Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 611 612 614 615 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1409170 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
hvala na odgovoru bora82
naravno ne mora da bude msi,video sam na netu da je mnogi preporucuju pa sam zato napisao,ali  msi 770 g45 nigde nema pa trazim neku drugu

Sta ja znam.Ja licno ne volim tu firmu medjutim necu da garantujem da nije dobra.Mozda je i super.Za ovu sto sam preporucio znam da je dobra posto meni radi vec 12 meseci i prezadovoljan sam.E sad danas nesto garantovati je bolje ubiti se.Jer cela racunarska oprema je sranje pa tako i ploce.Ploce su najranjiviji deo racunara i treba sa njima dobro paziti.Kad sam pre 6 godina uzeo ABIT plocu ispostavilo se da je super.Moja ABIT je sahranila mnoge gigabyte,asus,msi ... iz tog vremena.Sa MSI plocama sam imao kontakte i nemam bas sjajna iskustva.Medjutim sve to zavisi i od serije i kako ti zapadne.Mozda je ta i dobra sto si napisao ali ja sam ipak za ovu moju gigabyte jer mislim da je super ploca za te pare.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Pocetak

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 379
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Uz procesor Intel core i5-760 2.8GHz,da li je bolja kartica:ATI HD 5770 1GB DDR5,ili neka ATI HD 6850???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia N-shurnaest
Moze neki savet, smernica oko kupovine netbooka?  Smile   Smile
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Pocetak

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 379
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Zeni kupujem laptop.Za cenu od oko 50000.-sta je najbolje.bitno mi je da baterije dugo traju,da na njima moze dugo da se radi!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
@oazabgd

Bez ikakve dileme bolja je 6850.Na medium detaljima na crysis je tu negde sa ovom 5770 medjutim na very high detaljima na 1080p je dosta bolja 6850.Inace 5770 je odlicna kartica medjutim ako imas para normalno uzmi 6850 jer je bolja.Sto se tice lapa evo nekih predloga:

http://www.laptopcentar.co.rs/product/DELL-XPS-M1530-06201009

http://www.laptopcentar.co.rs/product/ACER-Aspire-5742ZG-P612G50Mnkk-08201010

http://www.laptopcentar.co.rs/product/Toshiba-Satellite-C650-17R-27201009

http://www.winwin.rs/laptopovi-asus-k52je-ex042d-156,core-i3-350m-4gb-320gb-hd5470-512mb-wl-bt-cam.66.html?productId=28315 - malo skuplji od 50 soma ali vredi zaista

http://www.winwin.rs/-acer-aspire-as5742g-332g32mnkk-156.66.html?productId=29490

PS:Sto se tice baterije svi oni drze manje vise tu negde od 2-3 sata.Ako oces bas nesto duze onda moras videti dal moze u radnji da se doplati da uzmes npr 9-to celisku bateriju ali to ce sigurno da te oderu Smiley

@*WarBoss*

Budi malo precizniji prijatelju?Koliko $ planiras da das onda za cega ti konkretno treba lap.Dal te zanima samo surf i filmovi.Jer na primer mozda ti treba veci hard, mozda ti treba dosta RAM-a,mozda oces veci ekran ili ti je pak vazna baterija.Jos sam jednu stvar zaboravio.Ko bas zeli da mu lap radi dosta dugo a nije mu vazna velicina ekrana moze da uzme ove male od 10 inca sa 6-to celijskom baterijom.Mom drugaru drzi i do 6h kad ga ne cacka previse.Za veliki lap to je znaci nemoguca misija medjutim ti mali su dosta izdzljivi samo treba naci sa 6-to celijskom baterijom.Ranije ih je bilo dosta medjutim sad ima vise ovih sa 3-celijskim.  Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Pocetak

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 379
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
@bora82

Boro hvala,ali imam jedno pitanjce.Zeni je njen kolega(iz mts-a)preporucio Toshiba C 660 11V zbog CPU-a intel core i3.Kaze da je bolji(noviji)nego  CPU intel dual core.Sta ti mislis?Inace u Gigatronu je ista cena za obe Toshibe!

Inace uzimam iz BC-group njihov Gamer III sa karakteristikama:

Procesor: Intel core i5-760 2.8GHz
Maticna ploca:MSI H55M-P31
Memorija:4 GB DDR3 1333MHz
Graficka kartica:ATI HD 5770 1GB DDR5
Opticki uredjaj:DVD RW Dual Layer 20x
Cvrsti disk:640 GB SATA 2
Kuciste:CX 500W
Tastatura :Black
Mouse:Black
GARANCIJA 3 GODINE Cena:50000.-

Menjam kuciste CX 500 za CHIEFTEC CG-01B-B-500CTG,to mi podize cenu na:56500.Ako zamenim karticu 5770 za 6850,ocekujem da ce izaci na 60000.-Zanima me samo...zbog kartice 6850,da li mi treba jace napajanje od 500W???Jer Chieftec je sa napajanjem od 500w!Ako moram da pojacam napajanje,moram da menjam kutiju,a to ponovo dize cenu.Znaci da li je 500W dovoljno za 6850???

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia N-shurnaest
@bora 82

heheh ma znam sve to, mislio sam na iskustva sa proizvodjacima, doduse vec sam bacio oko na neke modele sa Intel Atom N450 cpu.
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
@oazabgd

Pa realno mislim da je u pravu.Doduse nisi mi dao taj laptop koji nema i3 da vidim kakav je medjutim mislim da je 100% bolji i da je njen kolega potpuno u pravu.Taj CPU je da kazem najeftiniji u toj klasi medjutim bolji je od ovih sto se valjaju za iste ili manje pare u dual core klasi.Taj lap je vrlo dobar i mogu reci odlican za taj kes.Verujem da ce biti vrlo zadovoljna sa tim laptopom.Toshiba je meni top klasa laptopova a taj sto si izabrao je odlican.U principu njemu jedino sto fali da bude vrh da ima odvojenu grafiku.Medjutim to i nije tako vazno ako ne zelis da igras medjutim samo kazem da bi tad bio 100%.Sto se tice desktopa mislim da si vrlo dobro odabrao.Sto se tice kucista to si takodje vrlo dobro odabrao jer ono djubre sto oni nude jednostavno nije za tu masinu.Sto se tice napajanja od 500 w ja mislim da ce biti dovoljno.Razmisli da ti oni bude govno od napajanja na tu 5770 i oni kazu da ce da radi.Posto su ga oni sklapali mi cemo da im verujemo da ce taj Kinez njihov da izdrzi sve to.E sad ti nemas Kineza nego brendirano napajanje koje ima zaista snagu od 500 w.Sad na sajtu tvoje grafike kazu da je potrebno napajanje od 500 w pa nadalje.Znaci ti to imas tako da je OK.E sad nemoj jedino da preterujes u buducnosti pa da kacis jos neke gluposti tipa jos 1,2 harda pa da tovaris razne ventilatore i ne znam sta sve jos.Znaci to sto imas je dovoljno a ako oces da tovaris dalje onda prvo vidi dal to sto kacis trazi dosta struje pa tek onda kaci dalje.Chiftec od 500 W je vec ozbiljno napajanje.Da je Kinez od 500 w ne bi preporucio da stavljas.Takodje pitaj jos i njih u radnji, onda mozes pitati na nekim forumima tipa benchmark srbija i elitesecurity i slicno.Mada moje licno misljenje je da mozes 100%,

@WarBoss

Da ti si rekao da oces ove od 10 inca samo ja nisam dobro procitao.  Smile Pa pazi ja bi licno gledao ako moze da uzmem sa 6-to celijskom baterijom ako ocu da mi traje dugo.Ako ti to nije vazno onda bi pre isao na neke proverene proizvodjace.Acer po obicaju nudi najvise za najmanje $ dok toshiba nudi najmanje za najvise $.Evo dok sam pisao post jedan mi je bas zapao za oko:

http://www.winwin.rs/-dell-inspiron-1018-black-101.66.html?productId=30399

Znaci ovo je stvarno vrh.Imas CPU koji je OK, zatim imas 1 gb ram-a sto je standard.Zatim je dell sto je dobar prozivodjac.Zatim imas 250 gb sto je za te malene OK.Imas normalnu rez za te malene i imas 6-to celijsku bateriju i garancija je 2 godine.Ne znam za ostale ali ja bi licno da uzimam malisana uzeo ovaj dell-ic bez razmisljanja.Ovo vredi po meni bar 30 soma 100%.Za ove pare ovo mozes sad da kupis a posle tesko jako.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Pocetak

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 379
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
@bora82

Hvala Boro,video sam u PC practicu isti komp kao ovaj sto uzimam sa chieftecom i 6850 i 500W napajanja za 70000.-Gigatronov Hurricane sa istom graf.,i procesorom,ali boljim kucistem 80000.-!!!

Inace lap za zenu Toshiba satelit C660 11V sam uporedio sa tvojom ponudom Toshiba satelit C 650 17R.U Gigatronu su oba po istoj ceni tj.51000.-
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy S9+
@oazabgd

Toshiba satelit C 650 17R u winwin-u kosta 47 500 din.Ne znam koliko gigatron trazi ali ako je 51 000 onda je skupo.Razlika izmedju ta 2 laptopa je samo u procesoru.P6000 je OK procesor medjutim i3 je sigurno dosta bolji.Pazi prijatelju sve zavisi za sta tvojoj zeni konkretno treba racunar.Ako nece raditi neke zahtevnije operacije i ako je planira da koristi neke ozbiljne programe onda ne vidi razlog zasto dati 4000 din vise.Jedino sta je dobro kad uzmes dobar CPU jeste sto mozes da se obezbedis na malo duze staze.Mislim taj i3 nije ne znam sta medjutim u svakom slucaju za normalne porebe ce ti obezbediti lepu buducnost.Sto se tice kucista meni je to licno totalno nevazno.Znam da neki misle da je to vazno medjutim ja jedino sta me zanima kod kucista je napajanje.Ako imas frontier kuciste a corsair napajanje meni je to bolja varijanta nego da imas cooler master kuciste sa dosta losijim napajanjem od corsair.Meni je kuciste samo gomila lima.Znam da brendirana kucista imaju bolji protok hladjenja i znam da je zavrsna obrada mnogo bolja.Na primer kod nas neka kucista Kineska nisu mogla ni da se zatvore kako treba jer je zavrsna obrada uzas.Ali opet napajanje je vazno a kuciste je uvek nevazna stvar.To sto si ti izabrao napajanje je da kazem sasvim pristojno napajanje koje ce odraditi svoj deo posla.Kazem ti prijatelju stavljaju na takve masine i Kineza malo boljeg tako da ima da ti taj chieftec zavrsi posao.Jedino ko je zajeban za napajanje su ove nove nvidia kartice.One trose kao sam djavo.Kod njih ne bi bas se usudio da stavim to napajanje
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 611 612 614 615 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.