirana i kako je zadovoljila sve potrebne standarde.Malocac bacih pogled na njihov sajt i nadjoh katastrofu u najavi.
http://www.comtradeshop.com/Pages/Products.aspx?c=MTU=&sc=DESKTOP&pid=U01BUlQgQk9YIDQ1NDQ3LTAx

GTX260 je pristojan potrosac,u kombinaciji sa quadom(doduse starije 775 generacije koji su malo vise trosili) i nekim prosecnim setup-om preporuceno je napajanje od 500w i 36A na 12V grani.Takav setup doduse nece povuci bas toliko,ali kada se kupuje napajanje uvek treba uzimati 50 do 100w jace,zbog kasnijeg eventualnog apgrejda,a i zbog toga da napajanje ne bi radilo na samoj granici.Napajanje koje su ono spakovali ima realno oko 380W,mozda u peaku dobaci deklarisanih 420w.Znaci u startu ce raditi prekovremeno,dokle pitanje je.Takodje,ne znam da li se nesto u medjuvremenu promenilo,ali pre je CM ovo kuciste isporucivao sa Thermal Master napajanjem (certified by Cooler Master),koje ne moze da se meri po kvalitetu sa native CM.
« Poslednja izmena: 30. Nov 2010, 23:03:03 od wolf 87 »
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung SGH-E630
Citat
Tesko ces naci novu od 256 MB.Vecina novih su na 512 mb.Evo ti ovako nesto:

http://www.itsvet.com/proizvod/leadtek-geforce-8400-gs-512mb-gddr2/comp_comp_vga/87/1737
Ne mora tačno 256, napisao sam bar 256, a može i više (>=). Što više to bolje, samo da nije skupo, ne treba mi skupa Smiley
I ja sam mislio na neku 8400GS, samo nisam znao tačno koje izdanje najbolje odgovara. Hvala  Smile
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung Galaxy S9+
@wolf 87

Slazem se potpuno.Kerovi su to.Uvek oni nadju nacin da si ti kriv.Samo su njihove masine ispravne.Pazi oni negde moraju da puknu kad sklapaju masinu.Jer samo napajanje koje iole vredi kosta bar 3500 din.Znaci oni tebi daju za 2300 din i napajanje i kuciste.Znam da se nama isplati da pre uzmemo kuciste i napajanje zajedno nego posebno napajanja.Jednostavno takva je racunica.Ako uzmes novo napajanje kosta bar 1500 din.Prazno kuciste je oko 2200 din neko sugavo.Znaci bar moras dati 3700 din a ovako te ispadne 2300 din.Kuciste ko kuciste.Gomila gvozdjurije koja nije toliko vazna kao napajanje.A Kinez si sve lepo opisao.Mnogi ljudi ne misle nikad o napajanju.Da ne bude zabune nisam ni ja bio bolji.I ja sam gledao da nasviram CPU, graficku, plocu a kad sam stigao do napajanja rekao sam"Dajte mi frontier".Koji su rezultati toga.Pa napajanje je crklo posle 14 dana.Srecom nije povuklo nista.Winwin je ispao korektan i dali su codegen.Rekli su i ovo nije neko ali u toj klasi dajemo vam bolje napajanje.Da je dobro sigurno nije.Ali da je bolje od frontiera sigurno jeste.Kvalitet napajanja odma vidis koliko je "tesko".Kad ga otvoris vidis kako je napravljeno.Vidis po kablovima.Na primer imao sam jedan cooler master koje je bilo teze od 10 codegena.Ali moja masina je jos onako da kazem srednja.Oni trpaju sugava napajanja na nvidia kartice koje trose struje kao lude.Mislim to je debilizam.Kao to su testirane masine koje prolaze posebne testove.Da da.To su sklepane masine u kojima radnja gleda da se oslobodi svog djubreta ubacujuci je u konfiguracije.Pogledaj samo ove racunare od 15 000 din.Fora je sto ni jednu tu masinu ti ne mozes sam sklopiti.Kad pitas dajte mi tu i tu plocu oni kazu nemamo.  Smile Bar da batale te Kineze i da ubace lepo lc power napajanje da ne bude da se svaki 3 kupac zali na napajanje.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
@Бора82

хвала за инфо, видећи нешто сутра, нађох један оглас, ако човек није продао..  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Pocetak

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 379
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
@Bora82  @Wolf 87

Vama dvojici hvala,ali,pitao samu BC-u,kazu da mi mogu staviti drugo napajanje,ali da imaju vise klijenata koje se zale na lc-power napajanje,nego na Kme.Zato,da pitam,koje je najbolje napajanje,tj.,po vama,koje da stavim.Cena mi nije toliko bitna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!!!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 289
Zastava Krusevac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.44
mob
Apple iPhone7
... Chieftec , ili tako nekako bese? Ima li ko bilo kakva iskustva sa tiim?!
IP sačuvana
social share
Makijavelizam je stanje uma - sve ostalo je iluzorno!!!

Edit by chelavi1: Regulisana velika slova u potpisu.
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
... Chieftec , ili tako nekako bese? Ima li ko bilo kakva iskustva sa tiim?!

Imam ja.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Pocetak

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 379
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Odlucio sam se za kuciste sa napajanjem:CHIEFTEC CG-01B-B-500CTG,,napajanje je od 500W samo da ih ubedim da mi zamene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung Galaxy S9+
@oazabgd

Lazu 100%.Lc power nije kvalitet chifteca, cooler mastera, corsair medjutim od svakog Kineza je bolje.Kazu ljudi koliko para toliko muzike.Kako moze napajanje koje kosta 1000 din da bude dobro.Ne moze.Kinezima svaka cast na njihovoj industriji i svaka im cast sto naprave napajanje za 2 evra.To je za mene umece posto da ti uzmes da napravis to napajanje ne bi ga nikad napravio za tu cenu.Kazem namerno 2 evra jer u onih 10 evra je ukljucena marza radnje iz koje kupujes pa PDV pa carina pa zarada uvoznika i na kraju i zarada Kineza.Kad sve to oduzmes dobijes proizvodnu cenu od 2-3 evra.Sto se tice lc powera ja citam o njima na forumima ljudi koji ih koriste.Ne zanima me misljenje jedne firme kojima je lakse da ubace kantu od kucista i napajanja nego da daju nesto posteno.Kad bi dali nesto posteno onda cena ne bi bila ta koja jeste.Drugo lc power ima 2 godine garancije sto ti daje vecu sigurnost nego Kinez koji ako ti izdrzi 1 godinu ti si srecan.Mada pazi 1 stvar.Kinez moze da te usere.Ja sam na starom racunaru imao najgore napajanje na svetu koje je radilo 6 godina.  Smile Moj rex power je sahranio sve chieftec koji su moji drugari kupovali.Ali to je da ti kazem ako te usere.Sto se tice tvog pitanja dal je chieftec napajanje koje si odabrao OK odma da ti kazem da jeste.Ja ne mogu da ti potvrdim da ce ti napajanje raditi 100% jer nista u zivotu nije 100% ali sigurno da je sigurnije nego Kinez.Jedina vazna razlika posle samog kvaliteta jeste ko trpi pri udaru na racunar.Kod Kineza trpi ploca i komponente jer on nema zastitu a kod kvalitetnih napajanja trpi ono.Znaci ima u sebi zastitu da pri udaru struje trpi samo napajanje.To je glavna stvar zasto treba kupiti kvalitet.Jer ti sad das tih 38 000 din.Znaci desi se ne daj boze sranje , napajanje izgori i izgori tebi pola kompa.Kako kaze kolega wolf reklamirati tako nesto je u najvecem slucaju nemoguce.Posle toga mozes jedino da places.Tako da prijatelju bc group sere malo vise.I meni su rekli da sam ja prvi koji se zalio na pokvaren laptop.Ispada da sam jedini na svetu.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Sudbina je samo za one koji u nju veruju.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 296
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Zna li neko da objasni u čemu je razlika između dve integrisane grafičke karte koje se koriste kod novijih netbook računara? Oznake za dva modela koji me interesuju su : Intel 950GMA i Intel GMA X3150.

Ovo me zanima jer se dvoumim između dva netbook modela... Jedan ima stariju grafičku Intel 950GMA i šestoćelijsku bateriju, a drugi noviju Intel GMA X3150 i troćelijsku bateriju, a cena im je ista i ostale komponente bi trebalo da su iste...

Moja je pretpostavka da je razlika u grafici u ova dva slučaja vrlo mala i da mi je bolje da kupim računar sa snažnijom baterijom, ali ipak mi treba potvrda za ovu ideju od nekoga ko se bolje razume... Smiley

http://www.emmi.rs/netbook-ra%C4%8Dunari-point-of-view-9040-mobii-102-led-beli-.11.html?productId=13635

http://www.emmi.rs/netbook-ra%C4%8Dunari-viewsonic-vnb107-10.11.html?productId=13325
IP sačuvana
social share
Sudbina je samo za one koji u nju veruju.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 603 604 606 607 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.