Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 461 462 464 465 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1420027 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6S
Imam graficku kartu Nvidia GeForce 7300 GS, sa 256mb i aktivnim hladjenjem. Hteo bih da je prodam, ali ne mogu da odredim cenu, pa mi treba vas savet. Na sajtu it-s... stoji da je cena 45 eur, nove naravno. E sada, da li je to zaista cena i ako jeste, koliko ja onda mogu da trazim?

Takodje, posto vec pitam, interesovalo bi me i koliko je realna vrednost laptopa ACER Aspire 7100, kome je dodat 1Gb rama, tako da ima 1.5 Gb i koji je potpuno ispravan, ocuvan i kao nov?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 5986
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple Iphone 3GS 16GB
Samo thrazi graficku sa hdmi izlazom(ako tvoj tv ima hdmi,ako ima dvi trazi sa dvi izlazom  Smile).Uzmi neshto ovako(slicno jer je ovo prilicno skupo ali ako imash para  Smile )

http://www.itsvet.com/proizvod/toshiba-qosmio-x300-158-intel-core2-duo-2.53ghz-4096mb-640gb-dvdrw-17.0''-wxga+-winvhp/comp_comp_laptop/22/3097

Koju od ovih bi bila najbolja?

1) Intel® tip : Mobile Intel® GMA 4500M
2) ATI Mobility Radeon™ HD 4650 supporting HyperMemory™ technology memory amount : 1,024 MB dedicated VRAM (total available graphics memory using HyperMemory™ technology can be up to 2,303 MB with a 32-bit operating system and 3 GB system memory or 3
3) NVIDIA GeForce G 103M, do 2302 MB dostupne graficke memorije uz 512 MB
4)ATI Mobility™ Radeon® HD 4570 512MB
5)NVIDIA GT220M 1GB VRAM DDR2

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Fluffy George

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 5552
Zastava Negde.
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
Moje pitanje je:Pojasni mi zasto mislis da je bolja solucija laptop u odnosu na standardni PC? Sam si rekao treba ti za muziku filmove igrice,tako da PC ti je bolja solucija odma u startu,Neces se mnogo naigrati na laptopu,previse para,a za te pare mozes mnooogoo bolji komp sastavis.A za filmove,uz PC kupis neki 24" monitor i uzivas,a i pritom mozes bolju zvucnu da kupis pa mozes i u muzici da uzivas.Laptop ti je ograniceniji povodom nadograndje,kao i pritom popravke,jerako se laptop pokvari,otvori ga ti pa cackaj ako smes.Kod PC ti je to lakse mnogo.
Eto nadam se da ces razmisliti malo vise o kupovini.
IP sačuvana
social share
Life is one long insane trip. Some people just have better directions.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Napravio sam uzi izbor pa mi treba savet nekog ko se razume koju od ovih kartica uzeti:

MSI N250GTS TWIN FROZR 1G OC cena:11 130

VGA PCI-E 1024MB GDDR3 GeForce GTS250, Core 760 MHz, Mem 2000 MHz, Twin Frozr Cooling System, 2xDVI, HDMI Dongle, Military Class, GeForce

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

gainward GTS250-1024-HDMI-DVI-DG cena:10 900

VGA PCI-E 1024MB GDDR3 GeForce GTS250, Core 700 MHz, Mem 1.8 GHz, Deep Green Edition, DVI, HDMI, Fan, GeForce with CUDA[36]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

gainward GT240-1024-HDMI-DVI-GS cena:10170

VGA PCI-E 1024MB GDDR5 GeForce GT240, Golden Sample, Core 585 MHz, Mem 3780 MHz, DVI, HDMI, Fan, GeForce with CUDA[36]

Ili eventualno neka cetvrta koja je znacajno bolja od ovih a kosta do 10-11 hiljada

EDIT:

Moj monitor ima samo analogni prikljucak (VGA) Moze li on da se zakaci nekako na DVI? (posto vidim da nijedna od ovih kartica nema VGA)
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 17:34:55 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Il Diavolo_

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5691
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia -.-
Ljudi treba mi savjet za kupovinu routera koji bi spojio na kablovski modem e sad me interesuje sto povoljniji router al da nije naka kanta da mi laga konekcija i da izbacuje cesto..
Ako ima neko iskustva sa routerima neka preporuci ..evo ja sam naso ovaj koji je izuzetno povoljan e sad ne znam dali valja cemu ?? TRENDnet ROUTER TW100-S4W1CA ADSL/Cable 4-PORT 10/100  cjena mu je  nekih 25 eura u sarajevu..

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.266.0
Napravio sam uzi izbor pa mi treba savet nekog ko se razume koju od ovih kartica uzeti:

VGA PCI-E 1024MB GDDR3 GeForce GTS250, Core 760 MHz, Mem 2000 MHz, Twin Frozr Cooling System, 2xDVI, HDMI Dongle, Military Class, GeForce

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VGA PCI-E 1024MB GDDR3 GeForce GTS250, Core 700 MHz, Mem 1.8 GHz, Deep Green Edition, DVI, HDMI, Fan, GeForce with CUDA[36]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VGA PCI-E 1024MB GDDR5 GeForce GT240, Golden Sample, Core 585 MHz, Mem 3780 MHz, DVI, HDMI, Fan, GeForce with CUDA[36]

Ili eventualno neka cetvrta koja je znacajno bolja od ovih a kosta do 10-11 hiljada
Mislim da je najbolja ta treca(gainword gt 240) jer ima najbrzu memoriju ove ostale imaju memorije brzine 2.0ghz i 1.8ghz a ta 2 ima cak 3.78ghz,ali mislim da ima slab gpu.Ma uzmi 9600gt ili gt250.

Samo thrazi graficku sa hdmi izlazom(ako tvoj tv ima hdmi,ako ima dvi trazi sa dvi izlazom  Smile).Uzmi neshto ovako(slicno jer je ovo prilicno skupo ali ako imash para  Smile )

http://www.itsvet.com/proizvod/toshiba-qosmio-x300-158-intel-core2-duo-2.53ghz-4096mb-640gb-dvdrw-17.0''-wxga+-winvhp/comp_comp_laptop/22/3097

Koju od ovih bi bila najbolja?

1) Intel® tip : Mobile Intel® GMA 4500M
2) ATI Mobility Radeon™ HD 4650 supporting HyperMemory™ technology memory amount : 1,024 MB dedicated VRAM (total available graphics memory using HyperMemory™ technology can be up to 2,303 MB with a 32-bit operating system and 3 GB system memory or 3
3) NVIDIA GeForce G 103M, do 2302 MB dostupne graficke memorije uz 512 MB
4)ATI Mobility™ Radeon® HD 4570 512MB
5)NVIDIA GT220M 1GB VRAM DDR2

Ati radeon 4650.
 Smile
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 17:33:03 od Lazar@ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Ne ocekuj cuda.Dobices najvise na perfomansama zahvaljujuci procesoru i mozda dodatnoj kolicini rama.
Sto se tice novog harda primetices ubrzanje u realnom radu(kopiranje podataka,otvaranje programa i slicno).Kako samo znas da je ultra brz HDD a ne znas koji je tacno model u pitanju?To ti je rekao prodavac i ti mu poverovao ili...?Ukoliko je ovo u pitanju zlo i naopako.I jos jedna stvar,koji OS koristis?XP?
Koristim xp.Mislim da mi je hard preporucijo neko od vas ovdje neki od 500gb.Inache ocu da instaliram i windows 7 pa mi za to treba vishe rama.Inace crysis mi uopshte nije neshto po grafici iako je sve na ultra high ravan mi je sa far cry-em 1.
Pre par strana ja sam ti preporucio Samsung Spinpoint 500Gb i E5xxx(nije ti bio neophodan E6500 al ajde).Ukoliko si njega uzeo onda ok,nisi pogresio.Inace ukoliko koristis XP nikako nisi mogao da grafiku podesis na very high,jer je very high rezervisan za DX10,koji je kompaktibilan sa vistom i win7,ali ne radi na XP.Doduse ima par likova koji su nekako uspeli da odrade da naizgled DX10 radi na XP-u,ali to jednostavno nije to.Ako mene pitas u pitanju je obicna sarena laza.Instaliraj win7 i uzivaj u native DX10.Ukoliko instaliras 32-bitnu verziju vrsice ti posao i 2GB ram-a,za 64-bitnu verziju optimum je 4 GB.
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0

EDIT:

Moj monitor ima samo analogni prikljucak (VGA) Moze li on da se zakaci nekako na DVI? (posto vidim da nijedna od ovih kartica nema VGA)

Da sam na tvom mestu ne bih uzeo ni jednu od te tri(posebno ne poslednju koja je najslabija).Za te pare idi na 4870 koja doticne kartice jede za dorucak(4870 je po perfomansama jednaka GTX260 216sp).
Ukoliko imas mogucnosti da malo prekoracis budzet(13-14000) idi na 5770,ne samo da je brza od doticnih karti
vec i podrzava DX11.Koje napajanje imas?Sto se tice konektora nema frke,potrazi u nekoj radnji DVI to VGA konektor,kosta oko 150 dinara.
« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 18:04:13 od wolf 87 »
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Napajanje je chieftec 350W

Sto se budzeta tice vec sam se nategao sa ovih 11 000 tako da ne bih dodavao novih 3 Smiley

Mislim da cu uzeti ovu MSI N250GTS TWIN FROZR 1G OC a tebi i Lazaru puno hvala za savete Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.78
E ovako, razmišljam da li da uzmem laptop ili normalan kompjuter?

Laptop mi nije prioritet, tj. ne treba mi posebno zbog posla ili sličnih stvari pa da bih se odlučio za njega. Jednostavno mislim da je bolja solucija ako nema velikih nedostataka u odnosu na normalan komp., a i razlika u cijeni mi nije problem.

Znači, zanima me, da li ima velikih razlika između normalnog komp. i laptopa, tj. konkretno, da li se laptop češće kvari?

Ima velikih razlika i da laptopovi se kvare cesce i krace traju. Desktop je mnogo bolja solucija.

Imam graficku kartu Nvidia GeForce 7300 GS, sa 256mb i aktivnim hladjenjem. Hteo bih da je prodam, ali ne mogu da odredim cenu, pa mi treba vas savet. Na sajtu it-s... stoji da je cena 45 eur, nove naravno. E sada, da li je to zaista cena i ako jeste, koliko ja onda mogu da trazim?

Takodje, posto vec pitam, interesovalo bi me i koliko je realna vrednost laptopa ACER Aspire 7100, kome je dodat 1Gb rama, tako da ima 1.5 Gb i koji je potpuno ispravan, ocuvan i kao nov?

Grafiku mozda bi mogao da uvalis nekom za 15-20 evra.

EDIT:

Twin Frozr definitivno. Uz svaku karticu dobijas VGA-DVI adapter.

« Poslednja izmena: 27. Jan 2010, 19:04:36 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 461 462 464 465 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.