Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1409153 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
SonyEricsson c903
Pozz svima. Imam intel E8200 procesor,trenutno radi na2x2.67GHz. Jel bih mogao da ga klokujem i koliko, i sta bi trebalo da uradim uz to(neko dodatno hladjenje itd.). Imam ram OCZ reaper 2x1GB na 800MHz ali kaze da i to moze da se klokuje na1033 ili 1066MHz. Koliko je pametno da se procesor i ram klokuju, i kako da znam koliko da im povecam brzinu??? Jel im to smeta nesto, smanjuje vek trajanja... Ako smanjuje, jel ima neko povecanje a da ne smanjuje vek trajanja... Hvala unapred. Smiley pozZ
« Poslednja izmena: 26. Sep 2008, 11:43:29 od miki2102 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
Mozes da ga klokujes. 3.2GHz bez povecanja napona, a preko 4GHz uz dizanje napona, bolje hladjenje i brzu memoriju. OCZ Reaper moze da se klokuje, koliko to je na tebi da otkrijes. Klok dosta zavisi od primerka do primerka. Vrlo je pametno da se klojuju narocito ako radis dosta sa grafikom, video materijalom ili se jednostavno igras. Brzinu povecavaj dokle god je sistem stabilan. Smeta im samo ako temperature prebace 70 stepeni. Vek trajanja usled prevelikog zagrevanja se naravno smanjuje ali ces ti i onako da zamenis ceo sistem u narednih 5 godina, a toliko ce trajati ma koliko ih klokovao. Nema.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

"It's So Good. Don't Even Try It Once"

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 18
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
mob
Nokia 5310
Harmon26 a da uzmem 2 kompleta ? sta mislis o tome ?

« Poslednja izmena: 26. Sep 2008, 12:49:32 od dish »
IP sačuvana
social share
“Conquer the devils with a little thing called love!” Bob Marley
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
Cega? Pioneerovih zvucnika? Ako znas sta da radis sa njima samo napred. Kvalitet zvuka najpre zavisi od zvucnog izvora, zatim od pojacala i na kraju zvucnika. Da li imas sve to? Znas li pravilno da povezes i podesis? Rasporedis u prostoru? Napisi koju opremu posedujes, za sta su ti prevashodno potrebni i kolika je prostorija u kojoj ces ih koristit? Hoces li ih kaciti na komp ili muzicku liniju?
« Poslednja izmena: 26. Sep 2008, 15:14:02 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
mob
SonyEricsson c903
Mozes da ga klokujes. 3.2GHz bez povecanja napona, a preko 4GHz uz dizanje napona, bolje hladjenje i brzu memoriju. OCZ Reaper moze da se klokuje, koliko to je na tebi da otkrijes. Klok dosta zavisi od primerka do primerka. Vrlo je pametno da se klojuju narocito ako radis dosta sa grafikom, video materijalom ili se jednostavno igras. Brzinu povecavaj dokle god je sistem stabilan. Smeta im samo ako temperature prebace 70 stepeni. Vek trajanja usled prevelikog zagrevanja se naravno smanjuje ali ces ti i onako da zamenis ceo sistem u narednih 5 godina, a toliko ce trajati ma koliko ih klokovao. Nema.

Hvala brate. Sta podrazumeva brzu memoriju??? Jel moja brza, 800MHz. Kazu mi da to zavisi od ploce koliko ces da klokujes memoriju. Ja imam GA-EP35-DS3R, i mislim da moze do 1066MHZ, bar tako pise u opisu ploce. Negde su rekli za procesor da do 3.8GHz radi lepo, a da preko 4GHz nije stabilan. Ako bih ga klokovao, ja ne bih preko 4GHz, jel bi moglo neko bolje hladjenje(posto bi se sigurno vise grejao) ili bi trebalo vodeno? Jel bi bilo dovoljano OCZ hladjenje 12cm ventilator(oko 30E)? Imam kuciste TermalTake Soprano, ima u sebi dva po 12cm ventilatora, i jedan mali sa strane 6 ili 8cm. Radio mi je komp i po tri dana bez prestanka, i nije se grejao, lepo je radio. Hvala ti puno, super si   Smile
P.S. Jel ima neka fora da se promeni IP? Gasim modem i restartujem komp i nece. Imam SBB. PozZ
« Poslednja izmena: 27. Sep 2008, 00:11:30 od miki2102 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
LG Nexus 4
sto se tice ip ne ... statisticki ... a i nije za ovu temu Smile

sto se tice oc-a ... kucaj u pretragu osnove oc-a ... i trazi malo u google-u ... pa vidi kako se radi ... nemoj tek tako kako ti padne na pamet ... a sto se tice hladjenja apsolutno nemas potrebe za ulaganjem u cooler ... sa box-om ces zavrsiti dobro posao ... 3.3ghz je dosta, sasvim dosta ... i vise Smile ... a ko sto je vec receno clock memorije zavisi od cipa .. najbolje da na sebi ima micron ... ako ima elpidu onda ce clock biti dosta manji .. ali i zavisi od primerka do primerka ... inace ... memorija se klokuje paralelno sa procom .. na to moras da obratis paznju ... znaci samo iscitaj ovo sto sma ti rekao i sve ce ti biti jasno Smiley  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Jedan dan, u svom srcu čuvaću za večnost ja...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 789
Zastava Krlovnice
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia N900
imam jedno pitanje koji laptop mi preporucujete izmedju ova dva
asus x59sl-ap194 il dell studio 15 g742-002
hvala
IP sačuvana
social share
The one and only *Zdravko Colic*
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
@miki2102:
Citat
Hvala brate. Sta podrazumeva brzu memoriju??? Jel moja brza, 800MHz. Kazu mi da to zavisi od ploce koliko ces da klokujes memoriju. Ja imam GA-EP35-DS3R, i mislim da moze do 1066MHZ, bar tako pise u opisu ploce. Negde su rekli za procesor da do 3.8GHz radi lepo, a da preko 4GHz nije stabilan. Ako bih ga klokovao, ja ne bih preko 4GHz, jel bi moglo neko bolje hladjenje(posto bi se sigurno vise grejao) ili bi trebalo vodeno? Jel bi bilo dovoljano OCZ hladjenje 12cm ventilator(oko 30E)? Imam kuciste TermalTake Soprano, ima u sebi dva po 12cm ventilatora, i jedan mali sa strane 6 ili 8cm. Radio mi je komp i po tri dana bez prestanka, i nije se grejao, lepo je radio. Hvala ti puno, super si   Smile
P.S. Jel ima neka fora da se promeni IP? Gasim modem i restartujem komp i nece. Imam SBB. PozZ
Problem kod velikog overkloka procesora je cinjenica da memorija ne moze da radi na frekvenciji nizoj od frekvencije FSB-a. Sto znaci da kada FSB predje 400MHz memorija mora da bude sposobna da radi na vise od 800MHz. Kolika je klok granica tvoje memorije, ne znam. To moras ti da utvrdis pre nego sto krenes sa ozbiljnijim klokom procesora. Ja na poslu imam OCZ Reaper Heatpipe DDR2 na 1150MHz tako da mogu bez problema da klokujem procesore a da sam siguran da memorija to moze da izdrzi. Od ploce zavisi kakve mogucnosti ima BIOS, ali na novijim plocama kao sto je tvoja to ne predstavlja problem. Jednostavno probaj da setujes memoriju na neku frekvenciju visu od 800 MHz pa je istestiraj i vidi da li radi stabilno. Kada nadjes maksimalan stabilan oc onda predji na oc procesora. Trebace ti par dana ali tako to ide. To sto na ploci pise da podrzava memoriju na 1066MHz to ne znaci da tvoja memorija moze da radi na toliko. Stabilnost procesora zavisi od konkretnog primerka. Neki su stabilni i na preko 4,5GHz uz adekvatno hladjenje i povecanje napona. Nema potrebe za vodenim hladjenjem. Uzmi CM GeminII ili Gemini S, bice dovoljno. Mozes da ispoliras podnozje coolera ako znas kako se to radi, tako ces skinuti par stepeni sa procesora.
Imas onaj program HideIP koji te preusmerava preko proxy servera tako da korisnicima na netu izgleda kao da imas drugi IP.

@cola305:
Citat
imam jedno pitanje koji laptop mi preporucujete izmedju ova dva
asus x59sl-ap194 il dell studio 15 g742-002
hvala
Pa uzmi Asus. Ima vise rama, veci hard, jacu grafiku a jeftiniji je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Jedan dan, u svom srcu čuvaću za večnost ja...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 789
Zastava Krlovnice
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia N900
da al kazu da ima jedan problem a to je SIS-ov chip-set...
IP sačuvana
social share
The one and only *Zdravko Colic*
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
treba mi gsm modul za hp ipaq hx2490b (i punjac i usb ili dock stanica za povezivanje ) .gde da nadjem ? zna li ko? kupio bih i neispravan isti takav pa da iskoristim delove. znam da je long shot ali znam da negde postoji neki manijak koji moze da mi pomogne =) hvala pozz svima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.