Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 591 592 594 595 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1417014 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
VIP VIBE C
Mega, jesi li znao da je Gigatron kupio Comtrade Shopove? Smile

Stvarno nisam znao. Vidim ja u današnjem "Blicu" zajednička reklama pa mi nešto nije jasno. 

I tako je Comtradeshop bio na putu da dođe na moju crnu listu. Jedino što nije je ljubaznost jednog njihovog radnika da mi na email dostavi prevod uputstva za artikal čiji su oni bili generalni zastupnik.
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Koju graficku da kupim do 100 €?
Imao sam XFX GeForce 8800 GTS 512 Mo Edition XXX ali je crkla, pa ako moze druga slicnih perfomansi jer sam bio zadovoljan sa njom...
Ostatak konfiguracije:

Intel® Core™ 2 Quad Q6600
Enermax Liberty ELT 620 AWT
OCZ DDRII 2 x 1 Go PC9200 Reaper Edition
Gigabyte X38-DQ6

Hvala...  Smile

Ako mozes da priustis kupi ovu: http://www.pcberza.rs/detaljnije/microsystems/38-18899/
U suprotnom bilo koja GTS 450 bice odgovarajuca.

moze li mi neko dati predlog za pc racunar,posto ubrzo uzimam novi?
do 45. 000
bez monitora i ostalih komponenti. . . . znaci samo racunar,odnosno kuciste. . .
i koja je firma najpovoljnija i da li da uzimam sklopljen racunar?
treba mi uglavnom za igre,i sa dobrom muz.  karticom ako moguce

:D

Bojim se da trazis nemoguce. Hoces dobar igracki racunar sa dobrom muzickom kartom za manje od 450 evra. Obzirom da dobra muzicka kosta oko 90 evra, a zadovoljavajuca grafika oko 120, vidis i sam da je zadatak skoro nemoguc. Evo predloga igracke konfiguracije, ali moraces da se zadovoljis integrisanom zvucnom kartom.

Maticna ploca: Gigabyte GA-MA770T-UD3                                              7.692
Procesor: AMD Athlon II X3 445                                                            7.658
RAM: 2 x 2 GB DDR3-1600 Kingston HyperX KHX1600C9AD3K2/4G            7.499
Graficka: PALIT GeForce GTS450 Sonic 1024MB GDDR5                         13.746
HDD: 500 GB Western Digital WD5000AAKS                                            4.145
Optika: SONYNEC DVD-RW AD-5260S-OB                                               1.720
Kuciste sa napajanjem: COOLER MASTER Midi Elite 332 RC-332-KKR2      5.897
Ukupno:                                                                                            48.357
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
Ukoliko vec nije kasno,umesto GTX465 idi na GTX460 1GB,manje trosi(160 naspram 200w),manje se greje,veci overklok potencijal i sto je najvaznije brza je od GTX465.Imas na benchu poveci topic o ovoj karti,za sada se najbolje pokazao(odnos placenog/dobijenog) MSI,sa HAWK Talon Attack i Cyclone modelima.Ukoliko si bas zapeo za Asus onda GTX 460 1GB DirectCu,mada mislim da je on malo precenjen.
Takodje nisam siguran sta ce ti 6 Gb ram-a.Istina od viska glava ne boli,ali ukoliko ti racunar sluzi za gaming 4 Gb ce ti biti sasvim dovoljno,cak i to ce ti biti overkill ukoliko imas 32-bit win koji prepoznaje max 3.25Gb.
Maticna je ok,kao i procesor.Ne bi bilo lose da se otvoris i za neko kvalitetnije hladjenje ukoliko budes planirao da OC procesor,koji bi sa kvalitetnijim hladjenjem trebao da ide na 3,6-4GHz u zavisnosti kakav ti primerak zapadne.

Ok.. Za CPU i plocu smo resili... Ram cu da smanjim na 4 GB... koju mi predlazes MSI model do 200 u klasi ovoj asusovoj... pa da izaberem na kraju... hvala jos jednom Smile

Meni je definitivno zapao za oko MSI 460 GTX HAWK Talon Attack,istina nije najeftinija GTX460 koja se moze kupiti kod nas,ali mislim da vredi tih para.Trenutno najbrza GTX460 na defaultu,prilicno overklokabilna(pojedini primerci su isli i na 1GHz,bugi bugisa sa bencha je svoj primerak naterao na 940MHz za gpu,sto je izvanredan rezultat!),pritom najtisa i najhladnija od svih GTX460(u loadu retko prelazi 60C,cak i dobrano overklokovana!).
Imaj u vidu da postoje 2 verzije,obican HAWK(780/3600MHz) i HAWK Talon Attack(810/3900MHz).Obicna verzija ti je najjeftinija u emmi-u(21000),dok Talon Attack cini mi se ima samo Gigatron(23000).Ukoliko se budes odlucio za nju,a naidjes na poteskoce u pronalazenju iste pokusaj da kontaktiras clana omnik sa bench foruma,covek radi u MSI kancelariji,ukoliko ti on ne isceprka negde kartu niko nece.
P.S Najeftinija varijanta GTX460 koja se moze naci kod nas dolazi iz Palita,cini mi se da je oko 18k,ali nije bez razloga jeftinija,kvalitet ugradjenih komponenti je losiji od MSI,overklok potencijal je daleko manji i kartica je bucnija i toplija,evo i zbog cega
http://www.guru3d.com/news/palit-geforce-gtx-460-sonic-could-have-issues-/
Navodno je problem koliko toliko resen novim biosom,ali....

Koju graficku da kupim do 100 €?
Imao sam XFX GeForce 8800 GTS 512 Mo Edition XXX ali je crkla, pa ako moze druga slicnih perfomansi jer sam bio zadovoljan sa njom...
Ostatak konfiguracije:

Intel® Core™ 2 Quad Q6600
Enermax Liberty ELT 620 AWT
OCZ DDRII 2 x 1 Go PC9200 Reaper Edition
Gigabyte X38-DQ6

Hvala...  Smile

Ili uzmi ovu koju ti je kolega Harmon preporucio ili pojuri polovnu GTX260,ima ih ko pleve po oglasima za 100e(svi kupuju GTX460 Smile).
« Poslednja izmena: 03. Nov 2010, 01:08:40 od wolf 87 »
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Hellraiser

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 75
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 8310
Ukoliko vec nije kasno,umesto GTX465 idi na GTX460 1GB,manje trosi(160 naspram 200w),manje se greje,veci overklok potencijal i sto je najvaznije brza je od GTX465.Imas na benchu poveci topic o ovoj karti,za sada se najbolje pokazao(odnos placenog/dobijenog) MSI,sa HAWK Talon Attack i Cyclone modelima.Ukoliko si bas zapeo za Asus onda GTX 460 1GB DirectCu,mada mislim da je on malo precenjen.
Takodje nisam siguran sta ce ti 6 Gb ram-a.Istina od viska glava ne boli,ali ukoliko ti racunar sluzi za gaming 4 Gb ce ti biti sasvim dovoljno,cak i to ce ti biti overkill ukoliko imas 32-bit win koji prepoznaje max 3.25Gb.
Maticna je ok,kao i procesor.Ne bi bilo lose da se otvoris i za neko kvalitetnije hladjenje ukoliko budes planirao da OC procesor,koji bi sa kvalitetnijim hladjenjem trebao da ide na 3,6-4GHz u zavisnosti kakav ti primerak zapadne.

Ok.. Za CPU i plocu smo resili... Ram cu da smanjim na 4 GB... koju mi predlazes MSI model do 200 u klasi ovoj asusovoj... pa da izaberem na kraju... hvala jos jednom Smile

Meni je definitivno zapao za oko MSI 460 GTX HAWK Talon Attack,istina nije najeftinija GTX460 koja se moze kupiti kod nas,ali mislim da vredi tih para.Trenutno najbrza GTX460 na defaultu,prilicno overklokabilna(pojedini primerci su isli i na 1GHz,bugi bugisa sa bencha je svoj primerak naterao na 940MHz za gpu,sto je izvanredan rezultat!),pritom najtisa i najhladnija od svih GTX460(u loadu retko prelazi 60C,cak i dobrano overklokovana!).
Imaj u vidu da postoje 2 verzije,obican HAWK(780/3600MHz) i HAWK Talon Attack(810/3900MHz).Obicna verzija ti je najjeftinija u emmi-u(21000),dok Talon Attack cini mi se ima samo Gigatron(23000).Ukoliko se budes odlucio za nju,a naidjes na poteskoce u pronalazenju iste pokusaj da kontaktiras clana omnik sa bench foruma,covek radi u MSI kancelariji,ukoliko ti on ne isceprka negde kartu niko nece.
P.S Najeftinija varijanta GTX460 koja se moze naci kod nas dolazi iz Palita,cini mi se da je oko 18k,ali nije bez razloga jeftinija,kvalitet ugradjenih komponenti je losiji od MSI,overklok potencijal je daleko manji i kartica je bucnija i toplija,evo i zbog cega
http://www.guru3d.com/news/palit-geforce-gtx-460-sonic-could-have-issues-/
Navodno je problem koliko toliko resen novim biosom,ali....

Sta da kazem, sem hvala PUNO... sutra cu da jurim MSI... danas sam jurio procesor, nasao sam i5 760 koji ste mi rekli... plocu P7P55D nisam nasao ali sam nasao P7P55D LE sto su indenticne... rame sam nasao... i jos VGA pa vam pisem kad uzmem o utiscima... ili ako mi treba jos nesto... HVALA PUNO SVIMA  Smile Smile

IP sačuvana
social share
CPU: Intel Core2Quad Q9550 2.8 Mhz
MB: Asus Maximus Formula 2
VGA: ATI Sapphire HD5770 1 GB GDRR5
RAM: Kingston 2X2GB 1033 Mhz
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
Nokia N97 Mini
Pozdrav  Smile Smile

Zeleo bih da uzmem lap-top (za potrebe skole) a ovaj komp sad sto imam da mi bude za igre i tako...
U izboru su tri lap-top-a... Znaci, moje pitanje je:
Koji je najbolji od ova tri... Znaci sve uopsteno (kada pogledate sve perfomance zajedno). Ne bih zeleo sad, lupam. Da imam 2gb RAM-a a da graficka vuce 1GB...
U izboru su:
http://www.grappologroup.com/oprema-za-racunare-beograd/microstar-laptop-notebook/msi-cr610-216xeu-athlon-ii-dc-m320-2.1ghz-3gb-320gb-15.6-dvdrw-cam-ati-4200-dos/NTB1254A00000/

http://www.grappologroup.com/oprema-za-racunare-beograd/ibm-lenovo-laptop-notebook/lenovo-g550-dc-t4500-2.2ghz-2gb-500gb-15.6-dvdrw-bt-cam-gma-4500m-free-dos/NTB1265A00000/

http://www.grappologroup.com/oprema-za-racunare-beograd/hp-laptop-notebook/hp-presario-cq62-200sm-wt643ea-dc-t3300-2ghz-2gb-250gb-15.6-dvdrw-bt-free-dos-+-torba/NTB1235A00000/

Pozdrav  Smile

PS: Sta znaci "free dos"? Jel to znaci bez sistema ili?
« Poslednja izmena: 03. Nov 2010, 13:09:24 od Milan97 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Pozdrav  Smile Smile

Zeleo bih da uzmem lap-top (za potrebe skole) a ovaj komp sad sto imam da mi bude za igre i tako...
U izboru su tri lap-top-a... Znaci, moje pitanje je:
Koji je najbolji od ova tri... Znaci sve uopsteno (kada pogledate sve perfomance zajedno). Ne bih zeleo sad, lupam. Da imam 2gb RAM-a a da graficka vuce 1GB...
U izboru su:
http://www.grappologroup.com/oprema-za-racunare-beograd/microstar-laptop-notebook/msi-cr610-216xeu-athlon-ii-dc-m320-2.1ghz-3gb-320gb-15.6-dvdrw-cam-ati-4200-dos/NTB1254A00000/

http://www.grappologroup.com/oprema-za-racunare-beograd/ibm-lenovo-laptop-notebook/lenovo-g550-dc-t4500-2.2ghz-2gb-500gb-15.6-dvdrw-bt-cam-gma-4500m-free-dos/NTB1265A00000/

http://www.grappologroup.com/oprema-za-racunare-beograd/hp-laptop-notebook/hp-presario-cq62-200sm-wt643ea-dc-t3300-2ghz-2gb-250gb-15.6-dvdrw-bt-free-dos-+-torba/NTB1235A00000/

Pozdrav  Smile

PS: Sta znaci "free dos"? Jel to znaci bez sistema ili?

Sa tog spiska Lenovo najbolje izgleda. Da, Free DOS znaci da ga dobijas sa neupotrebljivim operativnim sistemom, dakle moraces sam da se pobrines za taj deo.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
Sta mislite o ovoj konfiguraciji  dal bi mogla da gura novije igrice?
Intel pentium D820(dual core 2.8ghz 2mb cash)
Gigabyte Ga g31m es2l
3 gb rama 800mhz 1x2gb+1gb
Hdd WD320gb
LC power 500w

E sad imam nedoumicu oko graficke.Da kupim novu 5670/5570 koja podrzava nove tehnologije ili ako nadjem gts 250...Nasao sam polovnu Ati radeon 4870 za 80e i znam da je dosta brza od ovih...Dakle dx11 kartica ili dx10?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

One Love To All Nation

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 177
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
SonyEricsson k850i
Da li ovaj Intel Pentium D Processor 960 procesor postoji negde da se kupi/naruči ili bilo koji iz te D serije od 915 - 960 ?

To je nešto najjače što moja ploča može da podrži a para za nov komp nemam .. unapred hvala !
IP sačuvana
social share
                                         ... nije sramota ne znati - nego ne pitati ...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
Nokia N97 Mini
Citat
Sa tog spiska Lenovo najbolje izgleda. Da, Free DOS znaci da ga dobijas sa neupotrebljivim operativnim sistemom, dakle moraces sam da se pobrines za taj deo.

Ok... A po cemu ti je taj bolji od MSI?
Hvala  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4293
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
HTC Desire
@ Harmon26 i @ wolf 87 hvala vam...  Smile
Narucio sam karticu koju mi je preporucio Harmon26...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 591 592 594 595 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.119 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.