Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1406792 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Apple Iphone 3G 8GB
Intel DP35DP je ploca i to joj je naziv Smile
Prestao sam da pratim da sta izlazi, pogotovo ploce su mi strane. Dosao sam na dve kombinacije:

1. AMD 64 X2 Dual-Core 5200+ (2.6Ghz) - 4100din
    Gigabyte GA-790X-DS4                     - 6000din

2. Intel E5200 (2.53Ghz)                       - 4860din         Ne znam da li se oseti razlika sa E7200 (2.53Ghz) a ne bih se bavio over clockovanje(6900din)
    Gigabyte GA-EP45-DS3R (recimo)        - 8900din

Na ovo moram da dodam novo napajanje, memoriju i hdd.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2008, 15:41:12 od Roksab »
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
@dish: Cini mi se da ti zvucnici nemaju ugradjeno pojacalo. Ako hoces da ih bacis na komp onda ti je ono neophodno jer iz stereo izlaza dobijas cist signal. Mislim da je G500 ipak bolje resenje jer su 5.1 pa mozes u potpunosti da uzivas u okruzujucem zvuku ali to je ipak stvar ukusa. Konkretni Pioneerovi zvucnici zaista deluju zestoko ali ih nisam nikada cuo.

@Fman: GB EP45-DS3R i ASUS P5Q su prakticno iste ploce. Jako je malo razlika. Sve jedno je koju ce uzeti. AMD je trenutno jako lose resenje. Procesor koji sam mu preporucio je daleko brzi od 5200 modela i to na default frekvencijama, a kada se overklokuje ne treba ni govoriti. Mozda kad bi 790X upario sa nekim Phemonom, ali mislim da je Intel trenutno bolje resenje.

@Roksab: Bacio sam oko na plocu koju ti je covek preporucio. Intelove ploce su u principu jako kvalitetne, ali im je BIOS po pravilu siromasniji od drugih proizvodjaca. Mozda ces i imati problema sa montazom nekog jaceg hladjenja (ne mislim na box cooler, on ce pasovati bez problema). Obrati paznju na cenu jer je Intel znacajno skuplji od ostalih. Mislim da bi ipak trebao da uzmes nesto savremeniji chipset P45 ako ni zbog ceg drugog onda zbog juznog mosta ICH10. Ploce koje sam ti preporucio su bazirane na tom chipsetu. Ne znam koju grafiku imas u planu, ali ne bih ti preporucio nista slabije od 400W. Naravno mislim na firmimrana a ne kung-fu napajanja. Ako uzimas nekog Kineza onda ne idi ispod 450W jer oni realno retko isporucuju vise od 250W. Naravno da mogu da rade SATA diskovi. Oseti se razlika izmedju procesora, narocito u igrama. Kes je tu prilicno bitan. Ipak bih ti preporucio 7200. U principu obe konfe ce ti raditi, ali ja sam i dalje za Intel. Memoriju uzmi 2x1GB Kingston Value RAM. Dobar je a jeftin. HDD Seagate od koliko hoces, tj mozes da platis, SATAII naravno.

@dO_dJaVoLa: X-540 ti je bolji izbor. Za te pare bolji 5.1 sistem neces naci.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2008, 15:45:14 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 75
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.5
Jel HP Compaq 6735s ima Puma platformu?I sta mislite o AMD Athlon X2 Dual-Core QL-60?
Koliko moze baterija da traje?
Hvala unapred!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
Ima Puma platformu. Slabiji je od Intelovih ali je dovoljno jak da radi sve sto ti je potrebno. Neces imati problema sa njim. Trajanje baterije zavisi od nacina upotrebe. Od 2 do 4 sata u zavisnosti od toga sta radis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 75
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.5
Hvala!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3162
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Apple Iphone 3G 8GB
@Harmon26

Sada sam mozda dosadan ali cemu sluzi taj most juzni most ICH10?
Napajanje ce biti CHIEFTEC i najverovatnije GPS-550AB-A 550W.

Grafika za sada ostaje GeForce 7600GS...
« Poslednja izmena: 25. Sep 2008, 16:09:26 od Roksab »
IP sačuvana
social share
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.2
Napajanje je ok. U severno mostu ti se nalazi memorjiski kontroler. Sve ostalo ti je u juznom, kontroler za PCI i PCI-e linije, USB kontroler itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
LG Nexus 4
za**ao sam se za plocu  Smile predpostavio sam da je intel ... ali sam pogledao na it-svetu (gde je naravno nema) i pomislio da si pogresno napisao ... sry Smiley

sto se tice intela i amd-a ... da ne pokrecemo ... svakako se slazem da je intel jaci sada i to dosta ... i sam ga imam ... E6550 ... i svako je intel-ova kombinacija dosta jaca ... ali ... u svakodnevnom radu realno tu razliku nece uopste osetit... zar ne? ... a ovako ce dobiti takodje dosta jak sistem za relativno male pare ... ne moze se reci da 5200 ne gura odlicno ... cak i 5000 radi ko sat ... sto se tice ploca Smiley nznm zasto ali ja sam uvek pre za gigabyte (takodje ga imam Smiley ) ... samo zato uvek izmedju P5Q i GA-P45 koj si sada stavio biram GA ... a inace pricalo se o P35 al naravno da je P45 noviji i bolji izbor Smiley ... tako da cini mi se da je ovde sve u ceni ... pa sad kako zeli Smiley ...

realno gledano kazem iz iskustva ... nije problem uzeti jaci komp ... ali steta je dati pare a to ne iskorisiti ... a da vidis tu razliku ne mozes u svakodnevnom radu a mozda cak ni u igrama ... eventualno mala razlika u igramam zbog vece L2 kes memorije  Smile ...
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 75
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.5
Koja je razlika u performansama izmedju Intel Graphic Media Acceleration X3100 do 256MB share-memorije i ATI Mobility Radeon HD3200?
Ova druga je na HP Compaq 6735s i verovatno je integrisana u okviru AMD M780G chipseta,a za ovu prvu ne znam da li je integrisana.
U stvari ako neko moze samo da mi kaze koje su najvaznije karakteristike graficke karte,sta odredjuje njen kvalitet,pa cu ja sam porediti.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2008, 18:05:50 od aleksaas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.17
Ne mozes sam da procenis jer je arhitektura cipova drugacija. Obe grafike su integrisane, ali je HD3200 preko tri puta brza od X3100.

@Fman: Izvini ali stvarno ne mogu da citam tvoj post do kraja. Vrti mi se u glavi od onolikih tackica. Ne mogu vise da pokusavam da skapiram gde ti pocinje a gde se zavrsava recenica.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2008, 23:18:22 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.