Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 613 614 616 617 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1405876 puta)
Hronicar svakodnevice

This is an automated message, please ignore.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 687
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S5

@telepatic

Nije pouzdan ni 1 ako mene pitas.  Smile Ne postoji kvalitet koji odskace od drugih.Postoji samo bolji i losiji.Po meni mozda sony i toshiba su malo bolji od ostalih a ovi svi ostali su manje vise isti.ASUS ja licno ne volim,MSI kupio i zajebao se,HP tu i tamo - neki ga hvale neki kazu da je sranje,acer najvise nud hardverski.Sto se tice tvog pitanja dal je acer pouzdan to je vrlo tesko pitanje.Dosta njih kaze da se bezi od acera a dosta njih kazu da su zadovoljni.Sad kome verovati?Pa nikom.Svakom je svoja muka najteza.Ja kad sam kupovao MSI prijatelj mi je rekao da ima par godina MSI i da je prezadovoljan.Drugi prijatelj ista prica.A meni uzas.E sad sve zavisi koji ti zapadne i koja je serija.Njih 2 su imali jacu seriju.Mada moje misljenje je da je toshiba satelite klasa bolja od npr MSI C klase.Sto se tice acera oni za dat novac daju najvse.E sad sta je prednost acera.Garancija.Imas u laptop centru da za 3000 din kupis 2 godine garancije.To ne da je povoljno nego je ultra povoljno.Ja da uzimam acer bi kupio najbolji lap sto mogu i za jedno mesec dana bi dokupio 2 godine garancije.Za ta pare to ostali mislim da nemaju.Jer pazi tebi ako crkne ploca u 13 mesecu ti si ga ugasio.Mozes da uzmes lap i da ga bacis u kontejner.A ti za 3000 din koliko te izadje neka mala popravka imas 2 godine besplatnog servisa tj garancije.Zato se meni ACER svidja.Moj stav je da ako oces malo veci kvalitet da ides na toshiba ili sony(imaj u vidu da im je najbedniji lap 74 soma  Smile ).A sto se tice ostalih kako te ubode.Mozda je malo bolji lenovo i dell od acera ,MSI , HP-a medjutim sve je to jako tesko oceniti.Ja sam npr cuo za dell sve najgore a sa druge strane neko ga hvali.Po meni je kod kvaliteta lapa vazno samo 2 stvari.Velika garancija i da je bolja serija laptopova.Jer nije isto uzeti toshiba satelite ili toshiba tecra.Razlika je sto tecra imas 5 godina garancije a satelite 2.Onda kod MSI je isto velika razlika uzeti C klasu i uzeti G klasu.Vidis i po reklamacijama da imas npr 1 G klasu za servis a imas 100 lapova C klase za servis.Mislim ne znam tacno kako ide ali poenta je da svaki proizvodjac ima svoje klase koje se veoma razlikujemo.Svi mi kad uzimamo lap gledamo samo cenu i nista vise.Treba pogledati uvek npr sta nudi acer za 50 soma i sta nudi toshiba za 50 soma.A onda stavis prst na celo i zapitas se zasto ovaj nudi mnogo vise.Ja sam se tako zajebao jer sam uzeo lap koji sa takvim hardverom nije mogao da se uzme.Zato nije ni valjao.  Smile

Fala na odgovoru!

Pa da, ovaj Acer bi imao 24 meseci garancije i 6 meseci za bateriju, nije lose..  Smile

Asus mi ovako spolja izgleda lepse ali nije ista dobit za cenu..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1874
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6233
Imam dve dileme i  zelim da vas pitam za savet.

Razmisljam se izmedju ova dva kucista da uzmem:

http://www.pakom.com/pakom-h-200-nova-x3-11666-c161-view.htm

http://www.pakom.com/pakom-b-200-fantasy-i3-11768-c161-view.htm

Ovo drugo je skuplje od prvog za 6 hiljada i pitam vas da li vredi da dodam toliko para i uzmem ga?

Sta mislite o ovom monitoru:

http://www.pakom.com/samsung-b2230n-wide-21-5--11470-c176-view.htm?position_id=329
IP sačuvana
social share

[/img]

Our generation will have to repent not only for the words and acts of the Children of Darkness, but also for the fear and apathy of the Children of Light." Dr. Martin Luther King, Jr
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Dignimo ruke, dacemo srce jedino Partizanu svom...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 101
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
HTC Wildfire
Pisao sam ovde pre 20-ak dana o svojoj dilemi oko izbora laptopa i, neverovatno, ali jos se nisam odlucio. Poenta je u tome da ne mogu da se odlucim oko brenda, mada mi je odgovor u vezi acera(i generalno) delimicno pomogao. Definitivno sam odustao od HP-a koji sam prvobitno hteo da kupim i to iskljucivo zbog garancije. E sada Dell mi je mnogo skup sto se tice modela koji meni odgovaraju a i cujem da je Inspirion serija krs, tako da sam zavrsio na Acer-u i to mi je najveca dilema, da li ga uzeti i rizikovati ili ne?!

By the way, da li je zbog nespavanja ili sta Smile ali ja nevidim raziku izmedju ova dva osim u 2gb memorije a razlika je 5.000 din?

http://www.winwin.rs/-acer-aspire-as5742g-332g32mnkk-156.66.html?productId=29490#

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/acer_aspire_5742g-333g32mnkk-6935
« Poslednja izmena: 20. Dec 2010, 00:05:18 od novakpfc »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
@MeXoRiuS_92

Tesko pitanje.Ova masina sa i3 CPU je generalno bolja jer je i3 bolji od tog AMD-a a takodje i ova ATI je bolja nego ova nvidia.Medjutim pitanje je sledece - Koliko ti se isplati?Generalno su obe masine OK medjutim ja bi pre uzeo tu i3 - ATI 5670 kombinaciju.Mada i ako uzmes ovu drugu neces pogresiti.Mozda jos jedan dodatni razlog neka ti bude ovaj hard od 1 TB.Ako nista bar ces imati vise mesta.  Smile Sto se tice monitora sjajan je izbor.Mozda trenutno i best buy po meni.

@telepatic

Ja licno ne volim ASUS.Prvo smatram da nisu nesto extra kvalitetni a mislim da ne nude nista.Mislim da generalno ako vec uzimas slabiji hardver da onda bolje uzmes toshiba ili lenovo.Asus mi bas ne nudi nista.Acer nudi najvise za kes pa je uvek prihvatljiv.Ima jedna lepa kombinacija sa i3 procesorom za nekih 47 soma sto je odlicno.

@novakpfc

Pa razlika jeste samo u memoriji.Ako ti nije bacanje para 1 gb RAM-a za 5500 din onda uzmi skuplji.Ali ja mislim da ipak uzmes ovaj iz winwin-a jer je previse dati za 1 GB rama tolike pare.Ako ti bas bude trebalo mozes uvek staviti 1 gb ram-a.Dell imas do jaja model u laptop centru za 47 soma XPS 1530.To nije inspirion i XPS je definitivno bolja klasa dell-a a pare su sitne za taj mode.Btw i ja planiram da ga kupim  Smile Sto se tice acera ne vidim zasto bi bio toliko los.Mozda nije najbolja klasa lapova ali nije ni tako losa.Pricao sam sa mnogim ljudima i nisam bas cuo da su tako losi.Ne mislim i je kupiti acer rizik.I da kao sto sam rekao vec imas za 3 soma 2 godine garancije sto je super.Po meni licno se lap ne isplati uzimati na 12 meseci garancije.Previse su lapovi skupa roba i kvarljiva da bi uzeo samo na 12 meseci garancije.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Dignimo ruke, dacemo srce jedino Partizanu svom...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 101
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
HTC Wildfire
Hmmmm ovaj Dell ima DC procesor i ovu Nvidia graf sa 128 mb, koliko je to slabije od i3 i Ati hd5470?

Ovaj Asus je zanimljiv, 1god garancije doduse opet ali bas dobro snizenje?   Smile

http://www.laptopcentar.co.rs/product/ASUS-K52JE-EX027D-27201008
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 271
Zastava Niš Bre
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
SonyEricsson k750i
Pozdrav svima. Koristio sam konfigurator sa jednog sajta koji se bavi prodajom računarskih komponenti, a kako se ne razumem najbolje u to šta sa čim ide a šta ne rekoh da vas pitam za savet i da li ovo ide jedno sa drugim t.j. da li ću iz procesora izvući maksimum sa ovom matičnom pločom, da li će napajanje biti dovoljno jako za ovu konfiguraciju... Ovde govorim o:

CPU AM3 AMD X6 Phenom II 1055T, 2.80GHz/9MB 64Bit BOX
MB AM3 870 MSI 870A-G54, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1/USB3
HDD SATA3 7200 1TB WD Caviar Black WD1002FAEX, 64MB
Memorija DIMM DDR3 2x2GB 1600MHz Exceleram Red Culvert CL7, E30110A
VGA AMD Radeon 5750 Powercolor 1GB/DDR5,/DVI/HDMI/128bit
Napajanje 600W Chieftec CFT-600-14CS 600W FULL

Gore navedene komponente bih kupio odjednom. Optički uređaj već imam, kućište bi najverovatnije bilo NZXT M59 pure black 4*12cm fan, za monitor bih naknadno skupljao novac i kupio SAMSUNG P2250N dok bih u međuvremenu koristio stari Hansol 19" 930D CRT monitor. TV Tuner bih takođe prebacio iz stare konfiguracije.

Unapred hvala svima na savetima, komentarima i kritikama.

edit: Memorija
« Poslednja izmena: 20. Dec 2010, 12:03:10 od mimozi018 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 687
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S5

@telepatic

Ja licno ne volim ASUS.Prvo smatram da nisu nesto extra kvalitetni a mislim da ne nude nista.Mislim da generalno ako vec uzimas slabiji hardver da onda bolje uzmes toshiba ili lenovo.Asus mi bas ne nudi nista.Acer nudi najvise za kes pa je uvek prihvatljiv.Ima jedna lepa kombinacija sa i3 procesorom za nekih 47 soma sto je odlicno.

Hvala na odgovoru, npr. svijda mi se ovaj Acer, da li mislis da je ova graficka dovoljna za neke malo starije igre?

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/acer_aspire_5552-p342g32mncc-6929
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
@novakpfc

Normalno da je dosta bolja kombinacija i3 i 5470 nego DC i 8200M GS.Nvidia ta kartica je dobra za starije igre do neke 2005 a mozda i 2006.Mislim lepo tera F.E.A.R na low i medium detaljima.Znaci to je jedna graficka koja nije integrisana medjutim nije bog zna sta bolja od ovih integrisanih.E sad hd5470 je dosta jaca grafika i ona cak moze da tera i crysis na low detaljima.Moze da tera F.E.A.R 2 na low detaljima.Mozes da igras lepo PES, FIFU.Mislim ne mozes da racunas da ces nasvirati detalje ali mozes da igras.Sa nvidia 8200 to ne moze.Sto se tice CPU to nema dileme.i3 CPU je dosta bolji CPU od tog iz dell-a.Sve zavisi sta zelis sa laptopom.Za taj kes dell je fanstatican.E sad za vise dobijas vise.Sto se tice ASUS-a ne bi da ponavljam ali znas iz mojih postova da ih ne volim.E sad ovaj lap je super stvarno.Ima dobru grafu i dobar CPU ali je i 7000 din skuplji od mog predloga za dell.Logicno sto skuplji to i bolji.Mada generalno ako zaboravim da je ASUS u pitanju mogu ti reci da si lepo izabrao.Za taj kes takav hardver neces dobiti.Sa tako dobrom grafikom i i3 CPU nema sanse da dobijes za 54 soma.Pogledao sam druge i niko to ne nudi.Jedino sto mi smeta je tih 12 meseci.Malo mi je za lap.

@telepatic

Nazalost moram da te razocaram.To je vrlo slaba integrisana grafika.Mozda mozes ocekivati da odigras 2004 godinu igrica na nekim low detaljima.Na primer na World of worcraft daje 30 frejmova na low dok half life 2 puca i na low detaljima.Tako da moze ocekujes da nekako odigras 2004 godinu a sto se tice dalje tesko.Medjutim sve zavisi i od igrice.Na primer na Left 4 dead daje 45 frejmova na low sto je odlicno.Znaci sve zavisi od igre do igre.Ali za te pare to je odlican hardver.Vazno je da nema 1 gb ram-a i da je kakav takav dual core CPU.Doduse slab ali taj AMD trpaju i u lapove sa 45 soma.Daju i 24 meseca sto je sjajno.A mozes i laptop cetru da kupis garanciju za 3 soma.Sve u svemu dobar izbor po meni za taj kes.

@mimozi018

Napajanje je sigurno dovoljno.Sto se tice ploce ja licno ne volim MSI ali je to bolja klasa njihova pa ne bi trebalo da je losa.Iskreno ja plocu ne bi nikad uzeo MSI jer svaki dan nalecem na neku koja crkava.Za sad su to sve AM2 ploce najvise medjutim ove AM3 su jos u garanciji pa ocekujem da krenu i one da crkvaju.Ja bi ti mozda preporcio samo ovu plocu umesto MSI:

http://winwin.rs/-mb-am3-a870-asus-m4a87td-usb3.66.html?productId=30201

Sto se tice ostalog OK je sve naravno.Samo ne znam sto dajes tolike pare na X6.Mozes da kupis za dosta manje kesa mnogo dobar CPU kao ovo:

http://winwin.rs/-cpu-am3-amd-x4-phenom-ii-965.66.html?productId=28876

Ovo ti je azdaja od procesora koja pripada phenom black seriji koja je ubica.Ne vidim potrebu trenutno za bilo sta jacim.Sa  ovim ne vidim ni 1 igricu koja ona ne moze da izvuce na max uz jaku grafiku.Verovatno moze i da se otkljuca pa da bude jos jaci.

IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 687
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S5

@telepatic

Nazalost moram da te razocaram.To je vrlo slaba integrisana grafika.Mozda mozes ocekivati da odigras 2004 godinu igrica na nekim low detaljima.Na primer na World of worcraft daje 30 frejmova na low dok half life 2 puca i na low detaljima.Tako da moze ocekujes da nekako odigras 2004 godinu a sto se tice dalje tesko.Medjutim sve zavisi i od igrice.Na primer na Left 4 dead daje 45 frejmova na low sto je odlicno.Znaci sve zavisi od igre do igre.Ali za te pare to je odlican hardver.Vazno je da nema 1 gb ram-a i da je kakav takav dual core CPU.Doduse slab ali taj AMD trpaju i u lapove sa 45 soma.Daju i 24 meseca sto je sjajno.A mozes i laptop cetru da kupis garanciju za 3 soma.Sve u svemu dobar izbor po meni za taj kes.

Hm, hvala na misljenju, a jel mislis da uopste postoji neki laptop sa takvom grafickom za te neke pare na kome bih mogao da igram igre malo starije (tipa 2-3 godine starije), i ako ne bi znao nijedan za tu cenu, za koju bi onda bilo dovoljno?  Smile

Hvala jos jednom!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
@telepatic

Laptop generalno uopste nije za igre.Prvi problem i najveci je pregrevanje.Laptop je ceo u jednoj ploci a inace 3D igrice uzimaju dosta resursa racunara a posebno graficke.Kao sto sam znas nove graficke imaju posebna napajanja i kulere i hladnjake koji mu pomazu da se ne pregreva.Lap sve to nema i kod njega je i inace problem sto je dosta osetljiv.Nit moze da radi toliko dugo kao desktop nit moze da se igras tako puno kao desktop plus i graficke su dosta jadne.Na primer ti za 50 soma uzmes desktop za grafikom koja ubija a laptop jedva moze da izdrzi igre na low.Ne znam koliko ti volis detalje i slicno ali ja ako ne igram na bar medium i da je rez bar tu negde oko 1400x900 ja ne mogu da igram igru.Da igram nesto na 800x600 na low detaljima i da mi secka je jednostavno ne mogu.Eno u proslom postu imas jedan asus koji je dosta dobar za taj kes i za ta 54 soma mozes solidno i OK da se igras.To je jedna dosta dobra grafika sa kojom mozes da se igras.Imas i onaj dell od 47 soma koji isto ima jednu solidnu grafiku.Takodje imaj u vidu da ako uzmes lap sa jacom grafikom da ce ti CPU biti slabiji.Mislim za te neke manje pare.Ako das 70 soma normalno da nece medjutim za 50 soma ne mozes puno da biras.Meni je licno lap definitivno i samo kvalitet, garancija , CPU i da ima bar 3 GB rama.Jer graficka je na lapu svaka slaba,hard disk mozes uvek uzeti externi.E sad kazem bar 3 gb ram-a jer ja iskreno lap ne planiram da menjam za 12 meseci a racunam ako je sad dovoljno oko 2 gb ram-a onda ce za 2,3 godine 3 GB biti minimum pa bolje se pripremiti.Mada mozes i u lap da ubacis 1 modul uvek ali sto ne uzeti odma bar 3 pa biti miran.Tako ja gledam.E sad neko planira da igra sto je meni glupo iz razloga koje sam naveo.Bolje uzeti neki lap koji sam opisao pa skupljati kes za neki desktop pa igrati ko covek.I onako igre neces igrati u parku ili u busu nego kuci tako da ti je ako ne putujes stalno svejedno imao lap ili desktop.Ili ako ti je bas samo do igre uzmes PS3 i neki LCD TV od 82 cm i picis ko covek  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 613 614 616 617 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.