Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 717 718 720 721 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1409582 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1823
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Nokia E71
Sta kazete za ovu konfiguraciju?

Procesor   Intel Dual Core E5700 3GHz Box
Matična ploča   ASUS Intel P5G41T-M LX2/GB/SI
Memorija   4 GB DDR3 1333Mhz
Grafička kartica   VERTEX ATI HD6670 1GB DDR5
Hard Disk   Western Digital 500GB 7200 16MB SATAII Caviar Blue
Kućište   MS Industrial MIDI VESPER 500W
Optički uređaj   LG DVD-RW GH22NS50-RBB 22x speed

27.990din

Meni izgleda odlično za te pare.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0
jel moze neko da mi sastavi neku konfiguraciju za komp (sve bez monitora),a da je do 30 000din?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Viktory

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2593
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Nokia HAKERedition
za sleja i  wladas evo

slabija konf  279e
1.  6670 1gb    70e 
2. phenom x2 560  ali mu odkljucas 2 jezgra za dzabe Smiley) kosta samo 66e Smiley)
3. napajanje lc6550 600w   33e
4. 4gb apacer ili kingston  ddr3 memorije naprimer na 1600 mhz      30e
5. obicno kuciste 15e
6. plocu biraj neku jeftinu koju god..  40e  Asrock N68C-S UCC
7. hdd najbolje kupiti polovan duplo vam je jefitniji, mada mozte i nov     polovan vam je 500gb  25e

Skuplja konf 363-368e
1. 6770 100e
2. phenom x4 955   90e
3. napajanje lc6550 600w   33e
4. 4gb apacer ili kingston  ddr3 memorije naprimer na 1600 mhz      30e
5. kucsite coolermaster 430 black kw1  vidi te na youtube na sta lici...     45e  ali ovo je najbolje kuciste...naravno ako hoces zverku da ti izgleda kad vec dajes pare onda i da lici to na nesto... vidi na youtube na sta lici ide i 12 led culer uz njega..
6. plocu biraj neku jeftinu koju god..  40e  Asrock N68C-S UCC
7. hdd nov..kako god  polovan 500gb 25e  nov ne znam... mozda 40 ?

moja preporuka je konbinovanje ove 2... sve iz 1 samo jaca graf kartica iz 2  (6770)... ta varijanta vam je 309e  Smile
« Poslednja izmena: 21. Avg 2011, 17:53:47 od alexander veliki »
IP sačuvana
social share
Erika..Sanz.... roma je najbolja  Na sajtu Bureku preko 20 godina.
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.20
mob
Samsung Galaxy S9+
@alexander veliki

Pravilno su ti rekli.X2 phenom black moze da bude x4 ko od sale.Zato su X2 phenom black serija skupi na prvi pogled a jeftini za one koji znaju da otkljucaju jezgra.To ti je slicna situacija i sa intel i7 serijom.Ti imas procesore za 900 evra koji su identicni sa onim od 300 evra manje kad se otkljucaju.Samo sto vecina to ne zna i kupuje ono sto je skuplje.Tako je i ovde slucaj.Ti kad uzmes phenom x2 black seriju ti si uzeo jedan prilicno mocan procesor koji ima dosta mogucnosti.Ako ne znas i ne zelis da se cimas sa njime onda ga nemoj uzimati.U svakom slucaju bolje ti je da uzmes x2 phenom black ali samo ako oces da ga otkljucavas.Ako neces uzeces skup x2 procesor.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.20
mob
LG Nexus 4
ne bih se slozio sa nekim konstatacijama odozgo ... izgled kucista je prilicno nebitan ... sve dok ta cifra ne prebmasuje makar 500e za neku odlicnu konfiguraciju pa da gledas i to ... sa napajanjem koje je pomenuto LC 600w ima i kuciste ... za sve zajedno 40-45e ... znaci usteda

dalje ... konstatacija da je ploca nebitna i da treba gledati najjefitinjnu je cista glupost ... jer ploca je osnova iako misli bilo sta ozbiljnij upravo na plocu treba obratiti paznju ...

dokaz za to je da proveri koja ddr3 memorija odgovara tim plocama ... skoro sam recimo gledo neku slicnu am3 ili bese am2+ ploca ... ddr sa tom platformom ide 1066 negde 1333 ... pa razmislite zasto Smiley

nisam ovime zeleo nista da idem protiv njega al zaista ne bih voleo da neko uzme lepo kuciste naspram performansi pogotvu kod low cost masina ... sem ako nema neki fetis

Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.20
mob
Samsung Galaxy S9+
Kuciste mozes uzeti lose ali onda treba organizovati hladjenje u racunaru.Moze se to odraditi za sitne jako pare ali se mora odraditi.Ja sam na primer kupio 2 kulera.Jedan koji stoji ispod napajanja i jedan sam stavio ispod harda.Rezultat je da da hard umesto 46 stepeni je pao na 36 a takodje procesor nije nikad iznad 45 stepeni i grafika je mnogo hladnija.LC power je dobro i OK napajanje ali zavisi za koju masinu.

Grafika koja ima dodatno napajanje zahteva od 450-600 w ali ne Kineskog nego brendiranog napajanja.Tako da neka prosecna masina koja nema azdaju od grafika moze da komotno ide na 600 W lc power-a.Moze naravno i na manje.Ali za vecu komotnost je bolje jace napajanje.Takodje slozicu se sa cinjenicom da je ploca jako vazan deo racunara.Sta vise dobra ploca je garancija da racunar necete morati da menjate odma posle isteka garancije.asrock je definitivno vrlo lose resenje za plocu.Verovatno i najgore moguce.Mada ni asus i gigabyte nisu garancija 100% da ce ploca da traje godinama.  Smile

Sve zavisi na koju plocu naletite.Ali u svakom slucaju bolje stedeti na kucistu i napajanju nego na ploci.Samo kod stednje na napajanju treba uzeti srednju klasu kao lc power.Najgore resenje za svaku masinu su Kineska napajanja.Zadnji slucaj loseg napajanja je moj drug koji je uspeo da sprzi oko 3 nova hard diska jer mu napajanje daje losu struju.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.20
mob
LG Nexus 4
bas tako ... btw evo 2 kompa u kuci ... jedna azdaja u svoje vreme ...koja se i sad posle 3 god drzi perfektno sutra idem samo jos 2gb ddr2 da dodam ... i jedan low cost ... gigabyte na oba nikakve zamerke ... a ne verujem ni da ce ih biti ...

isto tako kao sto je spomenuto napajanje je coolermaster .... ali zato na low cost racunaru ima 1gb jer je dovoljno i 8400 jer vise ne treba ... ali za ove stvari je dodato ...

tako da pamet u glavu ... lc je ok ... plocu kako valja ... u krajnjem slucaju lakse ces sa dobro plocom kasnije nadograditi ... ako budes planirao nesto slicno

najbitnije ... bitnije od svake pojedinacne komponente ... odluciti sta vam zaista treba i to uzeti ... ne manje ne vise
na taj nacin cete najvise ustedeti
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Viktory

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2593
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Nokia HAKERedition
zato su i date 2 konfiguracije jedna ako hoce da mu komp bude gejmerski da se hvali da je uzeo nov komp..da kaci neonke itd...  a druga jeftinija da uzme obicno kuciste od 15e,  a sto se tice ploce lepo sam obasjnio da uzme bilo koju u tom nekom rangu 40-50 e ima nove da se uzmu ima milion razlicitih to ti je samo trip sta ces uzeti ...samo treba da ima upareno dd3 memoriju sa am3 procesorom... svaka ce imatei pcie itd itd..
IP sačuvana
social share
Erika..Sanz.... roma je najbolja  Na sajtu Bureku preko 20 godina.
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Ti si jedini od svih...

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 50
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Kupujem laptop do 800e pretezno za igrice filmove . .

mozda od ovih neki

HP Pavilion DV6-6006em - Core i5-2410M - LH768EA
TOSHIBA Satellite Pro R850-125
HP Pavilion DM4-1350en - Core i5-460M - LC778EA

jel bi moglo da se igra Crysis 2,  Assasin’s Creed 3,  gta4 ,MODERN WARFARE 3,Battlefield 3
na high ili barem da rade na nekoj priston rezoluciji bez seckanja  :chuckel:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
размисли о куповини десктоп рачунара ако мислиш претежно да играш игре Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 717 718 720 721 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.