Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 533 534 536 537 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1401902 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1823
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia E71
Razlike su minijaturne skoro ih nema sto se tice samog hardvera, a ta razlika u ceni je pre svega zbog softvera koji koristi kartica.

Ja sam sa prvom karticom izdrzao svega 24h, zasto? Slika je bila ok i nije bilo zamerki ali zato softver da Bog sacuva. Muka ziva...

zato ti preporucujem da uzmes neku od Asus ili WinFast kartica...
Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 113
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Planiram da kupim PC za igrice. Znaci treba mi solidan procesor, RAM i graficka..
Ako neko moze da mi kaze neku okvirnu cenu, ili predlozi delove. Planiram:
Quad Core procesor, ako moze solidno za pristojnu cenu. oko 2 GHz, nista preterano,
4 GB rama,
Za graficku nemam ideje,  HDD ne treba mi vise od 300 GB.

Da, zaboravio sam da napomenem, sklapam "SAMO" kuciste. Otprilike za 500e , pa mi treba pomoc u toj klasi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1064
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
jel može neko da mi kaže jel valja šta grafička nvidia geforce 6600?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
jel može neko da mi kaže jel valja šta grafička nvidia geforce 6600?

Valjala je pre 4-5 godina, sada je u principu za novije igre neupotrebljiva.

Planiram da kupim PC za igrice. Znaci treba mi solidan procesor, RAM i graficka..
Ako neko moze da mi kaze neku okvirnu cenu, ili predlozi delove. Planiram:
 Quad Core procesor, ako moze solidno za pristojnu cenu. oko 2 GHz, nista preterano,
 4 GB rama,
 Za graficku nemam ideje,  HDD ne treba mi vise od 300 GB.

Da, zaboravio sam da napomenem, sklapam "SAMO" kuciste. Otprilike za 500e , pa mi treba pomoc u toj klasi.

Recimo ovako nesto:

Maticna ploca: Gigabyte GA-P55-UD3L                                      9.540
Procesor: INTEL Core i3 530                                                  11.110
RAM: 2x2 GB Mushkin DDR3-1600 MHz 9-9-9-24 BLACKLINE        9.100
Graficka: ASUS ENGTS250/DI/512MD3                                    11.850
HDD: 320 GB Western Digital WD3200AAKS                              4.058
Optika: SONYNEC - AD-7240S Black                                          1.879
Kuciste: COOLER MASTER Elite 332 RC-332-KKR2 Black              5.400
Ukupno:                                                                               52.937

Za sastavljanje konfiguracije koristio sam Gigatronov cenovnik. Ako imas nesto vise para preporucio bih ti da uzmes Radeon HD 5770 grafiku, koja je oko 15.000 dinara, umesto GeForce GTS 250.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 113
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Ovo je dual core processor? Bilo bi lepo da uzmem quad core, za slicne pare  Smile
Mozda bih mogao da ustedim na napajanju. Je l' moze gorepomenuta kofiguracija da se napaja sa 450 W napajanjem?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Napajanje je vec od 420 W i donji je minimum da konfa radi kako treba. Napajanje je poslednja stvar na kojoj bi trebao da ustedis, a imaj i na umu da cetvorojezgarni procesori trose dosta vise od dvojezgarnih. Jedino na cemu mozes da ustedis je mozda 2000 dinara ako uzmes neko krs kuciste umesto gornjeg Cooler Mastera i naravno graficka karta. Naravno, uzeti slabiju grafiku zbog dva dodatna jezgra, na konfiguraciji koja bi trebala da bude igracka je u najmanju ruku kontraproduktivno. Najjeftiniji cetvorojezgarni Core i5 procesor kosta 19000 dinara, sto je skoro duplo skuplje od gornjeg Core i3. Ne bih ti preporucio da prelazis na Core 2 Quad procesore jer su oni na izdisaju. I poslednja stvar, za danasnje igre mnogo je bolje imati procesor sa dva jezgra, i vecim radnim taktom i kes memorijom, nego cetvorojezgarne sa nizim radnim taktom.
« Poslednja izmena: 09. Maj 2010, 22:59:12 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 369
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
Pozdrav, zanima me konfiguracija sa monitorom a bez igračkih periferija koju bih koristio za gaming.. do 400E. Hvala
IP sačuvana
social share
Edit by latifovich: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia X6 16gb
Imam MSI radeon 3850 OC verzija,512mb ddr3 i prezadovoljan sam sa njom za sad,ali mi izletela neka kmbinacija za neki kes,pa me zanima dali se isplati menjati ovu graficku za Leadtek GF 9800GT 512MB.
Gledao sam po netu i nasao da je 9800gt dosta bolja od 3850,ali nisam nasao konkretno dali je bolja ova leadtek od moje koja je fabricka OC verzija???

Razlika u ceni mi izadje nekih 10ak-15evra,pa dali se isplati menjati??

hvala  Smile
IP sačuvana
social share

...prosto kratko jasno to je German style...
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 113
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Napajanje je vec od 420 W i donji je minimum da konfa radi kako treba. Napajanje je poslednja stvar na kojoj bi trebao da ustedis, a imaj i na umu da cetvorojezgarni procesori trose dosta vise od dvojezgarnih. Jedino na cemu mozes da ustedis je mozda 2000 dinara ako uzmes neko krs kuciste umesto gornjeg Cooler Mastera i naravno graficka karta. Naravno, uzeti slabiju grafiku zbog dva dodatna jezgra, na konfiguraciji koja bi trebala da bude igracka je u najmanju ruku kontraproduktivno. Najjeftiniji cetvorojezgarni Core i5 procesor kosta 19000 dinara, sto je skoro duplo skuplje od gornjeg Core i3. Ne bih ti preporucio da prelazis na Core 2 Quad procesore jer su oni na izdisaju. I poslednja stvar, za danasnje igre mnogo je bolje imati procesor sa dva jezgra, i vecim radnim taktom i kes memorijom, nego cetvorojezgarne sa nizim radnim taktom.

Ok, hvala. Moram da vidim sa jednim covekom koji sklapa konfiguracije, mom drugu sklepao za 550e odlican komp. Quad Core sa po 2.4 Ghz, I overclockovan na 3.3 Ghz. ima 4Gb rama, 500GB HDD, a za graficku ne znam ali kaze da je neka HD.

Sta mislite o overclock-ovanju procesora?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Ok, hvala. Moram da vidim sa jednim covekom koji sklapa konfiguracije, mom drugu sklepao za 550e odlican komp. Quad Core sa po 2.4 Ghz, I overclockovan na 3.3 Ghz. ima 4Gb rama, 500GB HDD, a za graficku ne znam ali kaze da je neka HD.

Sta mislite o overclock-ovanju procesora?

Ti i dalje ne shvatas cinjenicu da je za igranje mnooooooooogo bitnija graficka karta od procesora. Ako pravis konfu za igranje, pare ne treba da ulazes u procesor vec u grafiku. I najobicniji DC ce biti sasvim dovoljan.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 533 534 536 537 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.