Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 534 535 537 538 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1400303 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 113
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Napajanje je vec od 420 W i donji je minimum da konfa radi kako treba. Napajanje je poslednja stvar na kojoj bi trebao da ustedis, a imaj i na umu da cetvorojezgarni procesori trose dosta vise od dvojezgarnih. Jedino na cemu mozes da ustedis je mozda 2000 dinara ako uzmes neko krs kuciste umesto gornjeg Cooler Mastera i naravno graficka karta. Naravno, uzeti slabiju grafiku zbog dva dodatna jezgra, na konfiguraciji koja bi trebala da bude igracka je u najmanju ruku kontraproduktivno. Najjeftiniji cetvorojezgarni Core i5 procesor kosta 19000 dinara, sto je skoro duplo skuplje od gornjeg Core i3. Ne bih ti preporucio da prelazis na Core 2 Quad procesore jer su oni na izdisaju. I poslednja stvar, za danasnje igre mnogo je bolje imati procesor sa dva jezgra, i vecim radnim taktom i kes memorijom, nego cetvorojezgarne sa nizim radnim taktom.

Ok, hvala. Moram da vidim sa jednim covekom koji sklapa konfiguracije, mom drugu sklepao za 550e odlican komp. Quad Core sa po 2.4 Ghz, I overclockovan na 3.3 Ghz. ima 4Gb rama, 500GB HDD, a za graficku ne znam ali kaze da je neka HD.

Sta mislite o overclock-ovanju procesora?

Ti i dalje ne shvatas cinjenicu da je za igranje mnooooooooogo bitnija graficka karta od procesora. Ako pravis konfu za igranje, pare ne treba da ulazes u procesor vec u grafiku. I najobicniji DC ce biti sasvim dovoljan.

Hvala na rasvetljenju. A i cuo sam da bi GTA 4 glatko radio da mi treba quad, ali ako je grafa bitnija bolje onda da kupim bolju graficku...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Da bi GTA 4 radio glatko sav hardver treba da ti je napucan. Igra je jako lose optimizovana i prezahtevna za graficki uzitak koji nudi. Pored jake grafe za GTA 4 je bitna i graficka memorija. 512 MB je neki minimum, ali je preporucljivo imati barem 1 GB GDDR3 memorije. Uz 4 GB sistemske to ce ti biti dovoljno. Takodje nista ispod GTS 250 nije preporucljivo ako hoces da koristis podesavanja veca od medium.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Safari 4.1.249.1064
GAINWARD GeForce GTS 250 1GB GDDR3(85e pise na sajtu it sveta pa me zanima jel se moze nabaviti za tu cijenu)

ploca Gigabyte  GA-MA770-US3(oko 50e)

procesor AMD Athlon II X2 240 2.8GHz 2MB BOX(oko 55e ili Amd athlon x2 245 ?)

Sve to oko 200e.Dal valja za novije igrice?Ne mogu vise bez kompa,spalio sam plocu a procesor mi je sranje i grafa mi je sranje(pa moram novo da kupujem)....Znaci napajanje codegen 400w(platio ga 40e) ne znam tacno koji model al ima 5kg u njega(20+4pin),hdd western digital 500gb,2gb rama 800mhz i ovo gore navedeno...
I dali je kvalitetno i izdrzljivo jer planiram da ga mucim jedno 2-3god ,al naravno da cu mozda dodat jos koju gigu rama ili promijeniti grafu ali to tek kasnije... Smile Smile

Napajanje je vec od 420 W i donji je minimum da konfa radi kako treba. Napajanje je poslednja stvar na kojoj bi trebao da ustedis, a imaj i na umu da cetvorojezgarni procesori trose dosta vise od dvojezgarnih. Jedino na cemu mozes da ustedis je mozda 2000 dinara ako uzmes neko krs kuciste umesto gornjeg Cooler Mastera i naravno graficka karta. Naravno, uzeti slabiju grafiku zbog dva dodatna jezgra, na konfiguraciji koja bi trebala da bude igracka je u najmanju ruku kontraproduktivno. Najjeftiniji cetvorojezgarni Core i5 procesor kosta 19000 dinara, sto je skoro duplo skuplje od gornjeg Core i3. Ne bih ti preporucio da prelazis na Core 2 Quad procesore jer su oni na izdisaju. I poslednja stvar, za danasnje igre mnogo je bolje imati procesor sa dva jezgra, i vecim radnim taktom i kes memorijom, nego cetvorojezgarne sa nizim radnim taktom.

Ok, hvala. Moram da vidim sa jednim covekom koji sklapa konfiguracije, mom drugu sklepao za 550e odlican komp. Quad Core sa po 2.4 Ghz, I overclockovan na 3.3 Ghz. ima 4Gb rama, 500GB HDD, a za graficku ne znam ali kaze da je neka HD.

Sta mislite o overclock-ovanju procesora?

Ti i dalje ne shvatas cinjenicu da je za igranje mnooooooooogo bitnija graficka karta od procesora. Ako pravis konfu za igranje, pare ne treba da ulazes u procesor vec u grafiku. I najobicniji DC ce biti sasvim dovoljan.

Hvala na rasvetljenju. A i cuo sam da bi GTA 4 glatko radio da mi treba quad, ali ako je grafa bitnija bolje onda da kupim bolju graficku...
jbt Smile Smile Ljudi šta je vama.Ako hoces komp za igrice uzmi jacu grafu i neki srednji procesor al da je dual core.Necete 1000god da igrate gta4,on zahtjeva jak procesor jer je igra veoma lose optimizovana i igra je za konzolu(ako oces gta 4 sve na high izdvoj oko 800+e).Racunajte malo unaprijed,Intel dual core e7400 + klokovan na 3.6ghz je jaci nego neki quad core-ovi,3gige rama sasvim dovoljno(za 32 bitni os),Ati radeon 5750 ili gf 9800gx2 ili gtx 260 i neka solidna ploca sve to negdje oko 500e i mirni ste 3 ako ne i 4 godine.

« Poslednja izmena: 11. Maj 2010, 19:50:50 od Lazar@ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 113
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Procesor: Intel Core2Quad Q8300 2.5Ghz                        Intel Core i3-530 2.93Ghz
Graficka:  Radeon HD5750 1GB GDDR5           VS              NVidia GeForce GT240 1GB           
RAM:      4GB   DDR2   800MHz                                      4GB   DDR3  1333MHz

Evo imam ove dve konfiguracije za ISTE pare, sta mislite, sta je bolje?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Prebaci graficku iz prve u drugu i to kupi. GT240 je sranje.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
spalio sam plocu
Lazare, kako si to uspeo?
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
spalio sam plocu
Lazare, kako si to uspeo?
kompjuter nije htio da se upali,kad ga upalim on se ugasi.Ja iskljucim onaj kabal sto dodje pored procesora(onaj 4 pin kabal)i ukljucim kompjuter i on radi tj okrecu se ventilatori  ali nema slike na monitoru jer je to kabal za napajanje nzn ni ja cega,ja dok on kao radi ukljucim taj kabal,kad ono bum Smile izlece varnica.Od tad ne radi,kad ga upalim on se ugasi.Paa sad uzimam plocu,proc i grafu jer nzn sta je crklo,ali sve jedno je sve zastarjelo.
Nemojte mi se smijati Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG Nexus 4
strucnjaci Smile dugo me nije bilo Smile

evo jednog pitanja za vas Smile

planiram da kupim laptop gornja granica ~40 do 45k ... zahtevi u principu niski ...
notepad++ ... mozila sa brdo tabova (ram ... mada sad svaki ima 3-4gb tako da to vidim nije problem) ... photoshop eventualno ponekad ... znaci internet i uz to webdesign ...

on sto su mi rekli ... nikako integrisanu grafiku ... jel ona toliko losa i gde ce se ta razlika videti ... da li ce u ps biti sve ok?  Smile

takodje mi je bitan izgled mada moglo bi se popustiti na racun performansi naravno ... evo nesto sto sam ja video ...i da mi se cini ok al me je sad ta grafika zabrinula ... vase miljenje ... savet ... prelog ?  Smile

http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/19114
http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/17556
http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/18896
http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/16577
http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/17544
http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/18079

nekako sam odbojan na asus i msi kao i amd ... ako gresim ispravite me  Smile

e da ... prednos glosy sto se tice izgleda Smiley ... takodje ogroman plus numericka tastatura ... i manji plus bluetooth ...

za 17" bih bio spreman da izdvojim mozda do 50.000 ... 52.000 ako ima neki model  Smile
http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/18314
« Poslednja izmena: 12. Maj 2010, 12:56:51 od Fman »
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Samsung G810
Ljudi, koji monitor 22' za 150 evropskih novcanica? Ja sam nasao neki Samsung 2243SN.

Sluzio bi prvenstveno za igre ali i za filmove i muziku Smile Smile salim se, znaci igre i filmovi!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 88
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.80
Koji biste mi komp preporučili do 600€? Koristio bi ga za igrice i 3D obradu. (da je intel i nvidia, bez periferija). I monitor 22" do max 190€ pogodan za tu konf. Hvala unapred.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 534 535 537 538 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.